Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Sepsibesenyői tó - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Sepsibesenyői tó

Sepsibesenyői tó | Hol van ez a hely?

A besenyői tó Kovászna megye egyik legnagyobb tava, az 1980-as években létesült. A 2 km hosszú tó északkeleti oldalán Maksa község, a délnyugati oldalán pedig Besenyő falu található. A besenyői oldalon folyik bele Besenyő pataka...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Besenyői tó 1 Besenyői tó 2 Besenyői tó 3 Besenyői tó 4 Besenyői tó 5 Besenyői tó 6 Besenyői tó 7 Besenyői tó 8 Besenyői tó 9 Az óriásdoboz Emmán borkány. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Sepsibesenyői tó fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Sepsibesenyői tó! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Sepsibesenyő, 0.57 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Eresztevény és Maksa környéke Eresztevény, néveredete. Óriás nevű hegyfok. Óriások pinczéje. Az e hegyfokon levő erőditvényi művek maradványa. Gábor Áron sírja és jellemrajza. Besenyő patak. Maksa, a régi székely gyűlések helye. Háromszéknek Maksán tartott közgyűlései. Maksa régi egyháza és harangja. Ur kútja. Kupa köve. Besenyő, régi temploma. Csentetető. Bábolna árka. Angyalos. Forró család. Tatárút. Janka feje. Várhányásnál régi erőd. Bálvány. Vaskapu. Dálnok. Dózsa György. Benkő Márton. Dálnoki Mihály. Ferenczi János. Dálnoki darabontok. Péter Simon. Albis. Zólyom Dávid. Pánczél Dániel.
Szállás

Szállás Sepsibesenyő - Kovászna vármegye


Keress szállást Sepsibesenyő közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 6.32 km-re levő látnivalókkal: Rétyi-tó - Kovászna megye (5 kép).
1471471465980
14714775441101
14714775451102
14714775501103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Sepsibesenyői tó közelében?
Emlékpark. Emlékpark - Dálnok. (különleges hely geodobozzal)
Dózsa György szobra. Dálnok ősi székely falu, Kézdivásárhely közelében. Annyira rejtés, hogy már nem is rejtés - Kövek alatt, hát abból itt aztán van jó sok :) Ennek ellenére, nem kellett sokat keresgélni, hiszen ez a rejtés, ott "hányódik" mindenki szeme előtt :) Még jó, hogy az illetékesek nem gyűjtenek gyakran szemetet a környéken, mert kárba veszne. (látnivaló és geodoboz)
Református templom. Először a 16-dik században, majd a 19-dik század második felében. Körülményes megközelítés - A geodobozt nagyon könnyű volt megtalálni, viszont elég körülményesre sikerült a templom megközelítése. (itt geodobozt is lehet keresni)
Református templom Kovászna megye. Az 1567-i regestrumban Fotos 10 kapuval, Martonos 11 kapuval szerepel.
Komollói Nagyvár. A vár a Feketeügy jobb partján fekszik egy magasabb teraszon. Kasztrum - Körbesétáltuk a kasztrumot, de nem sikerült a dobozt megkeresni zavaró tényezők, vagyis juhnyáj miatt. (itt geodobozt is lehet keresni)
SZNM 9 Római kasztrum. Kr. Nem káromkodtunk, csak - A kis doboz kinn hevert a fűben.
Milleniumi fenyves. A Rétyi-nyír egy több hektáros természetvédelmi terület, növény- és állatritkaságai miatt Európa egyik csodája, a környékbeliek kedvelt turisztikai célpontja. Kis laza séta után - Kellemes, árnyékos hely, felüdülésnek kellemes.
Magyar Honvéd. A szobrot 1942-ben állították az I. Törött, de megvan - A jelzett helyen megtaláltuk a dobozt.
Református templom Étfalva. Étfalva református temploma 1802-ben épült feltehetően egy korábbi helyén. Zoltán és Étfalva temploma - Aznap csak a táblagépemet vittem magammal, és menetközben derült ki, hogy lemerült az aksija.
Kézdialbis. Az 1567.
Református erődtemplom. Alig - A templomot sajnos nem találtuk nyitva, pedig belülről is szívesen megnéztük volna, de még a templomkertbe sem lehetett bejutni. Lécfalva. Közigazgatásilag Nagyborosnyóhoz tartozik. Kultúrotthon - A várhegyi doboz adatait nézegetve vettem észre, hogy Lécfalván is van egy doboz.
Barokk kapu. Hiányzó láda - Többször voltam Étfalván, de valahogy nem figyeltem erre a kapura.

Sepsibesenyői tó románul - in limba romana: Lacul Padureni

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Sepsibesenyői tó adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Véletlenül parkoltunk a doboz mellé - Ebédkészítés közben kerestük meg a ládát...
 • Rendben - A nagy doboz a nagy üregben terpeszkedik...
 • Tenyleg nagy doboz - Szep oszi seta alkalmaval meglett sikeresen...
 • Nagy és üres doboz - Az igazi az volna, ha tele volna apró ajándékokkal...
 • Ez igen doboz - Megtaláltam! Na, ez doboz...
 • A farkas, Piroska és a geombák - Az egyik csíkszeredai fitnessteremből kértem ezt az, eredetileg proteinport tartalmazó, óriás méretű dobozt...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Sepsibesenyői tó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Sepsibesenyő régi temploma
Sepsibesenyő régi temploma
A Csente-tető alatt, a Bodoki havas lábánál a Besenyő völgyében a nyolcvanas évek második felében a patak elzárásával víztárolót alakítottak ki  Azóta épülnek a hétvégi házak.
Óriáspincetető
Óriáspincetető
Ereszteveny felett magasodik a Pincetető, az Óriáspincetetőn felépített térplasztika.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3609 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.