Sepsikőröspatak település (Kovászna megye) Központ: Sepsikőröspatak. Sepsikőröspatak román elnevezése: Valea Crisului.
Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Sepsikőröspatak (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Nagy-Bogáts kúria

Nagy-Bogáts kúria Sepsiszentgyörgy 7,04 km-re
Sepsiszentgyörgy Szemerja városrészében, a József Attila utca 12 szám alatt áll az eklektikus, tornyos, Nagy-Bogáts családi ház. Kuria a Szemerjan - Ez egy szepen helyrehozott kuria.

Moly-tó

Moly-tó Szentegyháza 49,25 km-re
Szentegyháza határában fekvő vulkáni fennsíkon két igen érdekes természeti képződménnyel találkozható. A Moly-tó halacskája - Szentegyháza két tavát több mint 2 km választja el egymástól.

Fenyős tetői vár

Fenyős tetői vár Sepsikőröspatak 1,32 km-re
Fenyős tetői vár - Sepsikőröspatak. Romlott aludttej a megtalált valamiben - Ha már Kálnokon jártam, nem hagyhattam ki a közeli Fenyős-tetői vár rejtekhelyét sem. Nem volt romlott, de romlott lett - En viszont orvendek , hogy valaki vegre mar megtalalta ezt a varat is.

Likaskő

Likaskő Sepsibükszád 23,29 km-re
Sepsibükszád érdekessége, természeti ritkasága, az Olt völgyében található Likas-kő. Bükszád - Gyergyóba menet megálltam a Likaskőnél, de csak egy régi dobozt találtam, 2013-ban rejtették. Ejsze nem tűnt el ilyen hamar - Nincs egy hete, hogy elrejtettem ezt a geodobozt, nem hiszem, hogy ilyen hamar eltűnt volna. Nem hiszem - Véleményem szerint nem tűnhetett el, mert egyáltalán nem forgalmas hely és nincs szem előtt sem.

Rókaváros Szentkeresztbánya 48,02 km-re
Rókaváros (Vasbánya, Lövétebánya, Bányatelep) - Szentkeresztbánya.

Vártemplom

Vártemplom Prázsmár 21,89 km-re
A Világörökség részét képező prázsmári vártemplom a legnagyobb és a legkülönlegesebb az erdélyi erődtemplomok között. Elso kereses - Csodalatos hely, a doboz konnyen megtalalhato a leiras alapjan.

A régi Olt folyó tanösvény

A régi Olt folyó tanösvény Csíkszentsimon 38,31 km-re
A régi Olt folyó tanösvény - Csíkszentsimon.

Bors-kúria

Bors-kúria Csíkszentkirály 43,38 km-re
A Bors-kúria bejárati kapuja állítólag nem szerepel a műemlékek jegyzékében, pedig megérdemelné, hiszen tiszteletreméltó kora van. Kicsi a bors, de... - Kicsi a bors, de hol a csudában van a doboz? Kérdeztük, s megkerestük. A Rejtekhely hivatalos itala - Megérkezett az első Igazi Csíki Sör szállítmány a Bors-kúriára? Úgy néz ki a Bors család időben felkészült a télre :-). Csíki Sör - Ejj, nem voltunk otthon, pedig jó lett volna kérni belőle.

Haáz-esztena Virágosvész Mária út 49,72 km-re
A Csere-tetőtől északra, a Virágosvész délnyugati végében található zarándok-pihenő Haáz Sándor tanár tulajdona, az esztenát Hatos Gergő és János ajánlotta fel.

Mária oltár

Mária oltár Büdös-hegy 25,91 km-re
A Büdös hegy oldalában nagyon sok a látnivaló - Érdemes bejárni alaposan a környéket, van érdekesség bőven. Szűz - Megtaláltam,elég sokat kellett várnom míg egyedül maradtam,de aztán tiszta lett a levegő. Ahol meg nem jartam - Nagyon sokat jartam a barlanghoz fel, de meg ezen az uton nem. Üres zacskó - Sokszor voltunk a barlangnál, és a Mária-oltárhoz közelítve úgy tűnt ez rövidebb út a barlanghoz, mint a megszokott.

Csókás vára

Csókás vára 16,93 km-re
Erősd község előtt, az Olt és a Várpatak által körülölelt Csókás nevű hegycsúcson  a hagyomány egy várat helyez el. Harmadmagammal talaltam meg ezt a dobozkat - Kellemes kis seta, szep kilatas, nagy fu. Gyurgyalagok - Egy jó séta után értünk fel a fennsíkra, jó ideig nem is ott kerestük ahol kellett volna, de aztán elékerült. Az erősdi Csókás vár - Esős időben nem csoda, hogy egy kicsit sár is volt, meg csúszott is egy kicsit.

Borvízforrás

Borvízforrás Zsögödfürdő 45,86 km-re
Zsögödfürdő, a Borszékkal egyidős fürdőtelep, Csíkszereda déli kijáratánál, az Olt jobb partján található. Legyen egy ilyen rejtés is - Én már többször is ellenőriztem a rejtést, és a geodoboz mindig a helyén volt. Végre megvan - Sokadjára keresem. Ládaellenőrzés - Ma este kibicikliztem Zsögödfürdőre, a borvízforráshoz.

Koncsag borvíz

Koncsag borvíz Tusnádfürdő 27,07 km-re
A Koncsag borvíz a tusnádfürdői állomás feletti, az Olton átívelő vasúti híd jobb oldali részén található borvízforrásások egyike. A hazak mogott - A hazak mogott hatramentunk a borvizhez azelott egy par nappal meg voltam ott de akkor sajnos elfelejtettem megnezni hogy vane geodoboz. Tusnádfürdői séta - Mivel csak utólag olvastam el a leírást, így nem tudva a segédpontról sem, az erdei útról közelítettük meg. Tusnádfürdői kirándulás 8 - Az Olt hídjával egyenesen szemben levő utcán mentünk ki az erdőbe.

Höltövény vára

Höltövény vára Krizba 26,3 km-re
Brassótól északra, a Persányi-hegység keleti szélén, Krizba falu közelében, az 1002 m magas Várhegy sziklatetején található Höltövény vára. Ez igaz lenne - Kiegeszites, sajnalom, de rajtam kivul csak idegen bejegyzeseket talaltam. Krizba vára - Karácsony után egy kis sétára indultunk. Az erdei út már nehezen járható - Gépkocsival indultunk Krizba várába, Kutus telepen keresztül.

Csíkszentgyörgyi panoráma

Csíkszentgyörgyi panoráma 46,53 km-re
A falu feletti dombok között húzódik meg a borvízfürdő. Csíkszentgyörgyi panoráma - Csíkbánkfalváról indulva, a Szentegyházas-pataka völgye mentén haladva, jó mínőségű, kaviccsal borított úton közelítettem meg a tetőt, kocsival.

Vigadó Művelődési Ház

Vigadó Művelődési Ház Kézdivásárhely 29,41 km-re
A kézdivásárhelyi főtér északnyugati oldalán áll a Vigadó Művelődési Ház, épült 1902-1904 között.

Henter-kúria

Henter-kúria Csíkszentimre 40,84 km-re
Csíkszentimrén a romos állapotban lévő Henter-kúria előtti évszázados akácfák és vadgesztenyefák mesélhetnének a Henter családról és a település eseményeiről. A geodoboz eltűnt, a felújítással nem nagyon haladnak - A bejárati kapu előtti utcában parkoltunk. Romokban - Borvízért voltam Csatószegen, s gondoltam, ha már arrajárok eljövök Szentimrére is, rejtekhelyeket keresni.

Pokolvölgy 2

Pokolvölgy 2 Futásfalva 21,77 km-re
Pokolvölgy 2 - Futásfalva Miután majdnem elfelejtettem ezt is megkeresni - Miután összejártuk a Pokolvölgy felhagyott medencéit, gázfeltöréseit, borvízforrásait, visszafelé tartottunk a kocsihoz.

Déllői borvízforrás

Déllői borvízforrás Szeltersz 47,55 km-re
A Déllői borvízforrás vize a Székely Selters forrásaitól légvonalban 300 m távolságra, északkeletre tör elő, egy faküpüből. Fertőzés - Elindultunk egy kis körútra megkeresni néhány helyet, de főleg megfertőzni egy új játékost.

Református templom

Református templom Zalán 5,57 km-re
Orbán Balázs és Entz Géza szerint Zalán templomának román kori kapuzata feltehetőleg 12-13-dik századi eredetű, a zaláni református templom építésének legkésőbbi lehetséges időpontja 1319. Szilvások - Na, ebbe már nem sikerült bejutnom. Rejtekhelyek - Megtudja-e valaki mondani, miért nem jön elé az összes rejtekhely. Én vagyok a megmondó ember - Kedves Levi, ez a kérdés nem tartozik a zaláni református templom weboldalához.

Sütei borvíz feredő

Sütei borvíz feredő 10,09 km-re
A sütei borvíz az oltszemi erdőben, a Sütei patak völgyfejében tör a felszínre. A rejtek - A rejteket, illetve csak a doboz hűlt helyét találtuk meg. Télen is finom a Salus borvíz - Rövid, késődélutáni sétára indultunk. Oltszem II - A forrás környéke sajnos kezdett kicsit lepusztulni, de a víz jól esett.

Erzsébet-kert Zalán 5,91 km-re
Az Erzsébet-kert a bencefalvi falurészben fekszik, Erzsébet magyar királynéról kapta a nevét.

Sündisznó-szikla

Sündisznó-szikla Ürmös 20,3 km-re
A falu délnyugati kijáratánál, a régi térképeken Kiskőbányának nevezett részen, egy különleges, sündisznóhoz hasonlító sziklát találunk. Cigánytelep van a tövében - Megtaláltam, kár, hogy cigánytelep van a tövében. Tenyleg sundiszno - Mivel az urmosi templom zarva volt (nem szeretem a zarakat) igy felkerestem a sundisznot, cigany kornyezetben.

Garcsin mezeje

Garcsin mezeje Nagy-kő havas 39,28 km-re
A Mozsár-patakán felül, Fürészmezőtől egy jó órai távolságra a Garcsin völgye kiszélesedik, partjain egy havasi községnek fekhelyül kinálkozó, szép térség terül el, buja tenyészetű bekeritett kaszálókkal. A Garcsin völgyéből a Nagy-kő havasra - A drájvinos Nagy-kő-túrából hazafele tartva, bár nagyon siettem, nem hagyhattam ki a Garcsin-mező szűz geodobozát. A farsang temetese a Garcsinban - A rejtek szomszedsagaban reszt vettunk, a brassoi EKE szervezeseben, az ez evi farsangon.

Sziklakapu

Sziklakapu Felsőkomána 36,82 km-re
Felsőkomána falutól kelet felé, valamivel több mint 2 km távolságra, a talajút két méretes sziklatömb között vezet át, ezt a helyet nevezik a Tatárok sziklakapujának.

SZNM 6 Dálnok

SZNM 6 Dálnok 17,2 km-re
Dálnok harmadik Dózsa György emlékhelye a Dálnok patak völgyében, a műút melletti Dózsa panzió udvarán található. Szekérkerekek - Menet túl világosság volt, ezért hazafele kerestem s találtam meg. VII. Állomás - Megtaláltuk a panziót, Dózsa György szobrát, a tulipánt is, de a kő ki volt hengeredve a rejtek elől és a doboz nem volt benne. Reménykedtünk - Az előző - elég régi - bejegyzést olvasva, reménykedtünk, hogy mára már sikerült pótolni a hiányzó ládát.

A Nap haza Kovaszna 32,6 km-re
A Nap haza Kovaszna 1987

Borvíz fürdő Bölön 15,18 km-re
2014-ben, a Borvizek útja projekt keretében korszerű kezelőközpont épült Bölönben.

Szent István-borvízforrás

Szent István-borvízforrás Fehérkő Kászonfeltíz 47,59 km-re
A fehérkői Szent István-borvízforrást 2014 augusztusában újították fel, alapítványok támogatásával, valamint Kászonaltíz község tanácsának, közbirtokosságának, és helyi önkéntesek segítségével. Kászon 1 - A kászoni túránk első állomásán nem volt szerencsénk, csak a rejtekhelyet találtuk meg. Ölében vagy tövében? - Biztos szeretnék lenni, hogy jó helyen kerestétek. Volt, nincs - A Tömlőhozó ösvényen indultunk felfele, s benéztünk ide is friss vízért, A doboz nincs már meg sajnos, és nem volt nálunk másik hogy pótoljuk.

Mihályvára

Mihályvára Mátéfalva 27,91 km-re
A középkorbanSárkány-erdőnek nevezett Persányi-hegységben, Mátéfalvától keletre, a Rákosi-szorosban állnak Mihályvára romjai. Alsórákos látnivalói - Nagy meglepetésemre a bejelentésnél vettem észre, hogy egy szűz geodobozról hittem azt, hogy eltünt, tény, hogy én nem találtam rá, pedig a leírás nagyon is egyértelmü. Egy regi emlek - Hat igen most mar elindult.

Katolikus templom

Katolikus templom Csíkcsatószeg 37,4 km-re
A csíkcsatószegi temető útfelőli oldalán egy sor évszázados lucfenyő sorakozik. Aki keres az talál - Meglett a templom dobozostól. A templomnal - Egy jo kis bicikli tura kereten belul sikerult szert tenni erre a dobozra is. Isti túra 4. láda - A láda beázott és bepenészedett.

Lovak szobra

Lovak szobra Dálnok 16,86 km-re
Az egykori dálnoki ménes szálláshelye előtt áll a Lovak szobra, melyet Miholcsa József szobrász készített, az 1990-es évek közepe táján. Lovacskák - Érdekes szoboregyüttes, bár a környék nem annyira megnyerő. Tisztára székely vadnyugat - Megtaláltuk. A geodoboz a helyén, de a lovak már eltűntek - Brassó felől Kézdivásárhely felé tartottam.

Bagoly Kovaszna 32,62 km-re
Bagoly Kovaszna 1988

Veresszéki borvíz

Veresszéki borvíz 41,38 km-re
Kászonjakabfalvától 7 km-re a Borvíz patak völgyében található. Mindket felnek igaza van - Mint rejto nyilatkoznam ,hogy mindket felnek igaza is van es nem is. Sotetedes korul jartunk ott - Az or megallitott, a fenykepzogepen morgolodott, de a doboz a keritesen kivul van, ott senkinek nincs beleszolasa. A keritesen kivul van - Nincs maganteruleten, a keritesen kivul van.

Maradvany Kovaszna 32,61 km-re
Maradvany Kovaszna 1986

Székely Selters borvízforrások

Székely Selters borvízforrások Szeltersz 47,54 km-re
A szelterszi borvízforrások vize, vagy ahogy régebb nevezték, a lövétei Bélmező szejkéje enyhén sós, szénsavas, lúgos vagyis alkalikus víz. Mégis - Lehet, hogy mégis keresned kellett volna, annak ellenére, hogy emberek voltak ott. Reklám helye - Hát pont azért voltam felháborodva, mert a táblától 5-6 méterre sütötték a húst. Még egyszer felkerestem - Még egyszer felkerestem a rejtekhelyet, hátha több szerencsém lesz.

Református templom Székelydálya 47,28 km-re
Dálya néveredetéről a mese arról szól, hogy egykor tündérlányok jártak a tájon: Klára, Dála, Ramocsa.

Csinódi bükkfák

Csinódi bükkfák 46,63 km-re
Csinód Csíkszentmárton közelében, az Uz patak völgyében fekvő, eldugott kis csángó település, ahol 2015-ben rönkkápolna épült. Rejtekhely, rejtek, és az első pont - E játszótéren használatos fogalmazás szerint a rejtekhely a látnivaló, a felkeresendő (rejtett) hely. Nem találtuk meg - Mindhárom bükkfa környékét megnéztük, de nem volt sehol. Egyedül jöttem, egyedül mentem - Régóta tervezem, de nem sikerült még Csinódba eljutni.

SZNM 10 Szentivánlaborfalva

SZNM 10 Szentivánlaborfalva Szentiványi sírkápolna 13,4 km-re
Székelyek Nagy Kincskeresése - 10-dik stáció - Szentivánlaborfalva - Szentiványi sírkápolna Sírhely - Nem találtam meg. III. Állomás - A szomszéd udvarról igen furcsán néztek ránk. Kutyák társaságában - Keresés közben a szomszéd kutyák is odakerültek, kicsik, nem veszélyesek, csupán ugatósak, végül engedték megsimogatni is magukat.

Születés szoborkompozició

Születés szoborkompozició Sepsiszentgyörgy 6,5 km-re
A Születés nevű szoborkompozició Sepsiszentgyörgyön, a Császár Bálint és a Nicolae Iorga utcák találkozásánál, tömbházak között található. Hol a szuletes? - Hat igen, megszuletni nem nagy dolog, csak lehet fajdalmas.

Sziklafal Kőhalom mellett

Sziklafal Kőhalom mellett 46,63 km-re
Kőhalom várától északnyugatra, 1 km távolságra, a Sövénység-patak földrajzi bal partján, a DN13-as nemzeti úttól alig száz méterre, egy látványos sziklafalat találunk. Dombhát - Mindig azt hittem, hogy ez lösszfal.

A vasúti híd alatt

A vasúti híd alatt Tusnádfürdő 27,06 km-re
A vasúti híd alatt A sínek alatt - Köszönjük a rejtést, nagyon ötletes. Tusnádfürdői kirándulás 6 - Előre egy kicsit vacilláltunk, hogy a vajon a híd melyik oldalán lehet a doboz. Új geodoboz a régi rejtekben - A román geojátszótérről jelezték, hogy talán eltűnt a tusnádfürdői vasúti hídnál elrejtett geodobozom.

Kovásznai Pokolsár

Kovásznai Pokolsár 31,52 km-re
Kovászna híres székelyföldi gyógyüdülőhely. Működő gázfeltörés - Ugyan tudtam róla, de tiszta véletlenül kerültünk a Pokolsár közelébe.

A barcarozsnyói vár

A barcarozsnyói vár 43,67 km-re
Brassótól délnyugatra, a Vidombák-patak partján fekszik Barcarozsnyó, a szász mezőváros. Szép rejtés - Ügyes, szép rejtés. Megtaláltuk - Dukéákkal és Kerekesékkel. Diakeveimre vissza - Itt a var arnyekaban gyakorlatoztunk, valamikor ugy a 80-as evek elejen.

Sósvizes kút Mirkvásár 37,31 km-re
A mirkvásári sósvizes kút a falu templomától keletre, 740 m távolságra, illetve a megyei úti letérőtől mintegy 500 m-re található.

[ Fel ↑ ]
Székely Nagygyűlés

Székely Nagygyűlés Agyagfalva 58,77 km-re. Ezen a helyen, 1506-ban alkották meg az agyagfalvi constitutio-t. Hazafelé - Betértem az emlékműhöz, hogy megkeressem a dobozt. Udvarhelyi túra - Hazafelé Udvarhelyröl benéztem megint az agyagfalvi emlékmühöz. Székelyek - Ez sem került elé, pedig a szulákot jól letapostam a lépcső mellett.

Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás

Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás 51,41 km-re. Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás

Klotild-forrás

Klotild-forrás Homoródfürdő 53,49 km-re. A Klotild borvízforrás, másnéven Szent István-forrás, szintén egy gödörben található, mely fölé faszerkezetű filagóriát építettek.

Király kútja

Király kútja Virágos Vész 50,11 km-re. Feliratos, epigráfiai emlékekre bukkanhatunk még az erdők mélyén is.

Ördögútja

Ördögútja Málnavész-tisztás Homoródi Bükk 55,33 km-re. Az Ördögútja székelyföldi töltésvonulat Málnavész-tisztástól a Homoródi Bükk gerincéig terjedő, kápolnásfalusi szakasza.

Bikafalva 55,25 km-re. A tizedjegyzékben Art de Luce Szent Lukács tiszteletére szentelt templomát jelzi.

Katolikus templom

Katolikus templom Zetelaka 61,07 km-re. A római katolikus templom előtt áll az emlékkereszt, rajta felirat: Pro memoria hic aedificatarum ecclaesiarum 1092-1914. Köszönöm a helyezést - Aznap kimondottan olyan napom volt. Álca alatt - Hatalmas nagy ez a templom, érdemes lenne be is menni, de sajnos most ez nem jött össze. Sikerült bemenni a templomba, de a rejteket elnéztem - A Madarasi Hargitáról tartottam hazafelé, megálltam megnézni a templomot, megkeresni az itt elrejtett geodobozt.

Kárpátok őre Csíkcsomortán 53,28 km-re. A Kárpátok őre köztéri szobor Csíkcsomortánban található, az általános iskola előtti parkban.

Református templom

Református templom Agyagfalva 58,35 km-re. 1510-ben plébániatemploma van, plébánosa, Máté alesperes név szerint is ismeretes, maga a templom régebbi - Építési idejét a XIII-dik századra teszik.

Dagadókúp

Dagadókúp Csicsói Hargita 55,93 km-re. A Csicsói-Hargita északi csúcsrégiójában, a kilátópont szikláitól körülbelül 120 méterre nyugatra, egy piramis formájú csúcsot láthatunk.

Ferenc József-szikla

Ferenc József-szikla 64,16 km-re. A Ferenc József-szikla 10 perc járásra található a Királyi esztena-tisztástól.

Gróf Széchenyi István mellszobra Székelyudvarhely 57,15 km-re. Gróf Széchenyi István mellszobra, Székelyudvarhely.

Kilátó Kurmatura-gerinc 58,5 km-re. Kilátópont - Kurmatura-gerinc

Bogát-hegyi kápolna

Bogát-hegyi kápolna Csíkrákos 59,49 km-re. A Bogát-hegyen áll az 1725-ben épült kápolna, melyet a csíkszépvizi örmény katolikus püspök szentelt Szent Fülöp és Jakab apostolok tiszteletére. Kis kápolna - Erős szélfúvást fogtunk ki, de az számunkra nem akadály. Külső szószék - Felmásztunk, kotorásztunk, nyúlkáltunk. Esti séta - Nem volt túl sok időnk nézelődni, mert mások is érkeztek utánunk.

Rompáca borvíz

Rompáca borvíz Csíkajnád 63,97 km-re. A Rompácai-borvíz kálcium-magnézium-hidrogénkarbonátos tartalmú és mésztufát rak le.

Kóstelek 61,47 km-re. Kósteleki keskeny palló, Ott rúgott meg engem a ló, Ha még egyszer megrúg a ló, Leszek egy semmirevaló. Új út - Itt is jártunk már, de most az új, közösen, kalákában javított úton csodálkozunk alá a Szellő tetőről.

Református templom Patakfalva 51,95 km-re. Patakfalva régi temploma az 1802-es földrengéskor elpusztul.

Szent László köve

Szent László köve Pogányhavas 61,81 km-re. Június 27-e Szent László ünnepe, személyében nagy hős és nagy király képe rajzolódik elénk.

Evangélikus erődtemplom Homoródbene 52,28 km-re. Templomának építési idejét a XIV-dik századra teszik, ekkor készül a hajó, a szentély és a többszöggel záródó apszisa.

Szent István király templom Székelyszentkirály 60,98 km-re. A Bosnyák-patak völgyét követve, Tibódtól három kilométerre találjuk Székelyszentkirályt.

[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.