Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Mihályvára - Mátéfalva - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Mihályvára - Mátéfalva turisztikai látnivalói

A középkorban Sárkány-erdőnek nevezett Persányi-hegységben, Mátéfalvától keletre, a Rákosi-szorosban állnak Mihályvára romjai...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Mihályvára - Mátéfalva képtárból:

Kilátás
Kilátás

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Mihályvára Mátéfalva fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Mátéfalva és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Mihályvára!

A legközelebbi település Alsórákos, 2,87 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Az alsórákosi szoros A szoros kapuja. Somóskő. Zálogkő. Turdolya. Solyomkő. A rákosi és ürmösi Tepej. Mihályvára. Szőrmállika. Szép leány sirja. Várkapu. Az ürmösi és rákosi Tepejen lévő várromok. Kilátás. Tolvajosi barlang. Ágaskő. Függőkő. A függőkői ösvény. Veresföld árka. Vasmüvelet. A Kakas-borozda. Post-helyek. Kormos-lángos. Zarándok réve. Remete oldali kápolna. Felső-rákosi népviselet.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Mihályvára Mátéfalva közelében?
- Turdolya-szikla - Alsórákos 1,1 km-re. A Turdolya-szikla közvetlenül az Olt folyó szélén magasodik. A Turdolya-szikla körül - A sziklás alakzat csúcsa az N 46.
- Ürmösi Töpe barlangjai 1,8 km-re. Az Olt folyó Ágostonfalva és Alsórákos közötti 10 km hosszú, kiszélesedett szorosában csak kisebb barlangokat hagyott meg az erozió. Sokat bolyongtunk itt - Mar majdnem sotetben botorkaltunk lefele az Urmosi Toperol. (látnivaló és geodoboz)
- Bazaltoszlopok Alsórákos Brassó megye 1,9 km-re. A bazalt kitermelését 1895-ben kezdték meg. A gyík a helyén - Könnyű volt megtalálni a dobozt, hisz ott volt a gyík (: Az oszlopok mértani pontossága bámulatba ejtő. (turisztikai hely geoládával)
- Ürmösi Töpe 2,1 km-re. E hegyóriások oldalaiból szeszélyes alaku sziklaszálok, mint ódon várak festői omladványai, emelkednek. Megcsinaltuk - Mivel ram vart ez a feladat ezt tejesitettem is, igaz egy kisse keson, de jobb kesobb mint soha. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Fenyős kőfejtő Alsórákos Brassó megye 2,2 km-re. Egy szűk kapun lépünk be, és a szemünk elé tárul egy majdnem ovális alakú, hatalmas feltárás, melynek egyik tengelye körülbelül 400 m hosszú, a másik pedig körülbelül 200 m. Smaragd - Mi a vulkántól ereszkedtünk le, így fentről már megpillantottuk a smaragdzöld tavat. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Kék-kő - Ürmösi Töpe-patak 2,3 km-re. A Kék-kő közvetlenül az Ürmösi Töpe-patak, osztrák térképeken Ürmösi határ-patak völgyében vezető erdőkitermelő út mellett található.
- Vulkanikus kráter - Alsórákos 2,5 km-re. Az alsórákosi bazaltoszlopoktól körülbelül 700 méterre, északnyugati irányban, földúton autóval is megközelíthető a Hegyes tető, vörös-fekete színű vulkáni salak bányája. Felkapott hely lett ez az Alsórákos - Még az év első felében hallottam a forgatásról, de akkor ezek szerint még mindig tart.
- Tepő vára - Alsórákos 2,7 km-re. A Kárpát-kanyar hágói a legfontosabb átjárócsoport, amely a Kárpát-medencét a Fekete-tenger térségével összeköti. Különböző helynevek - Tepő, Töpe, és Tepej csak változatai ugyanannak a helynévnek, valószínűleg csak a különböző kiejtés miatt.
- Rákosi Tepő - Alsórákos 2,8 km-re. Az Olt rakosi szakasza folotti karszt teruleten,  az Also-Rakos feloli oldalon talalhato egy piramis alaku meszkoszirt, aminek a neve Rakosi Tepo, 820 m magassaggal.
- Kőpince Tollas Persányi-hegység 2,8 km-re. 15 m mély, a bejáratánál 5 m széles és 3 m magas, befelé alacsonyul és 50 m-re kiszélesedik, körülbelül 45 fokkal süllyed lefelé.
- Alsórákosi temető 2,9 km-re. A falu különleges temetkezési szokásairól árulkodnak a temetőben található faragott lábfák, a halottak lábához elhelyezett, úgynevezett gombosfák. Gombosfák - Nagy örömmel fotóztam a lábtól állított gombosfákat, hisz kiegészítették a már meglévő kopjafa- fotó gyűjteményem.
- Sükösd-Bethlen várkastély - Alsórákos 2,9 km-re. 1377-ben Racus néven említik először. Zárt kapu - A kapu zárva van, de körbejártuk a kastélyt és megpihentünk a padon a fák alatt.
- Sziklakapu Ürmösi határ-patak Brassó megye 3,2 km-re. Az Ürmösi határ-patak, jelenlegi nevén Ürmösi Töpe-patak fejének baloldali ágán egy érdekes sziklakapu található, mely alatt átfolyik a víz.
- Kőasztal Kerekhegy Persányi-hegység 3,3 km-re. A Kerekhegy az Alsórákos környékén található hegyek közül a legmagasabb, 932 m tengerszint feletti magasságával.
- Datki-szoros 6,5 km-re.
- Kerék-domb alatti vízesés Ágostonfalva 6,7 km-re. Ágostonfalva közelében, a román térképeken Fenes-pataknak nevezett, a régi osztrák térképeken Pétrisiú-ként megjelenő patak fejében levő egyik oldalágban, a Kerék-domb alatt egy mély gödörbe ömlő, 4-5 méter magas, csinos vízesés található. Koszi - Koszi! Most mar jol olvashatom a lada leirasokat ujbol.
- Sündisznó-szikla Ürmös 7,7 km-re. A látványos sziklaalakzat néhány lépésre van a települést átszelő műúttól, a helybeli cigányok házai mögött. Tenyleg sundiszno - Mivel az urmosi templom zarva volt (nem szeretem a zarakat) igy felkerestem a sundisznot, cigany kornyezetben.
- Mirkvásári öreg tölgyfás legelő 7,8 km-re. Mirkvásár mellett található egy különleges tölgyfás legelő. Románia legjei - A Románia legszebb fái adatbázisában található fák között, a mirkházi Kárpátok örege a kerület alapján a 7.
- Ortodox templom Oltbogát 8 km-re. Az ortodox templom, mely a falu felett és attól nyugatra található, 1982-ben volt felszentelve, és Szent Piroska nevét viseli.
- A Kárpátok öregje Mirkvásár 8,5 km-re. A Kárpátok öregje - Mirkvásár.
- Unitárius templom Ürmös 8,6 km-re. A XVIII-dik században unitárius anyaegyház. Amit nem szeretek.... - Heureka!Vegre megvan, marmint nyitva talaltam a templomot ugy jo otszori probalkozas utan.
- Fehér kút 9,5 km-re.
- Feketevár Apáca 9,5 km-re. A Feketevár név talán egy, a kezdetben fagerendákból épült palánkvárra utal. Nemsokára nem is lesz - Sajnos csak az egyre tovább omló bástyát találtuk meg.
- Sósvizes kút Mirkvásár 9,6 km-re. A mirkvásári sósvizes kút a falu templomától keletre, 740 m távolságra, illetve a megyei úti letérőtől mintegy 500 m-re található.
- Apáca temploma 9,7 km-re. Apáca egy barcasági magyar falu, lakói lutheránusok. Szimpatikus templom - Érdemes meglátogatni, egy szimpatikus kicsi templom, s még nyitva is volt.
- Erődtemplom Mirkvásár 10,1 km-re. Ekkor erősítik a templomot a négyszög bástyáira támaszkodó falakkal.
- Réka vára Rika-erdei erődítményrendszer 10,4 km-re. Réka vára a Rika-erdei kora középkori erődítményrendszerhez tartozik, Felsőrákostól 6 km-re északnyugatra, a Sóskút (Nádas) és Rika patakok között, enyhe lejtésű hegylábon helyezkedik el. A vár hídja leszakadt - A doboz rendben van, habár kissé átnedvesedett.
- Régi székelyház Felsőrákos 10,4 km-re. 1235-ben Cormosbach néven szerepel, mely települést Felsőrákos elődjének tekintenek. Megsétáltam magam Felsőrákoson - Pont 15-én voltam ott, a templomban az ünnepélyre készültek.
- Köpeci szil 10,4 km-re. A győztes fát, a köpeci szilt, a Polgár-Társ Alapítvány nevezte be az Év Fája Európában versenyre. Ami kivül, az volt belül is - Hogy mi egyéb lehet még itt? Rengeteg minden.
- Unitárius templom Felsőrákos 10,5 km-re. Teljesen újjáépítették.
- Attila vára Vargyas 10,7 km-re. A Persányi-hegységnek az Olt alsórákosi szorosától északrahúzódó vonulatát az erdővidéki és homoródmenti emberek Rikának vagy Rika erdejének nevezik. Kereszt - Megtaláltam a dobozt.
- Attila vára Rika-erdei erődítményrendszer 10,7 km-re. A lelőhely legmagasabb pontja az egykor romokkal koronázott 684 m magas Hegyes- vagy Boldi-tető. Attila - Ebben az évben,2016-ban, voltam a Réka váránál meg a sírjánál s persze útba ejtettük az Attila várát is.
- Unitárius templom Nagyajta 10,9 km-re. A XV-dik században kapta gótikus formáját, amelyből sok megmaradt, bár többször is átalakították. Nem pusztultak el a freskók - Családunk egyik tagja néhány hónappal ezelőtt részt vett a felújított templom bemutatásán.
- Bazalt mikro-kanyon Olthévíz 11 km-re. Az olthévízi bazalt mikro-kanyon védett terület a Persány-hegység középső csoportjában, az olthévízi patak völgyében található. Szoros - Tényleg jól el van dugva ez a kis kanyon.
- Guthman-Valenta kastély Olthévíz 11,2 km-re. Az olthévízi Guthman-Valenta kastély a Kálnoky-kastélytól 300 méterre dél-délkeletre található, az ortodox templom szomszédságában. Romos - Ez az épület még megmenthető.
- Régi Olt-fahíd Hévíz 11,2 km-re. A hévízi Olt-híd újjáépítés áldozata lett, 1886-1887-ben cserélték ki újszerkezetű vashíddal.
- Evangélikus templom Székelyzsombor 11,3 km-re. Székelyzsombor eredetileg szász település volt, és temploma is abból a korból való.
- Haller-udvarház Olthévíz 11,4 km-re. A Haller-udvarház Olthévíz központi részében, egy festői és szépen karbantartott, évszázados tölgyfákkal teli parkban található. Iskola - Ez most a Haller vagy a Kálnoky kastély, mert az útmutató táblák szerint Kálnoky kastély.
- Réka királyné sírja 11,4 km-re. Útban a Rika-erdei kora középkori erődítményrendszer felé, a Rika-patak völgyében vezető földúton, kelet felől érkezve, először balkéz felől a Réka királyné sírjának nevezett patak parti sziklához érkezünk. Kopjafa - Többször is voltam itt, de csak később tudtam meg, hogy geoláda is van.
- Temető Székelyzsombor 11,5 km-re. Találunk itt néhány százévesnél idősebb sírkövet, feliratuk szóhasználata érdekes, elgondolkoztató, néha megmosolyogtat.
- Parasztvár Székelyzsombor 11,6 km-re. A Kis-Homoród patak két partján fekszik Székelyzsombor, felette magasodik Székelyzsombor vára. Nagyon érdekes és szép hely - Nagy szükség lenne rá, hogy konzerválják, ha lenne ki áldozzon rá, ellenkező esetben rohamos pusztúlásra van ítélve, és nagy kár lenne érte.
- Egykori fürdő és iszapforrások Homoród 11,8 km-re. A falutól délkeletre, a Kis-Homoród és Kósd-patak (Kozd, Koos, Kosdbach) összefolyásától alig több mint 1 km-re keletre.
- Egykori malom és villanytelep Homoród 12,2 km-re. Az egykori homoródi malom és villanytelep, a két Homoród összefolyásától 500 m-re északkeletre található, az ortodox temető alatt, a Mirkvásárról érkező 132 jelzésű út északi oldalán.
- Homoród-folyó forrása 12,5 km-re. A Homoród-folyó úgynevezett forrása, pontosabban kezdete, a Kis-Homoród és a Nagy-Homoród összefolyásánál található, Homoród községben.
- Tartogóvára Miklósvár 12,8 km-re. A faluból kiinduló szekérúton indulunk el, majd a Kövesorr alatti régi kőbányánál balra fordulunk, és megyünk az erdei úton vagy 3 km-t, amíg elérjük a Szélvíz-patak hídját, és itt a vár. Nincs gond - Mint mar mondom nincs gond, en tevedtem mint a datummal, mint a Szallassal.
- Régi Móric-fahíd Homoród 12,8 km-re. A homoródi Móric-híd (régi osztrák térképen Morizbrücke) újjáépítés áldozata lett, 1886-1887-ben cserélték ki újszerkezetű vashíddal.
- Mária-borvízforrás Darabonta Vargyas 13,1 km-re. A Kormos és Vargyas vize egyesülésénél, a Darabonta nevű helyen fakad fel e térség legjelesebb ásványos forrása, a rákosi borviz, melyet gyakran borszéki gyanánt is hordanak szét.
- Iskola és községháza Homoród 13,1 km-re.
- Vargyas tavai 13,1 km-re. Ez a környéken több tó megjelenéséhez vezetett.
- Unitárius vártemplom Bölön 13,1 km-re. A 17-dik század elején épített négy saroktoronnyal megerősített erődfal veszi körül. Hazafele - Hazafele tartva a Vecer, a kopjafa, a kopeci oriasi szil utan ahol a rejtekladat amely a fa alatt hevert kitaszitottan, vissza tettem a 2011-es romaniai ev fajaba, egy maroknyi hazai folddel es egy kis zaszlo szallaggal, no meg egy rez garassal, mert mas mar nem volt nalam.
- Lutheránus erődtemplom Homoród 13,1 km-re. A többtornyú, impozáns erőd értékei a virágmintás, több szinten futó karzata, illetve a régi szentélyben látható 13-14-dik századi freskók. Kívül-belül - Persze, hogy megkerültem kívülről is teljes hosszában, de ahova a gps mutatott csak sima fal volt.
- Boloni halastavak 13,2 km-re.
- Barót 13,7 km-re. Barót Erdővidék központja, az 1739-ben született Baróti Szabó Dávid szülővárosa.
- Református templom Bölön 14 km-re. 1334-ben Belen néven jelentkezik az oklevelekben, 1512-ben Nagybelen formában. Na, ebbe sikerült bejutnom - Szerencsére a harangozónő ráért, így egy szép élményben volt részem.
- Bolond-borvíz Olasztelek 14,1 km-re. Az olaszteleki Bolond-borvíz a Kormos-patak és az egykori Malom-árok találkozása közelében, attól délkeletre található.
- Kilátótorony Heveder hegyese Oklánd 14,1 km-re. Az oklándi Kishomoród Közbirtokosság két kilátótornyot is állított a község területén, az egyik a Heveder hegyese tetején van, a másik a Bene-hegy csúcsán.
- Likaskő Olasztelek 14,2 km-re. Olasztelek határában, közel a felsőrákosi úthoz, egy lapos kőkúp tűnik az arrajáró szemébe, mely élénken kiválik a lapos rét füves, zöld színéből. Tisztaság és doboztalanság - A Likaskő környezetét valamikor nemrégiben megtisztíthatták, mert egy darab szemetet sem láttunk, ami nagyon jó hír.
- Sós kút Homoródújfalu 14,4 km-re. A kút mélysége 3 m, a vízoszlop magassága benne 3 m (1882-es mérés).
- Kustaly vára Oklánd 14,6 km-re. A majdnem teljesen elpusztult toronyvár Erdély legkorábbi kővárai közé tartozik, Attila és Réka várával együtt. Vargyas határában - Egy érdekes, és értékes rejtekhely, a középkori várak, erődítések sokaságának egy ujabb helyszíne.
- Unitárius templom Homoródújfalu 14,6 km-re. Homoródújfalu a Hargita-hegység lábainál, a Kis-Homoród völgyének alsó részén, az egykori Szászföld és a Székelyföld határán helyezkedik el, mint a megye legdélebben fekvő települése. Egy szép áprilisi, téli napon - Valahogy úgy sikerült, hogy a templom mögé kerültem ki.
- Református templom Vargyas 14,6 km-re. 1334-ben jelentkezik villa Wrdach, 1499-ben Wargyas, 1525-ben Vargyas néven. Templom - Ezt a dobozt nappal, szerintem, lehetetlen megkeresni.
- Daniel-kastély Olasztelek 14,7 km-re. A kastély helyén már a 16-dik században állt egy udvarház, mely 1609-ben került a vargyasi Dániel-család birtokába.
- Református templom Olasztelek 14,9 km-re. Olasztelek református templomának késő román és átmeneti stílusban faragott kapuzata van. Munkálatok áldozata lett a geodoboz? - A Kormos-patak völgyében kirándultam, hazafelé Olaszteleken vezetett keresztül az utam.
- Szászmagyarós 14,9 km-re. Az évszázadok során annyira átalakították, hogy korjelzőnek csak a csúcsíves oldalajtó maradt meg. Nussbach, vagyis Mogyorós patak - Hanyatlik az Evangélikus erődtemplom, nincs senki aki vigyázza, kijavítsa a repedést, kicserélje a korhadt gerendát.
- Oroszlános emlékmű Vargyas 15,1 km-re. Tervezője Tompa József.
- Zathureczky-temető Barót 15,1 km-re. Barót északkeleti végében, a Szőlős-oldalon található a Zathureczky-temető, a helység egy régebbi temetője, mely a hatvanas évek elejéig volt használatban. Kripta és sírkövek - Nem volt nehéz megtalálni a dobozt.
- Bükkfej 15,3 km-re. A Baróti-hegység turisztikai szempontból alig feltárt, alig használt vidék, pedig lombos erdőivel, hangulatos ligeteivel üdítő változatosságot jelent a körötte lévő magashegységek zordon rengetegeihez képest. Segitseggel - Hat ugy valamikor egy jo par evvel ezelott talaltam meg ezt a ladat.
- Borvíz fürdő Bölön 15,6 km-re. 2014-ben, a Borvizek útja projekt keretében korszerű kezelőközpont épült Bölönben.
- Hagymás vára Oklánd 15,7 km-re. A hagyomány szerint a hagymás helynév onnan ered, hogy rablók támadtak itt meg egy lányt, akinek a tarisznyájában csak hagymát találtak.
- Székelykapu Oklánd 16 km-re. Az oklándi, jó állapotban levő parókia előtt álló, 1809-ben állított és jól megőrzött székelykapu, Udvarhelyszéken a legrégebbi.
- Unitárius templom Oklánd 16,1 km-re. A történelmi emléket hordozó Rika-hegység lábánál települt Oklándunitárius temploma melletti fenyőfák állnak. A templom kivülről is, meg belülről is szép - Ezt a dobozt már a télen láttam egy temetés alkalmával, de akkor valahogy nem fértem hezzája.
- Óvoda Oklánd 16,3 km-re. A több mint százéves épület mellett egy érdekes pavilon, fedett tornác található.
- Kilátótorony Bene-hegy Oklánd 16,5 km-re. A község területére remek kilátást nyújtó faépítményt az oklándi Kishomoród Közbirtokosság állította, az Oklánd és Karácsonyfalva határán levő csúcsra.
- Tigáj-vízesés Felsőkomána 16,5 km-re. A zuhatag a Szarvas-tetőtől délre található, a Tigáj-völgyében (régebbi térképeken Szarvas-völgy), közvetlenül az út mellett.
- Büdös-feredő Bölön 16,6 km-re. 2016 nyarán, a Székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kaláka alkalmával sor került a bölöni Büdös-feredő felújítására.
- Halomsírok Kövesbérc Oklánd 16,8 km-re. A Kövesbérc 2,5 km hosszú, 200-500 m széles, és 610 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el.
- Kőember Felsőkomána 17,1 km-re. Felsőkománából indulva, a Tatárok sziklakapuja után 1,33 km-re, illetve a Faragott kő bazaltoszlopoktól 670 m távolságra érünk a sziklaalakzathoz.
- Faragott kő bazaltfal Felsőkomána 17,1 km-re. A Faragott kő geológiai természetvédelmi terület a Persány-hegység legdélebbi bazaltkitörése.
- Bázis-sósmedencék Homoródkarácsonyfalva 17,3 km-re. A Bázis névre keresztelt 50x8 méteres természetes és 10x4 méteres deszkával bélelt úszómedencét helybeliek létesítették.
- Dungó feredő Homoródkarácsonyfalva 17,3 km-re. A Dungó népi feredő Homoródkarácsonyfalvától délkeletre található, a Sós- és a Csősz-patak (régebb Csüsz-patak) között. Megújult - Sok kéz önkéntes munkájával és nagylelkű támogatásokból újult meg az elmúlt tíz nap során a Homoród mentiek népi feredője.
- Evangélikus templom Homoróddaróc 17,4 km-re. Szomorú - Szomorú a sorsa annak a falunak, ahol ilyen a kultúrotthon.
- Dungó-domb Homoródkarácsonyfalva 17,4 km-re. Ez a domb az erdélyi iszapvulkánok legnagyobb lerakódása, egyedülálló a mésztufával váltakozó rétegezettsége miatt.
- Evangélikus templom Kőhalom 17,4 km-re. Kőhalom plébániatemploma a szász telepítés korában, a XII–XIII-dik században épül.
- Sziklakapu Felsőkomána 17,6 km-re. Egykor a két szikla közötti távolság kisebb volt, a Komána-patak völgyében haladó szekerek és gépkocsik számára szélesítették itt ki az átjárót.
- Höltövény vára Krizba 17,6 km-re. Brassótól északra, a Persányi-hegység keleti szélén, Krizba falu közelében, az 1002 m magas Várhegy sziklatetején található Höltövény vára. Az erdei út már nehezen járható - Gépkocsival indultunk Krizba várába, Kutus telepen keresztül.
- Tiborc vára 17,8 km-re. A várból mára csak a falak körvonalai maradtak meg egy lekerekedett töltés formájában. Vakond ki - Egy kis őszi séta alkalmával ujra rákerestem a dobozra, de sajnos eléggé szét volt ázva a tartalma.
- Katolikus templom Kőhalom 17,8 km-re. A katolikus vallás szervezkedésére 1752-ben történik kísérlet, amikor Gábor Mihály, egy Kőhalmon letelepedett obsitos katona lakást ajánl fel a ferenceseknek.
- Büdöskútfő-fürdő Kőhalom 17,9 km-re. Több mint százötven évvel ezelőtt népszerű fürdőt létesítettek itt.
- Református templom Bodos 17,9 km-re. Talán ezért mondogatták a szomszéd falusiak tréfából nekik, hogy Bodost akár le is lehetne padolni. Kis templom ures likkal - Bodvaj fele utkozben egy kis kitero es mar meg is van a rejtek.
- Kőhalom vára 18 km-re. Neve is a szász telepítés előtti eredetre mutat: Kőhalom. Reps - Miután már lassan ötven éve, legalább évente egyszer elmegyek a vár mellett, ideje volt, hogy fel is menjek.
- Akasztófa teteje Homoródkarácsonyfalva 18,1 km-re. A falutól keletre található dombocska az első osztrák katonai térképen Akasztófa teteje, a másodikon Akasztófanyaka néven szerepel.

Történelmi-kulturális értékek - Brassó megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Mihályvára adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Mátéfalva térkép
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Egy regi emlek - Hat igen most mar elindult...
  • Alsórákos látnivalói - Nagy meglepetésemre a bejelentésnél vettem észre, hogy egy szűz geodobozról hittem azt, hogy eltünt, tény, hogy én nem találtam rá, pedig a leírás nagyon is egyértelmü...

Sikerült eljutni Mátéfalva környékére? Tetszett a Mihályvára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.