LátnivalóGeotrekker
Navigálj valós időben a térképen és találd meg a turisztikai látnivalót!
Mosógép - Békásszoros - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Mosógép - Békásszoros

Mosógép - Békásszoros

Békásszoros település nyugati végében, a Súgó-szoros Természetvédelmi Terület bejáratától nem messze, közvetlenül az út mellett, a Békás-patak medrében egy fából ácsolt mosógépet találunk. A közeli kerítéseken, korlátokon szőnyegek száradnak. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Mosógép - 1 Mosógép - 2. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Mosógép Békásszoros fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Békásszoros és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Mosógép! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Békásszoros közelében?
7706 Felső függőhíd. Az új függőhíd lehetővé teszi, hogy száraz lábbal mehessünk végig a Magyarok-hídja - Mária-kő turista útvonalon. (látnivaló és geodoboz)
7907 Mária-kő északkeleti lelátó. A Mária-kő a Békás szoros délkeleti részén, a szurdok és a Kis-Békás patak között ékeskedik. (látnivaló és geodoboz)
9172 Déli fal. A déli fal teteje a harmadik, de nem kevésbé látványos kilátópontja a Mária-kőnek. (látnivaló és geodoboz)
9185 Nyugati fal. A Mária-kő nyugati falának kilátópontja a csúcs közelében található. (látnivaló és geodoboz)
9232 Panoráma kabin. A Gyilkostó Adventure Egyesület és a Hargita megyei hegyimentők két, új típusú menedékházat építettek a Békás-szorosban.
9712 Lapos-patak vízesései. 9787 Lucs-kő. A Kis-Békás keleti oldalán húzódó domuki hegyvonulat gerincén kiemelkedő, impozáns sziklaalakulat a Lucskő.
10356 Bardócz-kő Békás-szoros Hargita megye. Nevezik még Lapos-falnak is.
11056 Fekete Bitka Hagymás-hegység. 11687 Kupás-kő Békás-szoros. 11879 Bunker a Fekete-Bitka oldalában. A Fekete-Bitka déli szikláiban régóta tudunk egy nagy üreg létezéséről.
14199 Tündérkert Békás-szoros. A Békás-patak vizének földrajzi bal oldalán található, a Csíki-Bükk nyugati sziklafalaival szemben.
16143 Kis-Cohárd. A Kis-Cohárd terjedelmes csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a Gyilkos-tó Juh-patak felé eső ágára, az üdülőtelepre, valamint a környék havasaira.
16190 Wild Ferenc-emlékút via ferráta. Elkészült és felavatták a Kis-Cohárd délnyugati falán kiépített vasalt mászóutat.
17418 Gyilkos-kő. Pár perc mulva a meredek oldalban elérjük Gyilkostó ezen a vonalon található utolsó üdülőjét.
18071 Panoráma kabin. 18545 Kőerkély. Kőerkély - Gyilkos-tó.
18730. 18840 Alsó-szoros. 19402 Gyilkos-tó. 19785 Gyilkos Fekete-fehér. Villámsújtotta, szénné égett, fekete fatörzsek között, mindenütt hófehér kövek.
20903 Kerek-kő. A Kerek-kő bércének párkányán hallgatni lehet a csendet.
21330 Gyümölcsénes-tető. A Gyilkostó-telepről Háromkút felé vezető útból, az Alsó-szoros közelében egy talajút indul a gerincre, mely a Gyümölcsénes-tetőre visz ki, majd Gyergyódomuk felé ereszkedik le.
21748 Felső-szoros. Kisbékás szórványtelepülés területén két szép mészkő szurdok található.
23173 Tósaroki barlang Tósarok. 7.4 km-re. 25632 La Radu mosógép. A főútról Zsedántelek felé kell letérni.
28153 Likas-zsomboly. A legendás Likas-zsomboly a ritka, függőleges aknabarlangok csoportjába tartozik, a Likaskőtől körülbelül 200 m távolságra északi irányban, 1650 m magasságban fekszik.
28244 Vinkli-puszta. A Vinkli-puszta a század első negyedében jelentős fakitermelő központ volt.
28646 Kis-havas. 9.1 km-re. A Likas-nyakba a Likas- zsombolynál leírt útvonalon jutunk el.
30150 Fekete-Hagymás-csúcs. Ha Juh-patak felől érkezünk, a Patkókő alatt elhaladva, kék pont vezet a Berszán-pusztán keresztül.
30602 Sziklavilág. A Pongrác-tetőről Fehér-mező irányába indulunk a piros sáv jelzésen.
31541 Vit-havas. 32863. 34283 Patkó-kő.
34396 Bumeráng-szikla Patkó-kő Hagymás-hegység. A pusztából, a csúcsot célozva is ki lehet kapaszkodni ide pár perc alatt, de kényelmesebb és érdemesebb kelet irányból megközelítve végigsétálni a pompás sziklafal alatt.
35749 Czofronka. 11.4 km-re. A Hagymás hegység egyik jellegzetes sziklaformációja a Czofronka köve, amelyről csodálatos kilátás nyílik a környező havasokra.
35890 Balázs-csúcs Hargita megye. A La Radu mosógéptől folytatva utunk, a Balázs-nyakban hagyva autónk, a Hegyes-havas irányába indulva, kimászhatunk a csúcsra, melynek déli oldala sziklás.
36079 Fehér-mező.
38060. 38327 Felső-mező. Megközelíthető Háromkút felől, a Melegvíz-forrás közeléből indulva, a Mély-völgyön keresztül, a Csúsztatón.
40917. 41332 Melegvíz-forrás. Háromkút egyik csodája a Melegvíz-forrásnak nevezett bővizű karsztforrás, amely a majd 1800 m magas Hagymás- hegység lábánál tör a felszínre és a kristálytiszta vizű Kisbékás-patakba ömlik.
43203 Nagyhagymás-csúcs. A Hagymás hegység legmagasabb csúcsa, ahonan tiszta időben páratlan a kilátás a környező hegyekre.
48325 Háromkút-forrás. A Hagymás hegység keleti lábánál patakként kitörő víz több ágra szakadva, dús, zöld mohában gazdag szigeteket alakít ki.

Különleges látnivalók
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Astragalus vasalt mászóút
Astragalus vasalt mászóút - Az Astragalus vasalt mászóút az astragalus gyógynövényről kapta a nevét.
Sugó-kő kilátópont
Sugó-kő kilátópont - A Sugó-kő a Munticsel - Sugó-szoros természetvédelmi területen, a Hargita megyével szomszédos Neamt megyében található.
Szurdok-kő
Szurdok-kő - A Szurdok-kő kilátópontjairól fantasztikus panoráma nyílik az alattunk kanyargó Békás-patakra, a korondi ajándékárusok bódéira.
Kis-Lucskő vagy Őrkő
Kis-Lucskő vagy Őrkő - A Lucskőtől a gerinc túrát folytatva, észak irányba, eljutunk a Kis-Lucskőhöz.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Egyéb rejtekhelyek megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Békásszoros térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Mosógép gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni Békásszoros környékére? Tetszett a Mosógép? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.