Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Eresztevény és Maksa környéke - Háromszék - Orbán Balázs: A Székelyföld leírása

Eresztevény, néveredete. Óriás nevű hegyfok. Óriások pinczéje. Az e hegyfokon levő erőditvényi művek maradványa. Gábor Áron sírja és jellemrajza. Besenyő patak. Maksa, a régi székely gyűlések helye. Háromszéknek Maksán tartott közgyűlései. Maksa régi egyháza és harangja. Ur kútja. Kupa köve. Besenyő, régi temploma. Csentetető. Bábolna árka. Angyalos. Forró család. Tatárút. Janka feje. Várhányásnál régi erőd. Bálvány. Vaskapu. Dálnok. Dózsa György. Benkő Márton. Dálnoki Mihály. Ferenczi János. Dálnoki darabontok. Péter Simon. Albis. Zólyom Dávid. Pánczél Dániel. Eresztevény és Maksa környéke című fejezet részletesen Háromszék közép falui és forradalmi szerepe Terra Siculorum
142_besenyoi_regi_templom.jpg
A besenyői régi templom északoldali látképe
Friedrich Wolf-ház Brassó 38.89 km-re. Friedrich Wolf-ház - Brassó
Hagymás vára Oklánd 49.39 km-re. A hagyomány szerint a hagymás helynév onnan ered, hogy rablók támadtak itt meg egy lányt, akinek a tarisznyájában csak hagymát találtak.
Katolikus templom Kézdiszárazpatak 26.01 km-re. 1735-ben Kastal János vikárius generális romos állapotban találja a templomot, 1798-ban új templomot építenek. Sírbolt - Mivel útba esett, megkerestük. Szárazpatak - Gyakran suhanunk vagy biciklizünk át a falun. Út mellett - A sírboltot megtaláltuk, de a dobozt nem.
Fekete templom Brassó 39.34 km-re. A templom bejárata mellett áll Johannes Honterus bronzszobra, aki az evangélikus vallást Erdélyben elterjesztette. Kis segítséggel - Megtaláltam kis segítséggel, most már tudom hol kezdődik a kerítés, elég relatív. Kis segitseggel - Megtalaltuk Aronekkal, es kis segitseggel. Megtaláltuk - Még márciusban megtaláltuk.
54.76 km-re. Állítólag már a fejedelmek korában is ismert volt, Apafi és a Rákócziak is használták.
Alsóvenice 59.03 km-re. Alsóvenice
Tartogóvára Miklósvár 32.33 km-re. A faluból kiinduló szekérúton indulunk el, majd a Kövesorr alatti régi kőbányánál balra fordulunk, és megyünk az erdei úton vagy 3 km-t, amíg elérjük a Szélvíz-patak hídját, és itt a vár. Datum - Lehet elirtam a lada leteves datumat, de az 2020 02 13. Ékezet, dátum, és román ládaoldal - Nem az ékezet hiánya miatt javítottam át Szállásra, hanem azért mert két l-el küldted a szöveget. Nincs gond - Mint mar mondom nincs gond, en tevedtem mint a datummal, mint a Szallassal.
Sándor dombja Csomortán 58.23 km-re. Sándor dombja Csomortán
Tatárvár Barcaszentpéter 29.51 km-re. Maga a Várhegy jól látható minden irányból, úgy a Barcaság, mint Háromszék felől is. Rejtés a tatárvárnál - Ott voltunk a rejtésnél. Barcaszentpéter felől a Várhegyre - Barcaszentpéter irányából közelítettem meg a Várhegyet, a számtalan földút egyikén. A kő marad, a víz halad - Megtaláltuk, a tatárok nem voltak otthon.
A fűzfa Csíkszereda 55.62 km-re. A fűzfa Csíkszereda
Egykori Kommandó-Kovászna kisvasút 21.94 km-re. Egykori Kommandó-Kovászna kisvasút
Csukás-csúcs 39.05 km-re. Csukás-csúcs Máodikként, ugyancsak rögtön - Az a pár másodperc, amig a trikolorral bíbelődtem igazán nem számít, most az egyszer Péternek kedvezett a szerencse, ő nyúlt a helyes lukba hamarább, ennyi az egész. Csúcs - Felértünk a csúcsra, de a dobozt nem sikerült megtalálnom, pedig szerintem ott kell legyen valahol. Megcsináltuk - Helyesbítek, nem a geodobozt találtuk meg, csak a tartalmát.
Szobrok a Bálház helyén Sepsiszentgyörgy 13.96 km-re. Ezen a helyen állt, az 1960-as években bekövetkezett lebontásáig, a régi kisváros kulturális épülete, a Bálház. Oreg fak a parkban - A valamikori Balhaz most szakszervezeti intezmeny.
Katolikus temető Kézdiszentlélek 23.42 km-re. Katolikus temető - Kézdiszentlélek A zarándokok útja - Sokadikszor, végigjártam a zarándokok útját. Sajnos nem talaltuk meg - Kerestuk az erdekes helyet, a koordonatak szerint a gps egy bokorhoz vezetett, de a korzeteben sem talaltunk semmit. Rájöttem a hibára - Az történt, hogy a Perkő rejtekhely leírásánál a Székelyszentlélek szó linkesítve volt, Székelyszentléleket bemutatandó.
Tészla-nyereg Csukás-hegység 39.44 km-re. Tészla-nyereg
Mihályvára Mátéfalva 43.93 km-re. Mihályvára Mátéfalva Alsórákos látnivalói - Nagy meglepetésemre a bejelentésnél vettem észre, hogy egy szűz geodobozról hittem azt, hogy eltünt, tény, hogy én nem találtam rá, pedig a leírás nagyon is egyértelmü. Egy regi emlek - Hat igen most mar elindult.
Katolikus templom Imecsfalva 16.72 km-re. Alapítása Imecs Antal nevéhez fűződik, 1730-ban Imets Tamás új szentélyt építtet a régi helyébe. A földön - A dobozra a kereszttől pár méterre, a földön talált rá a lányunk. Érdekes parkolóhely a templom előtt - Nekem nem okozott gondot a geodobozhoz való hozzáférés. A fedett kereszt eltűnt - A leírásban szereplő fedett kereszt már nem létezik, legalábbis ott ahol korábban volt most nincs.
A vasúti híd alatt Tusnádfürdő 32.6 km-re. A vasúti híd alatt A sínek alatt - Köszönjük a rejtést, nagyon ötletes. Tusnádfürdői kirándulás 6 - Előre egy kicsit vacilláltunk, hogy a vajon a híd melyik oldalán lehet a doboz. Új geodoboz a régi rejtekben - A román geojátszótérről jelezték, hogy talán eltűnt a tusnádfürdői vasúti hídnál elrejtett geodobozom.
52.98 km-re. 2006-ban, egy fürdőépítő kaláka révén építik először újra, a mai formáját pedig 2019-ben nyerte. Nagyon szép kis fürdő - A Rejtekhely vadászat Erdélyben harmadik találkozó, harmadik napján, csapatmunával ezt is megtaláltuk. Irány egy akciós wellness központ - 2013-ban, egy magárahagyott pusztulásra ítélt hely. Megújult - Sok kéz önkéntes munkájával és nagylelkű támogatásokból újult meg az elmúlt tíz nap során a Homoród mentiek népi feredője.
58.11 km-re. A nádasszéki sósfürdőtől felfele, nem messze az út túlsó oldalán, a Vargyas-patak bal partján található. Banya-rajz a zöld rejtek-kő oldalán - Miután megkerestem a Hargita Gyöngye forrás közelében elrejtett geodobozt, és nagyon finom mézet vásároltam hozzáférhető áron az egyik háznál, megérkeztem a nádasszéki borvízhez is. Májális I - Ez volt kirándulásunk első állomása. Borvíz - Na, e mán a kaptató.
Faragott kő bazaltfal Felsőkomána 51.24 km-re. Összesen 1 hektáron terül el, melyből 0,3 hektáron találunk oszlop jellegű bazaltsziklát.
Ürmösi Töpe barlangjai 42.47 km-re. A völgy bal oldalán, az Oltra nézve helyezkednek el a Töpe-barlangok. Alsórákos látnivalói 2 - Alsórákos felfedezésére kerékpárral indultam, Kirulyfürdő, Erdőfüle, Székelyszáldobos, Felsőrákos, Ágostonfalva utvonalon. Sokat bolyongtunk itt - Mar majdnem sotetben botorkaltunk lefele az Urmosi Toperol.
Szoborpark Árkos 15.05 km-re. Szoborpark - Árkos
51.69 km-re. Zsögödfördőn egy 53 kádas meleg fürdő egy fedett medence, egy szauna, és 2 szabadtéri medence van. Itt nehezebb dolgunk akadt - Az egész oldal tele volt kivágott fenyőkkel. Az oldalban - Hát igazán nem volt okos dolog kivágni a fenyőcskéket, de azért egy kis keresés után elékerült a doboz. Keresés a domboldalon - Többször jártam erre felé, nem tűnt különösebben nehéznek a feladat, miután gps-el felfegyverkezve indultam felkeresni a rejteket, annál inkább lelombozódtam, miután hosszasabb keresgélés után sem sikerült felfedezni a rejteket, pedig kivágott fenyőcske is, kő is akadt nem egy, ilyenformán párosítva is.
Kőrösi Csoma Sándor mellszobra Kovászna 15.37 km-re. Kőrösi Csoma Sándor mellszobra, Jecza Péter - Kovászna
Itatóvályú az erdőben Fenyő-tető 46.33 km-re. Itatóvályú az erdőben Fenyő-tető
Fingós borvíz Kisbacon 33.83 km-re. Mi a völgyből ezt a forrást a huncut neve miatt választottuk, a forrás vize most nem iható. Borvíz - Elég körülményes volt megtalálni a helyet, jó nagyot kell kerülni a sok bekerített magánterület miatt. Kertek hatanal, bujkalva - Hat ami igaz az igaz, ez egy elegge izgalmas rejtes.
Millenniumi fenyves Sepsiszentgyörgy 12.4 km-re. Sepsiszentgyörgyön az állomástól északra, a csíki vasútvonal Kézdivásárhely felé elágazó szögében létesítették a millenniumi fenyvest. Sinek es a fenyves - Mar 2022 oktober 11-en megtalaltam a dobozt (lasd a rejtek bejegyzeseben) majd 2023 januar 25-en ujra. Hány honvédemlék van? - A második osztrák katonai felmérésen a Honvéd Denkmal megnevezés szerepel, egy kis emlékmű grafika mellett. Emlekmuvek - Sepsiszentgyorgy emlekmuvei.
Siklótető Kommandó 22.3 km-re. Majd a Barta tetőt, ahova érdemes kimászni a Tiszta patak völgyéből, mert nagyon szép a kilátás. Vadonban a medvek kozt - Nem igazan sokan kaptak meg ezt a rejteket, vagy nem kerestek.
Kalaszló vízesése 42.32 km-re. Kalaszló vízesése Itt így is, úgy is meg kell állni - Útban voltam hazafelé. Szemettelep - Vegre elallt az eso is, elindultunk Ojtoz fele. Zubogó Kalaszló - Hazafele mi is megálltunk itt, megcsodáltuk a vízesést, de a bővizű, zubogó Kalaszlón nem tudtunk átkelni.
Katolikus templom romjai Erdőfüle 44.3 km-re. A szentély 3 öl magasságban, a hajó két öl magasságban állott még. Fülei templomrom - Eléggé szomorkás időben indultam a rejtekhely keresésére. Körbe-körbe - Kerültük lentről, patak. Templom rom - Nyári és téli időszámítások találkozásánál indultam útnak, kissé barátságtalan időben biciklizni, de megérte a fáradságot.
András Pista-borvízforrás Csíkszentkirály 49.89 km-re. András Pista-borvízforrás Csíkszentkirály
Toronykövek Tusnádfürdő 32.82 km-re. Ezek a sziklák a fenyőfák teteje fölé magasodnak és jól láthatók a Sólyomkő északi kilátópontjáról is. Egy erdekes hely - A Solyomkovel egyetemben megkerestuk a Toronykoveket is. Őszbúcsúztató túra - Őszbúcsúztató túrán vettem részt amelynek keretein belül ellátogattunk a jó öreg toronykövekhez. Nehéz volt az út - Nehéz volt az út felfelé, de még inkább lefelé, nagyon vigyázni kell.
Sós kút Recsenyéd 57.78 km-re. A sóskút mélysége 0,55 m, a vízoszlop magassága 0,55 m.
A színpad Perkő 23.82 km-re. A színpad - Perkő Gyermekek kisereteben - Megtalaltuk, a lany tenyleg mutatta az iranyt, viszont undorito a tragar szoveg, ami kretaval oda volt irva. Senki nem hinné - Senki nem hinné, ha egy dombot rajzolnék egy lapra, és annak a tetejébe egy hófehéren ragyogó kis templomot szép piros tetővel. Tornyocskák - Mint a mesében, 4 kis tornyocska és egy nagyobbacska, mind-mind piros tetővel.
Anna-villa Tusnádfürdő 31.71 km-re. 100 bentlakó gyerek, 20 napközis, aki ebédre és vacsorára bejár, az ebédet mindennap 150 személyre főzik. Csodaság - A geodoboz által bemutatott látnivaló, az Anna-villa, pár méterre van a rejtektől. EKE-tábor 2015 - A fél tetőcserepet lebontottam de sajnos a dobozka csak nem került elő. Villa - Azért jó látni, hogy régi szép épületet rendben tartanak.
Kicsimama utca Kézdivásárhely 19.3 km-re. A jó hírnevét onnan szerezte, hogy egy kis zsindelyes házban itt egy idős asszony élt.
Vigadó Művelődési Ház Kézdivásárhely 19.32 km-re. Az impozáns épület homlokzatát az 1902-es, építési évszámos városi címer ékesíti.
Testvérfenyők Csere bérce 59.82 km-re. Ahogy kiérünk a tetőre, néhány kettős fenyőfa hívja fel magára a figyelmet.
Református templom Kézdimárkosfalva 8.33 km-re. A régi templom már nem létezik, helyébe 1875-ben új templomot építenek.
Boglya-tető 43.38 km-re. A Garcsin-völgy felőli részén, 100 méteres szakadék felett állunk.
Kőember Felsőkomána 50.66 km-re. Felsőkománából indulva, a Tatárok sziklakapuja után 1,33 km-re, illetve a Faragott kő bazaltoszlopoktól 670 m távolságra érünk a sziklaalakzathoz.
Emlékpark Dálnok 5.7 km-re. Emlékpark - Dálnok
Egykori fürdő és iszapforrások Homoród 55.52 km-re. A falutól délkeletre, a Kis-Homoród és Kósd-patak (Kozd, Koos, Kosdbach) összefolyásától alig több mint 1 km-re keletre.
Melegárok Szécseny 55.38 km-re. Tulajdonképpen a Meleg-patak, a ferencjózsefi térképen Kurta-patak, medrét és környékét hívják így.
Uzonkafürdő 26.46 km-re. A települést kezdetben néhány helybeli, majd idetelepült gyimesi csángó alakította. Megtaláltuk a dobozt - A jelzett koordinátától 15-20 méterre. Megtaláltam a ládát - A doboz a leírás szerint a fa odvában kellett volna legyen,de én a fa előtt találtam. Koszi a rejtest - Egy jo kis maszas utan meglett a lada.
Földvár 29.03 km-re. A templomot anémet lovagrend építtette, 1211–1222 között, a várral egyidőben. Gps készülék nélkül is lehet rejteni - Több ízben is eltűnt már a földvári geodoboz. Barcaság - A vár nem látogatható. Nyílt kapuk napja - Népünnepély volt Földváron, a Nyílt kapuk napja programban sikerült mind a templomba, mind az újjáépített várba bejutni.
Feketehalmi Magura-csúcs 47.68 km-re. Feketehalmi Magura-csúcs
Lisznyópataki világvége 13.86 km-re. Valaki tud többet erről a völgyről? Már jártunk a világvégén - A nyáron gombászgatni szerettünk volna a környéken, de ítéletidő ért utol, hogy a hely nevéhez illően stílusosan fejezzem ki magam.
Óriásfalfestmény Petőfi utca Csíkszereda 55.81 km-re. Ez az óriásfalfestmény a 2023-as Csíkszeredai Városnapok keretében megszervezett PetőfiStreetArt Fesztivál alatt készült, emléket állítva a kétszáz éve született Petőfi Sándornak.
Erdenburg Barcarozsnyó 49.91 km-re. Hatalmas gátonyaival és mély sáncaival, melyekbe a közeli patak vize bevezethető volt, egykor igen erős védhely lehetett.
26.72 km-re. A kezdeményezés Brassó megye turizmusát hivatott fellendíteni, a bölények egyelőre egy százhektáros területen kaptak helyet. Állatkert? - Végigtapogattuk a rejtek-hintát, de semmi sehol. Napozó bölények - Hiába vártam, a nagy lomha bölények semerre sem mozdultak, csak süttették magukat az őszi nappal. Bölények - Mióta utoljára voltam itt, eléggé megfutotta a belépő ára, egy kicsit hozzávettek.
Szent Imre katolikus templom Csíkszentimre 46.36 km-re. A templom előtt áll a háborús hősök emlékműve, igazolva a település újabb veszteségeit. Záróra - A templom és a torony a helyén, de az ajtó zárva. A gerenda likaban - A templom elott egy idos hazasparral talalkoztunk, akik elmondtak hogy ok voltak a templom harangozoi. Üres lik - Tusnádfürdőről hazafele beugrottunk megkeresni ezt a dobozt, de várnunk kellett, mert épp jött ki a nép miséről.
22.88 km-re. Az öregek szerint mára már gyengült a borvíz ereje, pezsgése enyhült, de még mindig finom íze van. Függőhíd - Szerintem, ez Kovászna megye egyik legjobb borvize. Egy forgalmas borviz - Altalaban Malnasfurdorol szoktuk hozni a borvizet, de most a Bedo-borvizre is sor kerult. Előkerült - Előkerült a doboz, majd megkóstoltuk a borvizet is.
Futásfalvi zarándokhely 15.78 km-re. A Sarlós Boldogasszony napján a zarándokok bejárják a Kereszt útját, a dombtetőn levő oltárig. Itt is iroszer nelkul - Kb 500 meterre sikerult megkozelitenem motorral ezt a rejtekhelyet, de elegge ovatosan lehetett odagyalogolni mert sok juh, tehen meg oket orzo 2/4 labu ember/allat tartozkodott a kornyeken. Zarandoklat - Haromszeken elek mar egy jo par evtizede de meg Futasfalvan nem volt szerencsem jarni, no most erre is sor kerult.
54.99 km-re. A tavat 2007 nyarán lecsapolták, jelenleg csak a Suta II-t használják a halászok. Szaraz tonak nedves partjan - Eleg elhagyott, es elhanyagolt hely, kar erte, de remeljuk feljon meg a napja. A tónál - Egy vasárnap délutáni kiruccanás alkalmával. Elhanyagolt hely - Megtalaltuk.
Egykori határőrség székhelye Csíkszereda 55.33 km-re. Jelenleg kórház működik az épületben.
Határvadászok keresztje a Bellő-tető alatt 33.77 km-re. Attila halála után a hegyek között oltalmat kereső Tolcson és Buta nevű vitézek beleszerettek Katrosa lányába. Szetvagott bunker - Ha a fent emlitett colopos hidtol balra, a domb alatt az aszfalt ut mellett, egy ujabb "cseppkoves bunkermaradvanyrol" lenne szo, azt mar sajnos az ut korszerusitesekor szetvagtak, felet meg eltuntettek. Néhány pontosítás - Az általatok megtalált, a határvadászok emlékére felállított kereszt, ahol a geodobozt is rejtettétek, látszik a főútról is. A pusztában - A parancsnoki bunkertől jöttünk ide, egy fakitermelő gépek által alaposan összetört, sáros úton, melyet az otthagyott ágak miatt ki sem lehet kerülni.
47.52 km-re. Büdösgödör Büdösfürdő
Zsögödi fahídak Csíkzsögöd 53.5 km-re. A kettő közül az Olt-híd érdekesebb, hiszen itt még a teljes hídszerkezet fából van - érdemes most megnézni, alulról is, mert a jövőben betonszerkezetűre tervezik átépíteni.
Akó-kapu Csíkszentgyörgy 47.05 km-re. Hosszú időn át az Akó-kapu kifejezés létezett a tudatunkban, de kaput itt nem láttunk! Az Akó-kapu a helyén van - Forgalmas helyeken nincs igazán biztonságban egy geodoboz, ritka a hosszú életű rejtés. Miért - M Miért tűnnek el a dobozok? - Egy része (valószínűleg) tudatlanságból, egy másik része (talán) rosszindulatból.
Hargita-liget 57.33 km-re. A Hargita-liget 2 hektáron elterülő növénytani rezervátum, a Festőborvíztől nem messze, a Kalibáskő mellett. Sétapálcás túra - Fiam is jő, remélem nem a susnyásban van a láda. Kiruly I - Tartottunk attól, hogy a sok esőzés után nem nagyon lesz járató a terep, de nem volt gond. Mocsár - Nem könnyű az odajutás.
Erőd Bodzavám 32.9 km-re. Ezek felkeresése egy egész napot is igénybe vehet a két barakk helye az erdőben található a kiserődök felett. A földön - Elsőre csak az üres üreg lett meg, jó sok hangyával. Bodzavámi kilátó - Tényleg jól látszanak az erőd nyomai, kiváncsi vagyok, ha megásnák, mit rejt.
A bükkfa szíve Uzonkafürdő 30.17 km-re. Az egyik bükkfának 4,5 m kerülete van, a törzsén egy gömbölyű daganat látható.
Kommandó Ringó-híd 26.33 km-re. Ha a híd alatt szemlélődsz, vele együtt, a meteorológiai állomás műszereiről leolvashatod, mit hoz a szél a Kecskefej felől. Elazva - Konnyen megtalalhato dobozka, sajnos a benne levo papirka el van azva. Felcimkézve - A ringó híd közelében levő doboz felcimkézve. Séta a Baszkán - A harci díszes doboz sajnos jégbe van fagyva.
Zsögödi vár Kis-Vár dombja Csíkzsögöd 53.57 km-re. A régészek Zsögöd III elnevezéssel jelölik a helyet. Esti séta - Már régóta szerettük volna meglátogatni ezt a helyet, most örülünk, hogy doboz is került ide. Kutyamentes keresés - Sikerült felkapaszkodni a tehéncsorda mögött, míg a kutyák szunyókáltak. Csík felett - Szervízelés idejére kaptam egy cserebringát, amolyan városi bevásárlásra valót, gondoltam ne teljen az idő hiába, felkeresek egy-két rejtekhelyet.
Szemmosó-kút Torja 20.47 km-re. Egyik érdekessége a Szemmosó-kút, a nagy víztartály előtt, az erdő szélén felfele induló ösvény mellett. Egy erdekes gyogyforras - Nahat, hogy meg ilyen forras is letezik Felso-Haromszeken, nem is gondoltam volna.
Brontosaurus háta-sziklakilátó 49.7 km-re. Belátható innen a Keresztény-havas nyugati része, jó időben pedig a Bucsecs-hegység is látszik.
Vadasi várhegy 24.97 km-re. Eszakrol a masodik vilageges idejen megepitett Vadasi hadiut hatarolja, mig delrol az ugynevezett Kis Ulok patakanak eszaki mellekaga, a Barta arka.
17.81 km-re. Református vártemplom Illyefalva Illyefalvi vártemplom - Mivel egy kicsit borús idő volt aznap, így csak egy pár közeli rejtekhelyet kerestünk fel. Itthon vagyunk - A falu lakosaiként engedtünk a közeli csábításnak. Relatív - Ahogy mondani szokták, fél lábbal illyefalvi vagyok, hát ideje volt megkeresni az itt rejtett ládát.
48.12 km-re. Szép kilátás nyílik a két patak összefolyása fölött magasodó dombra, amelyre a különböző lombhullatók, a luc- és a vörösfenyő foltjai az évszakokkal változó, színes képet festenek. Csíkszentkirály - Erdőfüle út - Megkérdezhetem, hogy az erdőfülei pisztrángtelepet honnan közelítettétek meg? Jól ismerem a Csíkszentkirályról Büdösfürdőre vezető útból kiágazó utat, amelyik Erdőfülére vezet. Erdőfüléről jó az út - Erdőfüle irányából közelítettük meg a helyet, ott teljesen jó út van, de tovább nem mentünk, így nem tudom, hogy a Hargita megyei szakaszon mi a helyzet. Az aszfaltnak és a geodoboznak, se híre, se hamva - Nem volt türelmem tovább várni.
26.64 km-re. A törzsének alsó része meg van repedve. Csavargás a Murgó alatt - Egy honismereti túra alkalmával, amíg készült a parázs a szalonnasütéshez, elindultam kincskeresésre.
Ika vára Felsőcsernáton 13.62 km-re. Ika vára Felsőcsernáton Baráti séta 1. - Régi barát terepjáróját kipróbálva mentünk fel a várhoz (a kocsival csak a lábához. Láda az oldalban - Nehéz volt megtalálni úgy, hogy senki más ne legyen a helyszínen. A befedett torony - A Malomkertbe igyekeztünk buliba, amikor megpillantottuk a mutatós tornyot az új tetővel.
Ilósza-patak völgye 55.72 km-re. Akkor ismeri Annuska nénit is, aki a Cifra-Bükkön él már több évtizede - hozzá indultunk látogatóba. Zöld kupak a híd sarkánál - A közeli rejtéseket igyekszem kipipálni, így került most sorra az Ilósza-patak völgye.
49.59 km-re. A Bakalja Folk Csűr Csíkszentkirálytól két km-re nyugat felé található, a Szentimrei Büdösfürdő irányába indulva.
Komlósároki borvíz Tusnádfürdő 30.94 km-re. A fürdőtelep déli végénél, a Komlósárok előtt, egy Stop feliratu tábla található az ut szélén. EKE-tábor 2015 - Barangolásaim során jutottam el erre a helyre. Új geodoboz a forrásnál - Miután már majdnem két éve hiányzik az itt elrejtett geodoboz, ideje volt egy kis karbantartásnak. Árokban - Megálltam a beton feliratnál és leereszkedtem a kerítések mentén, mivel tudtam egy forrást egy kicsivel lejjebb.
Ördöglik Csíkzsögöd 52.93 km-re. Érdekes formájú kőtömböket lehet itt találni, a hely és a megfelelő időpont pedig kiváló fotótémát (panoráma, naplemente, árnyék, stb) nyújthat, az arra figyelmes fotósok számára. Az igazi geotojás - A fotót nézve hirtelen nem tudtam eldönteni, hogy melyik a geotojás. Helytelen ábrázolás - Igen, a helytelen ábrázolás nekem is okozott egy kis fejtörést. Jobb és bal szem - Igen, a jobb oldal a Nap, a világosság, a férfi.
Református templom Árapatak 25.58 km-re. Többségében romák lakják.
Kálvária-domb Bodzavám 33.31 km-re. A már romos kápolna közelében még ma is megfigyelhetőek a sáncok maradványai. Romok - Az erőd felől közelítettem meg a templomromot.
22.11 km-re. Itt források, mofetta, egy néhai borvízfürdő romjai utalnak a múltra. Egy csodálatos völgy - Évek óta visszajárok ide. Nem oda rejtettuk a dobozt - Nem ott volt a doboz, ahol a foto keszult. Tevedes - Lehet, hogy rosszul ertelmeztem a rejtek leirasat.
Parancsnoki bunker Kászon-völgye 33.21 km-re. Parancsnoki bunker Kászon-völgye Tágas bunker - Ötletes rejtekben van a doboz, jó állapotban. Vizes túra I - Nagyon bevállalósok voltunk, ezért mezítláb keltünk át a patakon. Bunker 3 - Ezt a bunkert sikerült elsőre megtalálni a három közül.
Katolikus templom Bereck 31.8 km-re. Ekkor szászok is települnek ide, ami bizonyossá teszi, hogy temploma is van, mert a szászok mind katolikusok voltak. Bereck főtere - Kedves kis város, szép és érdekes a környék.
A feketehalmi vár 48.6 km-re. A Szebenbe vezető út őrzését látta el. A feketehalmi vár - Egy ujra nagyszeru rejtes egy megerdekesebb varnal, ahol mar sokszor jartam, de akkor meg nem kerestem a ladakat, amig a csapat a Kotla gerincet jarta. Hatórás szép kirándulás - A várat Feketehalomról indulva a kék pont, kék vonal, kék háromszög jelzésen közelítettük meg, csak egyszer tévesztve útvonalat. Piknik a várromon - Többnyire megborzongat, ha mesélő kövek közelében járok.
Millecentenáriumi emlékmű Újtusnád 34.58 km-re. Középpontjában egy magas tölgyfakereszt van.
Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás 43.61 km-re. Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás
Szent István emlékkereszt Perkő 23.5 km-re. Szent István emlékkereszt - Perkő Hol nem találtátok meg a geodobozt? - Melyik volt az a másik két hely, ahol nem jártatok szerencsével? Azokat a megtalálásokat is be lehet, be kell jelenteni, ahol nem találtátok meg a geodobozt. Szentföldi kirándulás - Felső-Háromszéki családi kirándulásunkat dobtuk fel egy kis rejtekhely-kereséssel. Kereszt - A leírásnak meg a fényképeknek köszönhetően, nem volt nehéz rájönni, hogy hol lakozik a doboz.
Kincsek völgye Páró 56.21 km-re. Kincsek völgye Páró
Evangélikus templom Homoróddaróc 59.2 km-re. Evangélikus templom - Homoróddaróc Szomorú - Szomorú a sorsa annak a falunak, ahol ilyen a kultúrotthon.
Tusnádfürdő tiszafája 31.84 km-re. A gyönyörű környezetre alegjobb rálátás a Sólyomkőről adódik, innen gyönyörködött Ferenc Józsefcsászár is a környékben, és adott parancsot a leégett üdülőtelep újjáépítésére. Tiszafa kivulrol - Hat bizony en Biblia bacsihoz nem mentem be mert az udvaron elegge nagy nyuzsges volt igy kenytelen voltam az utrol felfedezni a tiszafat, lattam mar ennel nagyobbat is.
Sarlós Boldogasszony-kápolna Kotormány 48.16 km-re. 1640-ben épült templomának csak a tornya látszik ki a fák közül. Eldugott falu - Megtaláltuk. Kiáradás - Újabb lelkes csapatnak sikerült megismertetni a rejtekhely vadászat örömeit. Kellemes kis falu - A geodoboz könnyen megtalálható.
Unitárius vártemplom Bölön 32.03 km-re. A 17-dik század elején épített négy saroktoronnyal megerősített erődfal veszi körül. Hazafele - Hazafele tartva a Vecer, a kopjafa, a kopeci oriasi szil utan ahol a rejtekladat amely a fa alatt hevert kitaszitottan, vissza tettem a 2011-es romaniai ev fajaba, egy maroknyi hazai folddel es egy kis zaszlo szallaggal, no meg egy rez garassal, mert mas mar nem volt nalam.
Hadiárok lőállásokkal Csíkzsögöd 52.49 km-re. Hadiárok lőállásokkal - Csíkzsögöd Kutyakerülgetős, kalandos kirándulás - Nagyon megörültem az este a frissen megjelent új rejtésnek a közelemben. Csíkszereda fölött - Végre a mai napi két sikertelen próbálkozás után (Borvízforrás, Zsögödfürdő), a harmadik meghozta az elégtételt. Félreértett rejtekhely - Vámszer Géza a Csík vármegye településtörténetében három zsögödi várromról beszél.
Benedek Elek nagy mesemondó szobra 33.6 km-re. Ez Benedek Elek, a nagy székely meseíró egész alakos szobra, Vargha Mihály műalkotása. Gyönyörű idő - A bodosi láda után a második, egy picit kellett keresgéljem de a fénykép sokat segített, szerencsére szélcsend volt és nyugodtan kereshettem, ezután látogattuk meg a vizimalmot. Elek apó rejtekhelye - Sajnos nem találtam, pedig elég aprólékosan átnéztem az egész kőfalat, igaz csak az emlékezetemre hagyatkozhattam a rejtekhely fényképét illetően. Január első megtalálása - Legutóbb egészen más okból jártam Benedek Elek szülőfalujában.
Katolikus templom Polyán 26.47 km-re. Katolikus templom - Polyán Villám - Egyik legkönnyebben megtalálható doboz, mivel nagyon pontos a leírás a rejtekről. Villám - A helyén van, és pont nem járt arra senki. Villámgyors megtalálás - Hát, ezt én sem gondoltam volna, hogy ennyire gyors és könnyű lesz.
Menekülés Kézdivásárhely 19.72 km-re. Menekülés - Kézdivásárhely
Hatolykai temető 14.32 km-re. Legalábbis a felirat szerint. Teréz mama - Meglett a centenárius sírkő. Tenyleg a bal kezenel? - Hat en mind kerestem a bal kezenel vakon szegeny Terez neni sirjanal. Érdekes évszámok - Sajnos nem találtam meg a geodobozt, úgy néz ki nyoma veszett.
Faluborvize forrás Kisbacon 34.24 km-re. A bodvaji letérőtől körülbelül 500 m távolságra, Magyarhermány felé. Gólyagyűlés - Megcsodáltuk a gólyagyűlést, majd jót ittunk a finom borvízből. Gyönyörű idő - Ez volt a negyedik láda, gyönyörűen fel lett újítva. Szep es forgalmas hely - Biztosra mentem, es nem kaptam semmit, marmint a dobozkat, habar a borviz es a kornyeke az nagyszeru es gondozott.
Csukás-tisztás Csíkszentkirály 49.69 km-re. Fedett asztalokkal és padokkal, mindegyik mellett grillező, katonás sorrendben.
58.42 km-re. A szemben levő csorgó felett, a víz mentén, egy ösvény vezet az erdőben, egészen a nagyon közeli forrásig. Nem rejt már - Szép helyen van a forrás, de sajnos fakitermelés folyik a környéken. A geodoboz a helyén van - BabBerci, ez a rejtés kifogott rajtad. Finom víz - Nagyon finom vize van ennek a forrásnak.
Minimum Party Kászonaltíz 46.57 km-re. Minimum Party művészeti alkotótábor helyére akadtunk. A művészi alkotókészség természetbe kihelyezett nyomai - Kászon, illetve Lemhény környékére indultunk, kincskereső kirándulásra, így kapóra jött a két közeli, frissen bejelentett rejtekhely. Kászon 2 - Második állomásunk a táborhely volt.
[ Fel ↑ ]
Rétyi-tó - Kovászna megye
Rétyi-tó - Kovászna megye 4,87 km-re
A Henter-tető kőgombái
A Henter-tető kőgombái 17,15 km-re
[ Fel ↑ ]
2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.