Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Véreskép - Csíkszentlélek - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Véreskép - Csíkszentlélek

Véreskép - Csíkszentlélek | Hol van ez a hely?

A Csíkszereda és Csíkszentlélek közötti út jobb oldalán, közel a falu kijáratához, a legmagasabb ponton áll az 5,5 m magas és 2 x 2 m alapú emlékmű. Terméskőből emelt, mésszel vakolt, vaskerítéssel övezett emlékmű...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Véreskép 1694 - 1954 Véreskép emlékmű Emlékmű Emlékmű Vereskép Az emlékmű 1 Az emlékmű 2. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Véreskép Csíkszentlélek fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Csíkszentlélek és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Véreskép! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Csíkszentlélek, 0.61 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Csíkszereda távolibb környéke Fitod, Vereskép. Szentlélek. A Basák tize. Szentlélek temploma, régi harangja. Bánátus. A hosszaszói völgy, a Xántus-kápolna és kastély romjai. Xántus Keresztes királybiró emléke. Xántus család. Hosszaszói borviz, régi harang. Monyasd. Mindszent, annak felosztása. Boroszló. Egyiptom völgye. Názáreth. A mindszenti régi gót templom és régi harangja.
Szállás

Szállás Csíkszentlélek - Hargita vármegye


Keress szállást Csíkszentlélek közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 5.51 km-re levő látnivalókkal: Harom vára romjai - Csíkzsögöd (10 kép). Harom vára a 12-dik század eleje körül épült, és az Erdélyt keletről védelmező várrendszerhez tartozott.
14714790861100
14714790871101
14714790901102
14714790951103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Véreskép Csíkszentlélek közelében?
Csíksomlyó. Piros ponttal jelzett - Miután megmásztuk a hegyet, megtaláltuk a dobozt is. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Zsögödi régi temető. A Fitód-patak partján fekszik, a város déli nyúlványát képezve. Egy kis hezitálás után - A képtárnál eldöntöttük, hogy ide jövünk és nem a Kis Vár dombjára. (itt geodobozt is lehet keresni)
Ördöglik sziklafal. Várjuk a kreatív ötlet megvalósítását - Én is itt ismerkedtem először a kötéltechnikával, pontosabban ereszkedtem egyet, egy nyolcas segítségével. (turisztikai hely geoládával) Nagy Imre képtár. 2.8 km-re. Csíkszereda képzőművészeti szempontból nevezetes látnivalója a csíkzsögödi Nagy Imre képtár. Kupaktanács - Kupaktanács ide vagy oda, a dobozt kiszagoltuk.
Egykori határőrség székhelye. Csiszér-ház. Törvényszéki palota. Törvényszéki palota - Csíkszereda, 1904.
A református imaház erkélye. Az épületnek jelentéktelen homlokzata, valamint az egykori kocsibejáróra szerelt kapuja van. Gyerekzsivaj - Délben érkeztem a Konzulátushoz. (itt geodobozt is lehet keresni)
Óriásfalfestmény. Ez az óriásfalfestmény a 2023-as Csíkszeredai Városnapok keretében megszervezett PetőfiStreetArt Fesztivál alatt készült, emléket állítva a kétszáz éve született Petőfi Sándornak.
Misericordia. 2016. Szívesen keresgéltünk itt - A doboz a helyén volt, ötletes rejtés! :) A leírás alapján könnyű megtalálni, de az avatatlan tekintetektől védve van.
Keskenylevelű ezüstfa. Ha beszélni tudna, felhívná magára a figyelmet.
A Vár-tér szilfája. 2.9 km-re. Csíkszereda régi központjában, a jelenlegi városháza és a Mikó vár között áll az évszázados szilfa.

Véreskép Csíkszentlélek románul - in limba romana: Monumentul Pictura Sangeroasa Leliceni

[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Véreskép adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Csíkszentlélek térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Jelentem a geoboz a helyén - Beirtuk a nevunket a kis noteszba...
 • Emlékmű - Elso nekifogasra bepanikoltam...
 • A Vereskepnel - A doboz a helyen...
 • Szentlelek fele - Ket ugyintezes kozotti idot kitoltendo, kineztem magamnak a csiki rejtekhelyeket, es igy szerkesztettem meg a Vereskep, Suta to, zsogodi templom, Regi temeto, zsogodi borvizforras, Haram vara, Csikszereda utvonalat, persze egyik ponttol a masikig a mezei utakon, nem a varosban...
 • Kígyó ellen túrabakancs, hegesztőkesztyű - Igen, a geodoboz pár hete visszaköltözött...
 • Meglátogattuk - Meglátogattuk a rejtekhelyet, gondoltuk hátha visszaköltözött a doboz...

Sikerült eljutni Csíkszentlélek környékére? Tetszett a Véreskép? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Csíkszentléleki 500 éves hársfa
Csíkszentléleki 500 éves hársfa
Csíkszentlélek község temploma melletti hársfát valószínűleg az 1500-as években ültethették.
Suta-tó
Suta-tó
A Suta-tó egy mesterséges tó, amelyet a Fitód patakán hoztak létre, Csíkszereda mellett.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3600 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.