Cycle Map Poiana Fagului Lunca de Jos - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Bagolykő - Bükkhavaspataka - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Bagolykő - Bükkhavaspataka

Bagolykő - Bükkhavaspataka

A Bagolykő megközelítése a gyimesközéploki Hidegségről indulva lehetséges, Bükkhavas patakából a Nagysarok-patak szádától indulva a Jávárdi-hegy fele...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Bagolykő - Bükkhavaspataka képtárból:

Bagolykő 2
Bagolykő 2
A Bagolykő tetején
A Bagolykő tetején
Repedés a sziklában
Repedés a sziklában
A buffogó, ingó kő
A buffogó, ingó kő

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Bagolykő Bükkhavaspataka rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Jávárdi völgye 1.68 km-re - Jávárdipataka település házcsoportjai 3 km hosszúságban sorakoznak az azonos nevű patak mentén. * Hegyi menedékhely 4.67 km-re - A Naskalat-csúcs közelében felállított faházikót a fehérmezei és Ördög-tavi hasonló létesítménnyel együtt, 2010 nyarán helyezték el a Hargita megyei tanács programja keretében, önkéntes és hivatásos hegyimentők. * Muhos pataki népi fürdő 5.77 km-re - A gyimesközéploki Hidegségpatakán felfele haladva 10 kilométerre érjük el a Muhos patakot. * Meddőhányó 6.81 km-re - * Sarlós Boldogasszony kápolna 8.55 km-re - * Magyar és román katona sírja 10.21 km-re - Egy magyar és egy román katona sírja a Buha-patak hídjánál, a 12/a úton, egy építkezési lerakat előtt, Pál Péter földjén. * Német katona sírja 10.25 km-re - Egy német katona sírja - Bálványos-pataka, 12/a főúttól kb. * Egy ismeretlen német katona sírja 10.3 km-re - Egy ismeretlen német katona sírja - Bilibókszer, 12/a főút mellett, a Buha-pataktól kb. * Vízimalom 10.31 km-re - A gyimesközéploki vízimalom a XIX.

Néhány székely szó jelentése:
Lipitor = Tolakodó, haszontalan ember, akitől nem lehet megszabadulni. Lóba dugó = Hám. Locsog = Lóg. Lódigól = Dobál. Lötyög = Lóg. Lucálni = Tekeregni, kerengeni, Lúdláb = Tavaszi kankalin. Ludorda = Pöfeteggomba. Lükken = Hirtelen előtűnik.

- Hargita megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Szakadát-mező Keleti rész
Szakadát-mező Keleti rész
A Szakadát-mező Hargita megyéhez tartozó keleti része a Rejtek-patak forrásvidékétől keletre és északkeletre található.
Szakadát-mező Nyugati rész
Szakadát-mező Nyugati rész
A Szakadát-mező Neamt megyéhez tartozó nyugati része a Rejtek-patak forrásvidékétől keletre és északkeletre található.
Jávárdi-tető
Jávárdi-tető
A legmagasabb pontján fenyvessel borított, 1444 m magas Jávárdi-tető a Jávárdi-patak völgye fölé magasodik.
Szent Péter és Pál kápolna
Szent Péter és Pál kápolna
A Szent Péter és Pál katolikus kápolnát legkönnyebben Bükkhavaspatakáról lehet megközelíteni, a Nagysarok-patak szádától indulva, a Jávárdi-hegy felé.
Kóta köve
Kóta köve
Jávárdipataka Gyimesközéplok Hidegség nevű falurészének egy utcája.
Gyimesi jegenyefenyők
Gyimesi jegenyefenyők
A Gyimesek egyik kevésbé ismert látványossága a két, óriás méretű jegenyefenyő.
Rejtek-csúcs
Rejtek-csúcs
A játszóterünkre utaló helynév különleges varázzsal bír számunkra, emblematikus jelentőségű.
Kígyófej-szikla
Kígyófej-szikla
A Kígyófej-szikla a Rejtek-csúcs közelében, attól 400 méterre délnyugatra, a Rejtek-patak forrásvidékén, annak medrében található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • A régi geodobozt elvitték, az új a helyén van - Az aznapi Jávárdi-körtúránk harmadik állomásaként, a Jávárdi-tető felől ereszkedtünk be a gerinc mentén, majd a patakvölgyek által barázdált erdőben egészen a Bagolykőig...
 • A lenyeg - Vegul is nem lehetek szaz es szaz szazalekos, az mar nem lenne fair play a kollegakkal szemben meg mutatoban sem , ez igy becsuletes!  A kiralynak megadjuk azt ami jar a kiralynak...
 • A Bagolykoverol mondva.... - Tehat roviden:---Termeszetesen feljutottunk a ko tetejere, ez  is benne volt a tura programjaban...
 • Kérdések - Gábor! A Bagolykő sziklájának a tetejére feljutottatok? Láttad a hatalmas repedést a kilátópontnál? Megkerült a buffogó kő? Láttál egy kis B betűt? A rejtek helyét jelző X jelet megtaláltad a repedésben? Ha a geodoboz el is tűnt, az üres rejtek legalább megkerült? Szent László fenekének nyomát megtaláltátok a szikla simább részén, úgy deréktájt?Az a bizonyos jópár "profi", lehet, hogy otthon profi...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.