Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Mofetta - Tusnádfürdő - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Mofetta - Tusnádfürdő

Mofetta - Tusnádfürdő | Hol van ez a hely?

Ládagazda: BabBerci A tusnádfürdői mofetta épülete a közelmultban esett át egy felujításon, amely most már megszabott program szerint fogadja a gyógyulni vágyókat. A kezeléseket kizárólag a fürdőtelep szakorvosai ajánlásával, és az általuk megszabott program szerint szabad alkalmazni.

A mofetta vulkáni utóműködés terméke, és gáz alakú széndioxid kitörést jelent. (száraz gáznak is nevezik) A mofetták megjelenése ebben a térségben a Keleti Kárpátok vulkanikus múltjához köthetőek. A feltörő száraz gázt a gyógyturizmusban hasznosítják, balneoklimaterikus kezelések formájában.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Ifjúság forrás A mofetta épülete A mofetta Itt bizony nincs Trallala-tarllala.. van itthon valaki?. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Mofetta Tusnádfürdő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Tusnádfürdő és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Mofetta! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Mofetta Tusnádfürdő közelében?
Komlósároki borvíz. A fürdőtelep déli végénél, a Komlósárok előtt, egy Stop feliratu tábla található az ut szélén. Árokban - Megálltam a beton feliratnál és leereszkedtem a kerítések mentén, mivel tudtam egy forrást egy kicsivel lejjebb. (itt geodobozt is lehet keresni)
Szegények feredeje. Feredő - Hát eléggé lerobbant egy hely, még télen is, hát akkor nyáron. (turisztikai hely geoládával) (érdekes hely geoládával) Anna-villa Hargita megye. Villa - Azért jó látni, hogy régi szép épületet rendben tartanak. (érdekes hely geoládával) Országzászló emlékmű. Erdély egyik legkedveltebb üdülőtelepének, Tusnádfürdőnek a felső sétányán avatták fel a kis magyar világban, az 1940-es évek első felében, de ekkor turul még nem volt rajta. A talapzat mindkét jobb sarka üres volt - Kerestem a geodobozt a talapzat jobb első sarkánál, majd a szemben állva jobbkéz felőli sarkánál is, de egyik helyen sem találtam.
Sólyom-kő. A Sólyomkő növénytani természetvédelmi terület, ezért "mindent a fényképezőgépnek, semmit a kéznek" jelszóval járjunk rajta. A láda könnyen meglett - Sokkal könnyebb ide feljutni mint a Toronykövekhez, itt is szenzációs a kilátás, érdemes korán reggel menni így ellehet kerülni a tömeget, na meg a kilátás is jobb fentről.
Apor-bástya. Egy sétát tervezünk. Emberek és állatok - Tény, hogy a medvék miatt mostanában sokkal izgalmasabb a rejtekhely-keresés.
Bányászpataktövi borvíz. A Bányász-patak Oltba való beömlésétől 10 méterre van a Bányászpataktövi borvízforrás, melynek vize alacsony asványi sótartalmú, és 9,5 C hőmérsékletű. Tusnádfürdői kirándulás 7 - Igaz ugyan, hogy először elvétettük a lejáratot a forráshoz, de csak sikerült megtalálni.
Szent Anna-sétány. EKE-tábor 2015 - Az idei EKE-tábor ideje alatt jutott időm geodoboz keresésre is. Toronykövek. A Toronykövek néhány érdekes, torony formáju andezit szikla Tusnádfürdő szomszédságában, a Bánya-patak földrajzi bal oldalán. Nehéz volt az út - Nehéz volt az út felfelé, de még inkább lefelé, nagyon vigyázni kell! Azért megéri felmenni, klassz hely.
Koncsag borvíz. A Koncsag borvíz a tusnádfürdői állomás feletti, az Olton átívelő vasúti híd jobb oldali részén található borvízforrásások egyike. Tusnádfürdői kirándulás 8 - Az Olt hídjával egyenesen szemben levő utcán mentünk ki az erdőbe.
A vasúti híd alatt. Új geodoboz a régi rejtekben - Miután a román geojátszótérről jelezték, hogy talán eltűnt a tusnádfürdői vasúti hídnál elrejtett geodobozom, a helyszínen ellenőriztem. Kosztándi borvíz. 1.7 km-re. Érdekes volt megtalálnom. Ez is borviz - Eleg vekonykan csordigalt de azert ennek is a vizet hasznalhatjak azt hiszem.
Imets Lázár borvize. Egy eldugott borviz - Koszonhetoen a pontos koordinataknak minden segitseg nelkul ra talaltam. Várvápai borvíz. 2 km-re. Érdemes itt vizet tölteni a kulacsokba, mert fent nem találunk forrást. Tusnádfürdő túra 1 - Az első állomásunk ezen a kiránduláson.
Molnár Elemér grafikusművész. A kolozsvári Képzőművészeti Főiskolán csak egy év adatott meg neki, munkát kellett vállalnia. EKE-tábor 2015 - Voltam Elemérbácsinál.
Alsótiszástövi borvíz. Alsótiszástövi borvíz. EKE-tábor 2015 - Elemér bácsitól nem messze, az erdő hűvössében bújik meg ez a borvízforrás.
Alsótiszáspataki borvíz.

Mofetta Tusnádfürdő románul - in limba romana: Mofeta din Baile Tusnad


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Tusnádfürdő térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Mofetta gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • EKE-tábor 2015 - Hát tényleg merészség kell a ládáért benyúlni...
 • Tusnádfürdő 6. - Már szürkülödött, mire ideértünk...
 • Ezert mar megkaptam a reszem - Nelu bacsi mofettajaval egyutt megegyszer meglatogattam a mofettat, es az uj rejteket is termeszetesen...
 • Nyitvatartás és Nelu mofettája - A mofetta bejáratánál kihelyezett tájékoztató szerint, a mofetta naponta 9-13 óra között van nyitva...
 • Reumásak? - Emmán odú! Micimackó kuckójának is beillik...
 • Mégis ott van! - Ez aztán geoláda (Nem doboz :-) ) Sajnos a mofetta (turistahiány miatt) zárva volt...

Sikerült eljutni Tusnádfürdő környékére? Tetszett a Mofetta? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Nelu mofettája
Nelu mofettája 0.07 km-re
RH3542 Nelu mofettája Tusnádfürdő
Rudi forrás
Rudi forrás
Rudi forrás - Tusnádfürdő.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.