Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Oltszemi emlékpark - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Oltszemi emlékpark

Oltszemi emlékpark | Hol van ez a hely?

A turulmadaras emlékmű 2006-ban készült a honfoglalás és hősi halottak emlékére. Elkészültekor nagyon sokan megálltak, és megcsodálták a szép székelykaput, a zsindellyel fedett emlékművet. A kis parkban időközben egy emlékfenyő is helyet kapott, melyet Juhos Gábor maratoni futóval és Tulit Zsomborral együtt ültettünk.

Oltszem (Kovászna megye, Románia) egy kis falu, amely a Sepsiszentgyörgy - Csíkszereda útvonalon fekszik. Nevét a mellette lévő folyóról, az Oltról kapta. Az Olt, folyásának ezen a szakaszán szélesedik ki folyóként, kinyílik, mint egy szem.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Bejárat Nehémiás idézettel A turulmadaras emlékoszlop. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Oltszemi emlékpark fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Oltszemi emlékpark! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Oltszemi emlékpark közelében?
Barokk kapu. A valamivel kisebb területű Zoltán az Olt jobb partján települt, Étfalvától északra. Hiányzó láda - Többször voltam Étfalván, de valahogy nem figyeltem erre a kapura.
Pincevár. E hegynyúlvány tetejét nevezi a nép Pincevárnak. Pincevarrol megegyszer - Na most ez a var is bekerul a rejtekek korforgasaba. (itt geodobozt is lehet keresni)
Református templom Étfalva. Étfalva református temploma 1802-ben épült feltehetően egy korábbi helyén. Zoltán és Étfalva temploma - Aznap csak a táblagépemet vittem magammal, és menetközben derült ki, hogy lemerült az aksija. (látnivaló és geodoboz)
Bodok-csúcs. A Bodoki hegyseg névadó, de nem a legmagasabb csúcsa. A havason - Kicsit fújt a szél, de attól eltekintve szép napot töltöttem fenn a havason. (látnivaló és geodoboz)
Református templom. Bedő Albert volt. Harangláb - Megtaláltam a dobozt is. (itt geodobozt is lehet keresni)
Prédikáló-kő. Év eleji túra a Kifestős-kőhöz - Málnás faluból, a Málnás-patak völgyéből indultunk, a piros pont jelzésen. Unitárius templom. Egykoron népi hagyományairól volt híres a falu. Fatorony - Sikerült bejutnom a templomba.
Henter-mező kőgombái. Itt kőgombákat találunk elrejtve, mely közül egy, bár sűrű bozótban van, sokkal nagyobb, látványosabb mint a Prédikátor-kő. Mostanában elég ritkán lehet bejegyzést olvasni - Kevesebben keresnek, vagy jelentik be megtalálásaikat.
Veres barátok templomának romja. A torony még áll - A torony még áll, bár nem valami bizalomgerjesztő az állapota. Református erődtemplom. Sepsiszentgyörgytől észak-keletre, a Szépmező északi részén, az Olt bal parti teraszán fekszik Gidófalva. Alig - A templomot sajnos nem találtuk nyitva, pedig belülről is szívesen megnéztük volna, de még a templomkertbe sem lehetett bejutni.
Répás medence. Ha a Répás medence vizében két hétig napi tíz percig mártózunk, jótékony hatással lesz érrendszeri betegségeinkre, serkenti a vérkeringést, jó csonterősítő hatása van, és nyugtatja az idegrendszert. Repas - Meg 2020-ban ott volt a padlo alatt, kovel takarva.
Református templom. Az 1567-i regestrumban Fotos 10 kapuval, Martonos 11 kapuval szerepel.
Várhányás Maksán. A Várhányás egy erődített ősvár (pogányvár) volt, amelynek a 4-5 méter mély nyaksáncát ma is láthatjuk. A doboz maradékait összeszedtük - A tuskó teljesen elkorhadt.
Fenyős tetői vár. Fenyős tetői vár - Sepsikőröspatak. Nem volt romlott, de romlott lett - En viszont orvendek , hogy valaki vegre mar megtalalta ezt a varat is.
Ploti-barlangok. Kutyaugatás - Hamar meglettek az üregek, az érdekelt dobozos üreg is, lekecmeregni is sikerült épségben.

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Oltszemi emlékpark gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Nem annyira fontos a dobozka - Más játsztóterek szabályaival ellentétben itt nálunk akkor is jár a pont, ha a felhasználó nem találta meg a geodobozt...
 • Szájbarágós segítség - Köszönöm a segítséget, viszont így túl szájbarágósra sikeredett...
 • A dobozka a helyén van - A dobozka továbbra is a helyén van...
 • Segítség - Trekkingklub kétszeri sikertelen keresése arra késztetett, hogy kiegészítsem a segítséget, hiszen a dobozka megtalálása mindenkinek örömet jelent :) A kis parkba ahogy belépünk, jobbra kell fordulni és a kerítés betonba öntött tövéhez van rögzítve, "drótozva"...
 • Rég kiszemelt láda Oltszemen - Sokszor eljártunk már itt, de a ládát még nem kerestük...
 • Megvolt, de nem volt bejelentve - Igaz en is sokat keresgeltem, neztek is ram a falubeliek mint egy teroristara, elvegre most ez a divat, de vegul is meglett a dobozka a keritesre ,,feldrotozva'' alol...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Oltszemi emlékpark? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Leánykavár
Leánykavár
A Leánykavár egy régi erődített település.
Bagoly-forrás
Bagoly-forrás
Az oltszemi fürdőközpont az Olt lankáján helyezkedik el.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.