Világháborús bunker - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Sancraiu Ilieni - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Világháborús bunker

Az előpataki hágó is, mint megannyi más erdélyi hágó, a második világháborúban a harcok színtere volt. Erről tanúskodik jónéhány betonbunker és védőárok is. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Bunker Bunker 1 Bunker 2 Bunker 3 A zacskó Ezt látja a doboz Harcok színtere A megtalált doboz Kipakolva... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Világháborús bunker rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
9712 Kolcza-gödör. 9756 Faragott állatfej. Sepsiszentkirály környékét böngészve a neten, két érdekes fotóra bukkantam a Panoramio egyik oldalán. 10017 Honvéd-forrás. Honvéd-forrás. 10170 Református templom. 1334-ben de Sancta Rege, 1508-ban Zenthkiralij néven jelentkezik az oklevelekben. 11383 Nagy-Bogáts kúria. Sepsiszentgyörgy Szemerja városrészében, a József Attila utca 12 szám alatt áll az eklektikus, tornyos, Nagy-Bogáts családi ház. 12120 Őrkő. Sepsiszentgyörgyön van egy érdekes hely, Őrkőnek hívják. 12466 Damokos Ákos villa. Az előterében egy bástyával ellátott épület a régi képeslapokon Damokos Ákos villájaként van feltüntetve. 12664 Kariatida szobor. A Kariatida nevű, fába faragott térszobor Sepsiszentgyörgy Újszemerja lakónegyedében, az Andrei Saguna és Vasile Goldis utcák kereszteződésénél levő parkocskában található. 13100 Borvíz Útja. Előpatak falu Kovászna megyében, Sepsiszentgyörgytől 10 km-re nyugatra, az Előpatak völgyében fekszik. 14290 Székely Nemzeti Múzeum. A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum, Kós Károly tervei alapján épült 1911-12-ben. 14777 Bod Péter Megyei Könyvtár. Sepsiszentgyörgy 1948 előtt két jelentős könyvgyűjteménnyel büszkélkedhetett. 15194 Születés szoborkompozició. A Születés nevű szoborkompozició Sepsiszentgyörgyön, a Császár Bálint és a Nicolae Iorga utcák találkozásánál, tömbházak között található. 15603 Bronz Vilma. Bronz Vilma, az integető lány. 15744 Egykori Hungária szálló. Egykori Hungária szálló, ma a Posta épülete. 16391 Vártemplom. A város régi Ópiaca, a mai Kálvin tér építészeti műemlékegyüttes. 16921 Unitárius templom. 1334-ben Kylien néven említi a pápai tizedjegyzék.

Néhány székely szó jelentése:
Küzsdik = Küzködik. Lagymatag = Langyos. Lájbi = Mellény. Lajtorja = Létra. Lant = Kolomp teheneken. Lapittó = Nyujtódeszka.

Természeti értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Fenyőerdő 0.83 km-re. RH3683 Fenyőerdő Benedekmező
Régi kőhíd
Ez a régi kőhíd Sepsiszentkirály határában található, egy jó km távolságra a Baróti hegység gerince felé.
Tetves-kút
Ez nem más, mint egy omladozó kővályú egy forrás közelében, az erdő sűrűjében megbújva, amelyet a helybeliek nem tudni, hogy miert is, Tetves-kútként ismernek.
Sepsiszentgyörgyi Panoráma 2.72 km-re
RH1813 Sepsiszentgyörgyi Panoráma
Unitárius templom 2.9 km-re. 1334-ben de Sancta Rege, 1508-ban Zenthkiralij néven jelentkezik az oklevelekben.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • A célnak biztos megfelelt - A célnak biztos megfelelt, jó rálátás kínálkozik az Előpataki-hágóra...
 • Régi hely új fényben - A környék lakóinak (és nem csak) felkapott piknikező helye a társuló hangos zenével együtt, ezért az utóbbi időben nem sokat ücsörögtünk itt...
 • Nahát... - Ha nincs ez a játéktér, valószínű ezt az érdekességet sem fedezem fel soha...
 • ez is letudva - Először más bunkereknél kerestük, majd újra írtam a koordinátákat, meg is került...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.