Szentkatolna település (Kovászna megye) Központ: Szentkatolna. Közeli települések: Imecsfalva (Imeni) 2.67 km-re, Hatolyka (Hatuica) 3.86 km-re, Kézdivásárhely (Targu Secuiesc) 4.21 km-re, Székelypetőfalva (Peteni) 5.15 km-re, Haraly (Harale) 5.69 km-re. Szentkatolna román elnevezése: Catalina.
Szállás

Szállás Szentkatolna (Catalina) - Kovászna


Keress szállást Szentkatolna közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Szentkatolna (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Bálint Gábor szobra 0.27 km-re. Bálint Gábor szobra - Szentkatolna
Katolikus templom 0.5 km-re. Katolikus templom - Szentkatolna. A régi templom az 1802.
Szentkatolnai emlékpark és temető 0.54 km-re. Szentkatolna temploma előtt emlékpark áll, a falu szellemét dícséri. A rendezett park, az 1848-as forradalom, illetve az első és második világháború hősei előtt is tiszteleg.
Fortyogófürdő 2.52 km-re. Kézdivásárhely határában található a Fortyogófürdő nevű, egykori gyógyüdülőhely.
Katolikus templom 2.99 km-re. 1561-ben Imecsfalva néven jelentkezik az oklevelekben. 1567-ben Imechfalva a neve.
Székelykapu 3.17 km-re. Kézdivásárhely és Kovászna között félúton érdemes megállni a kis templomnál, és a falu végén megszemlélni a Fortyogót, a pipáló Zágoni hegyeket, amiről ezt írta Mikes Kelemen: Úgy szeretem már Rodostót, hogy el nem felejthetem Zágont.
Református templom 3.27 km-re. Az 1567-dik évi regestrumban Orozfalu néven jelentkezik, 15 kapuval. 1600-ban Oroszfalu formában fordul elő.
Baross Gábor vasminiszter 3.29 km-re. Baross Gábor (Pruzsina, 1848 július 6 – Budapest, 1892 május 9), a dualizmus korának kiemelkedő gazdaság- és közlekedéspolitikusa volt. A vasútügy fejlesztése terén elért eredményei miatt vasminiszternek nevezték, kora Széchenyi István közlekedéspolitikai eszméinek megvalósítóját tisztelte benne.
Zsidó-temető 3.45 km-re. Zsidó-temető - Kézdivásárhely
Dac-tó 3.6 km-re. A Dac-tó Kézdivásárhely keleti határában, Oroszfalutól északra található, a Torja-patak mellett, a Józsa Béla utca északi végénél. A Torja- és a Kászon-patak összefolyásánál elhelyezkedő holtág környékét, a jövőben szabadidőközponttá tervezik átalakítani.
[ Fel ↑ ]
Kovászna város környéke
Kovászna város környéke 16.16 km-re
Vártető - Tündérvár - Siklópálya.
A Henter-tető kőgombái
A Henter-tető kőgombái 20.91 km-re
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Arva - Turisztikai látnivalók Kézdiszentkereszt - Turisztikai látnivalók Harsa - Turisztikai látnivalók Vornicenii Mici
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.