Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Angyaljárás Kézdivásárhelyen - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Angyaljárás Kézdivásárhelyen turisztikai látnivalói

Tisztelt címzett: Hangyalka és Imecs. Áldott karácsonyt!

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Angyaljárás Kézdivásárhelyen képtárból:

Szőke nő
Szőke nő

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Angyaljárás Kézdivásárhelyen fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

... .. Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Angyaljárás Kézdivásárhelyen!

A legközelebbi település Kézdivásárhely, 0,22 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Kézdivásárhely
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Angyaljárás Kézdivásárhelyen közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
A Nagy Jáfet-ház 1829-ben épült, az Állomás utca 21 szám alatt található. A műemléképületet a református egyháznak adományozták, jelenleg elhanyagolt állapotban van.
A Szőcs Mátyás-ház fal-kapuval 1836-ban épült, jelenleg fel van újítva. A műemlék-épület az Állomás utca 16 szám alatt található.
Molnár Józsiás-park Kézdivásárhely. Kellemes park, jo kis doboz es meg jobb a kozeli Bujdoso kerthelyiseg. Egy par lany feneke alol vettem ki. De viszakerult a helyere, amikor nem voltak ott. Szép rejtés. Megtaláltuk. A Kézdivásárhely központjában található Molnár Józsiás-park, a város kiemelkedő személyiségéről, Molnár Józsiásról kapta a nevét.
A kézdivásárhelyi Wertán-ház 1902-ben épült. Az Állomás utca 24 szám alatt található.
Az egykori kézdivásárhelyi Öregek Otthona, ma a Városi Kórház Pszichiátriai osztálya, az Állomás utca 35 szám alatt található. Az épület 1897-ben épült.
A város egyik legdrágább étterme működött itt, Sinkovits Aurél építette 1895-ben. 1944-ig működött benne vendéglátó tevékenység, szálloda és étterem.
A kézdivásárhelyi Patikamúzeum a Finta faház emeletén található, a 12-es udvartér 1 szám alatt. A Finta-ház elődje egy körtornácos ház volt, amit 1835-ben építettek, majd 1972-ben lebontanak.
Székelyek Nagy Kincskeresése - 4-dik stáció - Kézdivásárhely - Gábor Áron szobra. SZNM 4. Ott voltunk a rejtésnél. Tényleg az. Göcsörtös az az ölelés, és elééggé fura mikor sok tekintet szegeződik rád a parkban, amikor felé tartasz. Ölelés. Már délután kiszúrtam a rejteket.
A kézdivásárhelyi múzeum épülete 1857-ben épült, sokáig a városháza működött benne. Itt kapott helyet a Céhtörténeti Múzeum, mely 2012-ben vette fel egykori alapítója, Incze László nevét.
A jó hírnevét onnan szerezte, hogy egy kis zsindelyes házban itt egy idős asszony élt. A kézdivásárhelyi 43-as udvarteret ma is Kicsimama utcának nevezik.
Az impozáns épület homlokzatát az 1902-es, építési évszámos városi címer ékesíti. A kézdivásárhelyi főtér északnyugati oldalán áll a Vigadó Művelődési Ház, épült 1902-1904 között.
A városháza Kézdivásárhely történelmi központjának egyik legimpozánsabb épülete. A mai kétemeletes polgármesteri hivatal épületét 1907-ben építették, szecessziós stílusban, takarékpénztárnak.
A kézdivásárhelyi Boldog Özséb plébániatemplom 1986-ban épült, a tornyot 2003-ban építették. A város másik, Szentháromság plébániatemplomától távol esik, az új, nyugati tömbháznegyed tette szükségessé egy új templom építését.
A fal alatt egy kis, ráccsal lezárt gödör található, amelybe a lakatok kulcsait lehet eldobni. 2014 február 14-én szerelem lakatfalat helyeznek ki Kézdivásárhelyen, a 44-es udvartér bejáratában, amit Szerelmi lakatfalnak kereszteltek el.
A kézdivásárhelyi (egykori királyi) tövényszék épülete a XVIII-dik század közepén épült. Az Ady Endre utca 5 szám alatt található.
A kézdivásárhelyi Kossuth Lajos mellszobor a hasonló nevű utcában, a Milleniumi parkkal szemben található. Vetró András műve, 2003 július 22-én avatták fel.
A kézdivásárhelyi evangélikus-lutheránus templom a Dózsa György utca 10 szám alatt található.
A kézdivásárhelyi egykori Erzsébet árvaleánynevelő-intézet a XIX-dik században épült.
Az Ady Endre utca 20 szám alatt található. A kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző 1896-ban épült.
Baross Gábor (Pruzsina, 1848 július 6 – Budapest, 1892 május 9), a dualizmus korának kiemelkedő gazdaság- és közlekedéspolitikusa volt. A vasútügy fejlesztése terén elért eredményei miatt vasminiszternek nevezték, kora Széchenyi István közlekedéspolitikai eszméinek megvalósítóját tisztelte benne. Tiltott hely az állomás?. Érdemes ügyelni, amennyiben a kézdivásárhelyi állomáson fényképeket szeretnénk készíteni. Hazatérés. Zaboláról hazafele kerestük meg ezt a dobozt. Szombati körút. Oroszfaluból az állomásig hajtottuk a bringákat.
Református templom - Kézdioroszfalu Középkori templomáról nincs adat. Lakói azonban katolikusok voltak, és a reformáció után is részben azok maradtak, temploma református. Vadrózsák és drótok. Vadrózsák körül és drótok között. Vadrózsák körül. M A kézdioroszfalui református templom. Ott voltunk a rejtésnél.
A Torja- és a Kászon-patak összefolyásánál elhelyezkedő holtág környékét, a jövőben szabadidőközponttá tervezik átalakítani. A Dac-tó Kézdivásárhely keleti határában, Oroszfalutól északra található, a Torja-patak mellett, a Józsa Béla utca északi végénél.

Különleges látnivalók - Kovászna megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Angyaljárás Kézdivásárhelyen adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Szőke nő a saroktujában - Köszönjük Trekkingklub. Izgatottan kerestük a szőke nőt a saroktujában, és nagyon meglepődtünk a ''boncolás'' után.
 • Jó volna egy állandó rejtés a Józsiás-parkba - Karácsony alkalmával négy kincskeresőnek vitt az angyal ünnepi geodobozt. A legtöbb kincsesládikó forma, a tiétek jobban megszemélyesített ajándékra sikeredett.
 • Célzás - Kedves ünnepi meglepetés volt. Valóban eléggé forgalmas a Bujdosó környéke.
 • Feneketlen kút - Mi a jobbik útat választottuk, kellemes úton és csodaszép tájon autóztunk fel. A szállásunk is itt volt...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Angyaljárás Kézdivásárhelyen? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.