Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Váldhíd - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Váldhíd

Váldhíd | Hol van ez a hely?

Ládagazda: BabBerci Váldhíd templomát a XVI. századtól tornyos, 10 méter magas várfal veszi körül. Keleti tornya egyben kaputorony is, bejárata alatt keresztboltozattal...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Erődített templom Régi felirat A templom tornya Torony 2 Torony 3 Erődítmény Öreg falak Átjáró Bejárat a toronyba Ablakok Harang. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Váldhíd fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Váldhíd! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Váldhíd, 0.24 km távolságra található.
Szállás

Szállás Váldhíd - Szeben vármegye


Keress szállást Váldhíd közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 44.96 km-re levő látnivalókkal: Rák tava - Nagygalambfalva (15 kép). A Rák tava Nagygalambfalvától 2 km-re északra található, 600 m magasságban.
14714746111100
14714746121101
14714746131102
14714746161103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Váldhíd közelében?
Evangélikus erődtemplom. 1283-ban Mons Marie néven jelentkezik a forrásokban. Bodzaerdő - Ahogy a várfal mögé kerülsz nyomban meglátod a rejteket. (látnivaló és geodoboz)
Evangélikus templom. Kund evangélikus templom szakrális építmény a XIV. A dobozt nem találtuk - A dobozt nem találtuk, vélhetően a fát már kivágták.
Lutheránus templom. 13.1 km-re. Darlac templomát megelőzte egy a XIII–XIV. Rövid látogatás - A kisebb erődtemplomokat igyekeztem felkutatni Szászföldön. (látnivaló és geodoboz)
Breite Öregtölgyes. Segesvárttól délnyugatra levő dombtetőn helyezkedik el a Breite Öregtölgyes Természetvédelmi Terület, egy szépen megőrzött legelőerdő, makkoserdő, számos többévszázados tölgyfával. ásó, kapa - Segesváron hagytuk az autót, onnan mentunk fel a piros sáv jelzésen, amin most már a Via Transylvanica is halad. (látnivaló és geodoboz)
Bolyai János édesanyjának emlékhelye. Bolyai Farkas anyai ágon egy domáldi kisbirtokot örökölt. Megtaláltuk - A csatófalvi evangélikus templomtól már megláttuk a síremléket. (itt geodobozt is lehet keresni)
Attila Berg. Érdemes lenne azonosítani a helyet, és megtudni a helynév történetét.
Hermann Oberth emlékére. Rakéta - A herr profesor egy zseni volt. Régi Küküllő-fahíd. A segesvári Küküllő-híd a várostól 3 km-re állt, egy nyílásban hidalva át a Nagy-Küküllő folyót.
Evangélikus erődtemplom. század első feléből származik, a gótikus kor alkotása. Lelkes idegenvezető - Ennyire lelkes "idegenvezetővel" rég nem találkoztam.

Váldhíd románul - in limba romana: Valchid

[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Váldhíd adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  • Szászok már nincsenek - Sikerült bejutnunk a templomba is...
  • Vártemplom - Körbejártam a vártemplomot, nézegettem a bástyákat, a falakat, de a doboz nem akart elökerülni...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Váldhíd? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Nagykapus
Nagykapus
1283-ban említik először az oklevelek Copus néven.
Templomerőd
Templomerőd
Berethalom Medgyestől keletre, körülbelül 18 km távolságra található régi szász település, ahol Erdély egyik legnagyobb és legszebb szász templomerődje emelkedik.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3613 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.