Tusnádfürdő tiszafája - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Tusnádfürdő tiszafája

Tusnádfürdő tiszafája

A Csíki-medence s egyben Hargita megye legdélibb települése a Csomád vulkanikus hegytömb lábánál fekvő Tusnádfürdő. A gyönyörű környezetre a legjobb rálátás a Sólyomkőről adódik, innen gyönyörködött Ferenc József császár is a környékben, és adott parancsot a leégett üdülőtelep újjáépítésére. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Őszi táj! Őszi táj! Park Biblia András tiszafája A tiszafa termése A tiszafa kérge Ecetfa. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Tusnádfürdő tiszafája fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Tusnádfürdő tiszafája! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
1488 Bányászpataktövi borvíz. Bányászpataktövi borvíz - Tusnádfürdő. (látnivaló és geodoboz)
1583 Apor-bástya. Hogy látnivaló is legyen, célpontként irány Tusnádfürdő. (itt geodobozt is lehet keresni)
1617 Mofetta. (turisztikai hely geoládával) 1661. 1812 Rudi forrás Tusnádfürdő. 1824. 2170 Sólyom-kő. A Sólyomkő növénytani természetvédelmi terület, ezért "mindent a fényképezőgépnek, semmit a kéznek" jelszóval járjunk rajta. (itt geodobozt is lehet keresni)
2211 Sziklaerkély az Olt felett. Sziklaerkély az Olt, és a szemét :-( felett - Tusnádfürdő.
2820 Komlósároki borvíz. A fürdőtelep déli végénél, a Komlósárok előtt, egy Stop feliratu tábla található az ut szélén.
2848 Komlósároki alsóborvíz. 3099 Toronykövek. A Toronykövek néhány érdekes, torony formáju andezit szikla Tusnádfürdő szomszédságában, a Bánya-patak földrajzi bal oldalán.
3168 Koncsag borvíz. 1 km-re. A Koncsag borvíz a tusnádfürdői állomás feletti, az Olton átívelő vasúti híd jobb oldali részén található borvízforrásások egyike.
3187 A vasúti híd alatt. 3668. 3868 Kosztándi borvíz Tusnádfürdő. A Kosztándi-borvíz a tusnádfürdői állomás feletti, az Olton átívelő vasúti híd jobb oldali részén található borvízforrásások egyike.
4044. 4248 3525. Ezek egyike az Imets Lázár borvize.
4691 Várvápai borvíz. 5106 Molnár Elemér grafikusművész. A kolozsvári Képzőművészeti Főiskolán csak egy év adatott meg neki, munkát kellett vállalnia.
5467 Alsótiszástövi borvíz. Tusnádfürdő északi részén, ott ahol az Alsó Tiszás-patak az Oltba ömlik, van a kishozamú Alsótiszástövi borvízforrás, mely egy 50 cm átmérőjű vascsőbe van foglalva.
5523. 5677 Felsőtiszáspataki borvizek. 5762. 6026 1643. 6610 Csíki Bálványos vár. 6726 Vártető I kilátópont. A Szent Anna-tó fölé magasodó Nagy-Csomád egyik északi mellékkúpján, a néptől Vártetőnek nevezett magaslaton, található Tusnádfürdő egyik érdekes kirándulási pontja, az Orbán Balázs által csíki Bálványos várnak nevezett középkori vár maradványa.
8575. 8943 Likaskő. Sepsibükszád érdekessége, természeti ritkasága, az Olt völgyében található Likas-kő.
9486 Szent Joákim-kápolna. A Szent Anna-tó festői szépségű környezetében 2 kápolna épült, a Szent Anna és a Szent Joakim kápolnák.
10010 Szent Anna kápolna. 3.2 km-re. Lázárfalva határában, a hegyek közt rejlő tengerszem partján 1764–1765-ben a tusnádi és kozmási lakosok egy kis kápolnát építenek Kecskés (vagy Kovács) Pál kezdeményezésére.
10170 Sziklavilág.
10808 Tarzán fája. A Szent Anna-tó kráterének peremén, a menedékház közelében áll egy viharvert, csonka bükkfa, a Szent Anna-tó Tarzán fája.
11081 Mohos tőzegláp. A Szent Anna-tó vizét magába foglaló kráter gerincének túloldalán 1050 m magasságban találjuk a Mohos-tőzeglápot.
11467 Sólyomkő vára Sepsibükszád. Sólyomkő vára az Alsó-Sólyomkő sziklacsúcsára épült.
12472 Öreg bükkfa Mohos. 12858 Mohos-kilátó. A Szent Anna-tónál, a Mohos melletti dombon, a Nádas-fürdőre vezető úttól balra, már évek óta van egy kilátó.
13854 Bugyogó-borvíz. 14102 Kövesponk.
15075 Középpatak-rétláp. 17615. 17986 Első világháborús emlékmű. 18721 Julis-borvíz. A Julis-borvíz Újtusnád Bátord nevű falurészének északi szélén, a vasútállomás felé vezető utca mellett található.
19320 Vápa vára. 20159 Vallató-fürdő és mofetta. Az út a magasfeszültségű villanyvezeték mentén ereszkedik le a Zsombor-patakhoz.
20256 Pisztrángos borvízforrás. században megsemmisült, és ma már a nyomai sem látszanak.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Csukás-tó
Csukás-tó - Tusnádfürdő fő vízfolyása az Olt.
Szegények feredeje
Szegények feredeje - Szegények feredeje - Tusnádfürdő.
Tűzoltó Park Tusnádfürdő
Tűzoltó Park Tusnádfürdő 0.3 km-re. RH1642 Tűzoltó Park Tusnádfürdő
Anna-villa
Anna-villa - A tusnádfürdői volt Anna villa, ma Szent László gyermekvédelmi központ.
Országzászló emlékmű
Országzászló emlékmű - Erdély egyik legkedveltebb üdülőtelepének, Tusnádfürdőnek a felső sétányán avatták fel a kis magyar világban, az 1940-es évek első felében, de ekkor turul még nem volt rajta.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Tusnádfürdő tiszafája gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Tiszafa kivulrol - Hat bizony en Biblia bacsihoz nem mentem be mert az udvaron elegge nagy nyuzsges volt igy kenytelen voltam az utrol felfedezni a tiszafat, lattam mar ennel nagyobbat is...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Tusnádfürdő tiszafája? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.