Málnás település (Kovászna megye) Központ: Málnás. Közeli települések: Málnásfürdő (Malnas-Bai) 2.96 km-re, Oltszem (Olteni) 4.4 km-re, Mikóújfalu (Micfalau) 5 km-re, Zalán (Zalan) 5.74 km-re, Sepsibodok (Bodoc) 5.91 km-re. Málnás román elnevezése: Malnas.
Szállás

Szállás Málnás (Malnas) - Kovászna


Keress szállást Málnás közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Málnás (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Herecz vára 1.62 km-re. Az Olt és a Herec patak között, a Bodoki-havasok egyik nyugati hegylábának közvetlenül az Olt fölött emelkedő, Várhegynek nevezett magaslatán található Herecz vára.
Sóskút-forrás 2.65 km-re. Oltszem Sepsiszentgyörgytől északra fekszik. Itt található Mikó Miklós gróf 1827-ben épült vadászkastélya.
Bagoly-forrás 2.93 km-re. Az oltszemi fürdőközpont az Olt lankáján helyezkedik el. Megközelíthető az E12 országútról, ahonnan az oltszemi Mikó-kastély melletti utcába kell letérni, majd átmenni az Olt hídján.
Leánykavár 3.46 km-re. A Leánykavár egy régi erődített település. A Bodoki-havasok egy előhegyén található, melyet északon az Oltba torkolló Vár árka, keleten a Vár-patak és a déli oldalon a Sütei-patak határol.
Sütei borvíz feredő 3.85 km-re. A sütei borvíz az oltszemi erdőben, a Sütei patak völgyfejében tör a felszínre. Szénsavas, kiváló asztali víz,  melyet a két világháború között palackoztak és kimondottan Galac város piacán hoztak forgalomba.
Prédikáló-kő 4.04 km-re. A Bodoki-hegységben, a Henter-csúcs közelében találjuk az erózió által gomba formára kialakított Egricskő vagy Prédikáló-kő nevű, 2 méter magas, lapos tetejű sziklaalakzatot. Nevét valószínűleg onnan kapta, hogy itt prédikáltak hajdan a táltosok, a pogány magyarok papjai.
Oltszemi emlékpark 4.32 km-re. A turulmadaras emlékmű 2006-ban készült a honfoglalás és hősi halottak emlékére. Elkészültekor nagyon sokan megálltak, és megcsodálták a szép székelykaput, a zsindellyel fedett emlékművet.
Henter-mező kőgombái 4.51 km-re. Málnásfürdőről, a Száldobos-patak völgyéből indulva, a sárga pont turistajelzést követve, kiérünk a Henter-mező legelőjének széles tetejére, a Bodoki-havasok egyik legszebb kilátópontjára. Itt kőgombákat találunk elrejtve, mely közül egy, bár sűrű bozótban van, sokkal nagyobb, látványosabb mint a Prédikátor-kő.
Bedő-borvíz 4.77 km-re. Mikóújfalu fő forrása a Bedő-borvíz, egyben a környék legismertebb forrása. Az öregek szerint mára már gyengült a borvíz ereje, pezsgése enyhült, de még mindig finom íze van.
Kincsás vára 4.82 km-re. A Bodoki-tetőtől délre található az a havasi legelő, melyet Kincsás-tetőnek neveznek és amely tulajdonképpen Kincsás várának belterülete.
Bodok-csúcs 5.3 km-re. A Bodoki hegyseg névadó, de nem a legmagasabb csúcsa. A csúcsról csodaszép panoráma tárul elénk tiszta időben.
Erzsébet-kert 5.49 km-re. Az Erzsébet-kert a bencefalvi falurészben fekszik. Erzsébet magyar királynéról kapta a nevét.
[ Fel ↑ ]
Református templom 5.81 km-re. Orbán Balázs és Entz Géza szerint Zalán templomának román kori kapuzata feltehetőleg 12-13.
Református templom 5.85 km-re. Sepsibodok látnivalója a református temploma, melynek különlegessége a hatalmas szívmintákkal díszített karzata.
Répás medence 6.12 km-re. Ha a Répás medence vizében két hétig napi tíz percig mártózunk, jótékony hatással lesz érrendszeri betegségeinkre, serkenti a vérkeringést, jó csonterősítő hatása van, és nyugtatja az idegrendszert.
Egrics-kő (Prédikáló-kő)
Egrics-kő (Prédikáló-kő)
A Henter-tető kőgombái
A Henter-tető kőgombái
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Ibrianu - Turisztikai látnivalók Csíkszentmiklós - Turisztikai látnivalók Runcu - Turisztikai látnivalók Csíkszentkirály
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.