Váldhíd - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Valchid Hoghilag - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Szeben megye

Váldhíd

Ládagazda: BabBerci Váldhíd templomát a XVI. századtól tornyos, 10 méter magas várfal veszi körül. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Erődített templom Régi felirat A templom tornya Torony 2 Torony 3 Erődítmény Öreg falak Átjáró Bejárat a toronyba Ablakok Harang... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Váldhíd rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
30935 A fehér amurokhoz-tavak. Az erzsébetvárosi örmény katolikus templomtól Kund felé tartva, nem hagyhattuk ki az Erzsébetváros közelében levő tavakat sem. 31092 Almakerék. Almakerék falu délkeleti szélén, közvetlenül az utolsó házak fölé emelkedo kis dombteton állhatott Almakerék vára. 33987 Dános. 1348-ban Danus, 1393-ban Dansdorf, 1504-ben Dones Dorf, Donisdorf, 1532-ben Dunes Dorf néven jegyzik az oklevelek. 34804 Evangélikus templom. A templom szentélyében az 1453-as évszám egy későbbi építkezés befejezését jelzi. 38380 Evangélikus erődtemplom. 1283-ban Mons Marie néven jelentkezik a forrásokban. 39473 Evangélikus templom. Kund evangélikus templom szakrális építmény a XIV. 41131 Lutheránus templom. Darlac templomát megelőzte egy a XIII–XIV. 43605 Breite Öregtölgyes. Segesvárttól délnyugatra levő dombtetőn helyezkedik el a Breite Öregtölgyes Természetvédelmi Terület, egy szépen megőrzött legelőerdő, makkoserdő, számos többévszázados tölgyfával. 44937 Bolyai János édesanyjának emlékhelye. Domáld, 1966-ig önálló település, ma Csatófalva (Maros megye) része. 46538 Attila Berg. Attila Berg. 47288 Hermann Oberth emlékére. 48372 Három tölgy-tó. 49408 Régi Küküllő-fahíd. A segesvári Küküllő-híd a várostól 3 km-re állt, egy nyílásban hidalva át a Nagy-Küküllő folyót. 49826 Evangélikus erődtemplom. Küküllőkőrös temploma a XIV. 51323 Kilátópont kereszttel. Hétúr falutól nyugatra, a DN13 jelzésű műút hajtűkanyarja felett, körpanorámával kecsegtető, kereszttel ellátott, csúcsos domb található. 51468 Kőkép. A segesvári várhegy temploma mellett még ma is látható egy boltozott alagút kezdete, amely végső szükségben kimenekülő utat biztosított az ostromlott várból. 51515 Zsidó temető. Segesvár Marosvásárhely, illetve Medgyes felőli bejáratánál, a Kőkép tornyocskája alatti kis, félig rejtett domboldalon találjuk a segesvári zsidó temetőt.

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Nagykapus
1283-ban említik először az oklevelek Copus néven.
Templomerőd
Berethalom Medgyestől keletre, kb.
Örmény katolikus templom
A főtéren álló, impozáns méreteivel magasan a város fölé emelkedő örmény katolikus nagytemplom 1766 és 1783 között épült barokk stílusban.
Gótikus erődtemplom
A templomot a falu birtokosai, az Apafiak építették Szűz Mária tiszteletére a 13-dik században.
Katolikus templom 8.48 km-re. Almakerék középkori katolikus lakói a reformáció idején lutheránusok lesznek, a templommal együtt.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Szászok már nincsenek - Sikerült bejutnunk a templomba is...
 • Vártemplom - Körbejártam a vártemplomot, nézegettem a bástyákat, a falakat, de a doboz nem akart elökerülni...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.