Tetves-kút - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Sfantu Gheorghe - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Tetves-kút

Ez nem más, mint egy omladozó kővályú egy forrás közelében, az erdő sűrűjében megbújva, amelyet a helybeliek nem tudni, hogy miert is, Tetves-kútként ismernek. Megközelíthetjük a kék pont mentén, vagy a Sugás fürdői útról is. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Betonküpü Havasan Útmutató Emlékmű Megzavartuk az őzeket Nem iható Betongyűrűben Kifolyás Darabokra törve... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Tetves-kút rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
10965 Bod Péter Megyei Könyvtár. Sepsiszentgyörgy 1948 előtt két jelentős könyvgyűjteménnyel büszkélkedhetett. 11323 Székely Nemzeti Múzeum. A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum, Kós Károly tervei alapján épült 1911-12-ben. 11373 Vártemplom. A város régi Ópiaca, a mai Kálvin tér építészeti műemlékegyüttes. 11718 Első világháborús hősök emlékoszlopa. 11734 Bronz Vilma. Bronz Vilma, az integető lány. 12215 Egykori Hungária szálló. Egykori Hungária szálló, ma a Posta épülete. 12573 Születés szoborkompozició. A Születés nevű szoborkompozició Sepsiszentgyörgyön, a Császár Bálint és a Nicolae Iorga utcák találkozásánál, tömbházak között található. 12956 Szobrok a Bálház helyén. Sepsiszentgyörgyön, az úgynevezett Régi piac terén, a Csiki út és a Grigore Balan út sarkánál lévő kis zöldövezetben, néhány műalkotás áll. 13982 Sugásfürdő. Sugásfürdő Sepsiszentgyörgytől 8 km-re fekszik nyugatra. 14089 Régi kőhíd. Ez a régi kőhíd Sepsiszentkirály határában található, egy jó km távolságra a Baróti hegység gerince felé. 14636 Szoborpark. 14683 Unitárius vártemplom. A sepsiárkosi unitárius templom berendezéséből figyelemre méltó a gótikus orgona, a márványozott festésű, három faragott vázával díszített papi szék, valamint a késő klasszicista, díszítetlen padsor. 14720 Damokos Ákos villa. Az előterében egy bástyával ellátott épület a régi képeslapokon Damokos Ákos villájaként van feltüntetve. 14893 Szentkereszty-kastély. A Szentkereszty-kastély Sepsiárkos alsó végében helyezkedik el, a főutról jegenyesor által határolt ut vezet fel hozzá. 15019 Hol volt hol nem volt. A Hol volt, hol nem volt. 15311 Faragott állatfej. Sepsiszentkirály környékét böngészve a neten, két érdekes fotóra bukkantam a Panoramio egyik oldalán. 15574 Várhegy. Az árkosi Várhegy Sepsiárkostól 3,5 km-re található, északnyugat felé, a Súgó- és az Égevesze-patakok találkozásánál.

Néhány székely szó jelentése:
Kóha = Máglyafa. Kókis = Kakas. Kokó = Tojás. Kokojza = Áfonya. Komótcipő = Félcipő házi használatra. Kompona = Majorok használják, mint súlymértéket.

Természeti értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Honvéd-forrás
Honvéd-forrás - Erős-oldal.
Kolcza-gödör 1.79 km-re
RH1823 Kolcza-gödör Sepsiszentgyörgy
Őrkő
Sepsiszentgyörgyön van egy érdekes hely, Őrkőnek hívják.
Sepsiszentgyörgyi Panoráma 2.46 km-re
RH1813 Sepsiszentgyörgyi Panoráma
Világháborús bunker
Az előpataki hágó is, mint megannyi más erdélyi hágó, a második világháborúban a harcok színtere volt.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Árapataki helynév - Pesty Frigyes helyneveit tanulmányozva, kiderül, hogy Árapatak község közelében, a Határon van egy kútforrás, a Tetves kút...
 • Könnyed séta - A kék pontot jártam végig, és utamba esett, kellemes kis séta volt...
 • Esti séta - Egy kis esti séta a Tetves-kúthoz...
 • Megközelítés gps nélkül - A Krassó-Szörény geotábor alkalmával, több kalandos találkozásunk volt...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.