Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Sepsiszentgyörgyi Panoráma - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Sepsiszentgyörgyi Panoráma

Sepsiszentgyörgyi Panoráma | Hol van ez a hely?

Sepsiszentgyörgyi Panoráma

Sepsiszentgyörgy városát 1332-ben Sancto Georgio néven említik. Már korán vásártartási jogot szerzett, melyet 1520-ban II. Lajos kibővített.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Panoráma Segítség Sepsiszentgyörgy A Kolcza-negyed felé 8126. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Sepsiszentgyörgyi Panoráma fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Sepsiszentgyörgyi Panoráma! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Sepsiszentgyörgyi Panoráma közelében?
Tetves-kút. Megközelíthetjük a kék pont mentén, vagy a Sugás fürdői útról is. Árapataki helynév - Pesty Frigyes helyneveit tanulmányozva, kiderül, hogy Árapatak község közelében, a Határon van egy kútforrás, a Tetves kút. (itt geodobozt is lehet keresni)
Világháborús bunker. A célnak biztos megfelelt - A célnak biztos megfelelt, jó rálátás kínálkozik az Előpataki-hágóra. (turisztikai hely geoládával) Vártemplom. Sepsi 1 - Nagyon szép és csendes környék. Honvéd-forrás. A Honvéd-kút az Erős-oldal aljában, a Sepsiszentgyörgyről Sugásfürdőre vezető aszfaltút mellett található. (látnivaló és geodoboz)
Szobrok a Bálház helyén. Oreg fak a parkban - A valamikori Balhaz most szakszervezeti intezmeny. Első világháborús hősök emlékoszlopa Sepsiszentgyörgy Kovászna megye. Katonai temeto - Az elso vilaghaborus emlekmu a kozos temeto kozpontjaban talalhato, sajnos elgge elhanyagolt allapotban. Faragott állatfej. Sepsiszentkirály környékét böngészve a neten, két érdekes fotóra bukkantam a Panoramio egyik oldalán.
Hol volt hol nem volt. Autokra nezve - Hosszu Zoltan alkotasa ez a szobor, de meg tobb mint 200 szobra van szetszorva mindenfele. Régi kőhíd Sepsiszentkirály. Ez a régi kőhíd Sepsiszentkirály határában található, egy jó km távolságra a Baróti hegység gerince felé. Mar nem a regi - Mint mar a cimben is utaltam, mar nem a regi.
Állomás környéki tavak Sepsiszentgyörgy. A szemet, lelket nyugtatóan, a tóban kacsák is úszkálnak a halászok bosszantására. Tomenti romantika - Tesztelek egy uj rejteket ott, es ha bevalik, ujratesszuk ezt.
Unitárius templom Kilyén. 3.3 km-re. Református templom Sepsiszentkirály. 1334-ben de Sancta Rege, 1508-ban Zenthkiralij néven jelentkezik az oklevelekben.
Fenyőerdő Benedekmező. 3.5 km-re. Unitárius templom Sepsiszentkirály. Gőzmozdony Sepsiszentgyörgy. A vadi új vasútállomás előtt vesztegel vakvágányon egy régi és érdekes korabeli igazi gőzmozdony. Soros mozdony es nem Berci - Kersd elol, ahova befersz. (látnivaló és geodoboz)
Millenniumi fenyves Sepsiszentgyörgy. 1896-tól kezdődően a millennium emlékére emlékfákat, általában fenyveseket ültettek. Emlekmuvek - Sepsiszentgyorgy emlekmuvei.
Óriáskő Szotyor. A szikla tetőlapján egy öt láb átmérőjű embersarok alakú bemélyedés van, melyről a néphagyomány azt tartja, hogy az egy óriás sarkának a benyomulása, ki innen egy lépéssel a Brassó feletti Cenk hegyre lépett át. Érdekes darab - Érdekes darab, egy érdekes helyen.
Forrás az Olt partján Sepsiszentgyörgy. De csak az egyiket keresd a három közül. Aréna - Egyértelműen megtaláltam a rejtekhelyet, doboz viszont sehol.
Szentkereszty-kastély Sepsiárkos. A Szentkereszty-kastély Sepsiárkos alsó végében helyezkedik el, a főutról jegenyesor által határolt ut vezet fel hozzá. egy szep park - Hat igen!A bejutas egy keveset nehezkes volt , de osztan ment miutan lepengettunk fejenkent 3 penzt.

Sepsiszentgyörgyi Panoráma románul - in limba romana: Panorama Sfantu Gheorghe


Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Sepsiszentgyörgyi Panoráma gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Romhalmaz - Keményen folyt holmi vezetékek lerakása, noha a felső víztározó már romhalmaz...
 • A dolog kétesélyes - Először az alsó víztározónál kerestük, csak később jöttünk rá, hogy a fentinél is megnézhetnénk...
 • A víztározónál - Egy kis keresgélés után ez a dobozka is meglett...
 • Pacé-tető - Miután a Kolcza-gödör környéki pakurár-kutyák majdnem lerágtak és a szandálom is elszakadt a meredek oldalon elértem ide is...
 • esti séta - ...
 • a szentgyörgyi panoráma - Egy kis esti ládázás a környéken...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Sepsiszentgyörgyi Panoráma? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Nagy-Bogáts kúria
Nagy-Bogáts kúria
Sepsiszentgyörgy Szemerja városrészében, a József Attila utca 12 szám alatt áll az eklektikus, tornyos, Nagy-Bogáts családi ház.
Kolcza-gödör
Kolcza-gödör 1.09 km-re
RH1823 Kolcza-gödör Sepsiszentgyörgy

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.