Bükkhavaspataka település (Hargita megye) Központ: Gyimesközéplok. Közeli települések: Barackospatak (Baratcos) 1.52 km-re, Hidegség (Valea Rece) 2.25 km-re, Gyimesközéplok (Puntea Lupului) 5.76 km-re, Rachitis 5.92 km-re, Fagetu de Sus 5.96 km-re. Bükkhavaspataka román elnevezése: Poiana Fagului.
Szállás

Szállás Bükkhavaspataka (Poiana Fagului) - Gyimesközéplok, Hargita


Keress szállást Bükkhavaspataka közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Bükkhavaspataka (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Toronykövek 2.2 km-re. A Jávárdi-patak földrajzi bal oldalán, Jávárdipataka északi felében, közvetlenül az út mellett, a meredek oldalban impozáns, égbenyúló, torony formájú kősziklák találhatók. Bár alulról is látványosak, a toronykövek mellől csodálatos a rálátás a településre, a patakvölgyre.
Kóta köve 2.21 km-re. Jávárdipataka Gyimesközéplok Hidegség nevű falurészének egy utcája. A Jávárdi patakának északi részén húzódó hegyén, közel a kápolnához található a Kóta köve.
Páduai Szent Antal kápolna 2.27 km-re. Páduai Szent Antal kápolna - Hidegség.
Szent Péter és Pál kápolna 2.33 km-re. A Szent Péter és Pál katolikus kápolnát legkönnyebben Bükkhavaspatakáról lehet megközelíteni, a Nagysarok-patak szádától indulva, a Jávárdi-hegy felé.
Muhos pataki népi fürdő 2.38 km-re. A gyimesközéploki Hidegségpatakán felfele haladva 10 kilométerre érjük el a Muhos patakot. Itt található egy Büdös víz nevű forrás, melyet az 1960-as évek végén, 1970-es évek elején gyógyfürdőként hasznosítottak egy kétkádas kis helyiségben.
Zúgó-vízesés 2.9 km-re. A Gyimesek egyik különösen szép vidéke Jávárdipataka, ahol a jellegzetes hegyi faházak közt csörgedező patakot a természet vízeséssel teszi még szembetűnőbbé.
Jávárdi-tető 3.15 km-re. A legmagasabb pontján fenyvessel borított, 1444 m magas Jávárdi-tető a Jávárdi-patak völgye fölé magasodik. Útban a csúcs felé látványos sziklaalakzatokat tudunk megfigyelni.
Hidegség 3.27 km-re. Hidegség a Gyimesek második legrégebbi települése a Gyimesi-szorosnál létrejött Sáncpataka után. Amikor a tatárveszély megszűnt, elkezdődött a Gyimesek gyors benépesedése.
Fa harangláb 3.28 km-re. Urunk színeváltozása római katolikus fa harangláb - Hidegség. A mutatós fa harangláb a dombon, a temető közepén emelkedik az ég felé.
Bagolykő 3.45 km-re. A Bagolykő megközelítése a gyimesközéploki Hidegségről indulva lehetséges, Bükkhavas patakából a Nagysarok-patak szádától indulva a Jávárdi-hegy fele. Útba ejtjük a Szent Péter-kápolnát, ahonnan már látszik is a fenyvesből jól kiemelkedő Bagolykő.
[ Fel ↑ ]
Szent Péter-kápolna, Kóta köve - Jávárdi
Szent Péter-kápolna, Kóta köve - Jávárdi 2.33 km-re
Bagolykő, Szent László nyomai - Jávárdi
Bagolykő, Szent László nyomai - Jávárdi 3.45 km-re
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Paltinoasa - Turisztikai látnivalók Tiparesti - Turisztikai látnivalók Csíkszentgyörgy - Turisztikai látnivalók Szacsva
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.