Várhegy - Bölön - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Belin-Vale Belin - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Várhegy - Bölön

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: A kis igyekvő Bölön erdejében hanyatt fekve Bölön nagy Várhegye 1 Bölön nagy Várhegye 2 Bölöni Várhegy Csibe Meggörnyedve Te rongyos élet Várkútja... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Várhegy Bölön rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
19958 Várhegy. Az árkosi Várhegy Sepsiárkostól 3,5 km-re található, északnyugat felé, a Súgó- és az Égevesze-patakok találkozásánál. 20602 Damokos Ákos villa. Az előterében egy bástyával ellátott épület a régi képeslapokon Damokos Ákos villájaként van feltüntetve. 21082 Borvíz Útja. Előpatak falu Kovászna megyében, Sepsiszentgyörgytől 10 km-re nyugatra, az Előpatak völgyében fekszik. 21591 Vadasi várhegy. A Vadasi varhegyet foleg Kozepajtarol lehet latni espedig pontosabban a falu feletti Domosrol. 21798 Unitárius vártemplom. Unitárius templom. 22102 Vadasi hágó. Ha Kozepajtarol Sepsikorospatakra akarunk jutni ,akkor a legkonnyebben ezt a Vadas hagon tehetjuk meg. 23001 Boloni halastavak. 25563 Honvéd-forrás. Honvéd-forrás. 26125 Tetves-kút. Ez nem más, mint egy omladozó kővályú egy forrás közelében, az erdő sűrűjében megbújva, amelyet a helybeliek nem tudni, hogy miert is, Tetves-kútként ismernek. 27145 Szászmagyarós. Neve az okiratokban az alábbi formában jelentkezik: 1377-ben villa nucum, 1427-ben Monyoros, 1468-ban Monoros, 1476-ban Nozbach 1488-ban Nwpach, 1547-ben Monyaros, 1561-ben Mogyoros. 28539 Ploti-barlangok. A Ploti-barlangok a Vadasi út mentén a martban, 10-15 méterrel az út szintje fölött találhatók. 28722 Fenyős tetői vár. Fenyős tetői vár. 28794 Unitárius templom. A mai templom az ősinek közvetlen utóda. 29808 Világháborús bunker. Az előpataki hágó is, mint megannyi más erdélyi hágó, a második világháborúban a harcok színtere volt. 30028 Fenyőerdő.

Néhány székely szó jelentése:
Sugonyék = Szerény méretű valami. Süllög = Sistereg. Sutu = Papírzsák. Sutu = Nagy hidegben a csizma fejére húzott, posztóból készült alkalmatosság. Szagó bogár = Katicabogár. Száraz koma = Tiszteletbeli koma, aki nem keresztelt.

Természeti értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Benkő-kert 2.46 km-re
RH3832 Benkő-kert Baróti-hegység
Görgő-tető
A Baróti-hegység erdővel borított szelídhajlású hegyek-dombok képét nyújtja.
Benkő-borvízforrás 3.47 km-re. A Benkő-borvízforrásnál csorgóház, palackozóüzem, és vendégháztelep található.
Büdös-feredő 4.16 km-re. 2016 nyarán, a Székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kaláka alkalmával sor került a bölöni Büdös-feredő felújítására.
Sugásfürdő
Sugásfürdő Sepsiszentgyörgytől 8 km-re fekszik nyugatra.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Sugásfürdőről a bölöni Várhegyhez - Mivel nagyon szép idő volt úgy döntöttünk, hogy Sugásfürdő felől közelítjük meg...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.