Sepsiszentkirály település (Kovászna megye) Központ: Illyefalva. Közeli települések: Szotyor (Coseni) 3.16 km-re, Illyefalva (Ilieni) 3.22 km-re, Kilyén (Chilieni) 3.53 km-re, Aldoboly (Dobolii de Jos) 4.62 km-re, Sepsiszentgyörgy (Sfantu Gheorghe) 4.96 km-re. Sepsiszentkirály román elnevezése: Sancraiu.
Szállás

Szállás Sepsiszentkirály (Sancraiu) - Illyefalva, Kovászna


Keress szállást Sepsiszentkirály közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Sepsiszentkirály (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Református templom 0.09 km-re. 1334-ben de Sancta Rege, 1508-ban Zenthkiralij néven jelentkezik az oklevelekben. Az 1567-i regestrumban Zenthkiralt 30 kapuval jegyzik.
Faragott állatfej 0.23 km-re. Sepsiszentkirály környékét böngészve a neten, két érdekes fotóra bukkantam a Panoramio egyik oldalán. Az egyik kép címe A szarvak között, a másiké Lovas farmról.
Unitárius templom 0.66 km-re. 1334-ben de Sancta Rege, 1508-ban Zenthkiralij néven jelentkezik az oklevelekben. Az 1567-i regestrumban Zenthkiralt 30 kapuval jegyzik.
Régi kőhíd 1.15 km-re. Ez a régi kőhíd Sepsiszentkirály határában található, egy jó km távolságra a Baróti hegység gerince felé. Valamikor Előpatak helyett, itt jártak át a Barcaság irányába, szekerekkel.
Óriáskő 2.69 km-re. Az Óriáskő Szotyor határában, a falu felső végén, a sportpálya fölötti terasz oldalában van, a Köveskert nevű helyen. A szikla tetőlapján egy öt láb átmérőjű embersarok alakú bemélyedés van, melyről a néphagyomány azt tartja, hogy az egy óriás sarkának a benyomulása, ki innen egy lépéssel a Brassó feletti Cenk hegyre lépett át.
Református vártemplom 2.95 km-re. A Sepsiszentgyörgytől néhány km-re délre fekvő Illyefalva látnivalója a 15-16-dik század körül épült várfallal körülvett, festett fapados, új kazettás mennyezetű református temploma.
Világháborús bunker 3.25 km-re. Az előpataki hágó is, mint megannyi más erdélyi hágó, a második világháborúban a harcok színtere volt. Erről tanúskodik jónéhány betonbunker és védőárok is.
Sepsiszentgyörgyi Panoráma 3.29 km-re. Sepsiszentgyörgyi Panoráma
Fenyőerdő 3.35 km-re. Fenyőerdő - Benedekmező
Unitárius templom 3.4 km-re. 1334-ben Kylien néven említi a pápai tizedjegyzék. 1567-ben a regestrum 22 kapuval jegyzi.
[ Fel ↑ ]
Nagy-Bogáts kúria 3.62 km-re. Sepsiszentgyörgy Szemerja városrészében, a József Attila utca 12 szám alatt áll az eklektikus, tornyos, Nagy-Bogáts családi ház. A 19-dik század végén, 1904-ben épült Szotyori Nagy Ferenc szemerjai földbirtokos tervei alapján.
Kariatida szobor 4.24 km-re. A Kariatida nevű, fába faragott térszobor Sepsiszentgyörgy Újszemerja lakónegyedében, az Andrei Saguna és Vasile Goldis utcák kereszteződésénél levő parkocskában található. A város központi parkjában, 2009 nyarán egy szobrásztábort rendeztek, ennek műterméke ez a szobor is.
Veczerkő
Veczerkő>
A Veczerkő Erősd falutól délre, 3 km-re található, a Felső-Veczer nevű hely déli lejtőjén. A magas dombot körbefolyta az Olt, a folyó fölé óriásokhoz hasonló konglomerátum-sziklák nyúlnak be.
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Banesti - Turisztikai látnivalók Csíkjenőfalva - Turisztikai látnivalók Paraul Carjei - Turisztikai látnivalók Stulpicani
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.