Nagyhagymás-csúcs - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Trei Fantani Damuc - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Neamt megye

Nagyhagymás-csúcs

A Hagymás hegység legmagasabb csúcsa, ahonan tiszta időben páratlan a kilátás a környező hegyekre. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Nagyhagymás Nagyhagymás Nagyhagymás Kilátás 1 Kilátás 2 A Nagyhagymáson A Nagyhagymás csúcs Háttérben a Pásztor-kő és az Egyeskő Medvebarlang a sziklarengeteg mélyén Ablak a mélységre Zergeösvény az Amfiteátrumban... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Nagyhagymás-csúcs rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
10023 Bumeráng-szikla. A Patkó-kő lábánál, a csúcs alatt, van egy különálló sziklatömb. 10177 Patkó-kő. A Hagymás hegységben a Fehér mező fölé impozáns sziklafalaival magasodik a Patkó-kő. 10359 Száraz-patak. 11813 Vigyázó-kő. Az Öcsém-tető sziklafalának lábánál húzódó kőfolyást Ördög-malomnak, míg a közelében emelkedő sziklatömböt Vigyázó-kőnek nevezik. 13053 Fekete-Hagymás-csúcs. A Fekete-Hagymás a Hagymás-hegység második legmagasabb hegye. 13402 Öcsém-tető. Az Egyeskő menedékháztól a piros sáv jelzést követve juthatunk az Öcsém-tetőre. 14008 Háromkút-forrás. Erről a csodálatos 3 forrásról kapta nevét a völgyben elterülő település. 15590 Czofronka. A Hagymás hegység egyik jellegzetes sziklaformációja a Czofronka köve, amelyről csodálatos kilátás nyílik a környező havasokra. 18890 Tárnicsmező a Lik-puszta felett. Terkő irányából, mielőtt kimásznánk az Öcsémre, érdemes egy pihenőt tartani. 20033 Sziklataréj. Terkő és az Öcsém között, a piros sávval jelzett turista úton haladva, a gerincen pár érdekes sziklaalakzatot pillantunk meg. 21569 Felső-szoros. Kisbékás szórványtelepülés területén két szép mészkő szurdok található. 22756 Olt forrás. Az Olt folyó hossza 670 km, vizgyűjtő területe 24. 22784 Meddőhányó. 22800 Kerek-kő. A Kerek-kő a Hagymás-hegység vonulatának egyik legimpozánsabb sziklaóriása. 23679 Terkő-nyereg. A Terkő-nyereg fontos turisztikai csomópont. 23807 Ördög-hágó. Balánbánya előtt 2,5 km-re, a Gálkút-patak szádától indulva, az Ördög-hágón keresztül megközelíthetjük a Hagymás, illetve a Naskalat főgerincét.

Néhány székely szó jelentése:
Csöszle = Apró rovar, szúnyog. Csügör = Az apróra tört almát vízben állni hagyják, ennek leve a csügör. Csükevész = Rosszul fejlett gyermek, vagy állat. Csülközés = Apró kavicsok kifogdosását végző gyermekjáték. Csümördörgölő = Jókora, nehéz, görcsös sétabot. Csupor = Csésze, bögre.

Természeti értékek - Hargita megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Felső-mező
A Felső-mező a Fehér-mező felső, keleti részében található.
Fehér-mező
A Nagyhagymás hegységben található mészkő plató.
Vasalt mászóút
Bár nem igazi via ferrata, az Egyeskő tetejére vastag vassodronyok segítik a biztonságos feljutást.
Pásztor-kő
Kiindulópontunk a Hargita megyei Balánbánya, az Olt felső folyásánál fekszik, Csíkszeredától 38 km-re, és Csíkszentdomokos vasúti állomásától 11 km távolságra.
Melegvíz-forrás
Háromkút egyik csodája a Melegvíz-forrásnak nevezett bővizű karsztforrás, amely a majd 1800 m magas Hagymás- hegység lábánál tör a felszínre és a kristálytiszta vizű Kisbékás-patakba ömlik.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Világítás a Nagyhagymáson - Édesapámra emlékeztünk a keresztnél...
 • Fehér-mező és íróalkalmatosság - Ha nem sikerül, majd teszek én, mert előreláthatólag még 3-4-szer megfordulok ott a tábor idején...
 • Lobogjon a hajunk - Tudod aki rejtette ,ugyan lobogott a haja a szelveresben ...
 • Langyos hagymaszagban kirándulva - Szerdán megtaláltam a Zergepárkány-túra lejárásának keretében...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.