Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát! Bejelentkezés után.

Vigyázó-kő

Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Innen kb. 30 perc alatt érhetünk ki a szikla tetejére, majd onnan kb. 20 perc az út tovább az Egyeskő menedékházig...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben Vigyázó-kő felé - regisztráció után.

***

Néhány kép a Vigyázó-kő képtárból:

Közelebbről
Közelebbről
Az Egyeskő
Az Egyeskő
Távolabbról
Távolabbról
A Vigyázó-kő tetején
A Vigyázó-kő tetején

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vigyázó-kő fotóalbumba!

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vigyázó-kő!

Az Öcsém-tető sziklafalának lábánál húzódó kőfolyást Ördög-malomnak, míg a közelében emelkedő sziklatömböt Vigyázó-kőnek nevezik. A Vigyázó-kő kilátóponjára a Balánbányáról az Egyes-kőre vezető, kék sávval jelzett túraútvonalból ágazik el, a kék kereszttel jelzett ösvény. Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Balánbánya, 2,63 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Csíkszentdomokos sziklabérczei
Fontos látványosságok és népszerű látnivalók (részletek bejelentkezés után)
Jancsó Benedek mellszobra Gelence 87 km-re.
Jancsó Benedek mellszobra, 2001 - Gelence.
Havadtő Református templom 83,1 km-re.
A 19-dik században építettek meg a település központjában a református templomot. Az építmény északi részén egy felirat is olvasható.
Büdösgödör BüdösfürdőBüdösgödör Büdösfürdő 45,1 km-re.
Büdösgödör - Vidám-sétány, Büdösfürdő.
Vácmány 93,3 km-re. Átvizsgáltuk a szekeret, az étterem hirdetőpaneljét, az oszlopot, a fákat, de semmi. Itthon jártam MVhelyen és a környéken minden bejelentett ládát kiírtam egy listára.
Unitárius templom OklándUnitárius templom Oklánd 65,1 km-re.
Ha a fenyők beszélni tudnának, először a10 hársfáról emlékeznének, melyeket a millennium évében ültettek. Megvan a geodoboz, Gabor. A harmadik Rejtekhely-vadászat Erdélyben találkozó alkalmával kerestük meg ezt a geodobozt. Megtaláltam a filmes dobozkát. A történelmi emléket hordozó Rika-hegység lábánál települt Oklánd unitárius temploma melletti fenyőfák állnak.
Orbán Balázs mellszobra SzékelylengyelfalvaOrbán Balázs mellszobra Székelylengyelfalva 58,3 km-re.
A Székelylengyelfalván született Orbán Balázs író, történész, természetrajzi, néprajzi, és művészettörténeti kutató, a Székelyföld leírása szerzője. A legnagyobb székely névvel kitüntetett Orbán Balázs köztéri mellszobra a katolikus templomtól északkeletre, a művelődési ház melletti téren található.
Gróf Széchenyi István mellszobra Székelyudvarhely 58,1 km-re.
Gróf Széchenyi István mellszobra, Székelyudvarhely.
Evangélikus erődtemplom ZágorEvangélikus erődtemplom Zágor 99,5 km-re.
Zágor középkori templomáról nincs adat, temploma viszont volt, mert valószínűleg 14-dik századi település. A mai templom egy gótikus templom utóda, 1723-24-ben épült, bástyás várfal veszi körül, északnyugati tornyán 1653-as dátum van. Mitán elhagytam Domáldot, eljutottam a zágori evangélikus templomhoz.
Bethlen-várkastély AlsóbúnBethlen-várkastély Alsóbún 87,2 km-re.
A romokat a mai Bún község központjától délre, 1,5 km-re, a Nagy-Küküllő egykori kanyarulatában találjuk. Szeretnék visszamenni vagy 150 évet a történelemben, hogy láthassam ezt a kastélyt ép állapotában. Ha ez betonút, akkor a leírás pontos. A négy saroktornyos, valaha külső falakkal és sarokbástyákkal megépített várkastély a Küküllőközi dombvidék területén állt.
Sóskút-forrás OltszemSóskút-forrás Oltszem 76,7 km-re.
Nem messze a falutól egy bikarbonátos-sós gyógyvíz található. Nagyon otletes rejtes, ugyanugy a "tipp" is. Tényleg a szikla szíve mögött van. Egy nap alatt harom dobozt megtalaln. Oltszem Sepsiszentgyörgytől északra fekszik, itt található Mikó Miklós gróf 1827-ben épült vadászkastélya.
Új negyed Malom utca Etéd 64,2 km-re.
A cigány népesség Etéd falu lakosságának felét alkotja, hármas rétegződés jellemzi őket. Érdemes egyet sétálni a településen, és megfigyelni a házaikat, ma már erőteljesen alakítják a faluképet.
Szarvas-ház SegesvárSzarvas-ház Segesvár 94,2 km-re.
Talán helyesebb volna a Szarvasagancsos-ház elnevezés, hiszen az épület neve németül Haus mit dem Hirschgeweih. Segesvár egyik építészeti különlegessége, a Szarvas-ház, az Iskola utca 1 szám alatt található - Nevezik még Szarvasháznak, illetve Szarvasos háznak.
Kerekeger feredőKerekeger feredő 32,8 km-re.
A Somlyó-hegy védelme alatt található égerláp a Természet jótékony erejét testesíti meg. Találkozik itt a Víz, a Fény, a Levegő és a Csend, hogy az embernek pihenését, gyógyulását szolgálja. Már többen is jelezték, hogy nem kapják a geoegeret. Megtalaltuk, megpihentunk a padon de a feredest inkabb kihagytuk. Rendületlenül, minden elképzelhető helyre felmászva, bebújva, lehasalva, bekukkantva.
Kőmosó-tó CsíkrákosKőmosó-tó Csíkrákos 25,6 km-re.
A Göröcsfalva közelében levő, benyúló földnyelvvel rendelkező, a rejtő által Nyelves-tónak keresztelt tó, az újabban elhelyezett irányjelző táblákon Rákosi tó elnevezéssel jelenik meg. Ez a rejtekhely volt abban a pillanatban a lakhelyemhez legközelebb levő, nem saját, általam még meg nem keresett. Körbejártuk, nézelődtünk, kavicsbánya, vadkacsa, halász volt a környéken. Elég szép a látvány, nem zavart meg senki a keresésben, de sajnos mégsem találtuk meg a dobozt.
Büdös-barlang BálványosfürdőBüdös-barlang Bálványosfürdő 62,4 km-re.
A torjai Büdös-barlang egész Erdély leghíresebb mofettája. Egy néhány méter mélységű üreg, amelyből belélegezve mérgező, de a bőrőn át felszívódva vérkeringést serkentő hatású gázkeverék áramlik ki. Tusnádfürdőről indultunk a Bálványosfürdő felé vezető úton. Én is így jártam. Teljesen szabályos a leírások alapján keresni a rejtekhelyet, akár gps nélkül is.
Lutheránus templom CikmántorLutheránus templom Cikmántor 92,2 km-re.
Első okleveles megjelenésekor már szász település, s így bizonyos, hogy abban az időben temploma is van. A régi templomot 1851-ben lebontják, helyén 1865-ben épül a mai templom klasszicista stílusban.
Gyermekek palotája Marosvásárhely 97,4 km-re. Bár a Gyerekek palotája viszonylag közel van hozzám.
DisznórióDisznórió 25,6 km-re.
A Fertő-nyeregtől a Fertő-tető felé érdemes kitérni a Disznó-hegyre, vagy ahogy még a térképen szerepel a Disznórió. Innen nagyon jó kilátás nyilik egyrészt a Hargita vonulataira, valamint a csíki medencére, és a falvakra. Miután a Fertő-nyeregben sikertelenül kerestük az ott elrejtett geodobozt, elindultunk a Disznó-hegyre.
Magyar-Nemere-csúcsMagyar-Nemere-csúcs 62,3 km-re.
A Nemere gerincének a legszebb része a Magyar-, másnéven Kis-Nemere. A csúcson egy lapos sziklakilátó található, ahol tiszta időben szép kilátás tárul elénk.
Répás medence ZalánpatakRépás medence Zalánpatak 74,3 km-re.
Ha a Répás medence vizében két hétig napi tíz percig mártózunk, jótékony hatással lesz érrendszeri betegségeinkre, serkenti a vérkeringést, jó csonterősítő hatása van, és nyugtatja az idegrendszert. Megtaláltam a dobozt. Még mielőtt Zalánpatakra értünk volna, kicsit bámészkodtunk a szénégetők munkáját látva. Meg 2020-ban ott volt a padlo alatt, kovel takarva.
Felső-szorosFelső-szoros 9,8 km-re.
Kisbékás szórványtelepülés területén két szép mészkő szurdok található. Egy kellemes, hangulatos, közös túra napot zártunk a szorosban. Gyönyörű a rétegesen felfagyott Kisbékás medre, a helyenként feltörő, örvénylő víz. A Gyilkos-havas két kisebb mészkő küszöbével szűkül össze a Kis-Békás-patak völgye.
Íjásznő MarosvásárhelyÍjásznő Marosvásárhely 96,9 km-re.
A városközponttól északkeletre, a Somostető alatt lévő Párkány, vagyis Kornisa lakónegyed tömbházait, az egyetemvárost az 1960-as évek végén építették fel. Ekkor került Kulcsár Béla felívelő, lendületes plasztikája is, egy itteni hangulatos kis zöldövezetbe. A szobor körüli zöldövezet mellett kényelmes és ingyenes parkoló áll a kocsival érkező kincsvadászok rendelkezésére. Tényleg nincs meg, nem volt meg a doboz, de mostmár megvan, ha nem is a régi, de egy új. A fa megvolt, a repedes is megvolt, de a doboz nem.
Vajdaszentivány tava 91,5 km-re.
Déllői borvízforrás SzelterszDéllői borvízforrás Szeltersz 46 km-re.
Elindultunk egy kis körútra megkeresni néhány helyet, de főleg megfertőzni egy új játékost. A Déllői borvízforrás vize a Székely Selters forrásaitól légvonalban 300 m távolságra, északkeletre tör elő, egy faküpüből.
Bányató Küküllőmező 35,9 km-re.
Cseppköves bunker Kászon-völgyeCseppköves bunker Kászon-völgye 60,5 km-re.
A Kászon- és a Bellő-patak közötti hegygerincen húzódik az Árpád-vonal erődrendszerének a kászoni szakasza, melyet a 24/2 székely határvadász század háromszéki katonái védtek. Csepp, csepp, ez az a lassú víz, ami partot mos. Egyre jobban esett az eső, de nem akartuk kihagyni a rejtekhelyet, és különben is már elég vizesek voltunk. Bár ott volt az ösvény mellett, ezt találtuk meg utoljára s teljesen véletlenül.
Bicikliugrató pálya CsíkszeredaBicikliugrató pálya Csíkszereda 34,3 km-re.
A Dirt on Fire BMX- és MTB verseny helyszíne. Bicikliugrató, dirt jumping pálya - Csíkszereda.
Lobogófürdő Szentkeresztbánya 45 km-re.
Az 1900-as évek elején még működött, majd a források nagyrészének a bányamunkák miatt eltűnt a vize. Szentkeresztbánya környékén ásványvízforrásokat találunk a Kis-Homoród mentén, itt alakult ki a hajdan népszerű Lobogófürdő is.
Bagoly-kő HargitafürdőBagoly-kő Hargitafürdő 35,4 km-re.
Megközelítés a Kalibáskő vendéglő elől induló kék hámszög jelzésű túraösvényen, a hosszú gyaloglást kedvelőknek, ami körülbelül 8 km hosszú. Miután délben észrevettem a geodoboz bejelentését a Rejtekhely-en. Erdemes megkeresni a helyet. Most meg egyszer, nem csak a dobozért.
Nagy-Küküllő híd HéjjasfalvaNagy-Küküllő híd Héjjasfalva 83,5 km-re.
A Nagy-Küküllő hullámai felett átvezető híd a sárdi hid, a Székelyföld anyaszékének, Udvarhelyszéknek a határszéle nyugatról. A Székelyföldre vezető főútvonalt követve, amint az utas Segesvárt elhagyja, s aztán a gyönyörü fekvésű fehéregyházi kastélyt meghaladja, mind mélyebbre hatol a hegységek közé.
Rókaváros Szentkeresztbánya 47,8 km-re.
Margit-tárna, Gizella-tárna? Rókaváros (Vasbánya, Lövétebánya, Bányatelep) - Szentkeresztbánya.
Függőhíd SóváradFüggőhíd Sóvárad 62,2 km-re.
Sóvárad Szováta felőli kijáratánál egy fémből készült, deszka járófelületű függőhíd található. Régebb szerettem volna itt rejteni, de a híd előtti ketrec mindig visszatartott attól, hogy megálljak itt. Mivel erre jártunk, felkerestük a függőhidat.
Szent Mihály katolikus templom ÚjfaluSzent Mihály katolikus templom Újfalu 79,2 km-re.
Újfalu, románul Satu Nou, a Tatros mentén, Ónfalvától nyugatra, Aknavásártól délkeletre, Szőlőhegy és Szitás falvak között fekvő település. Szőlőhegy községhez tartozik.
Jávárdi-tető JávárdipatakaJávárdi-tető Jávárdipataka 7,5 km-re.
A legmagasabb pontján fenyvessel borított, 1444 m magas Jávárdi-tető a Jávárdi-patak völgye fölé magasodik. A pünkösdi geocitrom előtt szervezett Jávárdi-körtúra alkalmából érkeztünk a helyszínre. Útban a csúcs felé látványos sziklaalakzatokat tudunk megfigyelni.
Lina-kanyarLina-kanyar 35,6 km-re.
Az igazi Lina-kanyar egy kisebb, de lejtős kanyar a Csíkszeredából Székelyudvarhelyre vezető főúton, a csibai letérővel szemben, ahol Lina kocsmája is állt. Amíg bekapcsolódott a gps, addig is keresgéltünk és találtunk is egy geodobozt. Érdekes, hogy vannak olyan rejtések, amelyeket a gazdájuk soha be nem jelentett sehol. Valószínűleg rossz helyen gondolod a rejteket. Ma már összemosódtak az elnevezések, Lina-kanyarnak azt a szerpentines kanyart hívják, melynek az igazi neve Nagy-kanyar vagy Domb-kanyar.
Lázár-kúria CsíktaplocaLázár-kúria Csíktaploca 33,3 km-re.
Csíktaploca kőrisfája és hársfája a jelenlegi kultúrház, a volt Lázár-kúria előtt áll, társai azoknak a fáknak, amelyeket a kollektiv gazdaság idejében kivágtak. Ma már ennek a két fának is levágták a felső részét, pedig mesélhetnének a Lázár-családról, akiknek emlékét az itt kezdődő Lázár utca őrzi.
Hegy útja CsíkszépvízHegy útja Csíkszépvíz 24,1 km-re.
A tavaly júniusban jártam először a Hegy útján. Elindultunk, hogy megnézzük a Szent László Emlékhelyet. Csíkszépvíz központjából indul a fehér alapon piros kereszt jelzésű túraútvonal, amely a régi út - az egykori országút nyomvonalán halad.
Bökecs leve Bekecs-tetőBökecs leve Bekecs-tető 66,4 km-re.
A forrást 2013 ősszén kiépítették, betonlépcsőn lehet lemenni a forráshoz. Nekifutottunk még egyszer ennek a rejteknek, sikerült is megtalálni, beazonosítani Fakír kövét. Ez a doboz eltűnt. Nyárádselye felől mentem fel a Bekecs-tetőre. A Bökecs leve egyike a nyárádmentiek szent hegyéből, a Bekecsből eredő forrásnak.
Ködlátó-nyeregKödlátó-nyereg 4,2 km-re.
Keleti oldala a Terkő-mezővel szomszédos, a délnyugati oldal szintén egy kiterjedt legelő. Túránk végén még kiugrottunk a nyeregbe. A Terkő-nyeregtől délre, az Ördög-hágó szerpentinjeitől délkeletre található a Ködlátó-hegy, csúcsai kilátás nélküliek, erdővel borítottak.
Fenyősági borvíz 55,4 km-re.
Begyenkő sziklája Torjai-hegység 65,2 km-re. Öröm volt találkozni, közösen mászni, közösen eldönteni, hogy merre is. Bálványosfürdőről indultunk, Csiszárfürdő érintésével.
Bolyai János első sírhelye MarosvásárhelyBolyai János első sírhelye Marosvásárhely 97,3 km-re.
Bandi Árpád nyugalmazott matematikatanárnak köszönhetően 2010 januárjában, Bolyai János halálának 150. évfordulóján, megjelölték a nagy matematikus első sírhelyét, ahol 1860 és 1911 között nyugodott, 1894-ig jelöletlen sírban. Számomra mégis jobb a kidőlt fejfa a bozótban. Csak egy idős hölgy volt a közelben, de el volt foglalva egy sír gondozásával. Gratulálok az első helyhez.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Bejelentkezés után

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Vigyázó-kő adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Zold majom a ladaban - A csucson osszefutottam egy masik csapattal, igy egyutt talaltuk meg a ladat. Reszemrol egy belavari ladabol szarmazo zold majom kerult bele.
 • Egy ködös napon - Az Öcsém-tetőről ereszkedtünk le ide és kerestük meg ezt a geodobozt. Szerencsére míg itt voltunk felszállt a köd egy kicsit, és így a kilátást is tudtuk azért élvezni.
 • Eke túra - Egy novemberi Eke túrán kerestük meg a dobozt. Ezen a helyen már sokszor jártam, csak akkor még nem volt itt geodoboz rejtve.
 • Teli napsutesben - A csiki -23 fokos kodbol jol esett a napsutesben turazni, elsonek a Vigyazo-kovet szemeltuk ki. Szerencsere nem volt tul nagy a ho, de azert elegge megnehezitette a jarast.
 • Zöld majom - A részeg erdőn józanul áthaladtunk, megsimogattuk az ördög malmát, megcsodáltuk a csúcsról a panorámát. Kicseréltük az elázott noteszt, és kiszabadítottuk a több mint hat éve itt csücsülő zöld majmot (valahol máshol majd viszontláthatjátok).
 • Hiányzik a szekér - A hely megvan, csak hiányzik a szekér, s vele együtt a doboz.
 • Egynapos geotúra - Csíkban már dél volt amikor elindultunk, így a túrát majdnem az ebéddel kezdtük. Végül a Vártető kettes kilátópontjánál kerítettünk rá sort, a Főnök pihenőjének nevezett padon :-).
 • Báránybőrben - Megtörtént már, hogy a vadállatok szó szerint szétttépték a geodobozomat, táplálékot keresve benne. Ugyanis ők nagyon érzékenyek a szagokra, megérzik még a kezünkről ott hagyott kézkrém illatát is.
 • Kutyaszánhúzó verseny után - A tusnádi IV. Kutyaszánhúzó verseny után elindultunk egy kis rejtekhely vadászatra.
 • Csernáton - Az Alsó- és Felsőcsernátont egyesítő nagyközség Felső-Háromszék legnagyobb települése, Bod Péter szülőfaluja. Kézdivásárhelytől 9 km-re fekszik a Sepsiszentgyörgy felé vezető országút mentén, a Csernáton-patak völgyében.
 • Szép hely - Nekünk is tetszett. A családom is kezd lázba jönni amikor egy új helyhez közeledünk.
 • Bibarcfalva fele - Bibarcfalavára tartottunk, hogy borvízet töltsünk, de tettünk egy kis kitérőt, hogy megnézzük ezeket a forrásokat is. Na meg, hogy megkeressük a ládákat.
 • A Bagoly is madár, Csíkban madar - Ide is addig készültem rejteni, hogy ismét megelőztek. De, ahogy azt már egyszer kifejtettem, legyen a Péteré a dicsőség, enyém pedig a pont az ujabb szüz geodobozért.
 • Setét nem volt, patak igen s doboz is felette - Felmásztunk a sziklákhoz, Imecs kivadászta a dobozt a rejtekből. A G C jelet valószínűleg lemosta az eső.
 • Sikerült bejutni - A Teleki-kastély kapuja zárva volt, kapus sehol. Két telefonszámon lehet érdeklődni 0749-356134, vagy 0747-080614.
 • Mi voltunk a második megtalálók - Miután a tavaly nem találtuk meg a dobozt, most úgy döntöttünk, hogy újra megpróbáljuk megkeresni, és erre kitűnő alkalom volt ez a hétfői szabadnap. Most könnyen meglett a láda.
 • Részt veszek - Szacsvai medvék remegjetek. Jövünk.
 • Lakó nélkül - A fa lakója nem volt otthon. Gondolom, mert nem augusztus volt.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Vigyázó-kő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.