Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Vigyázó-kő - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Vigyázó-kő

Vigyázó-kő | Hol van ez a hely?

Az Öcsém-tető sziklafalának lábánál húzódó kőfolyást Ördög-malomnak, míg a közelében emelkedő sziklatömböt Vigyázó-kőnek nevezik. A Vigyázó-kő kilátóponjára a Balánbányáról az Egyes-kőre vezető, kék sávval jelzett túraútvonalból ágazik el, a kék kereszttel jelzett ösvény...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Közelebbről Az Egyeskő Távolabbról A Vigyázó-kő tetején Az Egyes-kő ördögmalom 1 ördögmalom 2 Kilátás 1 Kilátás 2 Juhok az Öcsém-tetőn Vigyázókői láda. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vigyázó-kő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22746 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vigyázó-kő! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Balánbánya, 2.63 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Csíkszentdomokos sziklabérczei Tarkő növényzete, sziklái. Öcsémtetej. Egyeskő. Az óriások asztala, elrejtett kincseik. Ködokozta csalódás. Népmonda a Tarkőről.
Szállás

Szállás Balánbánya - Hargita vármegye


Keress szállást Balánbánya közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 0 km-re levő látnivalókkal: Vigyázó-kő és az Öcsém-tető szeptemberben (17 kép).
14714742831100
14714742841101
14714742861102
14714742881103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Vigyázó-kő közelében?
Nagyhagymás-csúcs. Világítás a Nagyhagymáson - Édesapámra emlékeztünk a keresztnél. (itt geodobozt is lehet keresni)
Ördög-hágó. Balánbánya előtt 2,5 km-re, a Gálkút-patak szádától indulva, az Ördög-hágón keresztül megközelíthetjük a Hagymás, illetve a Naskalat főgerincét. Ördögi meredek - Túránk első állomása a hideg vizű forrás volt. (különleges hely geodobozzal)
Terkő-nyereg. Északnyugati irányba a piros sáv jelzés az Egyes-kőhöz vezet. Megtaláltuk az elveszett telet is - Úton az Öcsém fele, az Ördög-hágó irányából érkeztünk a hófödte Terkő-nyeregbe. (itt geodobozt is lehet keresni)
Ködlátó-nyereg Hargita megye. Csúcsai kilátás nélküliek, erdővel borítottak. Köd nélkül - Túránk végén még kiugrottunk a nyeregbe. (itt geodobozt is lehet keresni)
Felső-mező. A Felső-mező a Fehér-mező felső, keleti részében található. Felhők között - A borús idő miatt választásunk ma a Hagymás-hegységre esett.
Kilátópont. Tolvajok tavasza - A 2018-as evet koszontenem minden kedves rejtek keresonek, egy elmaradt portyaval, de meg bepotolhato, most virtualisan megkozelitve. Kígyófej-szikla. Egy óriáskígyó fejéhez, kitátott szájához hasonlít a víz melletti szikla, már csak a nyelvét kell hozzáképzelni. Palás patakmeder - Jól esett a halkan csordogáló patak hűvössége.
Rejtek-csúcs. Régóta tervezzük ide a rejtést, a hely pontos azonosítása is időt vett igénybe. Történelmi pillanat - Régi álmom teljesült.
Ilia-tető. Háromkúton, a Kis-Békás jobb oldali mellékágán lejártuk az egykori utat, melyen az öreg csángók Gyimesbe jártak át.
Vársarka. Területét sűrű bozót borítja.
Pásztorbükk. Csíkszentdomokos határában, a Pásztorbükk nevű csúcs alatt 1816-ban emlékkeresztet állítottak, mely szomorú történelmi eseményre emlékeztet. Volt még bejegyzés a füzetben? - Gratululálok Gábor! Te voltál az első megtaláló? Hiszen ez a geodoboz már 3 és fél éve várja a látogatóit.
Fehér-mező. A Nagyhagymásban található mészkő plató. Örök szépség - Fehér-mező szépsége örök.

Vigyázó-kő románul - in limba romana: Stanca La Panda

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Vigyázó-kő adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Zöld majom - A részeg erdőn józanul áthaladtunk, megsimogattuk az ördög malmát, megcsodáltuk a csúcsról a panorámát...
 • Teli napsutesben - A csiki -23 fokos kodbol jol esett a napsutesben turazni, elsonek a Vigyazo-kovet szemeltuk ki...
 • Eke túra - Egy novemberi Eke túrán kerestük meg a dobozt...
 • Egy ködös napon - Az Öcsém-tetőről ereszkedtünk le ide és kerestük meg ezt a geodobozt...
 • Zold majom a ladaban - A csucson osszefutottam egy masik csapattal, igy egyutt talaltuk meg a ladat...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Vigyázó-kő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Öcsém-tető
Öcsém-tető
Az Egyeskő menedékháztól a piros sáv jelzést követve juthatunk az Öcsém-tetőre.
Vasalt mászóút
Vasalt mászóút
Bár nem igazi via ferrata, az Egyeskő tetejére vastag vassodronyok segítik a biztonságos feljutást.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3614 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.