Kézdivásárhely település (Kovászna megye) Központ: Kézdivásárhely. Közeli települések: Szentkatolna (Catalina) 4.21 km-re, Kézdiszentlélek (Sanzieni) 5 km-re, Nyújtód (Lunga) 6.32 km-re, Hatolyka (Hatuica) 6.66 km-re, Kiskászon (Casinu Mic) 6.81 km-re. Kézdivásárhely román elnevezése: Targu Secuiesc. Német neve: Szekler-Neumarkt. Egyéb neve: Neoforum Siculorum.
Szállás

Szállás Kézdivásárhely (Targu Secuiesc) - Kovászna


Keress szállást Kézdivásárhely közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Kézdivásárhely (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Angyaljárás Kézdivásárhelyen 0.22 km-re. Tisztelt címzett: Hangyalka és Imecs. Áldott karácsonyt!
Református templom 0.23 km-re. Református templom - Kézdivásárhely
Boldog Özséb katolikus plébánia 0.23 km-re. A kézdivásárhelyi Boldog Özséb plébániatemplom 1986-ban épült, a tornyot 2003-ban építették. A város másik, Szentháromság plébániatemplomától távol esik, az új, nyugati tömbháznegyed tette szükségessé egy új templom építését.
Törvényszék 0.25 km-re. A kézdivásárhelyi (egykori királyi) tövényszék épülete a XVIII-dik század közepén épült. Az Ady Endre utca 5 szám alatt található.
Kossuth Lajos mellszobra 0.25 km-re. A kézdivásárhelyi Kossuth Lajos mellszobor a hasonló nevű utcában, a Milleniumi parkkal szemben található. Vetró András műve, 2003 július 22-én avatták fel.
Nagy Jáfet-ház 0.33 km-re. A Nagy Jáfet-ház 1829-ben épült, az Állomás utca 21 szám alatt található. A műemléképületet a református egyháznak adományozták, jelenleg elhanyagolt állapotban van.
Egykori árvaleánynevelő intézet 0.34 km-re. A kézdivásárhelyi egykori Erzsébet árvaleánynevelő-intézet a XIX-dik században épült.
Millennium szálló 0.35 km-re. A város egyik legdrágább étterme működött itt, Sinkovits Aurél építette 1895-ben. 1944-ig működött benne vendéglátó tevékenység, szálloda és étterem.
Szőcs Mátyás-ház 0.35 km-re. A Szőcs Mátyás-ház fal-kapuval 1836-ban épült, jelenleg fel van újítva. A műemlék-épület az Állomás utca 16 szám alatt található.
Kicsimama utca 0.35 km-re. A kézdivásárhelyi 43-as udvarteret ma is Kicsimama utcának nevezik. A jó hírnevét onnan szerezte, hogy egy kis zsindelyes házban itt egy idős asszony élt.
SZNM 4 Kézdivásárhely 0.36 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 4-dik stáció - Kézdivásárhely - Gábor Áron szobra.
Molnár Józsiás-park Kézdivásárhely 0.36 km-re. A Kézdivásárhely központjában található Molnár Józsiás-park, a város kiemelkedő személyiségéről, Molnár Józsiásról kapta a nevét.
[ Fel ↑ ]
Evangélikus-lutheránus templom 0.36 km-re. A kézdivásárhelyi evangélikus-lutheránus templom a Dózsa György utca 10 szám alatt található.
Vigadó Művelődési Ház 0.37 km-re. A kézdivásárhelyi főtér északnyugati oldalán áll a Vigadó Művelődési Ház, épült 1902-1904 között.
Patikamúzeum 0.37 km-re. A kézdivásárhelyi Patikamúzeum a Finta faház emeletén található, a 12-es udvartér 1 szám alatt.
Begyenkő
Begyenkő
Bálványosvár - Bálványosfürdő
Bálványosvár - Bálványosfürdő
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Cretesti - Turisztikai látnivalók Catunu - Turisztikai látnivalók Dimieni - Turisztikai látnivalók Calinesti
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.