Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette

Várhegy - Sepsiárkos - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Várhegy - Sepsiárkos

Az árkosi Várhegy Sepsiárkostól 3,5 km-re található, északnyugat felé, a Súgó- és az Égevesze-patakok találkozásánál...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Várhegy - Sepsiárkos képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Várhegy Sepsiárkos rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Benkő-borvízforrás 2.89 km-re - A Benkő-borvízforrásnál csorgóház, palackozóüzem, és vendégháztelep található. * Unitárius vártemplom 3.61 km-re - A sepsiárkosi unitárius templom berendezéséből figyelemre méltó a gótikus orgona, a márványozott festésű, három faragott vázával díszített papi szék, valamint a késő klasszicista, díszítetlen padsor. * Római katolikus templom 3.66 km-re - * Szoborpark 4.3 km-re - * Veres barátok templomának romja 4.34 km-re - Sepsikőröspatak és Kálnok közötti dombon áll a Veres barátok templomának romja. * Szentkereszty-kastély 4.44 km-re - A Szentkereszty-kastély Sepsiárkos alsó végében helyezkedik el, a főutról jegenyesor által határolt ut vezet fel hozzá. * I vilaghaborus hosok emlekoszlopa Sepsiszentgyorgy 5.8 km-re - * Vártemplom 5.95 km-re - A város régi Ópiaca, a mai Kálvin tér építészeti műemlékegyüttes. * Bod Péter Megyei Könyvtár 6.52 km-re - Sepsiszentgyörgy 1948 előtt két jelentős könyvgyűjteménnyel büszkélkedhetett. * Bronz Vilma az integető lány 6.61 km-re - * Szobrok a Bálház helyén 6.69 km-re - Sepsiszentgyörgyön, az úgynevezett Régi piac terén, a Csiki út és a Grigore Balan út sarkánál lévő kis zöldövezetben, néhány műalkotás áll. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Fickó legény = Kamasz. Filinkél a hó = Szállingózik. Fintoros = Daróc gyapjúszövet, felgöngyölt anyag, kétoldalon hullámos. Ez a hullámosság fintorosság. Fitat = Keresgél. Fityeg = Lóg. Flékeny = Flekken, szénensült. Főbeli = Kalap, föveg. Förgettyü = Tengely erősitő rúd. Fössing = Szoknya. Füge = Fenyőerdőben vadon termő egres.

Turisztikai látnivalók a közelben


Ploti-barlangok
Ploti-barlangok
A Ploti-barlangok a Vadasi út mentén a martban, 10-15 méterrel az út szintje fölött találhatók.
Fenyős tetői vár
Fenyős tetői vár
Fenyős tetői vár - Sepsikőröspatak.
Görgő-tető
Görgő-tető
A Baróti-hegység erdővel borított szelídhajlású hegyek-dombok képét nyújtja.
Benkő-kert
Benkő-kert 4.09 km-re
RH3832 Benkő-kert Baróti-hegység
Vadasi hágó
Vadasi hágó
Ha Kozepajtarol Sepsikorospatakra akarunk jutni ,akkor a legkonnyebben ezt a Vadas hagon tehetjuk meg.
Tetves-kút
Tetves-kút
Mivel közeleg a geocitrom ideje, hogy azért ne unatkozzanak a kedves keresők a citrom mellett, feltettem ezt a ládát is.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.