Betlen település (Brassó megye) Központ: Betlen. Közeli települések: Dridif 3.32 km-re, Luca (Luta) 3.73 km-re, Fogaras (Fagaras) 3.93 km-re, Huréz (Hurez) 4.12 km-re, Kálbor (Calbor) 4.64 km-re. Betlen román elnevezése: Beclean. Német neve: Badlinen.
Szállás

Szállás Betlen (Beclean) - Brassó


Keress szállást Betlen közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Betlen (Brassó megye) és környéke turisztikai látnivalói

Fejedelemasszony kútja 1.84 km-re. Fejedelemasszony kútja, Fürsten Brunnen - Fogaras.
Fogarasi vár 4.15 km-re. Fogaras városában jó állapotban maradt meg az impozáns várerőd. A 14.
Régi Olt-fahíd 4.6 km-re. A fogarasi Olt-híd Fogaras város szélén, a Fogaras-Segesvár úton áll, vámoshíd szerepét töltötte be. 1778-1782-ben épült, 1906-ban bontották le, miután 1905-ben új vasszerkezetű hídat építettek mellette.
Brukenthal-kastély 8.81 km-re. Alsószombatfalván található az egykori Brukenthal-kastély, mely kivülről elég jó, benn leromlott állapotban van. Parkjában lipicai lovakat tenyésztenek.
Erődített evangélikus templom 9.82 km-re. 1313-ban plébániatemploma van, papja - a templom építési idejét régebbre teszik, a XII-XIII-dik század fordulójára. A román kori templomok közé tartozik.
Erődített evangélikus templom 10.73 km-re. 1449-ben János bíboros oklevele szerint Szent Jakab tiszteletére szentelt temploma van. Amely megkapja azt a kiváltságot, hogy 100 napi búcsúban részesíthesse azokat, akik az oklevélben felsorolt ünnepeken igaz bűnbánattal és szent gyónással, áhítattal meglátogatják a templomot és annak javítására, fenntartására és felszerelésére adakoznak.
Földpiramisok 11.29 km-re. Földpiramisok - Sona
Erődített evangélikus templom 12.75 km-re. Mivel már Imre király idejében a kiváltságokban részesülő falvak között szerepel, bizonyos, hogy a XI–XII-dik század fordulóján templom is épül. Erre tanú a templom maga, melynek stílusjegyei az átmeneti (román-gótikus) korra utalnak.
Stefan Untch-ház 13.07 km-re. Stefan Untch-ház - Nagysink
Erődített evangélikus templom 13.1 km-re. A helység szász telepítését a legkorábbi Szeben vidéki telepítések idejére teszik, az 1200-as évek előttire, körülbelül 1150-től kezdődően. Ennélfogva a templomépítés is legkésőbb a XIII.
Latin iskola 13.25 km-re. Latin iskola - Nagysink
Volt városháza 13.31 km-re. Volt városháza, XVIII-dik századi középület - Nagysink.
[ Fel ↑ ]
Nárciszrét 14.59 km-re. A híres Nárcisz-mező (románul Poiana Narciselor és Dumbrava Vadului néven is ismert) tulajdonképpen egy 394 hektár kiterjedésű, nedves talajú, ritkás kocsányos tölgyes, amelynek tisztásait májusban ellepik a csillagos nárcisz fehér virágai.
Református templom 14.88 km-re. Korai neve, villa Latina és Waldorph azt jelzi, hogy XII-dik századi szász, azaz vallon telepítés.
Erődített evangélikus templom 14.89 km-re. 1332-ben temploma van - középkori temploma volt, mert 1520-ban a szebeni tartománytól segélyt kap a templom és torony erődítésére.
Sonai földpiramisok
Sonai földpiramisok
Fogarasi-medence (Fogarasföld, Olt síkság).
Moldoveanu-csúcs - Fogarasi-havasok
Moldoveanu-csúcs - Fogarasi-havasok
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Makfalva - Turisztikai látnivalók Küküllősárd - Turisztikai látnivalók Aninoasa - Turisztikai látnivalók Vladesti
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.