Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Likaskő - Olasztelek - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Likaskő - Olasztelek

Likaskő - Olasztelek | Hol van ez a hely?

Olasztelek határában, közel a felsőrákosi úthoz, egy lapos kőkúp tűnik az arrajáró szemébe, mely élénken kiválik a lapos rét füves, zöld színéből. Egy erősen meszes, vasas forrás évezredes lerakódása hozta létre a kis dombot, amelynek a teteje szenteltvíztartó medence módjára kimélyített. Ez a forrásnak a helye, s ettől a tetőn levő mélyedéstől nyerte a Likaskő nevet...

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Lapos kőkúp Tájékoztató tábla A ledöntött régi tábla Meszes lerakódás Mélyedés Füves rét Belül Természetes vájatok a tufában Információs tábla Varjúháj. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Likaskő Olasztelek fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Olasztelek és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Likaskő! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Olasztelek, 1.23 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Olasztelek és környéke Kormos-Lángos völgye. Veczer. Veczerfarka. Az itten feküdt római város. Vérárka. Olasztelek eredete. Temploma. Harangja. Régi Dániel curia. Olaszok útja. Tekejádzója. Őrhegy. Tortoma. Fejmosókút. Sirdombok. Régiségek. Ravaszlik. Tatárhányás. Száldobosi fürdő és borviz. Likaskő. Nyillöki borviz. Darabonta. Rákosi borviz. Csudástó. Hunhagyományok.
Szállás

Szállás Olasztelek - Kovászna vármegye


Keress szállást Olasztelek közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 8.98 km-re levő látnivalókkal: Dénes István emléktúra - Gódra-karszt (10 kép). A Dénes István emléktúra 2006 szeptember 9-én, szombaton, a vargyasi kőbányától indult.
14714742821100
14714742841101
14714742871102
14714742901103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Likaskő Olasztelek közelében?
Régi székelyház. 1235-ben Cormosbach néven szerepel, mely települést Felsőrákos elődjének tekintenek. Megsétáltam magam Felsőrákoson - Pont 15-én voltam ott, a templomban az ünnepélyre készültek.
Barót. A középkori templom helyébe 1564-ben új templomot építenek vagy újítják és bővítik a régit.
Ésfalu. A 80-as években itt egy üzletközpont és orvosi rendelő épült.
Zathureczky-temető. Kripta és sírkövek - Nem volt nehéz megtalálni a dobozt. (turisztikai hely geoládával) Réka királyné sírja. Útban a Rika-erdei kora középkori erődítményrendszer felé, a Rika-patak völgyében vezető földúton, kelet felől érkezve, először balkéz felől a Réka királyné sírjának nevezett patak parti sziklához érkezünk. Kopjafa - Többször is voltam itt, de csak később tudtam meg, hogy geoláda is van. (különleges hely geodobozzal)
Attila vára. Attila vára a Rika-erdei kora középkori erődítményrendszerhez tartozik, Felsőrákostól 6 km-re északnyugatra, a Sóskút (Nádas) és Rika patakok között, enyhe lejtésű hegylábon helyezkedik el. Attila - Ebben az évben,2016-ban, voltam a Réka váránál meg a sírjánál s persze útba ejtettük az Attila várát is.
Attila vára. A Persányi-hegységnek az Olt alsórákosi szorosától északra húzódó vonulatát az erdővidéki és homoródmenti emberek Rikának vagy Rika erdejének nevezik. Kereszt - Megtaláltam a dobozt. (látnivaló és geodoboz)
Ferenczy-Boda kúria. Ferenczy-Boda kúria - Erdőfüle. Sürgés-forgás - Már megtörtént a sürgés-forgás, friss vakolat a kapu körül.
Réka vára Kovászna megye. 5.6 km-re. A lelőhely legmagasabb pontja az egykor romokkal koronázott 684 m magas Hegyes- vagy Boldi-tető. A vár hídja leszakadt - A doboz rendben van, habár kissé átnedvesedett. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kopjafás temető Kovászna megye. Erdőfüle a nevét a hagyomány szerint onnan kapta, hogy a Kormos-patak völgyébe mintegy fülként ékelődik be Baróttól pár kilométerre. Hej, égig-nyúló giz-gazok - Cuppogó sárban, ködben fedeztük fel ezt a temetőt, ami tényleg különleges, mert a legtöbb sírt még nem öntötték betonba.
Ravaszlik. Tortomai halomsirok. Bardóc és Bibarcfalva közt, a Kerekhegyen és a Csutakos tetőn egy 18 halomból álló, kora bronzkori temető van. Sajnos - Sajnos a dobozt valaki kiemelte.
Köpeci szil. Ami kivül, az volt belül is - Hogy mi egyéb lehet még itt? Rengeteg minden.

Likaskő Olasztelek románul - in limba romana: Piatra Gaurita Talisoara

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Olasztelek térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Likaskő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Tisztaság és doboztalanság - A Likaskő környezetét valamikor nemrégiben megtisztíthatták, mert egy darab szemetet sem láttunk, ami nagyon jó hír...
 • Elapadt borvízforrás - Természeti ritkaság, írja az információs tábla, és valóban...
 • Hihetetlen képződmény - Bár a Rika erdejébe indultunk, már az út elején a természet csodái megállásra késztettek...
 • Érdekes képződmény - Érdekes képződmény, felfedeztük ezt is...
 • Volt ami mar nincsen is - Lehet, hogy valamikor jo borviz bugyogott fel benne, de mar csak a szomoru emleke maradt...
 • Úgy titeket, mint minket is - Üdvözlünk a játszóterünkön! Sokan így fedezik fel ezt a játékot, hála a geodobozokban elhelyezett tájékoztatásnak...

Sikerült eljutni Olasztelek környékére? Tetszett a Likaskő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Daniel-kastély
Daniel-kastély
A Daniel-kastély az erdővidéki Olasztelek központjában található, reneszánsz stílusú épület, a falu egyik legfontosabb műemléke.
Református templom
Református templom
Olasztelek református templomának késő román és átmeneti stílusban faragott kapuzata van.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.