Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Világháborús bunker - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Világháborús bunker | Hol van ez a hely?

Az előpataki hágó is, mint megannyi más erdélyi hágó, a második világháborúban a harcok színtere volt. Erről tanúskodik jónéhány betonbunker és védőárok is. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Bunker Bunker 1 Bunker 2 Bunker 3 A zacskó Ezt látja a doboz Harcok színtere A megtalált doboz Kipakolva. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Világháborús bunker fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Világháborús bunker! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Világháborús bunker közelében?
Honvéd-forrás. A kiépített pihenőhelyen három forrás is található, a Honvéd-, a Csaba-forrás, valamint egy harmadik közvetlenül a patak mellett. (itt geodobozt is lehet keresni)
Református templom Sepsiszentkirály. 1334-ben de Sancta Rege, 1508-ban Zenthkiralij néven jelentkezik az oklevelekben.
Nagy-Bogáts kúria Sepsiszentgyörgy. Őrkő Sepsiszentgyörgy. Sepsiszentgyörgyön van egy érdekes hely, Őrkőnek hívják. (látnivaló és geodoboz)
Damokos Ákos villa Előpatak. Az előterében egy bástyával ellátott épület a régi képeslapokon Damokos Ákos villájaként van feltüntetve.
Kariatida szobor Sepsiszentgyörgy. A Kariatida nevű, fába faragott térszobor Sepsiszentgyörgy Újszemerja lakónegyedében, az Andrei Saguna és Vasile Goldis utcák kereszteződésénél levő parkocskában található.
Románul - in limba romana: Buncarul de razboi

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Világháborús bunker gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • A célnak biztos megfelelt - A célnak biztos megfelelt, jó rálátás kínálkozik az Előpataki-hágóra...
 • Régi hely új fényben - A környék lakóinak (és nem csak) felkapott piknikező helye a társuló hangos zenével együtt, ezért az utóbbi időben nem sokat ücsörögtünk itt...
 • Nahát... - Ha nincs ez a játéktér, valószínű ezt az érdekességet sem fedezem fel soha...
 • ez is letudva - Először más bunkereknél kerestük, majd újra írtam a koordinátákat, meg is került...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Világháborús bunker? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Régi kőhíd
Ez a régi kőhíd Sepsiszentkirály határában található, egy jó km távolságra a Baróti hegység gerince felé.
Tetves-kút
Ez nem más, mint egy omladozó kővályú egy forrás közelében, az erdő sűrűjében megbújva, amelyet a helybeliek nem tudni, hogy miert is, Tetves-kútként ismernek.
Sepsiszentgyörgyi Panoráma 2.72 km-re
RH1813 Sepsiszentgyörgyi Panoráma
Kolcza-gödör 3.09 km-re
RH1823 Kolcza-gödör Sepsiszentgyörgy

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.