Nyárádremete település (Maros megye) Központ: Nyárádremete. Közeli települések: Nyárádköszvényes (Matrici) 1.92 km-re, Felsőköhér (Chiheru de Sus) 2.69 km-re, Alsóköhér (Chiheru de Jos) 4.33 km-re, Mikháza (Calugareni) 4.82 km-re, Felsőoroszi (Urisiu de Sus) 5.05 km-re. Nyárádremete román elnevezése: Eremitu.
Szállás

Szállás Nyárádremete (Eremitu) - Maros


Keress szállást Nyárádremete közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Nyárádremete (Maros megye) és környéke turisztikai látnivalói

Katolikus temető 0.93 km-re. Nyárádremete Szovátától 20 km-re fekszik. Egyik fő látnivalója a templomban, a főoltár felett található reneszánsz feszület.
Kisvasút állomás 3.58 km-re. A kis vonat egy keskeny-nyomtávolságú vasútra épített gőzmozdonyból és 2 zárt, valamint 1 nyitott, 11-12 m hosszú vagonból áll.
Vityál vára 3.72 km-re. A Maros megyéhez tartozó Nyárádremetétől északra, 3 km-re fekvő, 800 m magas dombon Árpád-kori vár maradványait találjuk. A 12-13.
Mini Nyárád Látogatóközpont 3.75 km-re. A Mini Nyárád látogatóközpont Vármezőn az Állomás utca 156 szám alatt található, a keskeny nyomvonalú vasút vármezői állomása mellett. Fő látnivalója egy 10 m2-es terepasztal, mely a Felső-Nyárádmente ismertebb látnivalóit mutatja be miniatűr méretben.
Keménykőalji-forrás 3.95 km-re. Vármezőn, a Mini Nyárád átogatóközpont közelében, a Kéménykő (Keménykő oldala) délkeleti aljában egy kitűnő ivóvíz-forrást találunk. Főleg a helybeliek ismerik, de a környékről is sokan hordják a vizét.
Katolikus templom és Ferences kolostor 4.89 km-re. A mikházai ferences kolostortemplom a XVII. századi erdélyi későreneszánsz építészet egyik jelentős és szakrális jellegűként egyedülálló emléke.
A legrégebbi székelykapu 4.9 km-re. A mikházi ferences templom és kolostor 1673-ban készült, régi galambbúgos nagy- és kiskapuja, a legrégebbi fennmaradt székelykapu volt. A szerkezetileg meggyengült kaput 1912-ben egy vihar ledöntötte, majd vásárlás útján a Néprajzi Múzeumba került.
Római őrtorony 4.9 km-re. A Maros megyei római határszakasz kutatása során számos, a védelmi vonalhoz tartozó lelőhelyet azonosítottak. Nyárádremete határában, Szakadát felett egy római őrtorony helye található, mely egy komplex őr- és jelzőtorony rendszerhez tartozott.
Kripta a ferences kolostortemplom alatt 4.9 km-re. A mikházai ferences kolostortemplom alatti, a főhajó és a szentély alatt húzódó kripta egyháziak és híres világiak, erdélyi nemes családok tagjainak nyughelye. A templomban mintegy tucatnyi feliratos és helyenként faragott díszű sírtábla jelöli a kripta kamráiba temetett neves személyek sírjait.
Falu harangja 4.92 km-re. Mikházán, abban az utkereszteződésben, ahol a ferences kolostortemplom felé le kell térni, egy harangláb és egy fedett feszület található, melyre a helybeliek a Jézuska és a Falu harangja elnevezéseket használják.
[ Fel ↑ ]
Keresztelő Szent János fakápolna 5.15 km-re. Keresztelő Szent János-fakápolna és Erdély legrégebbi élő hársfája - Mikháza
Római katonai tábor 5.37 km-re. A több, mint 2 hektáron elterülő mikházi római katonai tábor Maros megye egyik legjelentősebb régészeti lelőhelye. A tábor a Nyárád-völgy felső szakaszának védelmét biztosította.
Vityál vára romjai - Görgényi-havasok
Vityál vára romjai - Görgényi-havasok
Likas-kő - Görgényi-havasok
Likas-kő - Görgényi-havasok
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Bözöd - Turisztikai látnivalók Betlen - Turisztikai látnivalók Makfalva - Turisztikai látnivalók Küküllősárd
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.