Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Belvedere kilátó - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Belvedere kilátó turisztikai látnivalói

Belvedere kilátó nyújtja az egyik legszebb kilátást a szurdokvölgyre (Szamos Bazárra). A piros pont jelzés mentén található...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Belvedere kilátó fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Belvedere kilátó!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Casa de Piatra, 12,25 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Belvedere kilátó közelében?
- Moloch-kilátó - Szamos-Bazár 440 m-re. A kilátótól balra található az Angyalszírt. Beárnyékolt geotrekking - Ez alkalommal egy hétvégét töltöttünk Pádison. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Csoda-kanyon - Medúza-zug 850 m-re. Különösen szépek az egyes ablakok amelyeken keresztül a fénysugarak bejutnak a barlangba, illetve a kanyonba, és rendkívüli látványt nyújtanak. Aragyásza kanyon - Éppen azon bosszankodtam, hogy az amúgy erre képes GPS nem akarta megmutatni a rá töltött fényképet, amikor a kb. (turisztikai hely geoládával)
- Égett-kő 2,2 km-re.
- Kopott-csapás 2,8 km-re.
- Boga-csűr 3,5 km-re.
- Oncsásza-rét 3,5 km-re.
- Sík-havas 4 km-re.
- Tolvajvár 4,4 km-re.
- Pádis-víznyelő 5,2 km-re. A Pádisi-menedékháztól a Ponor-rét felé tartva (kék, illetve sárga pont fehér alapon) érdemes megnézni a Pádis-víznyelőt. Tavaszi kikerics - Kikerics nézőbe jöttünk. (turisztikai látnivaló geodobozzal)
- Istenek-havasa 5,4 km-re. Keleti országhatárunk mentén tiszta időben egy messzi hegyvidékkörvonalai zárják le a látóhatárt. A Varasó-ház felöl másztuk meg a hegyet - Nem gyalog, motorral, de így is kemény megpróbáltatásban volt részünk. (látnivaló és geodoboz)
- Ördögmalom-vízesés 5,7 km-re.
- Boga telep Csonka kő 5,9 km-re.
- Nagy Molhás Bihar-hegység 5,9 km-re.
- Molhás dagadó tőzegláp Bihar-hegység 6,2 km-re. A temérdek tőzegláp az egyik különlegessége a Pádisnak, bár kevesen tudnak róla. Hazafelé Pádisról - 7 diák kíséretében a nedves Pádisról a bűn-rossz úton leereszkedve tettünk egy kis kitérőt ehhez a szép helyhez.
- Nagy Phaeton vizesés 6,4 km-re. A Nagy Phaeton-vízesés, egy összetett, földtanilag, növénytanilag védett terület, amely vízeséseket, sziklákat foglal magába. Nagy Phaeton - kis víz - Meredek ösvényen közelítettük meg a vízesést.
- Ponor-forrás 6,6 km-re. Egy sziklafal alján ömlik kifelé, a pádisi havasi rét földalatti vizeit gyűjti össze és juttatja a felszínre. Patak születik - A Ponor-réten a víznyelőktől sétáltunk a patak mentén.
- Feneketlen-tó Bárszai-katlan 6,7 km-re.
- Fekete-barlang 7 km-re.
- Eszmerálda-forrás Nagy-Sebes völgye 7,1 km-re. A Nagy-Sebes (Dragan) völgyben található, a Cserepes (Ciripa) erdészház mellett az Eszmerálda-forrás.
- Bocsásza 7,2 km-re. A közel 1900 méter magasságot elérő hegyvidék az Alföld és belső Erdély határán fekszik.
- Ponor-rét 7,3 km-re. A Pádisi-fennsík egyik legszebb tája a Ponor-rét. Csodarét - A Csodavár felől érkeztünk a rétre.
- Eszkimó-jegesbarlang 7,4 km-re.
- Medve-kitörés 7,4 km-re.
- Galbina-szirt 7,7 km-re. A szirttől pár lépésre északra találod a ládát, egy nagy daganatot hordozó fa gyökerei között. Galbina körtúra - Eke-túrán voltunk a Pádison.
- Csodavár 8,2 km-re. E mán igen - Szebb mint a képek mutatják.
- Iker-zsomboly Elveszett világ 8,3 km-re. Két lik - Ezeknél a zsombolyoknál sajnáltam, hogy nem voltunk többen és kötelekkel felszerelve, mert le tudtam volna ereszkedni, vagy legalább is probálkoztunk volna.
- Fekete-zsomboly Elveszett világ 8,5 km-re. Jó mély - Azért hóolvadáskor lehet a leglátványosabb, mikor van csapadék bőven, vagy esetleg nagy zivatarok idején, csak akkor nem a legkényelmesebb.
- Porcika-zsomboly 8,6 km-re. Jégverem - A zsombolyhoz vezető ösvény mellett még virágzik a turbánliliom.
- Édenkert-kilátó 8,9 km-re.
- Víz-szája-barlang 9 km-re.
- Galbina-kőköz 9,4 km-re.
- Porcika-nyereg 9,5 km-re.
- Biharfüred 9,7 km-re. Biharfüred, a nagyváradi görög katolikus püspökség egykori üdülőhelye.
- Tatár-hegy 11,2 km-re.
- Huda Orbului-barlang 11,4 km-re.
- Lankás-nyereg 11,8 km-re.
- Nagy-Kojba Kis-Kojba 11,9 km-re. Bejárata a vidéken a legnagyobb, 74 m széles és 47 m magas.
- Harasztosi-Magura 12 km-re. Sokadszorra járva itt a Harasztosi-plájon elmondhatjuk, hogy akiellátogat erre a helyre magával viszi e tájból áradó végtelen békét és nyugodtságot.
- Carligati-csúcs 12,4 km-re.
- Hoanca Urzicarului-zsomboly 12,9 km-re.
- Miss-vízesés Bihar-hegység 13,1 km-re.
- Fátyol-vízesés 13,2 km-re.
- Fehér-kövek 13,3 km-re. A Vlegyásza egyik látványossága a Fehér-kövek, az impozáns, vakítóan fehér, hatalmas mészkőoszlopaival.
- Szerenád-vízesés 13,3 km-re.
- Rozsdaszakadék 13,4 km-re. A Rozsdaszakadék egy 100 m mély árok, mely a vörös szinű talajáról kapta a nevét. Rozsdaszakadék - Már jártam erre régebben igaz akkor még nem tudtam erről a játékról és akkor nyár volt.
- Hodobana-barlang 13,8 km-re.
- Muncelului-barlang 14,5 km-re.
- Medve-barlang Kiskoh 14,6 km-re. A barlang, a Kőfalvi község, Kiskoh település közvetlen szomszédságában, 482 m magasságban található, és a Nyugati-Kárpátok egyik fő látványossága. Mesevilág - Rossz minőségű aszfaltút, zsibvásár, furcsa, kiépített bejárat vezet a barlangba.
- Vigyázó Kalotaszeg őre 14,9 km-re. A Vlegyásza csúcs 1836 méteres magasságával a Nagy-Bihar után az Erdélyi-Szigethegység második legmagasabb csúcsa. A magyarok által Erdélyben elrejtett első geodoboz - Nem kerestétek meg véletlenül A világ tetején nevű geodobozt? Információim szerint a Vigyázón van az Erdélyben, magyarok által elrejtett első geodoboz.
- A Szegyesdi völgy 14,9 km-re. Rendkívül hangulatos patak-völgy Kisszegyesd határában. 44 éve - 44 éve jártam itt édesapámmal.
- Vasalt mászóút Fekete-kövek 15 km-re.
- Pozsár-kő 15,1 km-re.
- Tisza-kő 15,8 km-re.
- Jadolina-vízesés 16,3 km-re.
- Hoanca Apei 16,4 km-re.
- Dragan-völgyi gát 16,9 km-re. A Nagy-Sebes (Dragan) völgy és a Kis-Sebes völgy találkozásánál épült a Dregan-gát.
- Vércsorog-vízesés 17,4 km-re.
- Szkerisórai jegesbarlang 17,5 km-re. Az Aranyosfői vagy Szkerisórai jegesbarlang Románia legnagyobb és leghíresebb jegesbarlangja. Jégverem - Megtaláltam a VI 259-es fát, örvendtem, hogy itt kell legyen a 258-as jel is a közelben.
- Párkány-kitörés 18,3 km-re.
- Szentháromság-vízesés 18,7 km-re.
- Cotelul Dobrestilor kitörés 18,8 km-re. A helynévnek nincs magyar megfelelője.
- Piciorul Porcului-csúcs 21,5 km-re.
- Bulz-kő 21,6 km-re.
- Nagy-Bihar 21,8 km-re. ABihar-hegységet Határoló tájegységek : ÉNY-on a Királyerdő É-ÉK-en a Vigyázó (Kalotahavas), K-ÉK-en a Gyalui-havasok, D-en és DK-en az Érchegység, DNY-on egy kis szakaszon a Zaránd-hegység, míg NY-on a Béli-hegyek, illetve a Belényesi medence. Jo túra - Az Aranyos völgyéböl, a Vércsorog vizesést érintve, a csucsra.
- Mamutfenyő Székelyjó 21,9 km-re. A Vlegyásza hegység lábánál, Székelyjó és Havasrogoz határán található bolygónk egyik leglenyűgözőbb fájának, a hegyi mamutfenyőnek egy példánya.
- Hodrancusa-csúcs 23 km-re.
- Czárán Gyula-barlang Mézged 23,1 km-re. Összhosszúsága 4. Cseppkövek - Mutatós már a barlangportál.
- Emlékmű Köröstárkány 27,2 km-re.
- Évszázados tölgy Magyarremete 27,8 km-re. Ez az évszázados kocsányos tölgy természeti ritkaság, törvényileg védett faj.
- Campeneasca-barlang 28,4 km-re.
- Mérági-szakadék 28,7 km-re.
- Református templom Magyarvalkó 28,9 km-re. Magyarvalkó református temploma szép és jellegzetes kalotaszegi templom. Ugyanaz - Szép vasárnapon érkeztünk a helyszinre és nemsokára az istentiszteletnek is vége lett, tehát egy kicsit várni kellett a keresésel, de én is csak ugyanazt találtam mint az előző kereső.
- Vízimalom Sebesvár 29,1 km-re. Magánterületnek néz ki - A vízimalomhoz vezető út egy bekerített, nekem úgy tűnt, hogy magánterületen keresztül vezetett.
- Református templom Kalotaszentkirály 29,7 km-re. Látnivalói a kazettás mennyezetű református templom, az Ady-emlékmű és az egykori határsorompó maradványai. Nem került elő - Ugy gondolom, hogy nem egy ördöngösen nehéz rejtés, a dobozka mégsem került elő, tehát több mint valószinű hogy nincs is ott.
- Sebesvár 29,8 km-re. Oklevelek szerint a várat a tatárjárás után emelték a Borsa nemzetség parancsára. Felújítás alatt - A vár felújítás alatt van, az út elzárva.
- Stanu Carnului kilátópont 29,9 km-re.
- Farcu-bánya kristálybarlangja Biharrósa 30,2 km-re. A Rosia patak szurdokvölgyében több kisebb, érdekes barlang található. Magyar idegenvezetés - Egy kisebb csapattal tettünk látogatást a barlangba.
- Vízimalom Biharrósa 30,4 km-re. A malom működési szerkezetét a szárnytárcsás vízikerék alkotja, melyet az átirányított vízhozam mozgat, kifolyócsatornán át elterelve a vizet.
- Református templom Magyarremete 30,5 km-re. Magyarremete látnivalója a 13-14-dik században épült román és gótikus stílusú református templom, szép freskóival.
- Ökrök-vízesés 30,9 km-re. Ökrök-vízesés - A Sebes-Körösbe ömlő Boiului patak mentén találjuk az Ökrök-vízesést.
- Gaina-tető 31,7 km-re.
- Református templom Kalotadámos 31,7 km-re. Értékei a festett szószék és a szép úrasztala.
- Csarnótető Csarnóháza 31,9 km-re. A baloldali szöglethegyen, a Csarnó-tetőn, a régi korban Csarnó avar vezér várat építtetett, melynek ma már nincs nyoma.
- Felsővidra 32 km-re. Fehérviztől 31 km-re fekszik Felsővidra, Avram Iancu, az 1848-as román forradalmár szülőfaluja.
- Béla-vár Várasfenes 32,3 km-re.
- Gavrii hegyese Havasnagyfalu 32,3 km-re. Gavrii hegyese egy sziklás kilátó Havasnagyfalu, románul Marisel, tanyavilágában.
- Fehérkő-hasadék 33 km-re.
- Fatemplom Bucsa 35 km-re. Mivel korábban a Nagyvárad–Kolozsvári út Vársonkolyosig, a Sebes-Körös völgyében haladt, és a tavaszi áradások az utat veszélyeztették, 1780-tól Bucsától kezdve a hegynek felfelé Nagybáród irányába új utat építettek. Egy-két geodobozt találtam - Bár számos alkalommal jártam errefelé, mindig siettünk valahová, így a dobozkeresés itt valahogy elmaradt.
- Hodoaba-völgy vasalt mászóút 35,5 km-re. A Hodoaba-völgy vasalt mászóútja Románia legrövidebb, egyben legkönnyebb hivatalos vasalt mászóútja.
- Csucsa 35,6 km-re. Csucsa látnivalói a Boncza-kastély, valamint a kastély parkjában található 16-dik századi fakastély, illetve egy bizánci stílusú mauzóleum.
- Zichy-vadászkastély Vársonkolyos 36,4 km-re.
- Papmező vára 36,9 km-re.
- Református templom Magyarbikal 37,1 km-re.

Belvedere kilátó románul - in limba romana: Belvedere


Természeti értékek - Bihar megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Belvedere kilátó adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Felkialto jel - Remélem nem szedtétek le a ! jelet, hogy benézzetek mögé ;-) Amúgy a láda ott kell legyen egy sziklarepedésben, mögötte...
  • Szamosbazár körútja 3 - Ez már igen, ez már kilátás...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Belvedere kilátó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.