Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Likaskő - Olasztelek - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Likaskő - Olasztelek | Hol van ez a hely?

Olasztelek határában, közel a felsőrákosi úthoz, egy lapos kőkúp tűnik az arrajáró szemébe, mely élénken kiválik a lapos rét füves, zöld színéből. Egy erősen meszes, vasas forrás évezredes lerakódása hozta létre a kis dombot, amelynek a teteje szenteltvíztartó medence módjára kimélyített. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Lapos kőkúp Tájékoztató tábla A ledöntött régi tábla Meszes lerakódás Mélyedés Füves rét Belül Természetes vájatok a tufában Információs tábla Varjúháj. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Likaskő Olasztelek fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Olasztelek és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Likaskő! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Likaskő Olasztelek közelében?
Régi székelyház Felsőrákos. 1235-ben Cormosbach néven szerepel, mely települést Felsőrákos elődjének tekintenek.
Barót. 4.2 km-re. Barót Erdővidék központja, az 1739-ben született Baróti Szabó Dávid szülővárosa.
Ésfalu Bardóc és Erdőfüle. A 80-as években itt egy üzletközpont és orvosi rendelő épült.
Zathureczky-temető Barót. Ide temetkeztek (feltételezhetőleg a 18. (itt geodobozt is lehet keresni)
Réka királyné sírja. 4.8 km-re. Útban a Rika-erdei kora középkori erődítményrendszer felé, a Rika-patak völgyében vezető földúton, kelet felől érkezve, először balkéz felől a Réka királyné sírjának nevezett patak parti sziklához érkezünk. (különleges hely geodobozzal)
Attila vára Rika-erdei erődítményrendszer. A lelőhely legmagasabb pontja az egykor romokkal koronázott 684 m magas Hegyes- vagy Boldi-tető.
Attila vára Vargyas. Az ide tartozó, a Rika és Sós-kút (Nádas) patakok közti, Ny-K irányban lefutó hegygerinc keleti kiemelkedésén, a közigazgatásilag Vargyas községhez tartozó Hegyes-tetőn (684 m) található középkori eredetű erődítésmaradvány már régóta ismert. (itt geodobozt is lehet keresni)
Ferenczy-Boda kúria Erdőfüle. Ferenczy-Boda kúria - Erdőfüle.
Réka vára Rika-erdei erődítményrendszer. A lelőhely legmagasabb pontja az egykor romokkal koronázott 684 m magas Hegyes- vagy Boldi-tető. (itt geodobozt is lehet keresni)
Románul - in limba romana: Piatra Gaurita Talisoara

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Olasztelek térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Likaskő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Tisztaság és doboztalanság - A Likaskő környezetét valamikor nemrégiben megtisztíthatták, mert egy darab szemetet sem láttunk, ami nagyon jó hír...
 • Elapadt borvízforrás - Természeti ritkaság, írja az információs tábla, és valóban...
 • Hihetetlen képződmény - Bár a Rika erdejébe indultunk, már az út elején a természet csodái megállásra késztettek...
 • Érdekes képződmény - Érdekes képződmény, felfedeztük ezt is...
 • Sikerült eljutni Olasztelek környékére? Tetszett a Likaskő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Daniel-kastély
A Daniel-kastély az erdővidéki Olasztelek központjában található, reneszánsz stílusú épület, a falu egyik legfontosabb műemléke.
Református templom
Olasztelek református templomának késő román és átmeneti stílusban faragott kapuzata van.
Református templom
Vargyas Erdővidék festett bútorkészítéséről és fafaragásáról híres települése.
Vargyas tavai
1954-1989 között, a Vargyas falu közelében végzett bányászati munkák során, itt-ott elérték a talajvizet.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.