Makfalva település (Maros megye) Központ: Makfalva. Közeli települések: Székelyabod (Abud) 2.38 km-re, Hármasfalu (Trei Sate) 3.86 km-re, Kibéd (Chibed) 4.19 km-re, Geges (Ghinesti) 4.69 km-re, Nyárádszentimre (Eremieni) 5.46 km-re. Makfalva román elnevezése: Ghindari. Német neve: Eicheldorf.
Szállás

Szállás Makfalva (Ghindari) - Maros


Keress szállást Makfalva közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Makfalva (Maros megye) és környéke turisztikai látnivalói

Református templom 0.26 km-re. Első ízben 1507-ben jelentkezik oklevélben. Az 1567.
Dózsa György mellszobra 0.3 km-re. Dózsa György mellszobra - Makfalva
Alsó fenyős 0.68 km-re. Az Alsó fenyős egy mesterséges fenyő telepítés Makfalvától északra, a Nagymagos erdejében.
Majálistér 0.75 km-re. A Majálistér az abodi úttól északra található, a Csere egyik magaslatán lévő liget neve. Itt találkozott egykor a makfalvi és az abodi ifjúság május elsején.
Síremlék 1.09 km-re. Makfalva nyugati részében, a Felhágó és Tekintő lábánál, egy kis terület neve Doberdó. Nevét az itt emelt síremlékről kapta.
Alsó-szikla 1.57 km-re. Az Alsó-szikla, vagy ahogy még nevezik, a Suvadás, Makfalva Alsó szeg helynevű területén található. Itt, a Hídcsegely nevű határrészen, a Kis-Küküllő alámosta a parti részt, kéregcsuszamlást okozva.
Katonáné hegyese 1.59 km-re. Katonáné hegyese, a régi osztrák térképeken Katonanő-tető, a Sokad dűlő legmagasabb csúcsa Makfalva északi határán. Remek kilátás nyílik innen a Küküllő vidékére, Firtos, Csombod és Rabsonné felé.
Tatársír 1.8 km-re. Makfalva, illetve a Sokad dűlő északi részén, az abodi határ és Külső Ecsenye közötti, jellegzetes, koporsóra emlékeztető domb neve a Tatársír. A hagyomány szerint az egykori legyilkolt tatárok sírhelye.
Maka vára 2.23 km-re. A makfalvi vár Orbán Balázs Székelyföld leírásában Maka vára helynévként szerepel. Maka állítólag egy székely rabonbán volt.
Fehérnép sarka 2.29 km-re. A Fehérnép sarka egy jellegzetes alakú domb Makfalva északkeleti részében, a Kis-Küküllő baloldali partján, a Nagyszeg csorgója és Andrásuta pataka között. Mivel hasonlít egy karcsú női lábra, valószínűleg a felszíni forma határozta meg a helynevet.
Óriások dombja 3.5 km-re. Az Óriások dombja valamikor Maka várához tartozott, jelenleg a csókfalvi határ legdélibb és legmagasabb csúcsa. Innen nagyméretű emberi csontok kerültek elő a múltban, talán ezzel magyarázható e hely neve is.
Dózsa-Barátosi kúria 3.86 km-re. A Dózsa-Barátosi kúriát a 18-dik században építették. Hármasfalu 244 sz.
[ Fel ↑ ]
Kibéd 4.25 km-re. Kibéd 10 km-re fekszik Szovátától, helyi posztóüzeméről híres.
Unitárius templom 4.55 km-re. Hármasfalu 1950-ben jött létre Atosfalva, Csókfalva és Székelyszentistván egyesítésével.
Geges 4.87 km-re. Geges az Abod-patak völgyében fekszik, Marosvásárhelytől 24 km-re kelet-délkeletre, a községközponttól, Havadtól 3 km-re északkeletre.
Siklódkő - Görgényi-havasok
Siklódkő - Görgényi-havasok
Iszulyka völgye - Bekecs-tető
Iszulyka völgye - Bekecs-tető
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Küküllősárd - Turisztikai látnivalók Aninoasa - Turisztikai látnivalók Vladesti - Turisztikai látnivalók Sáros
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.