Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Tortomai halomsirok - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Tortomai halomsirok

Tortomai halomsirok | Hol van ez a hely?

Bardóc és Bibarcfalva közt, a Kerekhegyen és a Csutakos tetőn egy 18 halomból álló, kora bronzkori temető van. A halmok egy részét már a 19. század derekán megbolygatták...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A Tortoma erdői Ide van elrejtve A halomsírok A halomsírok és a rejtés helye A rejtés helye Az elrejtő csapat Kerestük, de nem találtuk Kilátás a Tortomáról Már este van Útban a halmok felé Vajon jó helyen járok?. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Tortomai halomsirok fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Tortomai halomsirok! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Bibarcfalva, 3.05 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Bardóczszék felső része Száldobos. E falu néveredete. Bardócz néveredete. Azon ház, hol Benkő József született. Bardócz régi harangja. Füle régi temploma, harangja. Volál nevü régi falu. Kiálj bércze. A fülei vashámor. Dobó régi elpusztult falu, ennek temploma, kápolnája; e kápolna hitregéje. Az itten tartott búcsuk, sokadalmak. Csipán mezeje. Fejedelem asztala. Fülei havasok. Az utolsó bölény. Medvevadászat.
Szállás

Szállás Bibarcfalva - Kovászna vármegye


Keress szállást Bibarcfalva közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 11.85 km-re levő látnivalókkal: Dénes István emléktúra - Gódra-karszt (10 kép). A Dénes István emléktúra 2006 szeptember 9-én, szombaton, a vargyasi kőbányától indult.
14714742821100
14714742841101
14714742871102
14714742901103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Tortomai halomsirok közelében?
Tiborc vára. A várból mára csak a falak körvonalai maradtak meg egy lekerekedett töltés formájában. Vakond ki - Egy kis őszi séta alkalmával ujra rákerestem a dobozra, de sajnos eléggé szét volt ázva a tartalma. (itt geodobozt is lehet keresni)
Vízimalom. Keresztes Lajos és testvére Domokos, az utolsó erdővidéki vízimalom molnárai. Malom - Mikor bevettük a kanyart a malom felé, találkoztunk a molnárral és a feleségével. (itt geodobozt is lehet keresni)
Benedek Elek nagy mesemondó szobra. 4 km-re. Ez Benedek Elek, a nagy székely meseíró egész alakos szobra, Vargha Mihály műalkotása. Január első megtalálása - Legutóbb egészen más okból jártam Benedek Elek szülőfalujában.
Sási borvíz. A Sási borvíz a Barót-patak vízgyűjtő medencéjében található, Kisbacontól észak-északkeletre, körülbelül 1 km távolságra.
Református templom Kisbacon. Az 1567-es regestrumban jelentkezik először Kws Baczon néven. Templom - Épp az utolsó pillanatban sikerült bemennünk a templomba.
Kisbaconi régi temető. Bár itt a sírok már gondozatlanok, és az egész temetőt felveti a növényzet, talán épp ezért is, érdemes felkeresni. (itt geodobozt is lehet keresni)
Benedek Elek fürdő. A régi Benedek Elek fürdő, vagy más néven Kisbaconi feredő, a Faluborvize vagy Rezes-forrás mellett található. Feredő - Nem volt nehéz megtalálni a dobozt, mert a kőrisfák között egy bükkfa van. (különleges hely geodobozzal)
Faluborvize forrás Kovászna megye. Szep es forgalmas hely - Biztosra mentem, es nem kaptam semmit, marmint a dobozkat, habar a borviz es a kornyeke az nagyszeru es gondozott. Mackó bácsi feredője. Mackó bácsi egy nagy termetű ember volt, aki rendszeresen járt e fürdőhöz.
Református templom. A nagybaconi református templomot is érdemes közelebbről megnézni. Kopjafák - T
Református templom. Olasztelek református templomának késő román és átmeneti stílusban faragott kapuzata van. Munkálatok áldozata lett a geodoboz? - A Kormos-patak völgyében kirándultam, hazafelé Olaszteleken vezetett keresztül az utam.
Református templom. Kis templom ures likkal - Bodvaj fele utkozben egy kis kitero es mar meg is van a rejtek.

Tortomai halomsirok románul - in limba romana: Dealul Tortoma

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Tortomai halomsirok adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Sajnos - Sajnos a dobozt valaki kiemelte...
 • Itt csak lehetett doboz... - Ezt az ureget korbekutattuk, nem is olyan kicsi, konyekig benyultunk de doboz sajnos nincs...
 • Egy erdekes hely - Keso delutan indultunk a sirok fele tele voltam varakozassal...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Tortomai halomsirok? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Református templom
Református templom
Bibarcfalva látnivalója a református templom Szent László-legendát ábrázoló freskótöredékei.
Ferenczy-Boda kúria
Ferenczy-Boda kúria
Ferenczy-Boda kúria - Erdőfüle.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3613 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.