Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Nagyhagymás-csúcs - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Nagyhagymás-csúcs | Hol van ez a hely?

A Hagymás hegység legmagasabb csúcsa, ahonan tiszta időben páratlan a kilátás a környező hegyekre. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Nagyhagymás Nagyhagymás Nagyhagymás Kilátás 1 Kilátás 2 A Nagyhagymáson A Nagyhagymás csúcs Háttérben a Pásztor-kő és az Egyeskő Medvebarlang a sziklarengeteg mélyén Ablak a mélységre Zergeösvény az Amfiteátrumban. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Nagyhagymás-csúcs fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Nagyhagymás-csúcs! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Nagyhagymás-csúcs közelében?
Háromkút-forrás. A Hagymás hegység keleti lábánál patakként kitörő víz több ágra szakadva, dús, zöld mohában gazdag szigeteket alakít ki. (itt geodobozt is lehet keresni)
Czofronka. (itt geodobozt is lehet keresni)
Tárnicsmező a Lik-puszta felett. A kilátás is szép innen, de ami tavasszal igazán lenyűgöző, az a bársonyoskék tavaszi tárnicsmező. (itt geodobozt is lehet keresni)
Sziklataréj Ter-kő. 6.4 km-re. Terkő és az Öcsém között, a piros sávval jelzett turista úton haladva, a gerincen pár érdekes sziklaalakzatot pillantunk meg. (különleges hely geodobozzal)
Felső-szoros. Kisbékás szórványtelepülés területén két szép mészkő szurdok található.
Olt forrás. Az Olt folyó hossza 670 km, vizgyűjtő területe 24.
Románul - in limba romana: Varful Hasmasul Mare

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Nagyhagymás-csúcs gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Világítás a Nagyhagymáson - Édesapámra emlékeztünk a keresztnél...
 • Fehér-mező és íróalkalmatosság - Ha nem sikerül, majd teszek én, mert előreláthatólag még 3-4-szer megfordulok ott a tábor idején...
 • Lobogjon a hajunk - Tudod aki rejtette ,ugyan lobogott a haja a szelveresben ...
 • Langyos hagymaszagban kirándulva - Szerdán megtaláltam a Zergepárkány-túra lejárásának keretében...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Nagyhagymás-csúcs? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Felső-mező
A Felső-mező a Fehér-mező felső, keleti részében található.
Fehér-mező
A Nagyhagymás hegységben található mészkő plató.
Vasalt mászóút
Bár nem igazi via ferrata, az Egyeskő tetejére vastag vassodronyok segítik a biztonságos feljutást.
Pásztor-kő
Kiindulópontunk a Hargita megyei Balánbánya, az Olt felső folyásánál fekszik, Csíkszeredától 38 km-re, és Csíkszentdomokos vasúti állomásától 11 km távolságra.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.