Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Várhányás Maksán - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Várhányás Maksán

Várhányás Maksán | Hol van ez a hely?

A Várhányás egy erődített ősvár (pogányvár) volt, amelynek a 4-5 méter mély nyaksáncát ma is láthatjuk...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A tetőn A völgy Szétszórt doboz Maradékok helye - 1 Maradékok helye - 2 Várárok. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Várhányás Maksán fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Várhányás Maksán! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Dálnok, 4.43 km távolságra található.
Szállás

Szállás Dálnok - Kovászna vármegye


Keress szállást Dálnok közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 10.11 km-re levő látnivalókkal: A Henter-tető kőgombái (12 kép).
14714713821100
14714713841961
14714713851102
14714713861963
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Várhányás Maksán közelében?
Lovak szobra. A geodoboz a helyén, de a lovak már eltűntek - Brassó felől Kézdivásárhely felé tartottam. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Református templom Étfalva. Étfalva református temploma 1802-ben épült feltehetően egy korábbi helyén. Zoltán és Étfalva temploma - Aznap csak a táblagépemet vittem magammal, és menetközben derült ki, hogy lemerült az aksija. (látnivaló és geodoboz)
Barokk kapu. Hiányzó láda - Többször voltam Étfalván, de valahogy nem figyeltem erre a kapura. Református templom. Sepsibodok látnivalója a református temploma, melynek különlegessége a hatalmas szívmintákkal díszített karzata. Bodok - Sikerült bejutnom a templomba. (különleges hely geodobozzal)
Angyalos. Honnan a falu szép neve, ha nem a reformáció előtti templom védőszentjéről, aki a két arkangyal, Szent György és Szent Mihály volt? Nos, lehet, hogy éppen róluk nevezték el a falut. Első dobozunk - Sikerült megtalálni a dobozkát, kicsit sáros, de ép állapotban. (különleges hely geodobozzal)
Óriáspincetető. Ereszteveny felett magasodik a Pincetető, az Óriáspincetetőn felépített térplasztika. Sanderoval a tetőn - Egy igazi élmény ezen a tetőn állni.
Kincsás vára. A Bodoki-tetőtől délre található az a havasi legelő, melyet Kincsás-tetőnek neveznek és amely tulajdonképpen Kincsás várának belterülete. Menedékkunyhó - Ezt a dobozt már évekkel ezelőtt is kerestem, de akkor sem találtam meg.
Sütei borvíz feredő. Szénsavas, kiváló asztali víz,  melyet a két világháború között palackoztak és kimondottan Galac város piacán hoztak forgalomba. Oltszem II - A forrás környéke sajnos kezdett kicsit lepusztulni, de a víz jól esett.

Várhányás Maksán románul - in limba romana: Santul cetatii Moacsa

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Várhányás Maksán adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • A doboz maradékait összeszedtük - A tuskó teljesen elkorhadt...
 • Ujra fenn a dalnoki gerincen - Ellenoriztem a ladat es az most  lekoltozott a csutak ala...
 • Ez igen! - A tó még csendes, csak a halászok üldögelnek körülötte...
 • Autoval megkozelitheto hely - Erdekes, nem volt meg ezen az oldalon egyetlen "megtalalas" bejelentes sem, a dobozban viszont voltak megtalalasokra utalo jelek...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Várhányás Maksán? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Sepsibesenyői tó
Sepsibesenyői tó
A besenyői tó Kovászna megye egyik legnagyobb tava, az 1980-as években létesült.
Dózsa György szobra
Dózsa György szobra
Dálnok ősi székely falu, Kézdivásárhely közelében.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3613 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.