Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Nagyhagymás-csúcs - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Nagyhagymás-csúcs

Nagyhagymás-csúcs | Hol van ez a hely?

A Hagymás hegység legmagasabb csúcsa, ahonan tiszta időben páratlan a kilátás a környező hegyekre...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Nagyhagymás Nagyhagymás Nagyhagymás Kilátás 1 Kilátás 2 A Nagyhagymáson A Nagyhagymás csúcs Háttérben a Pásztor-kő és az Egyeskő Medvebarlang a sziklarengeteg mélyén Ablak a mélységre Zergeösvény az Amfiteátrumban. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Nagyhagymás-csúcs fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Nagyhagymás-csúcs! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Trei Fantani, 4.05 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Csíkszentdomokos sziklabérczei Tarkő növényzete, sziklái. Öcsémtetej. Egyeskő. Az óriások asztala, elrejtett kincseik. Ködokozta csalódás. Népmonda a Tarkőről.
Szállás

Szállás Trei Fantani - Neamt vármegye


Keress szállást Trei Fantani közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 0 km-re levő látnivalókkal: Nagy-Hagymás - Hagymás-hegység (24 kép).
14714723251100
14714723271101
14714723281102
14714723291103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Nagyhagymás-csúcs közelében?
Háromkút-forrás. Erről a csodálatos 3 forrásról kapta nevét a völgyben elterülő település. Őszi séta - A geodoboz épségben várja továbbra is a megtalálókat! Most, őszi színekbe öltözve még szebb Háromkút. (látnivaló és geodoboz)
Czofronka. Évnyitó mászás - Czofronkára esett választásom, mivel innen körbe- kereken láthatom kedvenc hegyeimet. (itt geodobozt is lehet keresni)
Tárnicsmező a Lik-puszta felett. A kilátás is szép innen, de ami tavasszal igazán lenyűgöző, az a bársonyoskék tavaszi tárnicsmező. (itt geodobozt is lehet keresni)
Sziklataréj. Terkő és az Öcsém között, a piros sávval jelzett turista úton haladva, a gerincen pár érdekes sziklaalakzatot pillantunk meg. Kilátások - Nahát! :) Mi pedig nem sokkal később, amikor fennebb emelkedett a felhőzet, a Bucsecsben és a Királykőben gyönyörködtünk, aztán a Csalhó is félig-meddig felfedte magát. (különleges hely geodobozzal)
Felső-szoros. Kisbékás szórványtelepülés területén két szép mészkő szurdok található. Jégpadok - Gyönyörű a  rétegesen felfagyott Kisbékás medre, a helyenként feltörő, örvénylő víz.
Olt forrás. 7.2 km-re. 010 km2, keresztül folyik Székelyföldön, Királyföldön, majd Fogaras vidékén. 686 méter - Előre is köszönöm a dobozcserét.
Kerek-kő. A Kerek-kő bércének párkányán hallgatni lehet a csendet. Geomarcipán, avagy meglepetés a csúcson - Meghívást kaptam egy Háromkúton és környékén, túrázással és rejtéssel eltöltendő hétvégére.
Terkő-nyereg. Megtaláltuk az elveszett telet is - Úton az Öcsém fele, az Ördög-hágó irányából érkeztünk a hófödte Terkő-nyeregbe. Ördög-hágó. Balánbánya előtt 2,5 km-re, a Gálkút-patak szádától indulva, az Ördög-hágón keresztül megközelíthetjük a Hagymás, illetve a Naskalat főgerincét. Ördögi meredek - Túránk első állomása a hideg vizű forrás volt.
Lok forrása. A völgyben az út a meredek aljáig kocsival is járható.
Alsó-szoros. A Kis-Békás-patak Békás folyóval való torkolatától 3 km-el fennebb a Gyilkos-havas két kisebb mészkő küszöbével szűkül össze a Kis-Békás-patak völgye. Meli és jkgabor - Ezt a geodobozt az egyik rejtekhely-találkozó alkalmával rejtettem el.
Ködlátó-nyereg. Csúcsai kilátás nélküliek, erdővel borítottak. Köd nélkül - Túránk végén még kiugrottunk a nyeregbe.
Gyümölcsénes-tető. Véráldozat - Ezt is megértem.

Nagyhagymás-csúcs románul - in limba romana: Varful Hasmasul Mare

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Nagyhagymás-csúcs adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Világítás a Nagyhagymáson - Édesapámra emlékeztünk a keresztnél...
 • Fehér-mező és íróalkalmatosság - Ha nem sikerül, majd teszek én, mert előreláthatólag még 3-4-szer megfordulok ott a tábor idején...
 • Lobogjon a hajunk - Tudod aki rejtette ,ugyan lobogott a haja a szelveresben ...
 • Langyos hagymaszagban kirándulva - Szerdán megtaláltam a Zergepárkány-túra lejárásának keretében...
 • Tisztelt mindenki - Ezuton gratula mindenkinek, termeszetesen beleertve a mi csodalatos atyainkat is, akik annyi mindent tettek a rejtekhely felpartolasaert...
 • Gábor gratulációja - Azon morfondírozom, hogy vajon Gábor kinek gratulált...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Nagyhagymás-csúcs? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Felső-mező
Felső-mező
A Felső-mező a Fehér-mező felső, keleti részében található.
Fehér-mező
Fehér-mező
A Nagyhagymásban található mészkő plató.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.