Várhányás Maksán - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Dalnic - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Várhányás Maksán

A Várhányás egy erődített ősvár (pogányvár) volt, amelynek a 4-5 méter mély nyaksáncát ma is láthatjuk. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: A tetőn A völgy Szétszórt doboz Maradékok helye - 1 Maradékok helye - 2 Várárok... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Várhányás Maksán rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
18969 SZNM 6 Dálnok. Székelyek Nagy Kincskeresése. 19057 Lovak szobra. Az egykori dálnoki ménes szálláshelye előtt áll a Lovak szobra, melyet Miholcsa József szobrász készített, az 1990-es évek közepe táján. 19088 Dozsa Gyorgy mellszobra Dalnok. 19110 Református templom Étfalva. Étfalva református temploma 1802-ben épült feltehetően egy korábbi helyén. 20259 Barokk kapu. Bodoktól délre az Olt bal partján található Étfalva. 20589 Református templom. Sepsibodok látnivalója a református temploma, melynek különlegessége a hatalmas szívmintákkal díszített karzata. 21029 Angyalos. Honnan a falu szép neve, ha nem a reformáció előtti templom védőszentjéről, aki a két arkangyal, Szent György és Szent Mihály volt? Nos, lehet, hogy éppen róluk nevezték el a falut. 21547 SZNM 7 Maksa. Székelyek Nagy Kincskeresése. 21631 Óriáspincetető. Ereszteveny felett magasodik a Pincetető, az Óriáspincetetőn felépített térplasztika. 21779 Kincsás vára. A Bodoki-tetőtől délre található az a havasi legelő, melyet Kincsás-tetőnek neveznek és amely tulajdonképpen Kincsás várának belterülete. 23139 Sütei borvíz feredő. A sütei borvíz az oltszemi erdőben, a Sütei patak völgyfejében tör a felszínre. 23585 SZNM 8 Eresztevény. Székelyek Nagy Kincskeresése. 23914 Református erődtemplom. Sepsiszentgyörgytől észak-keletre, a Szépmező északi részén, az Olt bal parti teraszán fekszik Gidófalva. 24024 Bodok-csúcs. A Bodoki hegyseg névadó, de nem a legmagasabb csúcsa. 24523 Hegyestető. Hegyestető.

Néhány székely szó jelentése:
Játom = Barátom. Jöszte = Gyere. Jula = Julcsa. Juliszta = Tavaszi lednek. Kabala = Herélt ló. Kacsi = A gyermekre szólnak rá: Ne nyúlj hozzá!

Természeti értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Sepsibesenyői tó
A besenyői tó Kovászna megye egyik legnagyobb tava, az 1980-as években létesült.
Emlékpark 4.23 km-re. Emlékpark - Dálnok.
Dózsa György szobra
Dálnok ősi székely falu, Kézdivásárhely közelében.
Sepsibesenyő régi temploma
A Csente-tető alatt, a Bodoki havas lábánál a Besenyő völgyében a nyolcvanas évek második felében a patak elzárásával víztárolót alakítottak ki  Azóta épülnek a hétvégi házak.
Kézdialbis 5.83 km-re. 1539-ben Albis néven jelentkezik az oklevelekben.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • A doboz maradékait összeszedtük - A tuskó teljesen elkorhadt...
 • Ujra fenn a dalnoki gerincen - Ellenoriztem a ladat es az most  lekoltozott a csutak ala...
 • Ez igen! - A tó még csendes, csak a halászok üldögelnek körülötte...
 • Autoval megkozelitheto hely - Erdekes, nem volt meg ezen az oldalon egyetlen "megtalalas" bejelentes sem, a dobozban viszont voltak megtalalasokra utalo jelek...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.