Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Oltszemi emlékpark - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Oltszemi emlékpark turisztikai látnivalói

A turulmadaras emlékmű 2006-ban készült a honfoglalás és hősi halottak emlékére. Elkészültekor nagyon sokan megálltak, és megcsodálták a szép székelykaput, a zsindellyel fedett emlékművet...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Oltszemi emlékpark képtárból:

A turulmadaras emlékoszlop
A turulmadaras emlékoszlop

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Oltszemi emlékpark fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Oltszemi emlékpark!

A legközelebbi település Oltszem, 0,2 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Bodok és környéke Bodok, savanyuvizei. Bodoki borviz, bodoki szemviz. Czirka havasa. Bodoki havas. Kilátás. Kincsás vára, e vár romjai. Oltszem, néveredete, története. Gr. Mikó-kastély. Mikó vagy Herencz vára. E vár régen és most. Regék. Leányka vára. Málnás. A málnási bugyogó. Ivókut, szemviz. Gerebencz nevü régi falu. Mikó-Ujfalu. Zsombor pataka. Zsombor.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Oltszemi emlékpark közelében?
- Leánykavár - Oltszem 1,3 km-re. A Bodoki-havasok egy előhegyén található, melyet északon az Oltba torkolló Vár árka, keleten a Vár-patak és a déli oldalon a Sütei-patak határol. Oltszem III - A sütei forrás kudarca után egy újabb erdei sétát tettünk a Leánykavárhoz.
- Bagoly-forrás - Oltszem 1,5 km-re. Az oltszemi fürdőközpont az Olt lankáján helyezkedik el. Egy kut ami nincs es van - Egy szep kut kovacsoltvasbol de szarazon, sajnos. (látnivaló és geodoboz)
- Református templom Sepsibodok 1,6 km-re. Sepsibodok látnivalója a református temploma, melynek különlegessége a hatalmas szívmintákkal díszített karzata. Bodok - Sikerült bejutnom a templomba. (különleges hely geodobozzal)
- Sóskút-forrás - Oltszem 1,7 km-re. Oltszem Sepsiszentgyörgytől északra fekszik. Új doboz - Már másodszor jártunk ezen a helyen, és nem tudtuk megállni, hogy ne hagyjunk itt egy dobozt, ha már nem kereshettünk mi. (látnivaló és geodoboz)
- Erzsébet-kert - Zalán 2,2 km-re. Az Erzsébet-kert a bencefalvi falurészben fekszik.
- Sütei borvíz feredő 2,3 km-re. A sütei borvíz az oltszemi erdőben, a Sütei patak völgyfejében tör a felszínre. Oltszem II - A forrás környéke sajnos kezdett kicsit lepusztulni, de a víz jól esett. (látnivaló és geodoboz)
- Református templom - Zalán 2,5 km-re. A templomot 15-dik században gótikus stílusban átépítették, majd az 1802-es földrengést követően 1821 és 1825 között újjáépítették és bővítették. Én vagyok a megmondó ember - Kedves Levi, ez a kérdés nem tartozik a zaláni református templom weboldalához.
- Herecz vára 2,8 km-re. Az Olt és a Herec patak között, a Bodoki-havasok egyik nyugati hegylábának közvetlenül az Olt fölött emelkedő, Várhegynek nevezett magaslatán található Herecz vára. A szerecsen óriások kincse - Miután beléptünk a várba, a koordinátákat is figyelve, megkerestük a fát, amit a doboz lát (eseslevi fotója alapján), és utána gyorsan meglett a doboz is.
- Kincsás vára Bodok-hegység 4,2 km-re. A Bodoki-tetőtől délre található az a havasi legelő, melyet Kincsás-tetőnek neveznek és amely tulajdonképpen Kincsás várának belterülete. Menedékkunyhó - Ezt a dobozt már évekkel ezelőtt is kerestem, de akkor sem találtam meg.
- Barokk kapu Zoltán Étfalvazoltán 4,4 km-re. A valamivel kisebb területű Zoltán az Olt jobb partján települt, Étfalvától északra. Hiányzó láda - Többször voltam Étfalván, de valahogy nem figyeltem erre a kapura.
- Pincevár Zalán 4,9 km-re. A Baróti-hegységnek egy keleti irányba benyúló vonulata van, ami Zalánt dél felől határolja, azt pedig dél felől a Kóréh-patak határolja. Pincevarrol megegyszer - Na most ez a var is bekerul a rejtekek korforgasaba.
- Református templom Étfalva Étfalvazoltán 5,3 km-re. Étfalva református temploma 1802-ben épült feltehetően egy korábbi helyén. Zoltán és Étfalva temploma - Aznap csak a táblagépemet vittem magammal, és menetközben derült ki, hogy lemerült az aksija.
- Bodok-csúcs 5,6 km-re. A csúcsról csodaszép panoráma tárul elénk tiszta időben. A havason - Kicsit fújt a szél, de attól eltekintve szép napot töltöttem fenn a havason.
- Református templom Kálnok 6 km-re. Kálnok legismertebb személyisége Dr. Harangláb - Megtaláltam a dobozt is.
- Prédikáló-kő Bodok-hegység 6,3 km-re. Nevét valószínűleg onnan kapta, hogy itt prédikáltak hajdan a táltosok, a pogány magyarok papjai. Év eleji túra a Kifestős-kőhöz - Málnás faluból, a Málnás-patak völgyéből indultunk, a piros pont jelzésen.
- Unitárius templom Kálnok 6,3 km-re. Egykoron népi hagyományairól volt híres a falu. Fatorony - Sikerült bejutnom a templomba.
- Henter-mező kőgombái 6,6 km-re. Itt kőgombákat találunk elrejtve, mely közül egy, bár sűrű bozótban van, sokkal nagyobb, látványosabb mint a Prédikátor-kő. Mostanában elég ritkán lehet bejegyzést olvasni - Kevesebben keresnek, vagy jelentik be megtalálásaikat.
- Veres barátok templomának romja 7,1 km-re. Sepsikőröspatak és Kálnok közötti dombon áll a Veres barátok templomának romja, XV-dik századi gótikus templommaradvány, melyet a helybeliek Kápolna néven ismernek. A torony még áll - A torony még áll, bár nem valami bizalomgerjesztő az állapota.
- Református erődtemplom Gidófalva 7,6 km-re. Református erődtemploma az Olt árterületét szegélyező magaslaton, a falu szélén áll. Alig - A templomot sajnos nem találtuk nyitva, pedig belülről is szívesen megnéztük volna, de még a templomkertbe sem lehetett bejutni.
- Répás medence Zalánpatak 7,8 km-re. Ha a Répás medence vizében két hétig napi tíz percig mártózunk, jótékony hatással lesz érrendszeri betegségeinkre, serkenti a vérkeringést, jó csonterősítő hatása van, és nyugtatja az idegrendszert. Repas - Meg 2020-ban ott volt a padlo alatt, kovel takarva.
- Református templom Fotosmartonos 7,8 km-re. 1407-ben Fothos néven írják az oklevelek.
- Római katolikus templom Sepsiköröspatak 7,9 km-re.
- Várhányás Maksán 7,9 km-re. A Várhányás egy erődített ősvár (pogányvár) volt, amelynek a 4-5 méter mély nyaksáncát ma is láthatjuk. A doboz maradékait összeszedtük - A tuskó teljesen elkorhadt.
- Fenyős tetői vár Sepsikőröspatak 8,1 km-re. A Kisgyörgy Zoli bácsi könyvében megadott pont ettől a helytől 470 méterre észak-keletre található, de ott a helyszínen nincs árok, földsánc, vagy más várra utaló nyom. Nem volt romlott, de romlott lett - En viszont orvendek , hogy valaki vegre mar megtalalta ezt a varat is.
- Ploti-barlangok Sepsikőröspatak 8,2 km-re. A Ploti-barlangok a Vadasi út mentén a martban, 10-15 méterrel az út szintje fölött találhatók. Kutyaugatás - Hamar meglettek az üregek, az érdekelt dobozos üreg is, lekecmeregni is sikerült épségben.
- Katolikus temető Zalánpatak 8,7 km-re. A falu határában számos ásványvízforrás buzog fel. Temeto - Na, ez egy szep kis temeto a templomocskaval egyutt.
- Bedő-borvíz Mikóújfalu 9,1 km-re. Mikóújfalu fő forrása a Bedő-borvíz, egyben a környék legismertebb forrása. Előkerült - Előkerült a doboz, majd megkóstoltuk a borvizet is.
- Unitárius vártemplom Sepsiárkos 9,5 km-re. A templomot ötszög alaprajzú várfal övezi, amelynek déli szögletén harangtorony látható. Csak körbejárni tudtam - Eddig is több alkalommal voltam a templomban, de most csak körbejárni tudtam.
- Szentkereszty-kastély Sepsiárkos 9,5 km-re. A Szentkereszty-kastély Sepsiárkos alsó végében helyezkedik el, a főutról jegenyesor által határolt ut vezet fel hozzá. egy szep park - Hat igen!A bejutas egy keveset nehezkes volt , de osztan ment miutan lepengettunk fejenkent 3 penzt.
- Szoborpark Árkos 9,6 km-re.
- Forrás az Olt partján Sepsiszentgyörgy 10,2 km-re. Sepsiszentgyörgyről Tusnád fele, a várostáblától nem messze, ha jobbra fordulsz, a mezőn megtalálod a forrást. Aréna - Egyértelműen megtaláltam a rejtekhelyet, doboz viszont sehol.
- Csókás-feredő Csernáton 10,3 km-re. Megközelítése földúton, Ika váraljától, elhagyva a Malomgát fürdőt. Családi kiruccanás - Mivel még nem jartunk arra fele, a mai szép napot annak környéknek szenteltük.
- Angyalos 10,5 km-re. Honnan a falu szép neve, ha nem a reformáció előtti templom védőszentjéről, aki a két arkangyal, Szent György és Szent Mihály volt? Nos, lehet, hogy éppen róluk nevezték el a falut. Első dobozunk - Sikerült megtalálni a dobozkát, kicsit sáros, de ép állapotban.
- Vadasi hágó 10,7 km-re. Ha Kozepajtarol Sepsikorospatakra akarunk jutni ,akkor a legkonnyebben ezt a Vadas hagon tehetjuk meg. Bükkfa - Megtaláltam a dobozt! Az igazat megvallva nagyon ramaty állapotban van.
- Szentkert Felsőcsernáton 10,8 km-re. A Bodoki hegység keleti lábánál megbújó Szentkert temploma Székelyföld legkorábbi várfallal övezett egyházi épülete.
- Várhegy Sepsiárkos 11,1 km-re. Gyorsabban megközelíthető Sugásfürdő felől, ahonnan csak 2 km a távolság.
- Sepsibesenyői tó 11,1 km-re. A 2 km hosszú tó északkeleti oldalán Maksa község, a délnyugati oldalán pedig Besenyő falu található. Véletlenül parkoltunk a doboz mellé - Ebédkészítés közben kerestük meg a ládát.
- Hegyestető Felsőcsernáton 11,4 km-re. Hegyestető - Felsőcsernáton.
- Első világháborús hősök emlékoszlopa Sepsiszentgyörgy 11,5 km-re. Katonai temeto - Az elso vilaghaborus emlekmu a kozos temeto kozpontjaban talalhato, sajnos elgge elhanyagolt allapotban.
- Ika vára Felsőcsernáton 11,6 km-re. Ika vára a Nagy- és az Ika-patakok által közrefogott Várbércen áll, egyetlen megmaradt zömtorony henger alakú formájában. A befedett torony - A Malomkertbe igyekeztünk buliba, amikor megpillantottuk a mutatós tornyot az új tetővel.
- Nagy Murgó alatt a Hatodon 11,6 km-re. A Hargita hegység és a Baróti hegyek között, a Hatodon vezet át az út, az Oltfejből, Háromszékről Erdővidékre.
- Millenniumi fenyves Sepsiszentgyörgy 11,6 km-re. 1896-tól kezdődően a millennium emlékére emlékfákat, általában fenyveseket ültettek. Emlekmuvek - Sepsiszentgyorgy emlekmuvei.
- Vártemplom Sepsiszentgyörgy 11,7 km-re. A város régi Ópiaca, a mai Kálvin tér építészeti műemlékegyüttes. Sepsi 1 - Nagyon szép és csendes környék.
- Sepsibesenyő régi temploma 11,8 km-re. A Csente-tető alatt, a Bodoki havas lábánál a Besenyő völgyében a nyolcvanas évek második felében a patak elzárásával víztárolót alakítottak ki  Azóta épülnek a hétvégi házak. Éppen hogy elértem - Nehezen lett meg a doboz.
- Hatod-tető 11,8 km-re. Vályú is van, a szomjazóknak. Ropogós fű - Az autót az aszfaltos út mellett hagyva, nagyot kerültünk a véget nem érő legelőkön.
- Emlékpark Dálnok 11,9 km-re. Emlékpark - Dálnok.
- Dózsa György szobra Dálnok 11,9 km-re. Dálnok ősi székely falu, Kézdivásárhely közelében. Annyira rejtés, hogy már nem is rejtés - Kövek alatt, hát abból itt aztán van jó sok :) Ennek ellenére, nem kellett sokat keresgélni, hiszen ez a rejtés, ott "hányódik" mindenki szeme előtt :) Még jó, hogy az illetékesek nem gyűjtenek gyakran szemetet a környéken, mert kárba veszne.
- Szobrok a Bálház helyén Sepsiszentgyörgy 12 km-re. Sepsiszentgyörgyön, az úgynevezett Régi piac terén, a Csiki út és a Grigore Balan út sarkánál lévő kis zöldövezetben, néhány műalkotás áll. Oreg fak a parkban - A valamikori Balhaz most szakszervezeti intezmeny.
- Hol volt hol nem volt Sepsiszentgyörgy 12,1 km-re. .. egy játékos-absztrakt alkotás, mely az Oltmező úton, a fedett uszoda előtti kis zöldövezetben található. Alkotója Hosszú Zoltán, helyi szobrász és rajztanár. Autokra nezve - Hosszu Zoltan alkotasa ez a szobor, de meg tobb mint 200 szobra van szetszorva mindenfele.
- Gőzmozdony Sepsiszentgyörgy 12,2 km-re. Ha már Marosvásárhelynek van gőzmozdonya, Sepsiszentgyörgynek is miért ne lenne? Ezt vettük vallatóra. Soros mozdony es nem Berci - Kersd elol, ahova befersz.
- Bronz Vilma Sepsiszentgyörgy 12,3 km-re. Bronz Vilma, az integető lány - Sepsiszentgyörgy. Bronzba ontott no - Vetro Artur alkotasa.
- Egykori Hungária szálló Sepsiszentgyörgy 12,4 km-re. Épült 1907-ben. Regi az uj kozott - Igen, a regi Hungaria szallo, epult a XX-dik szazad elejen.
- Uzonkafürdő 12,4 km-re. Az Uzonkafürdőre vezető kövezett út a Mikóújfaluból Barótra vezető útból ágazik el, az Uzonkai-hágó után, és az Uzonka-patakot követi. Koszi a rejtest - Egy jo kis maszas utan meglett a lada.
- Bod Péter Megyei Könyvtár 12,5 km-re. A Székely Nemzeti Múzeum könyvtára (100. Adatbázis-karbantartás - Furcsa volt, hogy a cinegék egy egész kicsi geodobozt találtak meg, habár a rejtehely képtárába feltöltött kép alapján a geodoboz nem pici.
- Bod Peter mellszobra Csernaton 12,5 km-re.
- Állomás környéki tavak Sepsiszentgyörgy 12,6 km-re. Útban a vasútállomás fele, jobbkéz felől, átkelve az Olt hídján, egy tavat láthatunk kis szigettel a közepén. Tomenti romantika - Tesztelek egy uj rejteket ott, es ha bevalik, ujratesszuk ezt.
- Almás-tető Mikóújfalu 12,6 km-re. A mostani celpontunk Mikoujfalu folott, a Zsombor (Voros) es a Nagy Hid pataka kozott talalhato Almas teto, az Oltfejben, 774 meteren.
- Őrkő Sepsiszentgyörgy 12,8 km-re. Hogy miért is Őrkő, talán régen innen őrködtek, vigyázták a várost és környékét. Kőbánya - Kinyíltak a boldogasszony papucsai a Sugás pataka völgyében, s gondoltam az Őrkő úgyis útban van, hát akkor megkeresem az ott elrejtett dobozt.
- Tölgyfa a Nagy Murgó alatt Uzonkafürdő 12,8 km-re. A törzsének alsó része meg van repedve. Csavargás a Murgó alatt - Egy honismereti túra alkalmával, amíg készült a parázs a szalonnasütéshez, elindultam kincskeresésre.
- Kézdialbis 12,9 km-re. Az 1567.
- Székely Nemzeti Múzeum Sepsiszentgyörgy 12,9 km-re. A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum, Kós Károly tervei alapján épült 1911-12-ben. Múzeumi kamera - Nem messze a rejtekhelytől parkoltunk, majd sétálgattunk a múzeum fele.
- Születés szoborkompozició Sepsiszentgyörgy 12,9 km-re. A Születés nevű szoborkompozició Sepsiszentgyörgyön, a Császár Bálint és a Nicolae Iorga utcák találkozásánál, tömbházak között található. Hol a szuletes? - Hat igen, megszuletni nem nagy dolog, csak lehet fajdalmas.
- Vadasi várhegy 13 km-re. A varhegy maga 832 m.
- Sötét-patak völgye 13,2 km-re. Csodálatos természeti környezetben, a Nagy-Murgótól és az uzonkafürdői letérőtől délnyugatra meghúzódó völgy. A cel a kincses barlang megkeresese volt - Ezt a barlangot mar evek ota keresem, de nem talalom.
- Kariatida szobor Sepsiszentgyörgy 13,3 km-re. A város központi parkjában, 2009 nyarán egy szobrásztábort rendeztek, ennek műterméke ez a szobor is. A Golgotan - A Kariatida Petrovics Istvan szobrasz alkotasa.
- Régi kőhíd Csernáton 13,4 km-re. Régi, 1907-ben épült kőhíd - Csernáton. IX. Állomás - Ki kellett várni a megfelelő pillanatot, amíg a szomszéd udvarról nem figyelt senki.
- Bükkfa a Nagy Murgó alatt Uzonkafürdő 13,4 km-re. A Nagy Murgó északi részén, az erdőhöz közel, a legelő területén, egy 3,6 m kerületű bükkfát láthatunk. Második találat csavargásom alatt - Sikeres napom volt, mert ez volt a második ládám, amit elsőnek találtam meg.
- Sugásfürdő 13,6 km-re. Sugásfürdő Sepsiszentgyörgytől 8 km-re fekszik nyugatra. Nagy volt az aljnövényzet - Sajnos a GPS-em nem túl pontos, ez mát többször tapasztaltam, és az aljnövényzet is meglehetősen nagy volt.
- Kolcza-gödör Sepsiszentgyörgy 13,6 km-re. Téli szánkózás - Gyerekkoromban a Kolcza gödör egyik kedvenc helyünk volt.
- Vápa vára 13,6 km-re. Sepsibükszád határában, a Rakottyás-patak és az Olt közös teraszormán, ez utóbbi jobb parti hegyfokán, a Zsombor-patak beömlésétől északra fekszik, az őskori telepre épült, kora középkori Vápa vára. Medvék is szeretik - Nagyon jó hely, de azt hiszem a medvék is szeretek ezt a helyet, három medve ürülék eset az utamba, este felé nem szívesen járnék erre felé, a rejtekhelyet könnyen megtaláltam.
- Honvéd-forrás Erős-oldal 13,6 km-re. A Honvéd-kút az Erős-oldal aljában, a Sepsiszentgyörgyről Sugásfürdőre vezető aszfaltút mellett található.
- Benkő-borvízforrás Árkos 13,7 km-re. A Benkő-borvízforrásnál csorgóház, palackozóüzem, és vendégháztelep található.
- Uzonka-forrás Uzonkafürdő 13,8 km-re. Uzonkafürdő Kovászna megye északi peremén, Nagybacon és Sepsibükszád között, a Baróti hegység lábánál, a Nagy Murgó alatt, az Uzonka és Pisztrángos patakok völgyében található. Pihenőhely rozoga állapotban - Több mint 5 év eltelt az utolsó megtalálás óta, a rejtek is talán Uzonkafürdő legforgalmasabb helyén található, így nem sok reménnyel érkeztem a helyszínre.
- Futásfalvi zarándokhely 13,8 km-re. A Sarlós Boldogasszony napján a zarándokok bejárják a Kereszt útját, a dombtetőn levő oltárig. Zarandoklat - Haromszeken elek mar egy jo par evtizede de meg Futasfalvan nem volt szerencsem jarni, no most erre is sor kerult.
- Mofetta Herkó-kert 13,9 km-re. Itt források, mofetta, egy néhai borvízfürdő romjai utalnak a múltra. Tevedes - Lehet, hogy rosszul ertelmeztem a rejtek leirasat: a mofetta bejaratatol jobbra, 20 cm-re.
- Zambler János szobor Csernáton 13,9 km-re. Fej - Könnyen megtalálható a rejtekhely, mivel közvetlenül az út mellett van, egy tömbház előtti parkocskában.
- Nagy-Bogáts kúria Sepsiszentgyörgy 13,9 km-re. A 19-dik század végén, 1904-ben épült Szotyori Nagy Ferenc szemerjai földbirtokos tervei alapján. Kuria a Szemerjan - Ez egy szepen helyrehozott kuria.
- SZNM 5 Csernáton Hősök emlékműve 13,9 km-re. VIII. Állomás - Télen elég kopár a környék, nem annyira megnyerő, de megvan a maga varázsa.
- Pokolvölgy 2 Futásfalva 13,9 km-re. Miután majdnem elfelejtettem ezt is megkeresni - Miután összejártuk a Pokolvölgy felhagyott medencéit, gázfeltöréseit, borvízforrásait, visszafelé tartottunk a kocsihoz.
- Futásfalvi Pokolvölgy 13,9 km-re. Sárdagasztó-túra és túlméretezett fürdőkiépítés - A Pokolvölgy három rejtése, a közeli Torja vára, és még néhány rejtekhely útközben, csábított ide.
- Óriáspincetető Eresztevény 13,9 km-re. Ereszteveny felett magasodik a Pincetető, az Óriáspincetetőn felépített térplasztika. Sanderoval a tetőn - Egy igazi élmény ezen a tetőn állni.
- SZNM 6 Dálnok 14 km-re. Miholcsa József alkotását 2004 nyarán avatták fel. Reménykedtünk - Az előző - elég régi - bejegyzést olvasva, reménykedtünk, hogy mára már sikerült pótolni a hiányzó ládát.
- Dozsa Gyorgy mellszobra Dalnok 14 km-re.
- Lovak szobra Dálnok 14 km-re. Az egykori dálnoki ménes szálláshelye előtt áll a Lovak szobra, melyet Miholcsa József szobrász készített, az 1990-es évek közepe táján. A geodoboz a helyén, de a lovak már eltűntek - Brassó felől Kézdivásárhely felé tartottam.
- Tetves-kút 14,2 km-re. Megközelíthetjük a kék pont mentén, vagy a Sugás fürdői útról is. Árapataki helynév - Pesty Frigyes helyneveit tanulmányozva, kiderül, hogy Árapatak község közelében, a Határon van egy kútforrás, a Tetves kút.
- Orszagzaszlo es vilaghaborus emlekmu Csernaton 14,2 km-re.
- Reformatus templom Szárazajta 14,2 km-re. A templomnak ma is jó gondnokai vannak. Kedves kis falu - Kedves kis falu, rendezett iskolája sokat elmond.
- Sylvester Lajos emléktábla Csernáton 14,3 km-re. Újságíró - Lajos bátyám a falu jeles szülöttje.
- SZNM 7 Maksa Református templom 14,3 km-re. Ezt könnyű volt megtalálni - A kis dobozka szabadon volt, így könnyű volt megtalálni.
- Honfoglalási emlékmű Csernáton 14,4 km-re. Magyarok nyílaitól... - Ez is egy majdnem eltéveszthetetlen rejtekhely, mert csak a vak kereső nem találhatja meg.
- Sepsiszentgyörgyi Panoráma 14,4 km-re. Romhalmaz - Keményen folyt holmi vezetékek lerakása, noha a felső víztározó már romhalmaz.
- Kőmöge Torjai-hegység 14,4 km-re.

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Oltszemi emlékpark adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Nem annyira fontos a dobozka - Más játsztóterek szabályaival ellentétben itt nálunk akkor is jár a pont, ha a felhasználó nem találta meg a geodobozt...
 • Szájbarágós segítség - Köszönöm a segítséget, viszont így túl szájbarágósra sikeredett...
 • A dobozka a helyén van - A dobozka továbbra is a helyén van...
 • Segítség - Trekkingklub kétszeri sikertelen keresése arra késztetett, hogy kiegészítsem a segítséget, hiszen a dobozka megtalálása mindenkinek örömet jelent :) A kis parkba ahogy belépünk, jobbra kell fordulni és a kerítés betonba öntött tövéhez van rögzítve, "drótozva"...
 • Rég kiszemelt láda Oltszemen - Sokszor eljártunk már itt, de a ládát még nem kerestük...
 • Megvolt, de nem volt bejelentve - Igaz en is sokat keresgeltem, neztek is ram a falubeliek mint egy teroristara, elvegre most ez a divat, de vegul is meglett a dobozka a keritesre ,,feldrotozva'' alol...
 • Én nem találtam meg a geodobozt - Két alkalommal is kerestem az (állítólag) itt elrejtett geodobozt, de sajnos nem találtam meg...
 • Kereshető láda rejtve - A turulmadara emlékmű 2006-ban készült a honfoglalás és hősi halottak emlékére...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Oltszemi emlékpark? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.