Szentkatolna település (Kovászna megye) Központ: Szentkatolna. Szentkatolna román elnevezése: Catalina.
Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Szentkatolna (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Kakukkhegyi erdészház 41,87 km-re
Közvetlenül a Kakukk hegy alatt található ez azerdészház, egy kis erdei tisztáson, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik Erdővidékre. Honismereti tura - Az erdovidekiek altal szervezett honismereti turan rejtettuk el a ladat.

Csíkbánkfalva 2

Csíkbánkfalva 2 40,73 km-re
Csíkbánkfalván több kápolna is van. 0003 - Na,ez megvan. Keresztút - Sikeres fokozati vizsga után, harmadmagammal, hazaindulás előtt. Temetőkápolna - Megtaláltuk.

Unitárius templom

Unitárius templom Felsőrákos 49,09 km-re
Felsőrákosnak középkori gótikus temploma volt, teljesen újjáépítették.

Református templom Kézdimárkosfalva 9,57 km-re
A falu a templom védőszentjéről, Szent Márkról kaphatta nevét.

Hol volt hol nem volt

Hol volt hol nem volt Sepsiszentgyörgy 29,91 km-re
A Hol volt, hol nem volt egy játékos-absztrakt alkotás, mely az Oltmező úton, a fedett uszoda előtti kis zöldövezetben található. Autokra nezve - Hosszu Zoltan alkotasa ez a szobor, de meg tobb mint 200 szobra van szetszorva mindenfele.

Vártemplom

Vártemplom Sepsiszentgyörgy 30,77 km-re
Itt emelkedik a város egyetlen megmaradt középkori műemléke, a református vártemplom, mely a XV-dik század végén és a XVI-dik század elején épült gótikus ízlésben. Falban - Habár a GPS odébb, már a kopjafáknál jelzett, könnyen megkerült a doboz. Emlékezés - Még egész fiatalként pont itt a várfal tövében beszélgettünk az élet nagy kérdéseiről. Sepsi 1 - Nagyon szép és csendes környék.

Kicsi kőüst

Kicsi kőüst Sólyom-kő Gorzafalva 42,82 km-re
A nagy kőüstöt keresve bukkantam rá erre az agy kinézetelű sziklára, melynek oldalában egy kis fél-kőüst található. Öcsike - Nemcsak a nagy, hanem a kis kőüst is előkerült némi mászás után.

Esztelnek és Csomortán közötti kereszt

Esztelnek és Csomortán közötti kereszt 14,4 km-re
Esztelnek és Csomortán közötti kereszt Kalap alatt - Na, egy kalap alatt ezt is elintéztük, s helyretettük a kalap alá mármint a dobozt. Kereszt - Na, ezen a rejtekhelyen sem sikerült megtalálnom a dobozt.

Büdös-láp

Büdös-láp Büdösfürdő 45,84 km-re
A büdösfürdői Büdös-láp a Dél-Hargita-hegység keleti oldalán, a Kenderes-patak forrásvidéke felett található, 1200-1210 m-es tengerszint feletti magasságban.

Mofetta

Mofetta Büdösfürdő 45,7 km-re
2007 júliusában másodszor jártam végig a Hargita gerincét, és ebből az alkalomból 3 ládát helyeztem el az útvonalon, amelyeket aHargita-túrázóknak ajánlok. Rejtés a Súgó-barlangnál - Köszönöm a részletes beszámolót és a ládagazda nevében is a karbantartást. Megtalaltuk a ladat - A zacsko amibe pillanatnyilag 2 doboz van csomagolva egy fa toveben, lathato helyen hevert. Messze vagyunk a helyszíntől - Hát, sajnos, igen messze vagyunk a helyszíntől.

Római katolikus kápolna Csíkszentmárton 37,96 km-re
Csíkszentmárton északi kijáratánál, a Vásárhely nevű falurészen, a Szentsimon felé vezető útelágazásnál áll egy kápolna.

Csíkszentgyörgyi panoráma

Csíkszentgyörgyi panoráma 41,07 km-re
A falu feletti dombok között húzódik meg a borvízfürdő. Csíkszentgyörgyi panoráma - Csíkbánkfalváról indulva, a Szentegyházas-pataka völgye mentén haladva, jó mínőségű, kaviccsal borított úton közelítettem meg a tetőt, kocsival.

Sási borvíz

Sási borvíz Kisbacon 39 km-re
A Sási borvíz a Barót-patak vízgyűjtő medencéjében található, Kisbacontól észak-északkeletre, körülbelül 1 km távolságra.

Kisbaconi régi temető

Kisbaconi régi temető 38,85 km-re
Kisbacon temetőjével átellenben, egy dombon található a falu régi temetője.

Katolikus templom

Katolikus templom Kézdiszászfalu 4,94 km-re
1426-ban, amikor Zsigmond király szabadalmakat ad a Bereckre települőknek, szászok telepednek ide is és alapítják Szászfalut. Nem eleget - Sokat vergáltad, de nem eleget. Jo kis rejtes - Nem semmi ez a "cserepalja". Ez is a portyan volt - Ha mar volt Oroszfalu, Sarfalu akkor mar Szaszfalut sem hagyhattam ki.

Nemere tavai Nemere-hegység 35,38 km-re
A Nemere tavai

Torzó Bálványosfürdő 23,68 km-re
Torzó - Bálványosfürdő

Református templom

Református templom Kálnok 28,44 km-re
Kálnok legismertebb személyisége Dr Bedő Albert volt. A kis testver - Miutan a nagy testvert megmasztuk johetett ez a haranglab is. Haranglábba rejtve - Valóban ott lapult a doboz a leírás szerinti helyén. Harangláb - Megtaláltam a dobozt is.

Benedek Elek nagy mesemondó szobra

Benedek Elek nagy mesemondó szobra 39,01 km-re
Délceg, javakorabeli férfi ül a kisbaconi iskola előtti padon, arca derűs, mellette egy üres hely. Gyönyörű idő - A bodosi láda után a második, egy picit kellett keresgéljem de a fénykép sokat segített, szerencsére szélcsend volt és nyugodtan kereshettem, ezután látogattuk meg a vizimalmot. Elek apó rejtekhelye - Sajnos nem találtam, pedig elég aprólékosan átnéztem az egész kőfalat, igaz csak az emlékezetemre hagyatkozhattam a rejtekhely fényképét illetően. Január első megtalálása - Legutóbb egészen más okból jártam Benedek Elek szülőfalujában.

Katolikus temető

Katolikus temető Zalánpatak 31,91 km-re
Zalánpatak római katolikus temploma 1863-ban épült, a Kisboldogasszony tiszteletére. Temeto - Na, ez egy szep kis temeto a templomocskaval egyutt.

Begyenkő kőgombája

Begyenkő kőgombája Torjai-hegység 21,32 km-re
A bálványosi Begyenkő neve a rég kihalt bölény emlékét őrzi, hiszen a régi magyar nyelvben abban az időben a bölényt még begyennek nevezték. Talalkozas a medvevel - Erdekes, hogy mostanaig meg senki sem vallalkozott ezt a rejteket megkeresni. Kőgombák - Még egy kis mászás, és megpillantottuk a kőgombákat. Új geodoboz került ide, de talán meg van még a régi is - Miután sikertelenül kerestük a Begyenkő nagy sziklájában elrejtett geodobozt, majd azt pótoltuk, kimásztunk a Begyenkő tulajdonképpeni csúcsára.

Sündisznó-szikla

Sündisznó-szikla Ürmös 47,97 km-re
A falu délnyugati kijáratánál, a régi térképeken Kiskőbányának nevezett részen, egy különleges, sündisznóhoz hasonlító sziklát találunk. Cigánytelep van a tövében - Megtaláltam, kár, hogy cigánytelep van a tövében. Tenyleg sundiszno - Mivel az urmosi templom zarva volt (nem szeretem a zarakat) igy felkerestem a sundisznot, cigany kornyezetben.

Bodvaji vashámor

Bodvaji vashámor Fenyves-patak völgye 38,5 km-re
A bodvaji vashámor a Fenyves-patak völgyében található. Gyönyörű idő - Sajnos itt nem találtunk semmit, gondolom még nem volt más láda rejtve. Bodvaj - Történelmünk fontos eseményeinek egyik helyszíne, jól esik hogy nincs elhanyagolva, nagyon jó állapotban van. Ágyú - Amikor jó pár éve erre jártam, akkor valakik be voltak költözve a hámorba.

Árnyék oldala

Árnyék oldala Csíkmindszent 44,06 km-re
Csíkmindszent és Kotormány között egy hegygerinc található, mely kelet-nyugat irányban helyezkedik el, neve az Árnyék. Szép hely - Kellemes hangulatú völgy.

Kormos völgye

Kormos völgye 48,92 km-re
A Kormos-patak völgyében fekszik Erdőfüle, mely közigazgatásilag Bardochoz tartozik. Kormos panzió - Miután megnéztük a Kuvaszó vízesést, amely innen a panziótól kb 1 km-re található, betértünk a panzióba egy kávéra, de végül még meg is ebédeltünk. Persze hogy tudnak - Persze hogy tudnak a dobozról a panzióban. Ha rövid a kardod, toldd meg egy lépéssel - Miután megkerestem a Kuvaszó-vízesés rejtését, ez volt a soron következő, megtalálandó geodoboz.

Katolikus templom

Katolikus templom Torja 9,44 km-re
A XIV-dik század elején Altorjának és Feltorjának két külön plébániatemploma van.

Barokk kapu

Barokk kapu Zoltán Étfalvazoltán 24,52 km-re
Bodoktól délre az Olt bal partján található Étfalva, a valamivel kisebb területű Zoltán az Olt jobb partján települt, Étfalvától északra. Barokk - Kár, hogy az épületből nem maradt fenn semmi, de ez a kapu is nagyon szép. Kapu - Még régebbi bicikli túráimról ismerem ezt a helyet. Hiányzó láda - Többször voltam Étfalván, de valahogy nem figyeltem erre a kapura.

Büdösgödör

Büdösgödör Büdösfürdő 45,94 km-re
Büdösgödör - Vidám-sétány, Büdösfürdő.

Nagy Jáfet-ház

Nagy Jáfet-ház Kézdivásárhely 3,91 km-re
A Nagy Jáfet-ház 1829-ben épült, az Állomás utca 21 szám alatt található.

Likaskő

Likaskő Olasztelek 47,96 km-re
Olasztelek határában, közel a felsőrákosi úthoz, egy lapos kőkúp tűnik az arrajáró szemébe. Hihetetlen képződmény - Bár a Rika erdejébe indultunk, már az út elején a természet csodái megállásra késztettek. Elapadt borvízforrás - Természeti ritkaság, írja az információs tábla, és valóban. Tisztaság és doboztalanság - A Likaskő környezetét valamikor nemrégiben megtisztíthatták, mert egy darab szemetet sem láttunk, ami nagyon jó hír.

Gőzmozdony

Gőzmozdony Sepsiszentgyörgy 29,43 km-re
A vadi új vasútállomás előtt vesztegel vakvágányon egy régi és érdekes korabeli igazi gőzmozdony. Egy meglepően jó rejtés - Bevallom, picit tartottam ettől a rejtéstől. Megy a gőzös - Eső után, vizes volt minden, de a geodoboz jól elrejtve, szárazon maradt. Soros mozdony es nem Berci - Kersd elol, ahova befersz.

Kósna-csúcs

Kósna-csúcs Nemere dombvidék 45,66 km-re
A Kósna-csúcs a Nemere alatti dombvidék legkeletibb csúcsa, 784 m tengerszint feletti magassággal. Kilátás nélkül, de lövészárkokkal - A katonai emlékműtől továbbsétáltam, az alig 500 méter távolságra található csúcs felé.

Fergettyűvár

Fergettyűvár Egerpatak 22,94 km-re
A Fergettyűvár hegytetőjén ma már majden semmi sem látszik, nyomai eltüntette az eke vasa. Fergettyűvár - Köszi, Meli. Négyen kerestük - Fél órán keresztül kerestük de nem találtuk meg. Évek után az utam újra a Bibarc-tetőre hozott - Itt 2011 oszen Melivel ketten ladat rejtettunk.

Kőlik Ozsdola 12,17 km-re
Ozsdola egy másik nevezetessége a Kőlik, amelyet 1896-ban W Hausmann említ, aki azt állítja, hogy a Kőlik földrengés által keletkezett.

Herecz vára

Herecz vára 24,27 km-re
Az Olt és a Herec patak között, a Bodoki-havasok egyik nyugati hegylábának közvetlenül az Olt fölött emelkedő, Várhegynek nevezett magaslatán található Herecz vára. Sokadjara - Nem is tudom , hogy mar hanyadszor is jartam itt fenn a romoknal. Oltszem I - Szép erdei séta után felértünk a hegytetőre. A szerecsen óriások kincse - Miután beléptünk a várba, a koordinátákat is figyelve, megkerestük a fát, amit a doboz lát (eseslevi fotója alapján), és utána gyorsan meglett a doboz is.

Katolikus templom

Katolikus templom Esztelnek 14,25 km-re
Az esztelneki templom, melyet Szent Simon és Júdás tiszteletére szenteltek fel, eredetileg legkésőbb a pápai tizedjegyzék korában már állott. A talpam a földig ér - Jöttünk, láttunk, találtunk, bejegyeztünk. Kerítés - A rejtek, az megvan, de a doboz nem került elő. Télen nem olyan, mint nyáron - Miután megkerestem a berecki földvárak rejtéseit, hazafelé tartottam.

Nyírkert-rétláp Nagytusnád 32,69 km-re
Az összesen 4 hektáron elterülő Nyírkert-rétláp, a Benes-rétláp folytatása, Nagytusnádtól dél-nyugatra, a Tusnád-patak földrajzi baloldalán terül el.

Bolond-borvíz Olasztelek 47,44 km-re
Az olaszteleki Bolond-borvíz a Kormos-patak és az egykori Malom-árok találkozása közelében, attól délkeletre található.

Tusnádfürdő tiszafája

Tusnádfürdő tiszafája 30,84 km-re
A Csíki-medence s egyben Hargita megye legdélibb települése a Csomádvulkanikus hegytömb lábánál fekvő Tusnádfürdő. Tiszafa kivulrol - Hat bizony en Biblia bacsihoz nem mentem be mert az udvaron elegge nagy nyuzsges volt igy kenytelen voltam az utrol felfedezni a tiszafat, lattam mar ennel nagyobbat is.

Zsögödi fahídak

Zsögödi fahídak Csíkzsögöd 49,65 km-re
A Csíkszeredához tartozó Zsögödben két felújításra, javításra szoruló fahíd is van, az egyik az Olt-folyó felett, a másik a Fitód-patakon.

Oltszemi emlékpark

Oltszemi emlékpark 24,23 km-re
A turulmadaras emlékmű 2006-ban készült a honfoglalás és hősi halottak emlékére. A dobozka a helyén van - A dobozka továbbra is a helyén van. Szájbarágós segítség - Köszönöm a segítséget, viszont így túl szájbarágósra sikeredett. Nem annyira fontos a dobozka - Más játsztóterek szabályaival ellentétben itt nálunk akkor is jár a pont, ha a felhasználó nem találta meg a geodobozt.

Református templom

Református templom Bibarcfalva 41,5 km-re
Bibarcfalva látnivalója a református templom Szent László-legendát ábrázoló freskótöredékei. Borvízes falu - Ezt a rejtekhelyet már jó régen megtaláltam, mint a letöltött képek is bizonyítják.

Egykori kemping

Egykori kemping Zsögödfürdő 48,18 km-re
Zsögödfürdőn, közel a kezelőközponthoz, egy régi kemping tönkrement faházait találjuk, a strand felé menet.

Céhtörténeti Múzeum

Céhtörténeti Múzeum Kézdivásárhely 4,32 km-re
A kézdivásárhelyi múzeum épülete 1857-ben épült, sokáig a városháza működött benne.

[ Fel ↑ ]

Lenföldek tisztása Keresztény-havas 67,04 km-re. Lenföldek tisztása (Poiana Inului) - Keresztény-havas

Római-katolikus kápolna

Római-katolikus kápolna Delne 55,75 km-re. Delnén, a falu szélén, egy kis kápolna áll, ez ma a falu rendszeresen használt temploma - a XV-dik században épült poligon záródású gótikus szentéllyel, csúcsíves diadalívvel és ablakokkal. Hol vagytok székelyek? - Pontosabban, hol vagytok helyi kincskeresők, rejtők? Ide jutottunk. Nagy volt a forgalom - Epp akkor érkezett egy autóbusz, csodálkozhattak a leszállók, vajon mi okból bámuljuk annyira a keresztet. A falu szélén - A kápolna megvan, de a rejteket sehol sem találtam.

Kék-kő

Kék-kő Ürmösi Töpe-patak 53,59 km-re. A Kék-kő közvetlenül az Ürmösi Töpe-patak, osztrák térképeken Ürmösi határ-patak völgyében vezető erdőkitermelő út mellett található.

Törvényszéki palota

Törvényszéki palota Csíkszereda 51,19 km-re. Törvényszéki palota - Csíkszereda, 1904.

Csíkszentmihály hársfái

Csíkszentmihály hársfái 61,97 km-re. A hosszan elnyúló Kőd és Kőcsonka magaslata alatt, a Rákospatakamentén elterülő Csíkszentmihály templomkertjében találhatók hársfák mesélnek a településről. Gyanús szemekkel - Egy kicsit magasan volt, de megtaláltuk. Hát, szívesen - Gábor, tudom mennyire szereted ezeket a rejtéseket - hát, szívesen. Izgalmas volt - Ha Csobotfalván azt írtam, hogy porosak voltak a dobogtató gerendái, akkor a szentmihályi lépcsőhöz képest ez nem kifejezés.

Fekete templom

Fekete templom Brassó 57,2 km-re. Brassó főterén található Erdély legnagyobb és egyben egyik legszebb műemléke, a legkeletibb európai gótikus templom, a híres Fekete templom. Kis segítséggel - Megtaláltam kis segítséggel, most már tudom hol kezdődik a kerítés, elég relatív. Kis segitseggel - Megtalaltuk Aronekkal, es kis segitseggel. Megtaláltuk - Még márciusban megtaláltuk.

Attila vára

Attila vára Rika-erdei erődítményrendszer 52,56 km-re. Attila vára a Rika-erdei kora középkori erődítményrendszerhez tartozik, Felsőrákostól 6 km-re északnyugatra, a Sóskút (Nádas) és Rika patakok között, enyhe lejtésű hegylábon helyezkedik el. A rejtekfát kivágták - eseslevi, április közepén, melyik évben? Mert a bejegyzésed szerint, több mint két évvel ezelőtt találtad meg a geodobozt, 2014-ben. Tölgyfa a bükkösben - eseslevi, én a Hun király című bejegyzésed dátuma (2014) miatt kérdeztem rá, hogy melyik évben voltál. Attila - Ebben az évben,2016-ban, voltam a Réka váránál meg a sírjánál s persze útba ejtettük az Attila várát is.

Szent László köve

Szent László köve Pogányhavas 59,27 km-re. Június 27-e Szent László ünnepe, személyében nagy hős és nagy király képe rajzolódik elénk.

Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás

Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás 55,81 km-re. Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás

Gyimesközéplok 69,24 km-re. A forrástól a Tarhavas lábánál levő Gyimesi-szorosig, 30 kilométeren végighúzódó Tatros-völgyét nevezik Gyimeseknek.

Kerekes Julcsa háza Homoródszentmárton 66,28 km-re. Kerekes Julcsa háza, és annak kapuja - Homoródszentmárton.

Mária-kert és Kájoni Herbárium Csíksomlyó 52,65 km-re. Csíksomlyón ér véget a Mária-út, ezért az évek során kialakították a Mária-kertet, hogy az elfáradt zarándokok itt megpihenhessenek.

Lobogó-borvízforrás

Lobogó-borvízforrás Szentkeresztbánya 64,1 km-re. A Lobogó-borvízforrást a házak között, egy mellékutcán lehet megközelíteni.

Dénes István emléktúra

Dénes István emléktúra Vargyas-szoros 55,23 km-re. A Dénes István emléktúra avargyasi kőbányától indult, majd a Súgólik megtekintése után a Gódrakarszton folytatódott és a Vargyas-szorosban ért véget. A legszebb rejtés - A sziklafülkébe bebújva. Miénk itt a játék - Köszönöm, jól esett a bejegyzés. Kell egy új doboz - Most a hétvégén a szorosnál sátoroztam és felmentem a Csala tornyára.

Vasútállomás

Vasútállomás Gyimesbükk 67,13 km-re. A Gyimesbükki állomás épületét a szabványtól eltérően tervezték, hasonló stílusút Erdélyben máshol nem találunk. Az utolsó miénk állomás - Én most sem értem.

Hirscher-ház Brassó 57,11 km-re. Hirscher-ház, Kereskedők Háza, Kaufhaus - Tanács tér 14 szám, Brassó.

Kőasztal Kerekhegy Persányi-hegység 54,15 km-re. A Kerekhegy az Alsórákos környékén található hegyek közül a legmagasabb, 932 m tengerszint feletti magasságával.

Sós kút Recsenyéd 64,36 km-re. Homoródrecsenyéden a sósforrás a falutól keletre, a Bakó-hegy oldalán, a templomtól 2 km-re található.

[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.