Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Bagolykő - Bükkhavaspataka - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Bagolykő - Bükkhavaspataka

Bagolykő - Bükkhavaspataka | Hol van ez a hely?

A Bagolykő megközelítése a gyimesközéploki Hidegségről indulva lehetséges, Bükkhavas patakából a Nagysarok-patak szádától indulva a Jávárdi-hegy fele. Útba ejtjük a Szent Péter-kápolnát, ahonnan már látszik is a fenyvesből jól kiemelkedő Bagolykő. Ösvény vezet egészen a kő aljáig, majd a sziklát bármelyik oldalról megkerülve, hátulról juthatunk fel a szikla tetejére.

Jávárdin a nagy köveknek mind nevük van: Hermán köve, Kóta köve, Bagolykő és a Porcelánkő. A Bagolykő a leghíresebb, mert valami jelek vannak a tetején, és nem csak a pásztorok, hanem még a kirándulók is kíváncsiak megnézni. Én, hogy mindig kíváncsi voltam, mindent megtudni azt kérdeztem nagyanyótól: honnan tudják, hogy Szent László járt a Bagolykő tetején? Nagyanyó így felelt: hát mi is az öregektől hallottuk, hogy beszélték.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Bagolykő 1 Bagolykő 2 A Bagolykő tetején Repedés a sziklában A buffogó, ingó kő Tehenek Szent László fenekének nyoma Kényelmesen Szent László lova patájának nyoma Bagolykő 3 Bagolykő 4. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Bagolykő Bükkhavaspataka fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Bükkhavaspataka és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Bagolykő! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Bagolykő Bükkhavaspataka közelében?
Rejtek-csúcs. Régóta tervezzük ide a rejtést, a hely pontos azonosítása is időt vett igénybe. Történelmi pillanat - Régi álmom teljesült. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kígyófej-szikla. 1.9 km-re. Egy óriáskígyó fejéhez, kitátott szájához hasonlít a víz melletti szikla, már csak a nyelvét kell hozzáképzelni. Palás patakmeder - Jól esett a halkan csordogáló patak hűvössége. (itt geodobozt is lehet keresni)
Ilia-tető. Háromkúton, a Kis-Békás jobb oldali mellékágán lejártuk az egykori utat, melyen az öreg csángók Gyimesbe jártak át. (különleges hely geodobozzal)
Zúgó-vízesés Jávárdipataka. A Gyimesek egyik különösen szép vidéke Jávárdipataka, ahol a jellegzetes hegyi faházak közt csörgedező patakot a természet vízeséssel teszi még szembetűnőbbé. Nem sikerült megtalálnom a dobozt - Ahogy láttam nagyon forgalmas hely. (látnivaló és geodoboz)
Bástyakő Naskalat-hegycsoport. A Dánfalvi Naskalat csúcsa alatt elvezető, piros sávval jelzett turista úton haladva, a Naskalat-csúcs irányába, egyszer csak egy bástya alakú sziklatömb emelkedik ki a havasi legelőből. Második próbálkozásra - Első alkalommal, most vasárnap, nem sikerült elérni a Bástyakőig.
Kilátópont Szakadát. Szép panoráma nyílik a Felcsíki medencére, a Hargita és a Görgényi-hegysegre, a Nagyhagymásra, valamint a gyimesi hegyekre. Tolvajok tavasza - A 2018-as evet koszontenem minden kedves rejtek keresonek, egy elmaradt portyaval, de meg bepotolhato, most virtualisan megkozelitve.
Terkő-nyereg Hagymás-hegység. A Terkő-nyereg fontos turisztikai csomópont. Megtaláltuk az elveszett telet is - Úton az Öcsém fele, az Ördög-hágó irányából érkeztünk a hófödte Terkő-nyeregbe.
Dánfalvi Naskalat Naskalat-hegycsoport. Páduai Szent Antal kápolna Hidegség. Páduai Szent Antal kápolna - Hidegség. Hol a kút? - A bejáratot könnyen megtaláltuk, csak a ganyélére kellett vigyáznunk.

Bagolykő Bükkhavaspataka románul - in limba romana: Stanca Bufnitei Muntele Iavardi


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Bükkhavaspataka térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Bagolykő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • A régi geodobozt elvitték, az új a helyén van - Az aznapi Jávárdi-körtúránk harmadik állomásaként, a Jávárdi-tető felől ereszkedtünk be a gerinc mentén, majd a patakvölgyek által barázdált erdőben egészen a Bagolykőig...
 • A lenyeg - Vegul is nem lehetek szaz es szaz szazalekos, az mar nem lenne fair play a kollegakkal szemben meg mutatoban sem , ez igy becsuletes!  A kiralynak megadjuk azt ami jar a kiralynak...
 • A Bagolykoverol mondva.... - Tehat roviden:---Termeszetesen feljutottunk a ko tetejere, ez  is benne volt a tura programjaban...
 • Kérdések - Gábor! A Bagolykő sziklájának a tetejére feljutottatok? Láttad a hatalmas repedést a kilátópontnál? Megkerült a buffogó kő? Láttál egy kis B betűt? A rejtek helyét jelző X jelet megtaláltad a repedésben? Ha a geodoboz el is tűnt, az üres rejtek legalább megkerült? Szent László fenekének nyomát megtaláltátok a szikla simább részén, úgy deréktájt?Az a bizonyos jópár "profi", lehet, hogy otthon profi...
 • a 2013-as EKE vandortabor - Ezt hagytam a vegere, nagyszeru hely...

Sikerült eljutni Bükkhavaspataka környékére? Tetszett a Bagolykő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Szakadát-mező Keleti rész
Szakadát-mező Keleti rész
A Szakadát-mező Hargita megyéhez tartozó keleti része a Rejtek-patak forrásvidékétől keletre és északkeletre található.
Szakadát-mező Nyugati rész
Szakadát-mező Nyugati rész
A Szakadát-mező Neamt megyéhez tartozó nyugati része a Rejtek-patak forrásvidékétől keletre és északkeletre található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.