Csíkszenttamás település (Hargita megye) Központ: Csíkszenttamás. Közeli települések: Csíkjenőfalva (Ineu) 1.7 km-re, Karcfalva (Carta) 2.6 km-re, Csíkszentdomokos (Sandominic) 2.78 km-re, Csíkdánfalva (Danesti) 4.89 km-re, Lóvész (Livezi) 6.94 km-re. Csíkszenttamás román elnevezése: Tomesti.
Szállás

Szállás Csíkszenttamás (Tomesti) - Hargita


Keress szállást Csíkszenttamás közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Csíkszenttamás (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Csonkatorony 1.09 km-re. A 11 méter magas Csonkatorony a Csíki-medencében, Felcsíkon, Csíkszenttamás fölött jelzi az idő múlását. A rom egy középkori templom maradványa, amelyet Csíkszentdomokos és Csíkszenttamás közösen épített.
Szent Anna-kápolna 1.32 km-re. Csíkszenttamás nyugati határában, egy dombon áll magányosan a Sándor család Szent Annának ajánlott sírkápolnája. Ez a család Csíkszentdomokosról származott, és a kápolna kriptájába temetkezett.
Szent Anna feredő 1.36 km-re. A Csonkatoronytól nem messze, a Feneketlen-tó közelében épült egy filagória, egy fúrt forrás vizét összegyűjtő medence, öltözővel, árnyékszékkel, nyomóskúttal, padokkal, hintával. A fürdő és környezete a helyi Szent Anna kultusz nyomán a Szent Anna Feredő nevet kapta.
Porgyos-tető 2.24 km-re. Csíkjenőfalvától északra, a Porgyos-tető körül, az Olt által kirajzolt törésvonal mentén, több borvízforrás van, egykor népi fürdő is működött. A Hámori- vagy Vadkéstövi borvíz a Székaszó völgyében található.
Garados-kőbánya 2.28 km-re. A Garados-domb Csíkszentdomokostól nyugatra emelkedik, a csúcsáról szép kilátás nyílik az Olt mentén hosszan elnyúló Csíkszentdomokosra, illetve a Balánbánya feletti Nagy-Hagymásra. A Kis-Garadoson található kőbányában szép, fehér színű kristályos mészkövet, mozaik-alapanyagot termelnek.
Csíkkarcfalva erődtemploma 2.79 km-re. Csíkkarcfalva a Nagyboldogasszony egyházközség központja, amely már az 1330-as években létezett. Ide tartozott Jenőfalván és Karcfalván kívül Dánfalva Oltfalvával, valamint Madaras.
Dánfalva 5.41 km-re. Csíkdánfalva a Felcsíki-medence középső részén települt, összenőtt a 150 évvel ezelőtt még különálló településként emlegetett Oltfalvával. Csíkdánfalva községközpont, a hozzá tartozó Csíkmadaras népszavazás útján vált külön községgé.
Madicsa-fürdő 5.45 km-re. A szebb napokat is megélt Madicsa-fürdő helyi, kis fürdőtelep, Csíkkarcfalvától 4 km-re nyugatra, az Északi Hargita keleti oldalán.  Az Olt vetőrendszerére merőleges kelet-nyugat irányú völgyben törnek elő Madicsa-fürdő és Lok-pataka borvízforrásai.
Dugásfürdő 2 5.55 km-re. Dugásfürdő 2 - Csíkdánfalva
Dugásfürdő 5.64 km-re. Csíkdánfalva község határában több jó minőségű borviz fakad, a nyugati részén, a Madaras- és a Gödörviz-pataka összefolyásánál 1926-ban egy kis fürdőhely létesült, mely Dugás-fürdő néven vált ismertté.
[ Fel ↑ ]
Asztal-kő Karcfalva - Hargita-hegység
Asztal-kő Karcfalva - Hargita-hegység
Kondra kereszt - Hármaskő
Kondra kereszt - Hármaskő
A Hármaskő a Csíki-havasok északi részében, a Kondra-kereszt turisztikai csomópontjától délkeletre található. Egy hármas tagozódású, triászkori dolomitmészkőből álló sziklaszirt, mely őskori kristályos alapkőzeten áll.
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Calinesti - Turisztikai látnivalók Göröcsfalva - Turisztikai látnivalók Ogrezeni - Turisztikai látnivalók Csíkcsicsó
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.