Hidegség település (Hargita megye) Központ: Gyimesközéplok. Közeli települések: Barackospatak (Baratcos) 2.17 km-re, Bükkhavaspataka (Poiana Fagului) 2.25 km-re, Fagetu de Sus 4.47 km-re, Antalokpataka (Valea lui Antaloc) 5.8 km-re, Gyimesközéplok (Lunca de Jos) 6.62 km-re. Hidegség román elnevezése: Valea Rece.
Szállás

Szállás Hidegség (Valea Rece) - Gyimesközéplok, Hargita


Keress szállást Hidegség közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Hidegség (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Hidegség 1.03 km-re. Hidegség a Gyimesek második legrégebbi települése a Gyimesi-szorosnál létrejött Sáncpataka után. Amikor a tatárveszély megszűnt, elkezdődött a Gyimesek gyors benépesedése.
Fa harangláb 1.04 km-re. Urunk színeváltozása római katolikus fa harangláb - Hidegség. A mutatós fa harangláb a dombon, a temető közepén emelkedik az ég felé.
Toronykövek 1.22 km-re. A Jávárdi-patak földrajzi bal oldalán, Jávárdipataka északi felében, közvetlenül az út mellett, a meredek oldalban impozáns, égbenyúló, torony formájú kősziklák találhatók. Bár alulról is látványosak, a toronykövek mellől csodálatos a rálátás a településre, a patakvölgyre.
Páduai Szent Antal kápolna 1.5 km-re. Páduai Szent Antal kápolna - Hidegség.
Zúgó-vízesés 2.58 km-re. A Gyimesek egyik különösen szép vidéke Jávárdipataka, ahol a jellegzetes hegyi faházak közt csörgedező patakot a természet vízeséssel teszi még szembetűnőbbé.
Muhos pataki népi fürdő 3.03 km-re. A gyimesközéploki Hidegségpatakán felfele haladva 10 kilométerre érjük el a Muhos patakot. Itt található egy Büdös víz nevű forrás, melyet az 1960-as évek végén, 1970-es évek elején gyógyfürdőként hasznosítottak egy kétkádas kis helyiségben.
Kóta köve 3.45 km-re. Jávárdipataka Gyimesközéplok Hidegség nevű falurészének egy utcája. A Jávárdi patakának északi részén húzódó hegyén, közel a kápolnához található a Kóta köve.
Hegyi menedékhely 3.63 km-re. A Naskalat-csúcs közelében felállított faházikót a fehérmezei és Ördög-tavi hasonló létesítménnyel együtt, 2010 nyarán helyezték el a Hargita megyei tanács programja keretében, önkéntes és hivatásos hegyimentők. Jelenleg a menedékhely közelében néhány esztena található, ami nem mondható túl szerencsés helyzetnek.
Sarlós Boldogasszony kápolna 3.73 km-re. Sarlós Boldogasszony kápolna - Bándpataka, Hidegség
Szent Péter és Pál kápolna 3.96 km-re. A Szent Péter és Pál katolikus kápolnát legkönnyebben Bükkhavaspatakáról lehet megközelíteni, a Nagysarok-patak szádától indulva, a Jávárdi-hegy felé.
Naskalat-csúcs 3.98 km-re. A Naskalat a Csíki-havasok kopasz fejű, hullámos hátú nagy öregje. A Naskalat helynév szláv eredetű, jelentése a mi sárunk, rögünk.
Bástyakő 4.04 km-re. A Dánfalvi Naskalat csúcsa alatt elvezető, piros sávval jelzett turista úton haladva, a Naskalat-csúcs irányába, egyszer csak egy bástya alakú sziklatömb emelkedik ki a havasi legelőből.
[ Fel ↑ ]
Jávárdi-tető 4.1 km-re. A legmagasabb pontján fenyvessel borított, 1444 m magas Jávárdi-tető a Jávárdi-patak völgye fölé magasodik.
Dánfalvi Naskalat 4.44 km-re. A Terkő-mező felől érkezve, elhaladunk a Szakadát havasi legelőjének peremén található sziklás csúcsok mellett, és hamarosan fel is kapaszkodhatunk a Dánfalvi Naskalat erdővel borított csúcsára.
Bagolykő 4.86 km-re. A Bagolykő megközelítése a gyimesközéploki Hidegségről indulva lehetséges, Bükkhavas patakából a Nagysarok-patak szádától indulva a Jávárdi-hegy fele.
Szent Péter-kápolna, Kóta köve - Jávárdi
Szent Péter-kápolna, Kóta köve - Jávárdi
Bagolykő, Szent László nyomai - Jávárdi
Bagolykő, Szent László nyomai - Jávárdi
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Gyimesfelsőlok - Turisztikai látnivalók Csíkménaság - Turisztikai látnivalók Stejaru - Turisztikai látnivalók Varbilau
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.