Bodok-csúcs - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Malnas - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Bodok-csúcs

A Bodoki hegyseg névadó, de nem a legmagasabb csúcsa. A csúcsról csodaszép panoráma tárul elénk tiszta időben. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Bodoki havasok A Bodoki tetőn Itt keresd Ragaszkodás Bodoki tető Kincsás vára Virág Bodoki-tető őszi-téli köntösben Iránymutatás Helyzetjelentés 2020 Lombalagútban... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Bodok-csúcs rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
14482 Herecz vára. Az Olt és a Herec patak között, a Bodoki-havasok egyik nyugati hegylábának közvetlenül az Olt fölött emelkedő, Várhegynek nevezett magaslatán található Herecz vára. 14626 Sóskút-forrás. Oltszem Sepsiszentgyörgytől északra fekszik. 14629 Bagoly-forrás. Az oltszemi fürdőközpont az Olt lankáján helyezkedik el. 15427 Csókás-feredő. Édes-kénes, lúgos gyógyvízes fürdő, amely 2012-ben kalákában készült el. 16645 Szentkert. A Bodoki hegység keleti lábánál megbújó Szentkert temploma Székelyföld legkorábbi várfallal övezett egyházi épülete. 17465 Oltszemi emlékpark. A turulmadaras emlékmű 2006-ban készült a honfoglalás és hősi halottak emlékére. 18520 Református templom. Sepsibodok látnivalója a református temploma, melynek különlegessége a hatalmas szívmintákkal díszített karzata. 20523 Ika vára. Ika vára a Nagy- és az Ika-patakok által közrefogott Várbércen áll, egyetlen megmaradt zömtorony henger alakú formájában. 20890 Hegyestető. Hegyestető. 24024 Várhányás Maksán. A Várhányás egy erődített ősvár (pogányvár) volt, amelynek a 4-5 méter mély nyaksáncát ma is láthatjuk. 24388 Erzsébet-kert. Az Erzsébet-kert a bencefalvi falurészben fekszik. 24803 Bod Peter mellszobra Csernaton. 25365 Református templom. Orbán Balázs és Entz Géza szerint Zalán templomának román kori kapuzata feltehetőleg 12-13. 26379 Futásfalvi zarándokhely. A futásfalvi templomban őrzik a Csíksomlyói Boldogasszony mását. 27318 Barokk kapu. Bodoktól délre az Olt bal partján található Étfalva. 27591 Bedő-borvíz. Mikóújfalu fő forrása a Bedő-borvíz, egyben a környék legismertebb forrása.

Néhány székely szó jelentése:
Mijes nap = Hétköznap. Mindörökkétig = Mindig. Minyárt = Mindjárt. Mismás = Fröccs. Mont liszt = Finom nullás liszt. Monyator = A juh nyájnál levő kis pásztor fiú. Eredetileg román szó, monitor.

Természeti értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Kincsás vára
A Bodoki-tetőtől délre található az a havasi legelő, melyet Kincsás-tetőnek neveznek és amely tulajdonképpen Kincsás várának belterülete.
Henter-mező kőgombái
Málnásfürdőről, a Száldobos-patak völgyéből indulva, a sárga pont turistajelzést követve, kiérünk a Henter-mező legelőjének széles tetejére, a Bodoki-havasok egyik legszebb kilátópontjára.
Prédikáló-kő
A Bodoki-hegységben, a Száldobos-patak fejében találjuk az erózió által gomba formára kialakított Egricskő vagy Prédikáló-kő nevű, 2 méter magas, lapos tetejű sziklaalakzatot.
Sütei borvíz feredő
A sütei borvíz az oltszemi erdőben, a Sütei patak völgyfejében tör a felszínre.
Leánykavár
A Leánykavár egy régi erődített település.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Újra itt vagyunk - Visszajáró lelkek vagyunk itt...
 • Meglepetés a csúcson - Herecz vára és Kincsás vára mellett a Bodoki-tető volt a szintentartó-honismereti túránk célja, ahol a legutóbbi bejegyzések alapján nem számítottunk dobozra...
 • Ures es korhadt - Lehet, hogy idokozben eltunt, mert elegge fel van dulva ott az erdo...
 • Őszbe vegyült erdő - Szemünk szánk tátva maradt a tetőn! Meseszép kilátás fogadott...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.