Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Erőd - Bodzavám - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Erőd - Bodzavám

Erőd - Bodzavám | Hol van ez a hely?

A jól látható tüzérségi erőd mellett további hét kisebb sánc, katonai barakk helye található a területen. Ezek felkeresése egy egész napot is igénybe vehet. A két barakk helye az erdőben található a kiserődök felett...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Erőd Sánc Tüzérségi erőd Földtöltések Földsánc Völgyzáró erőd Bodzavám újkori erődítései Bodzavám 1788 északi redout Bodzavám 1788 sánc Bodzavám Batterie B Bodzavám befejezetlen ütegállás. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Erőd Bodzavám fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Bodzavám és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Erőd! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Bodzavám, 2.37 km távolságra található.
Szállás

Szállás Bodzavám - Brassó vármegye


Keress szállást Bodzavám közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 0.07 km-re levő látnivalókkal: Erőd - Bodzavám (8 kép).
14714781381100
14714781391101
14714781401102
14714781411103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Erőd Bodzavám közelében?
Csukás-csúcs. A Csukás a Keleti Kárpátok déli hegységcsoportjának, a Kárpát kanyarnak a tagja, különös alakú sziklákkal, látványos kőgombákkal. Megcsináltuk - Helyesbítek: nem a geodobozt találtuk meg, csak a tartalmát. (látnivaló és geodoboz)
Keresztút. Rajta fordul meg a történelmi határ. Kicsikek es kekek - Nagyon sok arrafele az afonyazo no meg a havasszepe gyujtogeto (sajnos). (itt geodobozt is lehet keresni)
Nicolae Ioan-forrás. Valamikor Hármas-forrásnak nevezték, de ma már csak két csövön keresztül folyik. Sikerélmény - Izgalmasnak indult a kirándulásunk, hiszen az öt hónapost is útnak indítottuk a Csukás csúcs felé. (itt geodobozt is lehet keresni)
Tészla-tisztás Brassó megye. A Tészlának főleg az alsó részét mészkő alkotja. (itt geodobozt is lehet keresni)
Láncoknál. Főleg télen, itt ajánlott a nagyobb elővigyázatosság.
Réz-híd. A Réz-híd a Csukás-hegységben található, a Zákány-csúcs közelében.
Fehér-patak szurdokvölgy. Királyhegy. Kreutzburg vára. Cheia üdülőfalu után találunk egy köves utat Valea Stanii felé, ezen az úton, mely személygépkocsival is járható, 12km-t haladva jutunk el a patakon átmenő hídhoz.
[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Brassó megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Erőd adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Bodzavám térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  • Bodzavámi kilátó - Tényleg jól látszanak az erőd nyomai, kiváncsi vagyok, ha megásnák, mit rejt...
  • A földön - Elsőre csak az üres üreg lett meg, jó sok hangyával...

Sikerült eljutni Bodzavám környékére? Tetszett az Erőd? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Kálvária-domb
Kálvária-domb
Bodzavám végén régi templom romjai és egy újkori erőd maradványai ismerhetők fel.
Rakodó források újratöltve
Rakodó források újratöltve
E források kristály hullámai esésükben habbá törődve számtalan apró zuhatagban, zeneszerű csörgedezéssel rohannak le a meredélyes szirtlapon, azt napsugarakban ragyogó kristály tükörré változtatva át.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3600 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.