Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Pincevár - Zalán - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Pincevár - Zalán | Hol van ez a hely?

A Baróti-hegységnek egy keleti irányba benyúló vonulata van, ami Zalánt dél felől határolja, azt pedig dél felől a Kóréh-patak határolja. E hegynyúlvány tetejét nevezi a nép Pincevárnak. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Pincevár Zalán fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Zalán és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Pincevár! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Pincevár Zalán közelében?
Oltszemi emlékpark. A turulmadaras emlékmű 2006-ban készült a honfoglalás és hősi halottak emlékére.
Református templom Sepsibodok. Sepsibodok látnivalója a református temploma, melynek különlegessége a hatalmas szívmintákkal díszített karzata. (különleges hely geodobozzal)
Barokk kapu Zoltán Étfalvazoltán. Bagoly-forrás Oltszem. Az oltszemi fürdőközpont az Olt lankáján helyezkedik el. (látnivaló és geodoboz)
Vadasi hágó. (turisztikai hely geoládával) Sóskút-forrás Oltszem. Itt található Mikó Miklós gróf 1827-ben épült vadászkastélya. (itt geodobozt is lehet keresni)
Leánykavár Oltszem. A Leánykavár egy régi erődített település.
Unitárius vártemplom Sepsiárkos. Répás medence Zalánpatak. Ha a Répás medence vizében két hétig napi tíz percig mártózunk, jótékony hatással lesz érrendszeri betegségeinkre, serkenti a vérkeringést, jó csonterősítő hatása van, és nyugtatja az idegrendszert.
Református templom Étfalva Étfalvazoltán. Étfalva református temploma 1802-ben épült feltehetően egy korábbi helyén.

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Zalán térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Pincevár gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Pincevarrol megegyszer - Na most ez a var is bekerul a rejtekek korforgasaba...
 • Türelmetlenül - A rejtekhelyek megtalálásáról szóló bejelentéseket türelmesen várjuk, az új ládák bejelentését türelmetlenül :-) Azért, ha van fotód a Pincevárról, felteheted...
 • Várjuk - Gábor, várjuk akkor türelmetlenül az új ládáid bejelentéseit a rengeteg meglepetéssel...
 • Pincevararol roviden - Pincevarat jol ismerem , a ,,haromszeki vartura-kalauzban" az en fenykepem szerepel a varrol...
 • Sikerült eljutni Zalán környékére? Tetszett a Pincevár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Református templom
Orbán Balázs és Entz Géza szerint Zalán templomának román kori kapuzata feltehetőleg 12-13.
Unitárius templom
Egykoron népi hagyományairól volt híres a falu.
Református templom
Kálnok legismertebb személyisége Dr.
Veres barátok templomának romja
Sepsikőröspatak és Kálnok közötti dombon áll a Veres barátok templomának romja.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.