Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Váldhíd - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Váldhíd | Hol van ez a hely?

Ládagazda: BabBerci Váldhíd templomát a XVI. századtól tornyos, 10 méter magas várfal veszi körül. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Erődített templom Régi felirat A templom tornya Torony 2 Torony 3 Erődítmény Öreg falak Átjáró Bejárat a toronyba Ablakok Harang. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Váldhíd fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Váldhíd! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Váldhíd közelében?
Evangélikus templom Kund. -XV.
Lutheránus templom Darlac. Darlac templomát megelőzte egy a XIII–XIV. (látnivaló és geodoboz)
Breite Öregtölgyes. Segesvárttól délnyugatra levő dombtetőn helyezkedik el a Breite Öregtölgyes Természetvédelmi Terület, egy szépen megőrzött legelőerdő, makkoserdő, számos többévszázados tölgyfával. (látnivaló és geodoboz)
Bolyai János édesanyjának emlékhelye Csatófalva. 14.3 km-re. Domáld, 1966-ig önálló település, ma Csatófalva (Maros megye) része. (látnivaló és geodoboz)
Attila Berg Segesvár. (turisztikai hely geoládával) Hermann Oberth emlékére Medgyes. Három tölgy-tó Medgyes. Régi Küküllő-fahíd Segesvár. Evangélikus erődtemplom Küküllőkőrös. század első feléből származik, a gótikus kor alkotása.
Kilátópont kereszttel Hétúr. Hétúr falutól nyugatra, a DN13 jelzésű műút hajtűkanyarja felett, körpanorámával kecsegtető, kereszttel ellátott, csúcsos domb található.
Románul - in limba romana: Valchid

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Váldhíd gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Szászok már nincsenek - Sikerült bejutnunk a templomba is...
 • Vártemplom - Körbejártam a vártemplomot, nézegettem a bástyákat, a falakat, de a doboz nem akart elökerülni...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Váldhíd? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Nagykapus
1283-ban említik először az oklevelek Copus néven.
Templomerőd
Berethalom Medgyestől keletre, körülbelül 18 km távolságra található régi szász település, ahol Erdély egyik legnagyobb és legszebb szász templomerődje emelkedik.
Örmény katolikus templom
A főtéren álló, impozáns méreteivel magasan a város fölé emelkedő örmény katolikus nagytemplom 1766 és 1783 között épült barokk stílusban.
Gótikus erődtemplom
A templomot a falu birtokosai, az Apafiak építették Szűz Mária tiszteletére a 13-dik században.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.