Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Diákemlékmű - Barcaföldvár - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Diákemlékmű - Barcaföldvár

Diákemlékmű - Barcaföldvár | Hol van ez a hely?

Barcaföldvár egyik, csak kevesek által ismert látnivalója, a Diákemlékmű. A település délnyugati végén található, kocsival is megközelíthető. A brassói útról, a fő útkereszteződésnél, délnyugati irányba, a földvári várral ellentétes irányba, induljunk el, majd az első utcán, Emlékmű u...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Diákemlékmű A ló és az emlékmű Barcaföldvár címere Lépcső Rács 2243 Bejárat Felirat 2246 Brassó címere Kilátás és doboz. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Diákemlékmű Barcaföldvár fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22746 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Barcaföldvár és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Diákemlékmű! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Barcaföldvár, 0.82 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Felső-Fehérvármegye egy foltocskája Zék földje. Csángó magyarok. Kilátás a lügeti tetőről. Lüget, az oláh nép. Hidvég; itt volt algymnasiuma az unitárusoknak. Árapataki ut. Csataemlékek. Árapatak. Csókás, várrom. Erősd. Veczer tető. Kilátás a Veczer-tetőről. Előpatak. Gyógyforrásai. Az itt összegyülni szokott vendégkoszorú.
Szállás

Szállás Barcaföldvár - Brassó vármegye


Keress szállást Barcaföldvár közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 10 km-re levő látnivalókkal: Veczerkő (12 kép). A Veczerkő Erősd falutól délre, 3 km-re található, a Felső-Veczer nevű hely déli lejtőjén.
14714766741100
14714766761101
14714766771102
14714766791103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Diákemlékmű Barcaföldvár közelében?
Veczerkő. Ez a hegy a Vecer nevű határrész déli lejtőjén található, az Olt fölé benyúló sziklák egyike és a délkeleti előfokát képezi annak a széles hegyláncnak, mely a Mitácsból lenyúlva, a Barcaság északi hegysorát alkotja. Nehéz eset - Hát már a kőig eljutni sem volt könnyű, mivel szebbnél szebb szamócák állták el egész végig az útonkat, megnehezítve a haladást. (itt geodobozt is lehet keresni)
Szászmagyarós. Neve az okiratokban az alábbi formában jelentkezik: 1377-ben villa nucum, 1427-ben Monyoros, 1468-ban Monoros, 1476-ban Nozbach 1488-ban Nwpach, 1547-ben Monyaros, 1561-ben Mogyoros. Nussbach, vagyis Mogyorós patak - Hanyatlik az Evangélikus erődtemplom, nincs senki aki vigyázza, kijavítsa a repedést, kicserélje a korhadt gerendát. (különleges hely geodobozzal)
Büdös-feredő. 2016 nyarán, a Székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kaláka alkalmával sor került a bölöni Büdös-feredő felújítására.
Borvíz fürdő. 2014-ben, a Borvizek útja projekt keretében korszerű kezelőközpont épült Bölönben.
Mocsárvidék Lempes és Olthíd között. A vizenyős réteken rengeteg tavaszi virágot csodálhatsz. Ahol meg nem jartam - A kivancsisag vezerelt el ide, es igen is nagyon erdekes volt. (itt geodobozt is lehet keresni)
Tatárvár. A kő marad, a víz halad - M (turisztikai látnivaló geodobozzal) Várhegy. A bölöni Várhegy megközelíthető Bölön felől, és tovább a bölönpataki roma telepről kiindulva, erdei utakon. Sugásfürdőről a bölöni Várhegyhez - Mivel nagyon szép idő volt úgy döntöttünk, hogy Sugásfürdő felől közelítjük meg.
Világháborús bunker. Erről tanúskodik jónéhány betonbunker és védőárok is. A célnak biztos megfelelt - A célnak biztos megfelelt, jó rálátás kínálkozik az Előpataki-hágóra.
Höltövény vára. Valószinűleg egyike annak az öt várnak, melyet a II. Az erdei út már nehezen járható - Gépkocsival indultunk Krizba várába, Kutus telepen keresztül.

Diákemlékmű Barcaföldvár románul - in limba romana: Monumentul studentilor eroi sasi Feldioara

[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Brassó megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Diákemlékmű adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Barcaföldvár térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Diákok - A dobozt nem találtam meg...
 • Erről is jó tudni - Meglett a dobozka...
 • Gondozatlan emlekmu - Nehany perces kereses utan meglett a dobozka, sajnos nagyon gondozatlan az emlekmu es kornyeke, kar erte, kar azokert akiknek az emlekere allitottak...
 • Fogolytábor emlékmű - Megkerestem az emlékművet, csak ládát nem rejtettem el ott...
 • Van még látnivaló Barcaföldváron - Szerintem biztosan nem mentél volna el mellette, és dobozt is rejtettél volna...
 • Meg egy hely... - Meg egy olyan hely, ahova nem mentem volna el, ha nincs oda lada rejtve...

Sikerült eljutni Barcaföldvár környékére? Tetszett a Diákemlékmű? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Földvár
Földvár
1240-ben Castrum Sancte Marie néven jelentkezik a forrásokban, 1379-ben Saxonum de Fewldwar, 1381-ben Feulwar alias Marienburg, 1489-ben Marienburg, 1529-ben Marienberg formában fordul elő.
Evangélikus erődtemplom
Evangélikus erődtemplom
Szászveresmart temploma román kori csarnoktemplom volt a XIII.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3614 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.