Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Vityál vára - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Vityál vára

Vityál vára | Hol van ez a hely?

A Maros megyéhez tartozó Nyárádremetétől északra, 3 km-re fekvő, 800 m magas dombon Árpád-kori vár maradványait találjuk. A 12-13. századi várról, mely a korai kelet-erdélyi határvárak tagjának tekinthető, írásos adat nem maradt fenn.

Egy 1586-os határjárásban Vityal várromját mint a nyárádremetei határ északnyugati szélét említik. Megközelíthető Vármezőről vagy Nyárádremetéről, a piros sávval jelzett túraútvonalon. Figyelem! A várrom területén vaddisznók tartozkódhatnak.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Vityál-vár Foltos szalamandra Foltos szalamandra 2. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vityál vára fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vityál vára! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Vityál vára közelében?
Égerfás-tó Vármező. Egyre kisebb - Meghökkentünk, amikor megláttuk, hogy a kedvenc kis tavunkban alig van víz. (érdekes hely geoládával) Várhegy Vármező. Kapaszkodó - A vármezői látogatásunkból nem maradhatott ki az Égerfás-tó megtekintése. (érdekes hely geoládával) (érdekes hely geoládával) Tündérek forrása Vármező. Forró nyári napokon kincset ér a forrás tiszta, hűvös vize. Úton-útfélen - Az út meglett (fentről jöttünk), a pötty meglett, a fa is meglett, a doboz sehunn a fában. (itt geodobozt is lehet keresni)
Nagy-ág melléke Vármező. Ha szereted a pisztrángot hazafele megkóstolhatod. Nyárádmenti legelő - A Nagy-ág le volt zárva sorompóval, ezért gyalog sétáltunk fel a tisztásig.
Római őrtorony Libánfalva.

Vityál vára románul - in limba romana: Cetatea Vityal


Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Vityál vára gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Vár az esőben - A Pálos-kolostor után a várat vettük célba...
 • Likas-kő, vulkáni bomba, bejelentések - A Likas-kőnél jártam már, lásd a képeimet, viszont a vulkáni bomba-sziklát nem tudtam beazonosítani...
 • Sok megtaláló, kevés bejelentés - Az Alsó-Halas pataki homokbányától, jöttem ide, miután rejtettem a Tündérek forrásánál...
 • Vártúra - Terepet jártam be az államvizsgámhoz és útba ejtettem a Vityálvárat is...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Vityál vára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Katolikus temető
Katolikus temető
Nyárádremete Szovátától 20 km-re fekszik.
Likas-kő
Likas-kő
A Görgényi-havasokban, a Meleg Sugó-völgyében található egy nagy sziklatömb, a Likas-kő, aminek a tövében tengermarta üreg található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.