Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Szolcsvai víznyelő - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Szolcsvai víznyelő

Szolcsvai víznyelő | Hol van ez a hely?

Ponor-patak víznyelője..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Kolostor Parasztház Itt balról kell kerülni Nyereg 4583 A vízesés és a kilátó 1 A vízesés és a kilátó 2 A Ponor-patak víznyelője Vízesés A szikla tövében van a víznyelő A Poeni-patak vízesése 1. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szolcsvai víznyelő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szolcsvai víznyelő! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Szállás

Szállás a közelben


Keress szállást Szolcsvai víznyelő közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 0.09 km-re levő látnivalókkal: Ponor-víznyelő - Torockói-hegység (16 kép).
14714724481100
14714724491101
14714724501102
14714724511103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Szolcsvai víznyelő közelében?
Nagyponor-hágó. A vízválasztóhoz érve pompás panoráma tárul elénk. Kilátás - Enyed - Remete - Bredesty - Nagyponor felől jöttünk. (itt geodobozt is lehet keresni)
Szilas-patak rezerváció. A Thoroczkay vár alól kék sáv vezet a Szilas-patak völgyébe.
Remeteiszoros falu. Amilyen szép a falu környéke, ép olyan nehezen lehet megközelíteni. Mócházak - A dobozt nem tudtam megkeresni az ottani gyerektől meg leánykától. (itt geodobozt is lehet keresni)
Remetei panoráma. A Felsőenyed - Bucsum közötti 107I jelzésű megyei út áthalad a Torockói-hegységen nagyjából kelet-nyugat irányban, helyenként kb 1000 méteres magasságban. Nyuszika - Remek a panoráma, az út frissen kövezve. (különleges hely geodobozzal)
Remetei-sziklaszoros. A 2 km hosszú szoros 300 hektáron összetett jellegű természetvédelmi rezervátum, sziklafalainak magassága 150-200 méter. Kapu - Sokan élvezték a szoros hűvösségét. (itt geodobozt is lehet keresni)
A Thoroczkay család vára Fehér megye. Torockószentgyörgy határában, egy észak-déli sziklacsúcson, a Vársziklán található a Thoroczkay nemesi család erődítményének romja, melyet torockószentgyörgyi várnak is neveznek. Holdvilág - A telehold világított már, amikor a vár alá érkeztünk.
Torockószentgyörgy. A falutól nem messze található a torockószentgyörgyi vár. Macerás - Már a várnyeregből lefelé nehézkes, de aztán nagyon bozótós, benőtt, dzsuvás a hely.
Kőközi-szoros. Torockó és Nagyenyed között az autóút áthalad a Kőközi-szoroson.
Panoráma-kő. A Thoroczkay vártól a kék kereszt, majd a piros sáv jelzésen másztunk ki az Ordaskő alá.
Ordas-kő. Nyári tábor - Az EKE (Erdélyi Kárpát Egyesület) táborból tett Vidalykő-Ordaskő túrán találtam meg ezt a geodobozt. Vidalykő. A Torockói hegység északi részén, Vidaly (Vidolm) fölé emelkedő, a DN75-ös országúton Vidalytól Lunca ArieAYului-ig látható sziklacsúcs. Második nekifutas - Van amikor az otthoni tervek nem valósulnak meg a helyszínen.
Podságai-szoros. Csáklya-kő. A Csáklya-kő a Torockói-hegység egyik elszigetelt, olisztolitként beágyazódott és szelektiv erózió során felszinre került mészkőcsúcsa. Geokrety-k támogatása - Értem, tehát az utazó nevében szünet van a betűk és a számjegyek között, ezért nem találtam meg én.

Szolcsvai víznyelő románul - in limba romana: Cascada Vanatara

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Fehér megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Szolcsvai víznyelő adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Kúsztunk, másztunk, s annyi - Lehet, hogy régebb itt vitt az ösvény, de most ez egy félreeső hely, elég meredek oldalon kell sárban, bozótósban kapaszkodni, és az aljnövényzet miatt nem igazán látszanak a sziklák...
 • Lehet keresni okostelefonnal vagy táblagéppel is - A rejtek nem a vízesésre néz, nincs a csúszós hegyoldalban, sem a kilátó közelében...
 • Remek vízesés - Én is huszonéve jártam itt utoljára...
 • Gyönyörű vízesés - Kb...
 • Víznyelő - A dobozt nagyon könnyen megtaláltuk a rejtekfotó alapján, aki tudja hogy mit kell keresni az kb 15 méterről láthatja...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Szolcsvai víznyelő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Szolcsvai-búvópatak barlangja 2
Szolcsvai-búvópatak barlangja 2
Édesapám egyik kedvence volt ez a barlang, gyerekkoromban nagyon sokszor jártunk itt.
Szolcsvai búvópatak barlangja 1
Szolcsvai búvópatak barlangja 1
A Szolcsvai-búvópatak barlangja a Torockói-hegységben található egyetlen védett barlang.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Fehér megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.