Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Sziklakapu - Felsőkomána - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Sziklakapu - Felsőkomána

Sziklakapu - Felsőkomána | Hol van ez a hely?

Felsőkomána falutól kelet felé, valamivel több mint 2 km távolságra, a talajút két méretes sziklatömb között vezet át, ezt a helyet nevezik a Tatárok sziklakapujának. Egykor a két szikla közötti távolság kisebb volt, a Komána-patak völgyében haladó szekerek és gépkocsik számára szélesítették itt ki az átjárót...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Északnyugat felől nézve Délkelet felől nézve. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Sziklakapu Felsőkomána fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Felsőkomána és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Sziklakapu! Érdemes regisztrálni!


Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/q1horyng/public_html/rejtekhely.ro/swipe_hu.php on line 39
Szállás

Szállás a közelben


Keress szállást , egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 8.14 km-re levő látnivalókkal: Kagylós-barlang - Persány-hegység (33 kép).
147147030980
147147032981
147147033982
147147035983
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Sziklakapu Felsőkomána közelében?
Guthman-Valenta kastély. Az olthévízi Guthman-Valenta kastély a Kálnoky-kastélytól 300 méterre dél-délkeletre található, az ortodox templom szomszédságában. Romos - Ez az épület még megmenthető. (látnivaló és geodoboz)
Haller-udvarház. A feltételezések szerint 1553-ban építették egy középkori kolostor romjain, állítólag Bethlen Gábor is lakott itt egy ideig. Iskola - Ez most a Haller vagy a Kálnoky kastély, mert az útmutató táblák szerint Kálnoky kastély. (itt geodobozt is lehet keresni)
Ortodox templom. Régi Olt-fahíd. Höltövény vára. Brassótól északra, a Persányi-hegység keleti szélén, Krizba falu közelében, az 1002 m magas Várhegy sziklatetején található Höltövény vára. Az erdei út már nehezen járható - Gépkocsival indultunk Krizba várába, Kutus telepen keresztül. (látnivaló és geodoboz)
Régi Móric-fahíd Brassó megye. Nem maradt meg fénykép vagy rajz róla.
Evangélikus templom. Szász telepítés, 1488-ban a török támadás elnépteleníti, ekkor 1488-ban magyar családnevek szerepelnek.
Egykori fürdő és iszapforrások. A homoródi iszapvulkánok (helyesen iszapforrások) Homoród (Hameruden) település, a Geréd (Griedenreeg), és a Szenes-tető (Kohlenreeg) között találhatók. (látnivaló és geodoboz)
Homoród-folyó forrása. Kőasztal. 16.2 km-re. A gerince egy kifli alakú görbülethez hasonlít, a két vége Alsórákos felé mutat.
Templomerőd. Első említése 1373-ból ismert.
Egykori malom és villanytelep. Az egykori homoródi malom és villanytelep, a két Homoród összefolyásától 500 m-re északkeletre található, az ortodox temető alatt, a Mirkvásárról érkező 132 jelzésű út északi oldalán.

Sziklakapu Felsőkomána románul - in limba romana: Poarta de piatra Comana de Sus

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Sziklakapu adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Felsőkomána térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Felsőkomána környékére? Tetszett a Sziklakapu? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Faragott kő bazaltfal
  Faragott kő bazaltfal
  A Faragott kő geológiai természetvédelmi terület a Persány-hegység legdélebbi bazaltkitörése.
  Kőember
  Kőember
  A Kőember-szikla a Komána-völgy északi oldalában található, rögtön az erdei út felett.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.