Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Sepsiszentgyörgy - Háromszék - Orbán Balázs: A Székelyföld leírása

Szent-György neve, szabadalmai, adománylevelei, vásárai, pecsétje, lustra, történeti jelenségek, harczok a törökökkel. Az önvédelem dicső napjai. Szentgyörgy város és falu egyesülése. Háromszék székháza, kórháza. A szentgyörgyi ref. collegium. Daczó és Székely család. Szentgyörgy temploma, várkastélya. Libacz. Debren pataka. Szentgyörgyi oláhok. Váradi József sirja. Őrkő, Gém vára, gyógyforrások. Szentgyörgy közeli csaták 1848-49-ben. Sepsiszentgyörgy című fejezet részletesen Sepsiszentgyörgytől Bodokig Terra Siculorum
116_sepsiszentgyorgy_reformatus_templom.jpg
A reformátusok temploma Sepsiszentgyörgyön
Orlowski-forrás Királykő-hegység 56.72 km-re. Régebb jelzetlen útvonalon lehetett ide eljutni, ma a piros háromszöget követve indulhatunk ide, a Barcába ömlő Calinet-patak hídjától.
Kincsek völgye Páró 41.87 km-re. Kincsek völgye Páró
Hirtelen-puszta Dél-Hargita 50.35 km-re. Itt halad át a Tolvajos-tető felől érkező kék sáv turistajelzés a Csíkszentimrei Büdösfürdő felé.
Református templom Bodos 25.39 km-re. Talán ezért mondogatták a szomszéd falusiak tréfából nekik, hogy Bodost akár le is lehetne padolni. Almaszedés után - Egy kis almaszedés után kerestünk és találtunk rá a dobozkára. Bodos - A rejtekhelyet már messziről kiszúrtam, de előtte szétnéztem a templomban. Kis templom ures likkal - Bodvaj fele utkozben egy kis kitero, es mar meg is van a rejtek.
Sziklaerkély az Olt felett Tusnádfürdő 31.02 km-re. Sziklaerkély az Olt felett Tusnádfürdő Az Olt felett - Ahogy a hidat eszrevettuk, akkor mar konnyunek gondoltuk, de megsem lett az. Tusnádfürdő 5. - Gps nélkül ezt a rejtekhelyet nem is volt egyszerű megtalálni. EKE-tábor 2015 - Bolyongásom közben majdnem belecsúsztam az Oltba.
Római-katolikus templom Hosszúaszó 54.09 km-re. Közigazgatásilag Mindszenthez tartozik, a csíkszeredaiak egyik kedvelt pihenőhelye. Xantusz völgye - Egy jó kis tavaszi túrán kerestük meg a Xantusz völgyi ládákat. Fenomén - Egy fenomén a felhagyott temető. Megállt az idő - Megállt az idő.
Nagy Piliske 19.83 km-re. Megközelítése legkönnyebben Dobollóról, vagy Keresztvárról lehetseges.
Csíksomlyó körút 57.5 km-re. Hegyi kerékpárral, illetve gyalogosan járható.
Torzó Bálványosfürdő 30.5 km-re. Torzó - Bálványosfürdő
Julis-borvíz Újtusnád 37.33 km-re. Julis-borvíz Újtusnád
Tortomai halomsirok 30.5 km-re. A halmok egy részét már a 19-dik század derekán megbolygatták. Egy erdekes hely - Keso delutan indultunk a sirok fele tele voltam varakozassal. Itt csak lehetett doboz... - Ezt az ureget korbekutattuk, nem is olyan kicsi, konyekig benyultunk de doboz sajnos nincs. Sajnos - Sajnos a dobozt valaki kiemelte.
Sasok tava Szilon-havas 47.82 km-re. Sasok tava Szilon-havas Nagyon szép kis eldugott tó ez a Sasok tava - A Fekete-völgyön keresztül közelítettük meg a Sasok tavát. Felhők között - A kék háromszög jelzést követve másztunk ki.
Jákob lajtorjája Zabola 30.85 km-re. A műalkotás helye a térképen valószínűleg helytelen.
Kalibáskő Gyermekvilág 53.65 km-re. Most csend van, nem játszanak itt gyerekek, a kapu pedig zárva. A játszótér tele volt - A pünkösd előtti pénteken utaztam erre. Játszótér - Ezt sem volt nagy ördöngösség megtalálni.
55.76 km-re. Számtalan zuhatagot és vízesést képez.
Borvíz fürdő Bölön 16.92 km-re. Borvíz fürdő Bölön
Lempes-domb 20.55 km-re. Lempes-domb
Földvár Homoródalmás 50.19 km-re. Földvár Homoródalmás Megkésett bejelentés - A gerincen közelítettem meg a helyet ay antenna felöl. Ártatlan és üres geoüveg - Május másodika volt, kint esett az eső. Artatlan - Igaz, hogy ures de azert a szegeny geouveg nem tehet rola.
Sport- és szabadidőpark Csíkszereda 53.65 km-re. A létesítmény területén mászóköteles játszótéri elemek, labdajátékokra alkalmas pályák, gumiburkolatos futópálya, és egy krossz- és kerékpárpálya is van.
Sós kút Homoródújfalu 42.63 km-re. A kút mélysége 3 m, a vízoszlop magassága benne 3 m (1882-es mérés).
Maradvany Kovaszna 30.77 km-re. Maradvany Kovaszna 1986
Iskola és községháza Homoród 43.96 km-re. Iskola és községháza - Homoród
52.86 km-re. A helyet a különböző elnevezések dacára is jól ismerik a Kéruly fürdőt felkeresők, amelytől a Tolvajos patak mentén felfelé 2 km-re fekszik. Csodás - Szenzációs hely, ritkán látni ilyen szépet, bár a barlangba való bejutás nem olyan egyszerű. Színek közt - A leírás elolvasása után kíváncsian vártuk, hogy mi is felfedezhessük a kincset. Rókalyuk - A geodobozt nem sikerült megtalálnom.
Faluborvize forrás Kisbacon 28.82 km-re. A bodvaji letérőtől körülbelül 500 m távolságra, Magyarhermány felé. Gólyagyűlés - Megcsodáltuk a gólyagyűlést, majd jót ittunk a finom borvízből. Gyönyörű idő - Ez volt a negyedik láda, gyönyörűen fel lett újítva. Szep es forgalmas hely - Biztosra mentem, es nem kaptam semmit, marmint a dobozkat, habar a borviz es a kornyeke az nagyszeru es gondozott.
Szacsvai panoráma 16.06 km-re. Szacsvai panoráma A doboz poénja - Töröltem a bejegyzésból a rejtekhelyre utaló konkrét utalásokat, hiszen a doboz poénja, hogy három lehetséges rejtekhely közül csak egyikben van a geodoboz. A társaság türelmetlen volt - Nagyon ötletes rejtés és kitartást igényel. Egyik legszebb hely, erdemes felmenni - Kisse kicsi az odu, amiben a doboz van.
Égigérő vackorfa Fenyés Csíkszentkirály 50.69 km-re. A szép szavaktól ösztönözve, elindultam megkeresni a mesebeli vadkörtét.
Szent Imre herceg mellszobra Gelence 35.25 km-re. Szent Imre herceg mellszobra Gelence
Fenyősági borvíz 34.95 km-re. Fenyősági borvíz
Toplós-kút 30.87 km-re. Több hiedelem is fűződik hozzá.
53.54 km-re. A nevezetes domb Csíkzsögöd és Csíkszereda határán fekszik, jelenleg a Megyei Kórház, valamint a Harvíz szögesdróttal elkerített létesítménye található rajta. Nagy Laji dombja - Csíkszeredában töltött egyik hétvégénk alkalmával kerestük fel a Nagy Laji dombját. Kerekecske dombocska - Megkerestük a Nagy Laji dombját, meglett a sárga emberke is, az összes sziklarajzzal együtt, és persze a doboz is. A dombon - Nehéz volt ráakadni a kicsi sárga emberkére a nagy oldalban, de csak addig amig nem a megfelelő gödörben kerestem, utána ment minden mint a karikacsapás.
Diákemlékmű Barcaföldvár 16.47 km-re. A település délnyugati végén található, kocsival is megközelíthető. Gondozatlan emlekmu - Nehany perces kereses utan meglett a dobozka. Erről is jó tudni - Meglett a dobozka. Diákok - A dobozt nem találtam meg.
SZNM 5 Csernáton Hősök emlékműve 21.42 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 5-dik stáció - Csernáton - Hősök emlékműve Ez is a SZNM - Na itt mar nem voltak sem csaholo ebek, sem emberek. SZNM-Csernáton - Történelem versenyre készülve ellátogattunk a csernátoni múzeumba. VIII. Állomás - Télen elég kopár a környék, nem annyira megnyerő, de megvan a maga varázsa.
Törökvár 15.57 km-re. A keleti részén található a 918 m magas Küszürüs-tető. A legmagasabb nem is a legmagasabb - Kisse nehez volt odatalalni. Köszönet jkgabor-nak - A Törökvár helyszínére jkgabor vezetett bennünket, végül csapatmunkával találtuk meg a romokat, a két évvel ezelőtti, szacsvai találkozó alkalmával. A láda jól van - Megtaláltuk.
Ploti-barlangok Sepsikőröspatak 6.8 km-re. Az oldalban látszik a fejtésvonal, azt kell követni - a falu végétől, a cigányteleptől vagy 100 méter után kell felkapaszkodni a meredek oldalba. Agyagosan - Ezeket az ugynevezett tektonikus fulkeket mar reg ismertem, meg a favago eveimbol, Kisgyorgy batyank nyomaban felkeresve. Kutyaugatás - Hamar meglettek az üregek, az érdekelt dobozos üreg is, lekecmeregni is sikerült épségben.
Bánya-tető alatti forrás Szeltersz 52.73 km-re. Bánya-tető alatti forrás Szeltersz
Patikamúzeum Finta-ház Kézdivásárhely 31.09 km-re. A Finta-ház elődje egy körtornácos ház volt, amit 1835-ben építettek, majd 1972-ben lebontanak.
Református templom Szacsva 15.61 km-re. Református templom Szacsva Megvan ez a doboz is - Kár a templom állapotáért, ha belül ilyen szép. Szep rejtes - Kicsit suru a bozot, de azert annyira nem veszes. Sötétben - A sötétedés ellenére megtaláltuk a korhadt csutakot, benne a téglát és a köveket, de a doboz nem került ki.
Egykori cinóber-bánya Büdösfürdő 45.1 km-re. Egykori cinóber-bánya Büdösfürdő Kiabál, hogy rejtek - A címet a gyermekek ajánlották. Ládaellenőrzés - A Mesebeli tisztás volt az úticél, de ha már itt jártunk, leellenőriztem a környék rejtéseit. Lucs-tőzegláp - Most olvasom, hogy 2017-ben kerestétek a tőzeglápot, de nem találtatok róla ismertetőt.
Benedek Elek fürdő Kisbacon 28.76 km-re. Benedek Elek fürdő Kisbacon Legyen inkább újjászületés - Azért remélem, nem lesz itt igazi forradalom, és nem végzem gyűlölt diktátorként :-). Lepusztult feredő - Aznap a Fenyős-patak völgyében rejtettem, a Bodvaj környékén. Feredő - Nem volt nehéz megtalálni a dobozt, mert a kőrisfák között egy bükkfa van.
Benkő-kert Baróti-hegység 9.33 km-re. Benkő-kert Felfedezni - Kivancsi voltam, hogy milyen is a Benko kert.
Református templom Bölön 17.58 km-re. Az egyházi javakat közösen használják, és úgy látszik egy ideig a templomot is. Na, ebbe sikerült bejutnom - Szerencsére a harangozónő ráért, így egy szép élményben volt részem.
Bükk feje Csíkmindszent 53.23 km-re. Fitód falu neve ugyanis, népies magyarázat szerint abból ered, hogy a Hosszúaszóban lakó fiak egyre tovább tódtak, azaz építkeztek. Egyszer lenéztem, majd felnéztem - Kerékpárral indultam egy kis rejtéssel is egybekötött dobozkeresésre. A keresztfánál - Kiértünk a Bükk fejére és megálltunk a keresztfánál.
Tatárvár Barcaszentpéter 18.7 km-re. Maga a Várhegy jól látható minden irányból, úgy a Barcaság, mint Háromszék felől is. Rejtés a tatárvárnál - Ott voltunk a rejtésnél. Barcaszentpéter felől a Várhegyre - Barcaszentpéter irányából közelítettem meg a Várhegyet, a számtalan földút egyikén. A kő marad, a víz halad - Megtaláltuk, a tatárok nem voltak otthon.
Bagoly-forrás Oltszem 14.02 km-re. Bagoly-forrás a fürdő épülete mellett található. Másik vizes túra - Most sem volt szerencsénk az idővel. Sasszem a Bagoly-kútnál - A GPS kicsit félre húzott, az emlékmű fele, de meglett a doboz, bár elég szemetes helyen lapult. Egy kut ami nincs es van - Egy szep kut kovacsoltvasbol de szarazon, sajnos.
Feketevár Apáca 22.16 km-re. A Feketevár név talán egy, a kezdetben fagerendákból épült palánkvárra utal. A fal duvad - Megvan a doboz. Ez is szinten a farsang alatt volt - Miutan jol kifenykepeztuk magunkat a szines-cafrangos farsangi menetnel, meg azert a vizi vagy fekete varat is meglatogattam. Nemsokára nem is lesz - Sajnos csak az egyre tovább omló bástyát találtuk meg.
Református templom Kálnok 7.22 km-re. A kálnoki református templom előtti téren található a mellszobra, mely a soproni mellszobor pontos mása. A kis testver - Miutan a nagy testvert megmasztuk johetett ez a haranglab is. Haranglábba rejtve - Valóban ott lapult a doboz a leírás szerinti helyén. Harangláb - Megtaláltam a dobozt is.
Szegények feredeje Tusnádfürdő 31.77 km-re. A Csukás-tó feletti terasz lejtőjén található a felújított Papok vagy Szegények feredejének nevezett, 21,5 fok hőmérsékletű, népi fürdő medencéje. Ha már itt jártunk - Utólag jöttünk rá, hogy a kőfal vége az nem az elején van, hanem a végén. EKE-tábor 2015 - Hát ez tényleg a szegények feredeje, ha egyáltalán a szegények is igénybe vették valaha. Feredő - Hát eléggé lerobbant egy hely.
Kerék-domb alatti vízesés Ágostonfalva 26.9 km-re. Kerék-domb alatti vízesés Ágostonfalva Ekezetek - Tehat konkreten, mivel en nem irok ekezetes karakterekkel, magyaran mondva "magyarul" a leirasaimban. Hiba kijavítva - Rájöttem, hogy milyen nyomtatásra gondolsz. Koszi - Koszi.
Unitárius templom Felsőrákos 30.31 km-re. A gótikus korból egy keresztelőkút maradt meg.
Hunárka Rétyi Nyír 12.37 km-re. Hunárka Rétyi Nyír Teljesítménytúra levezetéseképpen - A II Háromszéki Teljesítménytúra alkalmával találtam meg, amelynek szervezésében maga a ládatulajdonos is részt vett. Útban Szacsvára - Csakúgy potyolt minket a hódara, de a fotó segítségével könnyen meglett a geodoboz. Régi kedvenc hely - Gyakran eljárok a környékre, ismerőseimnek mindig felajánlom, hogy keressék a dobozkát.
Református templom Sepsibodok 11.53 km-re. Református templom Sepsibodok Kopjafa kerítés - Épp harangozáskor értünk a templomba, így miután a doboz hamar meglett be is jutottunk, és megcsodálhattuk bent is. Az Oltfejben - Bodok olyan szamomra mint egy hazajaras. Bodok - Sikerült bejutnom a templomba.
Geometrikus kompozició Kovászna 29.56 km-re. Geometrikus kompozició Kovászna
Tiborc vára 26.76 km-re. A várból mára csak a falak körvonalai maradtak meg egy lekerekedett töltés formájában. Erdővidéki vártúra - Egy kis erdővidéki vártúra alkalmával, egy kis séta az erdőben. Vakond - A mai napnak azzal a cellal indultam neki hogy a nalam levo utazo vakondot berakjam a tortomai halomsirok kornyeken levo dobozba, de mivel azt nem talaltam meg, igy a Tiborc varanal levobe kerult bele. Vakond ki - Egy kis őszi séta alkalmával ujra rákerestem a dobozra, de sajnos eléggé szét volt ázva a tartalma.
Nepomuki Szent János-kápolna Csíksomlyó 57.16 km-re. 1767-ben épült Salamon Imre kolostori gondnok saját költségén. Kápolna - Nem is tudtam, hogy ez egy rejtekhely. Hol lehet? - Hiába keresgéltünk a szószék alatt, a ládának (vagy füzetnek) hírét sem láttuk.
1.53 km-re. A szemet, lelket nyugtatóan, a tóban kacsák is úszkálnak a halászok bosszantására. Ami mar csak a romantika volt akkor - Sajnalom, hogy mennyi szemettel szembesultem. Olt - A rejteket megtaláltam, de a dobozt, sajnos nem. Tomenti romantika - Tesztelek egy uj rejteket ott, es ha bevalik, ujratesszuk ezt.
A bükkfa szíve Uzonkafürdő 27.31 km-re. Az egyik bükkfának 4,5 m kerülete van, a törzsén egy gömbölyű daganat látható.
Székelykapu Torja 28.97 km-re. A 15 m széles és 9,5 m magas kaput, Daragus Attila alpolgármester kezdeményezésére, a falu önerőből állította, 2005-ben.
Születés szoborkompozició Sepsiszentgyörgy 0.53 km-re. A város központi parkjában, 2011 nyarán egy szobrásztábort rendeztek, ennek műterméke ez az alkotás is. Hol a szuletes? - Hat igen, megszuletni nem nagy dolog, csak lehet fajdalmas.
Országzászló emlékmű Tusnádfürdő 31.86 km-re. Országzászló emlékmű Tusnádfürdő Turul - Nem sikerült a dobozt megtalálnom. A talapzat mindkét jobb sarka üres volt - Kerestem a geodobozt a talapzat jobb első sarkánál, majd a szemben állva jobbkéz felőli sarkánál is, de egyik helyen sem találtam.
Fehér Torony Brassó 29.17 km-re. Fehér torony - Brassó Megvan - Megtalaltam. Hosszas keresgélés után megtaláltuk - A szemét tényleg hangulatromboló, de - lássuk be - legalább elriasztja az illetékteleneket a geo"ládától", így feltehetőleg hosszú életű lesz. Egy regi tartozas - Szegyen nem szegyen egyik legnehezebb brassoi dobozom volt.
Szőcs Mátyás-ház Kézdivásárhely 30.83 km-re. A műemlék-épület az Állomás utca 16 szám alatt található.
Kalaszló vízesése 54.73 km-re. Kalaszló vízesése Itt így is, úgy is meg kell állni - Útban voltam hazafelé. Szemettelep - Vegre elallt az eso is, elindultunk Ojtoz fele. Zubogó Kalaszló - Hazafele mi is megálltunk itt, megcsodáltuk a vízesést, de a bővizű, zubogó Kalaszlón nem tudtunk átkelni.
Borsáros-láp Csíkszentkirály 49.75 km-re. Borsáros-láp Csíkszentkirály Rejtés után keresés - Láttuk, hogy van egy új rejtés, nem akartuk kihagyni. Szem elé került - Nem volt szem előtt, de elé került a doboz az Y-ból, magasság-mélység ellenére. Lakat alatt - Sajnos ez a rejtekhely már nem látogatható, mivel a bekerített természetvédelmi területet lakattal lezárták.
Egykori Kommandó-Kovászna kisvasút 35.76 km-re. Egykori Kommandó-Kovászna kisvasút
Mirkvásári öreg tölgyfás legelő 39.16 km-re. Itt csodálhatjuk meg az ország egyik legöregebb, több mint kilencszáz éves tölgyfáját, a Kárpátok öregét is. Tiszta és kellemes legelő - Mirkvásár északkeleti szélén, a híd mellett egy nagy kőre festve megtaláltuk a jelzést a tölgyfás legelő felé. Románia legjei - A Románia legszebb fái adatbázisában található fák között, a mirkházi Kárpátok örege a kerület alapján a 7-dik fa.
Magyar Honvéd Rétyi Nyír 12.3 km-re. A szobrot 1942-ben állították az I világháboruban harcolt rétyi 24-es honvéd gyalogezred, a brassói 24-es Honvéd Bajtársi Szövetség tagjai. Összetört doboz - A Magyar Honvéd sértetlenül áll, ami nem mondható el a dobozról. Hamarosan felújítva - Tényleg rossz állapotban van. Törött, de megvan - A jelzett helyen megtaláltuk a dobozt.
Várhegy Lécfalva 17.86 km-re. A Várhegy viszonylagos magassága kicsi, csak 20 m. Banja nem banja de megvan - Sokszor megjartam ezt a helyet, de most talaltam egy dobozkat is. Drótszamárral - Kihasználva a szép őszi időt, biciklizés közben kerestem rá erre a rejtekre. A tehénpásztornak nincs internetje - GPS nélkül fedeztem fel újra ezt a helyet.
A barcarozsnyói vár 39.41 km-re. A város keleti részén található a 150 méter magas Várhegy. Szép rejtés - Ügyes, szép rejtés. Megtaláltuk - Dukéákkal és Kerekesékkel. Diakeveimre vissza - Itt a var arnyekaban gyakorlatoztunk, valamikor ugy a 80-as evek elejen.
Kőcsűr Vargyas-szoros 43.26 km-re. Kőcsűr Vargyas-szoros Szemfenék vizsgálat - Már többször próbálkoztam ezzel a rejtéssel. Régi szálláshelyen - Délután bicikliztünk a Vargyas völgyében az aszfaltúton. Visszatérés 3 év után - A dobozka nagyon rossz állapotban, beázva.
Fekete laktanya Brassó 28.84 km-re. Fekete laktanya Brassó
Tölgyes-vízesés 54.03 km-re. Tölgyes-vízesés
Kőfotel-vízesés Bánya-patak 43.93 km-re. Kőfotel-vízesés Bánya-patak Büdösfürdői vízeséske - A madártemető után ezt a vízesést kerestük meg. Bánya-patak II - A Mesebeli tisztástól elndultunk a Bánya-patakába. Tönkretett vízesés - A Bánya-patak mentén több helyen is erdőirtás volt.
Unitárius templom Nagyajta 20.53 km-re. A XV-dik században kapta gótikus formáját, amelyből sok megmaradt, bár többször is átalakították. Megint egy bezárt templom - Megvan a hely, csak megint egy bezárt vártemplom. Geotrekking majális alkalmával - A 2018-as Geotrekking majális második napján, az apácai Tolvajos-barlang bejárása után érkeztünk Nagyajtára. Nem pusztultak el a freskók - Családunk egyik tagja néhány hónappal ezelőtt részt vett a felújított templom bemutatásán.
Nicolae Ioan-forrás Csukás-hegység 42.18 km-re. Valamikor Hármas-forrásnak nevezték, de ma már csak két csövön keresztül folyik. Dobozcsere - Mivel kisgyerek is segített a keresésben, egy könnyű sétát választottunk, a Muntele Rosu-menedékháztól közelítve meg a forrást. Köszönöm a dobozcserét - Remélem tudom majd viszonozni, ha valamelyik általatok rejtett geodoboz karbantartásra szorul. Sikerélmény - Izgalmasnak indult a kirándulásunk, hiszen az öt hónapost is útnak indítottuk a Csukás csúcs felé.
Papolci panoráma 31.8 km-re. Papolci panoráma Egy regi ut, uj kontosben - Marcius idusan Kezdivasarhely fele tartva tettunk egy kiterot a papolci utra. Látkép a vadonból - Kommandóról ereszkedve, a biciklisek számára kissé riasztó mocorgásokat hallva, de közben szökkenő őzet is látva jutottunk el erre a helyre.
Létrás-szakadék 35.05 km-re. A szűk hasadékban a patak vize 60 métert esik, és ezalatt 7 kisebb-nagyobb vizesést hoz létre, innen a Hétlépcső-vizesés elnevezés. Kiépített kanyonok helyett fél spárga - Nem lépcsőre, hanem egy ráadás létrára gondoltam. A kanyon felett - Csodálatos a kanyon, a vízesések, de egy kicsit zavaró a sok vaskorlát, lépcső meg létra, igaz nélkülük nehéz lenne végig haladni rajta. Létrák - Megvan a doboz is.
Szent Márton-templom Brassó 28.29 km-re. A templom ma is itt áll, a várfalon kívül.
Zsögödi régi temető Csíkzsögöd 52.68 km-re. A Fitód-patak partján fekszik, a város déli nyúlványát képezve. Temető - Megvan ez is. Új doboz az új temetőhöz - A régi rejtést is megtaláltam, de ez több kihívást jelentett (de nem föltétlenül kreatívabb mint az előző;) A legjobban viszont azt sajnáltam, hogy kivágták azt a kefe sűrű orgona bozótot, amiben olyan baljósan sejlettek a régi sírkövek. Egy kis hezitálás után - A képtárnál eldöntöttük, hogy ide jövünk és nem a Kis Vár dombjára.
Kerekeger feredő 57.79 km-re. Találkozik itt a Víz, a Fény, a Levegő és a Csend, hogy az embernek pihenését, gyógyulását szolgálja. Hogy őszinte legyek, én is legalább negyedórán át keresgéltem - Rendületlenül, minden elképzelhető helyre felmászva, bebújva, lehasalva, bekukkantva. Egerlap Csobotfalva - Megtalaltuk, megpihentunk a padon de a feredest inkabb kihagytuk. Sokadjara - Nem is tudom, hogy mar hanyadjara jarok is itt.
Egykori árvaleánynevelő intézet Kézdivásárhely 30.68 km-re. Egykori árvaleánynevelő intézet Kézdivásárhely
Unitárius templom Homoródjánosfalva 47.99 km-re. Unitárius templom - Homoródjánosfalva
Borvízmúzeum Tusnádfalu 39.05 km-re. A kiállítás tervezését és kivitelezését a Csíki Természetjáró és Természetvédő Egyesület, az Ars Topia Alapítvány vállalja magára, bonyolítja le magyarországi és erdélyi iparművészek, diákok közreműködésével és a helybéli lakosok, mesteremberek részvételével.
Emlékpark Dálnok 16.5 km-re. Emlékpark - Dálnok
Mikes-kert Zágon 28 km-re. Mikes-kert Zágon Tölgy és kápolna - Több mint 20 éve jártam itt, nagyon másabb környezet fogadott most.
51.91 km-re. Szent István-borvízforrás Fehérkő Kászonfeltíz Kászon 1 - A kászoni túránk első állomásán nem volt szerencsénk, csak a rejtekhelyet találtuk meg. Ölében vagy tövében? - Biztos szeretnék lenni, hogy jó helyen kerestétek. Volt, nincs - A Tömlőhozó ösvényen indultunk felfele, s benéztünk ide is friss vízért, A doboz nincs már meg sajnos, és nem volt nálunk másik hogy pótoljuk.
Mackó bácsi feredője Kisbacon 27.6 km-re. Van itt gyógy- és fürdőmedence, iszapfürdő, ivókút, és meseösvény is.
31.58 km-re. Fortyogófürdő Egy kis biciklizés - Nagybátyámmal és a kislányával voltunk a Fortyogónál vizért és amíg ők vizet töltöttek addig én felkerestem a rejteket. Jegenye - Megtaláltam. Mikor lesz ebből gálickő? - Rettenetesen lepattant hely.
Mikes-Szentkereszty kúria Zágon 27.07 km-re. Mikes-Szentkereszty kúria - Zágon Kár, hogy zárva volt - Emblematikus, szép kúria.
Nagy Murgó alatt a Hatodon 22.64 km-re. Ez a Hatod hágó 710 méteren.
51.74 km-re. 17 kádas meleg fürdője 1957-ben épült, azóta többször felújították. Legyen egy ilyen rejtés is - Én már többször is ellenőriztem a rejtést, és a geodoboz mindig a helyén volt. Végre megvan - Sokadjára keresem. Ládaellenőrzés - Ma este kibicikliztem Zsögödfürdőre, a borvízforráshoz.
59.23 km-re. Csíkszeredától 34, Szentegyháza várostól, melyhez tartozik, 6 km-re található. Egy az egyben - A kicsi dobozok elvihetők, arra az esetre, ha a megtaláló szeretne dobozokat rejteni, és csak egy előkészített doboz hiányzik a rejtéshez. Nyelvhasználat, geojátszóterek rejtései, androidos alkalmazások - Úgy gondolom, hogy annak a gyakorlatnak, amikor egy nép vagy közösség kizárólag a saját nyelvét hajlandó használni, vannak előnyei és hátrányai is. Dzsungel az út mellett - A koordináták szerint a fenyőtönköt megtaláltuk.
Kommandó Ringó-híd 39.34 km-re. Ha a híd alatt szemlélődsz, vele együtt, a meteorológiai állomás műszereiről leolvashatod, mit hoz a szél a Kecskefej felől. Elazva - Konnyen megtalalhato dobozka, sajnos a benne levo papirka el van azva. Felcimkézve - A ringó híd közelében levő doboz felcimkézve. Séta a Baszkán - A harci díszes doboz sajnos jégbe van fagyva.
Kádár-út 48.38 km-re. Kádár-út
Nagy Imre képtár Csíkzsögöd 52.84 km-re. Megtekinthető itt Nagy Imre festőművész munkáinak állandó tárlata. Okos rejtés :) - Gratulálok, nagyon okos rejtés, igazán ötletes. Nagy Imre képtár - A Nagy Laji dombján megtalált geodoboz után, erre vezetett utunk. Kupaktanács - Kupaktanács ide vagy oda, a dobozt kiszagoltuk.
Katolikus templom Tusnád 39.41 km-re. Katolikus templom Tusnád Az ut mellett - Erdekes egy templom, azt is hittem, hogy siman viszem, na nem. Az utolsó - Tusnádfürdőről hazafelé tartva, bár már jól esteledett, úgy döntöttünk, ezt a rejtekhelyet még bevállaljuk. Isti túra 5. láda - Szép templom, kár, hogy zárva volt, de a láda megtalálásához nem kell bemenni, úgy, hogy ne ijedj meg ha zárva.
Vaskereszt a Costilán 53.14 km-re. Vaskereszt a Costilán
Mária oltár Büdös-hegy 30.81 km-re. A Büdös-barlang, a Madártemető, a vitriolos források, az Apor lányok feredője, hogy a Mohost és a Szent Anna-tót, a Bálványos várát ne is említsem. Szűz - Megtaláltam,elég sokat kellett várnom míg egyedül maradtam,de aztán tiszta lett a levegő. Ahol meg nem jartam - Nagyon sokat jartam a barlanghoz fel, de meg ezen az uton nem. Üres zacskó - Sokszor voltunk a barlangnál, és a Mária-oltárhoz közelítve úgy tűnt ez rövidebb út a barlanghoz, mint a megszokott.
Kőkert éle 34.5 km-re. Kőkert éle Pénteken találtuk meg ezt a geodobozt - A Medve-szakadék felől érkeztünk, az erdőben vágva utat magunknak. Kőkert éle - Nagyon erdekes rejtes, de ovatosan kell maszni ,mert konnyen le lehet esni.
Katolikus templom Esztelnek 41.06 km-re. Ezt az 1958 évi renováláskor a gótikus elemek mögött felfedezett román kori emlékek feltárása, illetve azonosítása is megerősíti. A talpam a földig ér - Jöttünk, láttunk, találtunk, bejegyeztünk. Kerítés - A rejtek, az megvan, de a doboz nem került elő. Télen nem olyan, mint nyáron - Miután megkerestem a berecki földvárak rejtéseit, hazafelé tartottam.
Kilátó Kurmatura-gerinc 54.95 km-re. Kilátópont - Kurmatura-gerinc
[ Fel ↑ ]
Rétyi-tó - Kovászna megye
Rétyi-tó - Kovászna megye 12,3 km-re
Veczerkő
Veczerkő 15,34 km-re
A Veczerkő Erősd falutól délre, 3 km-re található, a Felső-Veczer nevű hely déli lejtőjén. A magas dombot körbefolyta az Olt, a folyó fölé óriásokhoz hasonló konglomerátum-sziklák nyúlnak be.
[ Fel ↑ ]
2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.