Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Csonkatorony - Csíkszenttamás - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Csonkatorony - Csíkszenttamás turisztikai látnivalói

A 11 méter magas Csonkatorony a Csíki-medencében, Felcsíkon, Csíkszenttamás fölött jelzi az idő múlását. A rom egy középkori templom maradványa, amelyet Csíkszentdomokos és Csíkszenttamás közösen épített...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Csonkatorony - Csíkszenttamás képtárból:

Csonkatorony
Csonkatorony
454
454
457
457
458
458
461
461

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Csonkatorony Csíkszenttamás fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Csíkszenttamás és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Csonkatorony!

A legközelebbi település Csíkszenttamás, 1,09 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Csonkatorony Csíkszenttamás közelében?
- Szent Anna-kápolna Csíkszenttamás 1,3 km-re. Ez a család Csíkszentdomokosról származott, és a kápolna kriptájába temetkezett. Anikó - Hát azért vagy kétszer körbejártam a falat, amíg ráleltem a dobozra. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Porgyos-tető - Csíkjenőfalva 1,6 km-re. Csíkjenőfalvától északra, a Porgyos-tető körül, az Olt által kirajzolt törésvonal mentén, több borvízforrás van, egykor népi fürdő is működött.
- Garados-kőbánya - Csíkszentdomokos 1,6 km-re. A Garados-domb Csíkszentdomokostól nyugatra emelkedik, a csúcsáról szép kilátás nyílik az Olt mentén hosszan elnyúló Csíkszentdomokosra, illetve a Balánbánya feletti Nagy-Hagymásra. A láda nincs meg - A ládát nem találtuk a helyén, de érdemes volt felsétálni a hegyre, mert gyönyörű volt a kilátás.
- Csíkkarcfalva erődtemploma 3,2 km-re. Ide tartozott Jenőfalván és Karcfalván kívül Dánfalva Oltfalvával, valamint Madaras. Pákó - Budapestről jöttem haza Erdélybe, egy kedves barátom tanácsára próbáltam neki a feladatnak. (turisztikai hely geoládával)
- Madicsa-fürdő Csíkkarcfalva 5 km-re.   Az Olt vetőrendszerére merőleges kelet-nyugat irányú völgyben törnek elő Madicsa-fürdő és Lok-pataka borvízforrásai. Csodák csodája - Úgy néz ki, hogy a hídat szépen felújították, újrafedték, de csodák csodájára a geodoboz nem tünt el, sőt még be se falazták. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Dugásfürdő 2 Csíkdánfalva 6 km-re. Feredő - A hídtól lejjebb hódok által épített gátak duzzasztják a patakot.
- Dugásfürdő Csíkdánfalva 6,1 km-re. Csíkdánfalva község határában több jó minőségű borviz fakad, a nyugati részén, a Madaras- és a Gödörviz-pataka összefolyásánál 1926-ban egy kis fürdőhely létesült, mely Dugás-fürdő néven vált ismertté. szuk - Amikor rejtettem egyaltalan nem volt szuk a "lyuk"E honap vegen megyek Marosfore par napra es ujratelepitem vagy kitagitom a "lyukat" :))Orulok hogy legalabb a lada megvan.
- Dánfalva 6,1 km-re. Csíkdánfalva községközpont, a hozzá tartozó Csíkmadaras népszavazás útján vált külön községgé.
- Gréces-tető Marosfő 6,6 km-re. Ha felkapaszkodunk erre a hegyre, remek kilátás tárul elénk mind a Gyergyói-, mind a Csíki-medencére és az őket övező hegyekre. Ázott doboz - A dobozt teljesen beázva találtuk meg és már messziről virított, mert kieshetett a rejtekből. (turisztikai hely geoládával)
- Kőd-vonulat Csíkajnád 6,9 km-re. Vulkáni kőzetek, kevés törmelékanyag alkotja, felgyüremlett magmatikus kőzettömeg.
- Gyertyán-tető 7 km-re. Délre látható a Karakó- és Rákos-patakok völgye, Ajnád, Lóvész, Csíkszentmihály településekkel.
- Szent Ilona-kápolna Csíkajnád 7,5 km-re. Szent Ilona 248-330 között élt, Constantius császár felesége lehetett, Nagy Konstantin császár édesanyja.
- Vársarka Csíkszentdomokos 7,5 km-re. Területét sűrű bozót borítja.
- Szent Antal-kápolna Csíkmadaras 7,6 km-re. A Fejedelem kertjében, Csíkmadaras nyugati kijáratánál, tőle mintegy 800 méterre, a Hámorfenék területén álló Szent Antal-kápolna 1992-ben épült egy régi kápolna romjaira. Útban a töltöttkáposzta-fesztivál felé - A gyergyószárhegyi töltöttkáposzta-fesztiválra igyekeztünk aznap, egy kis kitérővel felkerestük a már jól ismert Szent Antal-kápolnát.
- Pásztorbükk 7,8 km-re. Csíkszentdomokos határában, a Pásztorbükk nevű csúcs alatt 1816-ban emlékkeresztet állítottak, mely szomorú történelmi eseményre emlékeztet. Volt még bejegyzés a füzetben? - Gratululálok Gábor! Te voltál az első megtaláló? Hiszen ez a geodoboz már 3 és fél éve várja a látogatóit.
- Kőcsonka Balaskó vára 7,8 km-re. Valószinüleg a Jenőfalván lakott ily nevü primor családnak lehetett itten vára, melyet azonban most nyomtalanul eltörölt az idő hatalma.
- Csergeványoló Csíkmadaras 7,9 km-re. Igaz, ma már többnyire csak szőnyegeket mosatnak itt.
- Csíkmadaras 8,2 km-re. A hat község Csíkszentdomokos, Csíkszenttamás, Csíkjenőfalva, Csíkkarcfalva, Csíkdánfalva és Csíkmadaras.
- Karakó vasúti viadukt Lóvész 8,8 km-re. Az impozáns mérető Karakó-hídvölgy Székelyföld egyik kevésbé ismert, elrejtett völgyében fekszik, annak vadregényes környéke fölé magasan kiemelkedik, Csíkszereda felől közeledve már messziről látszik.
- Karakó-völgyhíd Lóvész 9 km-re. A Csíkszereda - Gyimesbükk vasútvonal a történelmi Magyarország egyik legszebb, egyben legnehezebb hegyi pályája mentén vezet végig. Gigantikus méretek - Előbb távolról csodáltuk meg, majd alulról, oldalról, aztán a tetején sétálgattunk a kellemes napsütésben.
- Szem-gyógyforrás Marosfő 9,1 km-re. A marosfői vasútállomástól a kék pont turistajelzést követve, elhagyva a lakott települést, a Meszes-patakhoz érünk. Ősszel nincs szem előtt a forrás - Már régóta tervezem e forrás felkeresését, és bár elég gyakran átmegyek Marosfőn, csak most került rá sor.
- Bálinték forrása Csíkkarcfalva 9,1 km-re.
- Rompáca-tanösvény Csíkajnád 9,2 km-re. A rompácai borvízig 4 km hosszú az út, bejárása körülbelül másfél órát vesz igénybe.
- Szent István katolikus templom Csíkajnád 9,2 km-re. A jelenlegi templom 1846-ban épült, a régi helyébe.
- Csíkajnádi Kálvária 9,4 km-re. Ezeken a helyeken állt a csíkajnádi Kálvária 15 keresztje 1933-1948 között, Soó Dénes plébános idejében.
- Pihenő a Fekete-rez felé Gyergyói-havasok 9,5 km-re. Pihenés közben meggyőződhetünk, hogy az Ördög még mindig szorgalmasan őrli a köveket :) A pihenő(hely) volt a cél(pont) - A Szem-gyógyforrástól gyalog indultam neki a Fekete-Rez felé.
- Meddőhányó Balánbánya 9,5 km-re.
- Kicsiloki-borvíz Csíkkarcfalva 9,7 km-re. Az csíkkarcfalvi Alsó- vagy Kicsiloki borvízforrás a Nagylok-patak földrajzi jobb partján található.
- Nagyloki-borvíz Csíkkarcfalva 10,1 km-re. Vizét ivókúrára és fürdőkúrára egyaránt használták.
- Asztalkő felé Karcfalva 10,2 km-re. Másodikok - Szóval így jártunk, lecsúsztunk az első helyről miután a trekkingklub megviccelt és képes volt elfoglalni az első helyet a füzetben.
- Ladók- vagy Cifra-völgyhíd 10,3 km-re. A Ladók-völgyíd a lóvészi állomás közvetlen közelében fekszik, hossza 112,45 m, a völgy legmélyebb pontja felett a pályaszint 31 m. Üres az első hely - Szerénységből meghagytam az üres első helyet, hátha még valakit arra késztet, hogy meglátogassa ezt a szép kőhíd maradványt, mert érdemes.
- Asztalkő Csíkkarcfalva 10,6 km-re. A tetőre kiérve, a földön heverő jelzőtáblák látványa fogad. A rövidebb, kényelmesebb, és könnyebb út - Aznap az Ördög-tó volt a kirándulásunk célpontja.
- Lóvészi állomás és alagút 10,6 km-re. A lóvészi alagút kijárata közelében volt a 17-dik számú őrház - az alagútnak Görbepatak felé van a kijárati oldala, és Rákos-pataka felé a bejárati oldal, Csíkszereda felől. Királynénk nyomában - Nagy mérnöki alkotás volt az alagút, és korához képest - no meg több "felszabadítás" ellenére - jó állapotban van.
- Faharangláb Tinkák Marosfő 10,8 km-re. A Fekete-Rez déli oldalában fekvő szórványtelepülés és hegyi klimatikus üdülőhely, Marosfő, három részből áll. Francia ágy - Tavaszias napsütésben indultunk a Bojzás-forráshoz, útba ejtve a haranglábat és az aranyos kis dobozkát.
- Alagút felett Lóvész 10,8 km-re. Amíg a vonat a vasúti alagútban haladhat, mi az alagút felett sétálhatunk az Utusaly vasúti megálló és a lóvészi állomás között.
- Csíki Székely Krónika Vacsárcsi 10,9 km-re. Vacsárcsi első hiteles említése az 1560-as évekből származik, azonban a korábbi történetére több, elsősorban régészeti adat utal.
- Csíkszentmihály hársfái 10,9 km-re. A hosszan elnyúló Kőd és Kőcsonka magaslata alatt, a Rákospatakamentén elterülő Csíkszentmihály templomkertjében találhatók hársfák mesélnek a településről. Izgalmas volt a keresgélés - Ha Csobotfalván azt írtam, hogy porosak voltak a "dobogtató" gerendái, akkor a szentmihályi lépcsőhöz képest ezt nem kifejezés! A geodobozt is nagyjából ellepte, de sebaj, annál izgalmasabb volt a keresgélés! Hosszas leskelődés (fel a tetőre - ki az utcára: vajon lát-e valaki? - be a sarokba - megint ki az utcára.
- Katolikus templom Csíkszentmihály 11 km-re. A templomot lőréses és bástyás várfal veszi körül. Ott van a hozzászólásoknál - Gondolom, hogy nem le, hanem fel szeretnél tölteni képeket a szóban forgó rejtekhelyekhez.
- Vacsárcsi kőbánya 11 km-re. Vacsárcsi közelében, egy olyan kevésbé ismert, felhagyott kőfejtő van, ahol Csíkban egyedülálló, bazaltorgonákat láthatunk. Esti séta 1 - Esti sétára indultunk a környékre.
- Kilátópont Szakadát 11,3 km-re. Szép panoráma nyílik a Felcsíki medencére, a Hargita és a Görgényi-hegysegre, a Nagyhagymásra, valamint a gyimesi hegyekre. Tolvajok tavasza - A 2018-as evet koszontenem minden kedves rejtek keresonek, egy elmaradt portyaval, de meg bepotolhato, most virtualisan megkozelitve.
- Ködlátó-nyereg 11,7 km-re. A Terkő-nyeregtől délre, az Ördög-hágó szerpentinjeitől délkeletre található a Ködlátó-hegy. Köd nélkül - Túránk végén még kiugrottunk a nyeregbe.
- Ördög-hágó Balánbánya 11,7 km-re. Balánbánya előtt 2,5 km-re, a Gálkút-patak szádától indulva, az Ördög-hágón keresztül megközelíthetjük a Hagymás, illetve a Naskalat főgerincét. Ördögi meredek - Túránk első állomása a hideg vizű forrás volt.
- Dánfalvi Naskalat Naskalat-hegycsoport 11,7 km-re. Útközben még csodálatos a kilátás a Jávárdi-patak völgyére, a csúcsról viszont már nincs kilátás.
- Naskalat-csúcs 11,8 km-re. A Naskalat a Csíki-havasok kopasz fejű, hullámos hátú nagy öregje. Pihenő - B
- Hármaskő és a Kondra-kereszt 11,9 km-re. Egy hármas tagozódású, triászkori dolomitmészkőből álló sziklaszirt, mely őskori kristályos alapkőzeten áll. Transzgyimes - A Transzgyimes immár örökre beleégett a tudatunkba.
- Kőbánya Hídlás Észak-Hargita 12 km-re. Óriás kőtömbök - Ha már itt voltunk, nagyon szerettem volna becserkészni az Asztalkőt is, de nem sikerült.
- Rompáca borvíz Csíkajnád 12 km-re. A Rompácai-borvíz kálcium-magnézium-hidrogénkarbonátos tartalmú és mésztufát rak le.
- Bojzás-forrás Marosfő 12,1 km-re. A környéken itt nyílik legkorábban a hóvirág, a farkasboroszlán, a csillagvirág és a májvirág.
- Terkő-nyereg Hagymás-hegység 12,1 km-re. A Terkő-nyereg fontos turisztikai csomópont. Megtaláltuk az elveszett telet is - Úton az Öcsém fele, az Ördög-hágó irányából érkeztünk a hófödte Terkő-nyeregbe.
- Hegyi menedékhely Naskalat-hegycsoport 12,1 km-re. Jelenleg a menedékhely közelében néhány esztena található, ami nem mondható túl szerencsés helyzetnek.
- Katolikus templom Göröcsfalva Csíkrákos 12,1 km-re. Csíkrákos központjában keletre kanyarodva, a 124-es megyei úton közelíthető meg. Zöld Péter - Ez a templom nem csak a tornyával különleges, hanem a loggiás bejáratával.
- Szent Benedek-kápolna Görbepataka 12,2 km-re. Görbepataka falu Gyimesfelsőlok községhez tartozik. Érdekes kápolna - Különleges építésű kápolna.
- Bástyakő Naskalat-hegycsoport 12,3 km-re. A Dánfalvi Naskalat csúcsa alatt elvezető, piros sávval jelzett turista úton haladva, a Naskalat-csúcs irányába, egyszer csak egy bástya alakú sziklatömb emelkedik ki a havasi legelőből. Második próbálkozásra - Első alkalommal, most vasárnap, nem sikerült elérni a Bástyakőig.
- Szederjesi borvíz Csíkmadaras 12,3 km-re. A Fehérkavicsos- vagy Szederjesi borvíz Csíkmadaras egyik közismert borvízforrása.
- Alsócibrei fürdő Csíkszépvíz 12,3 km-re. Az alsócibrei fürdő Csíkszépvíz és Csíkszentmihály határában található, a szépvíziek majálisozó helye volt. Emlékmű és új geodoboz - Cibrefürdő bejáratánál egy közel négy tonnás emlékművet helyeztek el, mely az 1694-es tatár betöréskor megsemmisült Cibrefalvának állít emléket.
- Maros forrása Fekete-Rez 12,3 km-re. Eredő ága a Meszes-patak. A Maros ősszel - Egy nagy kört mentünk a gyönyörű őszi napsütésben a színes lombokat csodálva.
- Egy elfelejtett földvar 12,4 km-re. Igaz ezt mar evekkel ezelott felkerestem, akkor is elrejtettem egy ladat, de a leirasok elvesztek. Elfelejtett ösvényeken az elfelejtett földvárhoz - Miután megjártuk a Hegy útját, a Pogány havasról ezt a várat vettük célba, természetesen árkon-bokron át, erdőn-mezőn át, vagyis inkább csak sűrű, szúrós erdőn át, de végül aztán csak oda jutottunk a várhoz.
- Csíkrákos Bogát-hegyi kápolna 12,5 km-re. Csíkrákos határában, az Olt fölé magasodó 787 m magas kiszögellés a Hargitához tartozik. Esti séta 3 - Nem volt túl sok időnk nézelődni, mert mások is érkeztek utánunk.
- Utusaly-völgyhíd Görbepataka 12,6 km-re. A Görbepataki utasok számára a kilencvenes évek közepén létesítették az utusalyi megállót, az utusalyi völgyhíd mellett.
- Kavics- és homokbánya Csíkszépvíz 12,6 km-re. Egy kerékpártúra alkalmával, véletlenül bukkantam rá.
- Sziklataréj Ter-kő 12,7 km-re. Terkő és az Öcsém között, a piros sávval jelzett turista úton haladva, a gerincen pár érdekes sziklaalakzatot pillantunk meg. Kilátások - Nahát! :) Mi pedig nem sokkal később, amikor fennebb emelkedett a felhőzet, a Bucsecsben és a Királykőben gyönyörködtünk, aztán a Csalhó is félig-meddig felfedte magát.
- Pogányhavasi vár Csíkszentmihály 12,7 km-re. Az ősi vár a Pogány-havas egyik alább eső, tojásdad alakú dombján, a nép nyelvén ma is Várhegynek nevezett kiemelkedésen, Felcsík völgyére benézve, s a szomszéd hegyeken lévő várakkal láttani összeköttetésben állott.
- Felsőcibre 12,8 km-re.
- Kőmosó-tó Csíkrákos 12,9 km-re. A Göröcsfalva közelében levő, benyúló földnyelvvel rendelkező, a rejtő által Nyelves-tónak keresztelt tó, az újabban elhelyezett irányjelző táblákon Rákosi tó elnevezéssel jelenik meg. Az esti séta második állomása - Elég szép a látvány, nem zavart meg senki a keresésben, de sajnos mégsem találtuk meg a dobozt.
- Tárnicsmező a Lik-puszta felett 12,9 km-re. A kilátás is szép innen, de ami tavasszal igazán lenyűgöző, az a bársonyoskék tavaszi tárnicsmező.
- Jávárdi völgye 13 km-re. Jávárdipataka település házcsoportjai 3 km hosszúságban sorakoznak az azonos nevű patak mentén.
- Vigyázó-kő 13,2 km-re. A Vigyázó-kő kilátóponjára a Balánbányáról az Egyes-kőre vezető, kék sávval jelzett túraútvonalból ágazik el, a kék kereszttel jelzett ösvény. Zöld majom - A részeg erdőn józanul áthaladtunk, megsimogattuk az ördög malmát, megcsodáltuk a csúcsról a panorámát.
- Öcsém-tető 13,4 km-re. Kilátópontjáról, ahol a nemrég felállított kereszt is található, pompás látványban gyönyörködhetünk. A tetőn - Napló nincs, de napsütés és tavaszi virágok annál inkább.
- Hegyi menedék Ördög-tó Észak-Hargita 13,4 km-re. Legelő a Hargitán - Esti sétára indultunk a terepjáróval és az Ördög-tó - Csíkdánfalva utat választottuk.
- Hegy útja Csíkszépvíz 13,5 km-re. Csíkszépvíz központjából indul a fehér alapon piros kereszt jelzésű túraútvonal, amely a régi út - az egykori országút nyomvonalán halad. Egy ötletes rejtés és egy új látnivaló a Hegy útján - Miután az általam elrejtett, doboz nélküli geodoboz eltűnt, örültem az újratelepítésnek, amit a román geojátszótérnek köszönhetünk.
- Kígyófej-szikla Rejtek-patak 13,5 km-re. A Kígyófej-szikla a Rejtek-csúcs közelében, attól 400 méterre délnyugatra, a Rejtek-patak forrásvidékén, annak medrében található. Palás patakmeder - Jól esett a halkan csordogáló patak hűvössége.
- Zúgó-vízesés Jávárdipataka 13,7 km-re. A Gyimesek egyik különösen szép vidéke Jávárdipataka, ahol a jellegzetes hegyi faházak közt csörgedező patakot a természet vízeséssel teszi még szembetűnőbbé. Nem sikerült megtalálnom a dobozt - Ahogy láttam nagyon forgalmas hely.
- Felszegi csengettyű Csíkszépvíz 13,8 km-re. Csíkszépvíz felszegi részén, az 1799-ben készült székelykapu mellett áll egy harangláb, amelyet a helyiek mind a mai napig egyszerűen csak Csengettyűnek neveznek. Kisharang - Ahhoz képest, hogy az orrom után mentem, könnyen rátaláltam a haranglábra.
- Borvíz-forrás Ördög-tó Észak-Hargita 13,9 km-re. Csak hóolvadáskor, vagy nagyobb esőzések idején telik meg vízzel. Tanösvény - A gyergyóújfalvi község önkormányzatának és az Aranyász Egyesületnek köszönhetően elkészült az Ördög-tó tanösvény.
- Isteni irgalmasság-kápolna Egyes-kő 13,9 km-re. Az Egyes-kő közelében található kápolnát, csodaszerű gyógyulásáért, hálából építette a csíkszentdomokosi Bodó Lóránt, 2018-ban.
- Rejtek-csúcs 13,9 km-re. A játszóterünkre utaló helynév különleges varázzsal bír számunkra, emblematikus jelentőségű. Történelmi pillanat - Régi álmom teljesült.
- Lok forrása Vaslábi-hegycsoport 14 km-re. A völgyben az út a meredek aljáig kocsival is járható.
- Jávárdi-tető Jávárdipataka 14 km-re. A legmagasabb pontján fenyvessel borított, 1444 m magas Jávárdi-tető a Jávárdi-patak völgye fölé magasodik. Új geodoboz új rejtekben - A pünkösdi geocitrom előtt szervezett Jávárdi-körtúra alkalmából érkeztünk a helyszínre.
- Vasalt mászóút Egyeskő Hagymás-hegység 14,1 km-re. A vasalt mászóút végén egy kis sziklatetőre jutunk, ahol épp annyi hely van, hogy egy pár ember elfér. Csúcsforgalom - Az utóbbi időben megszoktuk, hogy hétvégén a legeldugottabb helyen is nagy a forgalom.
- Siker Madéfalva 14,2 km-re. Végre sikerült.
- Szakadát-mező Nyugati rész 14,2 km-re. A Jávárdi-tető, Nagysarok-, Tarvész-, és Rejtek-csúcsok között helyezkedik el. Havasi mező - Egy igazi havasi mező, ahol érdemes kicsit megpihenni a lucfenyők árnyékában.
- Pogány-havas 14,2 km-re. A Gyimesi-hágótól indulva kényelmesen fel lehet jutni, kevesebb mint egy óra alatt, a Pogányhavas 1351 méteres csúcsára. Virágok doboz helyett - Egy rövid túrát terveztünk közel a Gyimesekhez.
- Egy viadukt a Gyimesekben Bánya-pataki völgyhíd 14,2 km-re. Megépítésére a Monarchia és a román állam közötti megállapodás alapján került sor. A rejtekfotót megnézted? - Szerintem a rejtekfotón elég egyértelműen látszik a rejtek helye.
- Szentlélek-kápolna Széphavas 14,3 km-re. Vándor, aki a műúton robogsz le a százéves határig, szállj ki, és gyalogolj fel ide - a hely kultikus hangulatának élményét elképesztő körpanoráma egészíti ki. Köd - Mire felértünk, teljesen ködbe burkolózott  a kápolna, észre se vettük volna, ha nem tudtuk volna, hogy hol van.
- Szakadát-mező Keleti rész 14,3 km-re. A Szakadát-mező Hargita megyéhez tartozó keleti része a Rejtek-patak forrásvidékétől keletre és északkeletre található. Keletre - Nem lehetett olyan könnyen otthagyni ezt a mezőt, ezért végig sétáltunk rajta, egészen a határfáig.
- Nagy Pájszó teteje 14,3 km-re. Tiszta időben gyönyörű kilátás tárul elénk.
- Széphavas 14,3 km-re. Emléket állítanak annak a Szent Lászlónak, akinek a falu a nevét köszönheti. Mi se jutottunk be a misére - Hogy juthat valakinek eszébe, nyáron hóembert építeni? Egyébként nem is rossz ötlet, ide télen is feljönni.
- Bagolyvár Görbepataka 14,3 km-re. Görbepataka település Bagolyvár elnevezésű csodálatossziklaképződménye, impozáns sziklacsúcsa a második világháború idején fontos stratégiai szerepet töltött be. Bunker - Felmásztam a domb tetejére és közben ismeretséget kötöttem több pacival.
- Pásztor-kő Hagymás-hegység 14,3 km-re. A Pásztor-kő az Egyes-kő kistestvére, attól keletre és mintegy 500 méter távolságra található, az Ecsém-tető északnyugat - délkelet irányú vonulatának északnyugati végében. Maxi láda - Gps-el kerestük már, de most a rejtek-fotóval felszerelkezve jöttünk.
- Régi sáncok Gyimesfelsőlok 14,4 km-re. A sáncok az első katonai felmérésen is jól láthatóak.
- Siculicidium útja Jézus Szíve templom Madéfalva 14,4 km-re. A tanösvénynek 14 stációja van, ezek Madéfalva azon részein találhatók, amelyhez a madéfalvi veszedelem valamilyen eseménye társítható. Esti séta 4 - Utunk negyedik állomása.

Csonkatorony Csíkszenttamás románul - in limba romana: Turnul Ciuntit Tomesti


Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Csonkatorony adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Csíkszenttamás térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • A szerencse nem volt velem - Bizony, én ott kezdtem keresni ahol előre gondoltam, aztán csak még egyszer végigkerestettem a potenciális helyeket...
 • Őszi napfényben - A múltkor elpáholt a zápor, irtózatos égzegés miatt elhúztunk...
 • Alkonyati találat - Esti sétának választottuk...
 • Viharban - Mikor a tornyot kezdtük szemügyre venni alaposabban, már látszott hogy jön a felhő...
 • Kicsit másztam érte - De a dolog simán ment, ott volt ahol gondoltam hogy lennie kell...
 • Köszönjük szépen - Egy keveset keresgéltünk, aztán Attila zenésztársam megtalálta...
 • A legendák nyomában - A Feneketlen tó után meglátogattuk a Csonkatornyot is...
 • Fent, de nem ott, ahol először gondolnád - Mi a teendő, ha én először több rejtekhely-gyanús zugra is gondoltam...
 • Megvan - Otletes rejtek...
 • Mászott érte gyermek - Magasra emelve, s üvöltötte Megvan...

Sikerült eljutni Csíkszenttamás környékére? Tetszett a Csonkatorony? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.