Mofetta - Tusnádfürdő - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Mofetta - Tusnádfürdő

Mofetta - Tusnádfürdő

Ládagazda: BabBerci A tusnádfürdői mofetta épülete a közelmultban esett át egy felujításon, amely most már megszabott program szerint fogadja a gyógyulni vágyókat. A kezeléseket kizárólag a fürdőtelep szakorvosai ajánlásával, és az általuk megszabott program szerint szabad alkalmazni. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Ifjúság forrás A mofetta épülete A mofetta Itt bizony nincs Trallala-tarllala.. van itthon valaki?. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Mofetta Tusnádfürdő fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Tusnádfürdő és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Mofetta! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Tusnádfürdő közelében?
1909 Mikes- és Apor forrás. Mikes- és Apor forrás, Tusnádfürdő. (látnivaló és geodoboz)
2255 Komlósároki borvíz. A fürdőtelep déli végénél, a Komlósárok előtt, egy Stop feliratu tábla található az ut szélén. (itt geodobozt is lehet keresni)
2270 Szegények feredeje Tusnádfürdő Hargita megye. 720 m-re. Szegények feredeje - Tusnádfürdő. (látnivaló és geodoboz)
2352 Mini alagút a vasút alatt. 750 m-re. (érdekes hely geoládával) 2377 Anna-villa. 2383. 2625 Országzászló emlékmű Tusnádfürdő Hargita megye. Erdély egyik legkedveltebb üdülőtelepének, Tusnádfürdőnek a felső sétányán avatták fel a kis magyar világban, az 1940-es évek első felében, de ekkor turul még nem volt rajta.
2638 Sólyom-kő. A Sólyomkő növénytani természetvédelmi terület, ezért "mindent a fényképezőgépnek, semmit a kéznek" jelszóval járjunk rajta.
2813 Függőhíd az Olt felett. 900 m-re. 2908 Apor-bástya Tusnádfürdő. Hogy látnivaló is legyen, célpontként irány Tusnádfürdő.
3080 3529. A Bányász-patak Oltba való beömlésétől 10 méterre van a Bányászpataktövi borvízforrás, melynek vize alacsony asványi sótartalmú, és 9,5 C hőmérsékletű.
3281. 4230 Toronykövek. A Toronykövek néhány érdekes, torony formáju andezit szikla Tusnádfürdő szomszédságában, a Bánya-patak földrajzi bal oldalán.
4701 Koncsag borvíz. A Koncsag borvíz a tusnádfürdői állomás feletti, az Olton átívelő vasúti híd jobb oldali részén található borvízforrásások egyike.
4776. 5451 Kosztándi borvíz. 1.7 km-re. Érdekes volt megtalálnom.
5844 Imets Lázár borvize. A tusnádfürdői állomás felett, az Olton átívelő vasúti híd jobb oldali részén több borvízforrás is van.
6164 Várvápai borvíz. 6713 Molnár Elemér grafikusművész. A kolozsvári Képzőművészeti Főiskolán csak egy év adatott meg neki, munkát kellett vállalnia.
7087 Alsótiszástövi borvíz Tusnádfürdő Hargita megye. Tusnádfürdő északi részén, ott ahol az Alsó Tiszás-patak az Oltba ömlik, van a kishozamú Alsótiszástövi borvízforrás, mely egy 50 cm átmérőjű vascsőbe van foglalva.
7096 Alsótiszáspataki borvíz Tusnádfürdő. 7222 Felsőtiszáspataki borvizek Tusnádfürdő Hargita megye. 7338. 7363. 7715 Likaskő. 7875 Csíki Bálványos vár. Ferenczi Sándor történész szerint bizonyosra vehető, hogy még a szkíták előtt, i.
8126 1331. 2.6 km-re. A Szent Anna-tó fölé magasodó Nagy-Csomád egyik északi mellékkúpján, a néptől Vártetőnek nevezett magaslaton, található Tusnádfürdő egyik érdekes kirándulási pontja, az Orbán Balázs által csíki Bálványos várnak nevezett középkori vár maradványa.
9150 Nagy Csomád-csúcs. 9448 Szent Joákim-kápolna. 2012 július 21-én, a Szent Anna búcsú alkalmával, a tó nyugati oldalán 1562-ben már állt Szent Joakim kápolna emlékére egy keresztet állítottak.
10023 Sziklavilág. 3.2 km-re.
10079 Sólyomkő vára. 1421-ben említik először az irások.
10280 Szent Anna kápolna. Többször születik újjá romjaiból: 1860-ban, 1925-ben, 1948-ban és legutóbb 1975-ben.
11251 Tarzán fája Szent Anna-tó. Ha beszélni tudna, először a bükkfák jelenlétére hívná fel a figyelmet.
11678 Mohos tőzegláp. A Szent Anna-tó vizét magába foglaló kráter gerincének túloldalán 1050 m magasságban találjuk a Mohos-tőzeglápot.
13000 Bugyogó-borvíz Sepsibükszád. A Csomád-Büdös-hegység legismertebb mésztufa lerakodásai a Csomád déli lejtőin, Rakottyás-patak, Bugyogó-borvíz és Tó-patak völgyében alakultak ki, ahol kis szurdokvölgyek képződtek.
13339 Öreg bükkfa. Az alapoknál négy öl kerületű, a belseje kirothadt, darabjai körülötte hevernek.
13744 Mohos-kilátó. 4.4 km-re. A Szent Anna-tónál, a Mohos melletti dombon, a Nádas-fürdőre vezető úttól balra, már évek óta van egy kilátó.
14262 Kövesponk.
16661 Középpatak-rétláp Újtusnád Hargita megye. Növénytani ritkaságok élőhelye.
17889 Vápa vára. Sepsibükszád határában, a Rakottyás-patak és az Olt közös teraszormán, ez utóbbi jobb parti hegyfokán, a Zsombor-patak beömlésétől északra fekszik, az őskori telepre épült, kora középkori Vápa vára.
18686 Pisztrángos borvízforrás. században megsemmisült, és ma már a nyomai sem látszanak.
18991 A bükkfa szíve.
Románul - in limba romana: Mofeta din Baile Tusnad

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Nelu mofettája
Nelu mofettája 0.07 km-re. RH3542 Nelu mofettája Tusnádfürdő
Rudi forrás
Rudi forrás - Rudi forrás - Tusnádfürdő.
Sziklaerkély az Olt felett
Sziklaerkély az Olt felett - Sziklaerkély az Olt, és a szemét :-( felett - Tusnádfürdő.
GK Hotel Szent Kristof
GK Hotel Szent Kristof - [EN] GK Hotel Szent Kristof was created to help GeoKrety on their way toward their goal.
Tusnádfürdő tiszafája
Tusnádfürdő tiszafája - A Csíki-medence s egyben Hargita megye legdélibb települése a Csomád vulkanikus hegytömb lábánál fekvő Tusnádfürdő.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Tusnádfürdő térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Mofetta gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • EKE-tábor 2015 - Hát tényleg merészség kell a ládáért benyúlni...
 • Tusnádfürdő 6. - Már szürkülödött, mire ideértünk...
 • Ezert mar megkaptam a reszem - Nelu bacsi mofettajaval egyutt megegyszer meglatogattam a mofettat, es az uj rejteket is termeszetesen...
 • Nyitvatartás és Nelu mofettája - A mofetta bejáratánál kihelyezett tájékoztató szerint, a mofetta naponta 9-13 óra között van nyitva...
 • Sikerült eljutni Tusnádfürdő környékére? Tetszett a Mofetta? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.