Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Kerci apátság - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Kerci apátság

Kerci apátság | Hol van ez a hely?

Kerc a Fogarast Nagyszebennel összekötő főút közelében, az Olt partján, terül el. A szerzetesek a XV. század végén elhagyták, azóta állnak ma is lenyűgöző romjai...

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A torony kivülről A torony belülről A templom mennyezete Szószék Oltár Az orgona Harang A klastrom romjai A papilak A templomkert a toronyból A templom . * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kerci apátság fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kerci apátság! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Kerc, 0.76 km távolságra található.
Szállás

Szállás Kerc - Szeben vármegye


Keress szállást Kerc közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 18.58 km-re levő látnivalókkal: Bilea-vízesés - Fogarasi-havasok (3 kép).
1471471432980
1471471433981
1471471436982
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kerci apátság közelében?
Erődített evangélikus templom. Ez egybeesik a szász telepítés korával, mely a XII.
Panoramic Dino Park. Oltszakadát. századi Szeben környéki tornyos háromhajós bazilikák típusához tartozik. Meg van - A templomot ismertem, jártam már a toronyban is (most is nyitva volt). (itt geodobozt is lehet keresni)
Erődített evangélikus templom. Fordított ház. De van itt egy mini állatkert, játszótér gyerekeknek, és egy szabadtéri vendéglő is.
Árpás-völgyi bánya. 15.8 km-re. A regi banyajaratban - Menet Podragu fele kerestem meg. (itt geodobozt is lehet keresni)
Erődített evangélikus templom. 1332-ben plébániatemploma van, papja - a templom legalább egy évszázaddal régebbi, mivel a falu az 1200 előtti telepítések korából való.
Brukenthal Palota Szeben megye. Erdély kormányzója - Épp egy bicikli verseny közepébe csapodtunk be.
Evangélikus templom. 1317-ben Mária-temploma van - a templom és plébánia azonban sokkal régibb, mert az első Szeben vidéki telepítések közé tartozik, az 1200-as évekből.
Genune-szakadék. Erődített evangélikus templom. 17.8 km-re. 1332-ben már plébániatemploma van - a templom legalább egy évszázaddal korábbi, mivel eredeti formája szerint román stílusú, tornyos, háromhajós bazilika.
Rothberg. Az Oltmelléki hegysor területén fekvő Veresmart falutól keleti irányba emelkedő 561 m magas Várhegyen találjuk a várat. Új doboz - Miután elhagytam a falut kimentem a kocsival a domb alá. (látnivaló és geodoboz)
Bilea-vízesés panorámapont. A Bilea-vízesés megközelíthető a Bilea-vízesés-teleptől indulva, a piros pont jelzés mentén. (látnivaló és geodoboz)
[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Kerci apátság gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Nagyon szép hely - A kolostor romjai között éppen a "Kronenfest" folyt...
 • Ezt a helyet kár kihagyni - Kercen még augusztusban voltam, de akkor nem tudtam, hogy szerepel a rejtekhely listán...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kerci apátság? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Cisztercita apátság
Cisztercita apátság
Az Árpád-házi Imre király alapította Kerc cisztercita apátsága még romjaiban is rendkívül impozáns.
Erődített evangélikus templom
Erődített evangélikus templom
1332-ben plébániatemploma van, papja - ekkor feltűnő neve is templomáról tanúskodik.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.