Nyíres - Borzont - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Bucin Joseni térkép - Hargita megye

Nyíres - Borzont

Nyíres növényvédelmi rezervátum - Borzont Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Nyíres Borzont fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Borzont és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Nyíres! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Borzont közelében?
26838. (érdekes hely geoládával) 27754 Veresvirág sípálya és kilátó Gyergyócsomafalva. A falu közelében körülbelül 200 olyan hétvégi ház van, amely a csendes természetjáróknak igazi pihentető lehetőséget nyújt. (itt geodobozt is lehet keresni)
29331 Szent Péter és Pál katolikus templom. (turisztikai hely geoládával) 29934 Ferencziláza-tető Görgényi-havasok. A Ferencziláza-tető a Görgényi-havasok központi részén, egy hajdani vulkáni kráter peremén található, a Kis Mezőhavas csúcs szomszédságában. (különleges hely geodobozzal)
30433 Felső-Nyírkert. A Felső - Nyírkert tanösvény a Maros bal partján, a Holtágon belüli területen létesült.
31252 Méhes-tető tőzegláp. A Görgényi havasokban, a Laposnya-patak gyűjtőmedrében helyezkedik el, északkeletre a Méhes-csúcstól (1130 m).
31595 Jézus lábnyoma Gyergyócsomafalva Hargita megye. Megközelíthető a Veresvirág panzió, sípálya és kilátópont felől.
32204. 35083 Csomafalvi Dél-hegy. A Dél-hegy (1694 m) csúcsa alatt levő kilátó sziklapereméről ráláthatunk a Sikaszó-patak völgyére, a Hargita vonulatára, a Csudáló-kőre, a Nagyhagymásra, a Gyergyói-havasokra és a Gyergyói-medence délkeleti részére.
37353 Borvizfürdő. 39686 Lázár várkastély Gyergyószárhegy Hargita megye. 39818 Templom-téri park. 1899-ben a szentélyt 6 méterrel megnagyobbították, így a templom mai hossza 41, szélessége 12 m.
39821 Szármány-hegyi kápolna. A fenyvesekkel borított Szármány-hegy alatt fekvő Szárhegy a Gyergyói-medence egyházi, idegenforgalmi és művelődési szempontból egyik legjelentősebb községe.
39963 Tatárdomb. Szárhegy határában, a Ditró felé vezető út bal oldalán egy dombocska emelkedik fenyőfák koszorújában.
40060 Nagy-Mező-havas Görgényi-havasok. 41589 1685. A Görgényi-havasok 1529 m magas Csudáló-kő nevű csúcsáról, érdekes formájú szikláiról nagyszerű rálátásunk van a Gyergyói-havasokra, a Gyergyói-medencére és a Nagy-Hagymásra.
42186 Parajdi faszerkezet. Rég jártam arra, akkor még csak a gátként szolgáló farönk volt ott.
43332 Asztal-kő.
44440 Enduro Crossmotor pálya. Kis üdülőtelepülés a Piricske aljában.
44745 Vasútállomás Gyergyószentmiklós. 14.2 km-re. 45665 Vízimalmok. században éppen a malmoknak köszönhetően alakult ki Eszenyő település.
47326 Hideg-kút. A Hideg-kúti pihenőhely Gyergyószárhegy közelében található.
48111 Újfalvi kőbánya. Születése körülbelül 6,5 millió évre tehető, a Görgényi hegyek vulkanikus kitöréseinek eredményeként.
48406 Jézus Szent Szíve római katolikus templom Ditró. 48799 Katolikus templom Gyergyótekerőpatak Hargita megye. A Gyergyói-medence keleti peremén elterülő Tekerőpatak körtefája Bálint István házának kertjében él már több mint 50 éve.
50673 Kecske-kő. 50915 Szent Miklós-szobor. 51185 Salamon Ernő Gimnázium. 51446 Gyergyóditró. Gyergyóditró - Mezei Imre makettjei: Templom, Országház, és Lánchíd.
51496 Libán-tető Hargita megye. A (Székelyudvarhely)-Fenyédről Gyergyótekerőpatak-Gyergyószentmiklósra vezető út választja el a Görgényi-havasokat a Hargitától, ennek legmagasabb pontja a Libán tető, ez a gyönyörű havasi világ.
51609. 51697 Szent Róza kápolna. 51819 Nepomuki Szent János szobra. Nepomuki Szent János szobra - Gyergyószentmiklós, 1750.
51973 Fogarasy Mihály püspök mellszobra. 52360 Lövészárok. A faluhoz közelebbi első nagyobb magaslaton egy rövidebb árok van, de egy nagyobb gödörrel, valószínűleg ágyúnak.
52617 Örmény templom. A Gyergyói-medence keleti felében, a Marosba ömlő Békény-patak partján terül el Hargita megye harmadik legnagyobb városa.
52733. 52852 Kápolna Kicsibükk Hargita megye. A XVIII– XIX.
53110 Parlament. 53176 Síugrósánc. Egykor nemzetközi versenyeket szerveztek itt, ma az enyészet lett úr rajta, a létesítményt felvette a gaz.
53908 Csorgókő-vízesés Székelyvarság. 54686 Tálasbérce. Az önállóan éppen száz éve, Oroszhegy szórványaként réges-régen létező település Európa állítólag legnagyobb tanyavilága.

Románul - in limba romana: La mestecanis Borzont

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Basa fogadó és kézművesfalu
Basa fogadó és kézművesfalu - A Basa fogadó országúti fogadó lévén, az utazóknak kínált egykor szállást, ételt és italt, a jószágnak pedig éjszakai pihenőhelyet.
Forrás
Forrás - Forrás az út mellett, hajtűkanyarban, a Gyergyószentmiklós és Parajd közötti DN13B jelzésű műút mellett.
Szürkélő-kő
Szürkélő-kő 5.85 km-re. RH2908 Szürkélő-kő Görgényi-havasok
Kőzúgó
Kőzúgó - Utunk jó darabig a Somlyó vize terén vezetett, azután a Kis-Somlyó hegyek közé mélyedő völgyébe tért be.
Kis-patak völgye
Kis-patak völgye - Gyergyócsomafalváról indulva, a Várköve felé, az utunk a Kis-patak völgyében vezet felfelé.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Borzont térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Nyíres gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni Borzont környékére? Tetszett a Nyíres? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.