Balánbánya település (Hargita megye) Központ: Balánbánya. Balánbánya román elnevezése: Balan. Német neve: Kupferbergwerk.
Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Balánbánya (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Meddőhányó

Meddőhányó Balánbánya 2,05 km-re
Meddőhányó, Szilikózis-ösvény, Boty alja - Balánbánya

Both-vára

Both-vára Gyergyószentmiklós 15,59 km-re
Gyergyószentmiklósról a Gyilkos-tó felé haladva, a Békény és a Várpataka találkozásánál, az út bal oldalán emelkedik a Várdomb. A doboz a helyén van - A tornác alatt találtam egy X-et. Térdre borulva, a kápolna előtt - Több alkalommal jártam már itt. Jó kis kaptató vezet fel ide - Az ösvény mellett iszalag bokrok vannak.

Forrás Piricske felé

Forrás Piricske felé Hargita-hegység 34,85 km-re
A Csíkszeredából Székelyudvarhelyre vezető útról, a Piricske erdei útra letérve, 300 m után felhagyott házakat találunk. Nem rejt már - Szép helyen van a forrás, de sajnos fakitermelés folyik a környéken. A geodoboz a helyén van - BabBerci, ez a rejtés kifogott rajtad. Finom víz - Nagyon finom vize van ennek a forrásnak.

Katolikus templom

Katolikus templom Zetelaka 45,1 km-re
A római katolikus templom előtt áll az emlékkereszt, rajta felirat: Pro memoria hic aedificatarum ecclaesiarum 1092-1914. Köszönöm a helyezést - Aznap kimondottan olyan napom volt. Álca alatt - Hatalmas nagy ez a templom, érdemes lenne be is menni, de sajnos most ez nem jött össze. Sikerült bemenni a templomba, de a rejteket elnéztem - A Madarasi Hargitáról tartottam hazafelé, megálltam megnézni a templomot, megkeresni az itt elrejtett geodobozt.

Disznórió

Disznórió 23,01 km-re
A Fertő-nyeregtől a Fertő-tető felé érdemes kitérni a Disznó-hegyre, vagy ahogy még a térképen szerepel a Disznórió. Szemerkélő esőben a felcsíki falvak felett - Miután a Fertő-nyeregben sikertelenül kerestük az ott elrejtett geodobozt, elindultunk a Disznó-hegyre.

Kőgomba kalap nélkül

Kőgomba kalap nélkül Kirulyfürdő 42,73 km-re
Aki nyitott szemmel jár a természetben, lépten-nyomon új dolgokat fedezhet fel. Szikla - Miután ittam a Lobogó forrás vizéből, a patakon a fenyő hídon mentem át.

Sport- és szabadidőpark

Sport- és szabadidőpark Csíkszereda 34,32 km-re
Az egykori Szeredai-fürdőnél sport- és szabadidőparkot alakítottak ki, a különlegessége egy többszintes kilátótorony.

A sárkány gerince meddőhányó

A sárkány gerince meddőhányó Hargitafürdő 34 km-re
A Hargitafürdőre vezető út mentén, annak jobb oldalán, van egy kis, félhektáros meddőhányó.

Gyimes vára

Gyimes vára Gyimesbükk 25,5 km-re
Gyimesbükk község után, a Tatros-völgyének gyimesi szorosánál ma már nem találunk várat. Bagolyvár, Gyimesi határkövek - Az elmúlt vasárnap geodobozt helyeztem el a Bagolyvár bunkerének belsejében. Köszönöm az ajánlást - Tervbe vettem az említett két hely és doboz felkeresését is. Meredek lépcsők - Felcaplattunk a meredek lépcsökőn.

Mofetta

Mofetta Borszék 38,82 km-re
A borszéki mofetta az Ősforrás helyén található, 2010-ben került felújításra. Rejtekfotó - Keresgéltem az épület lábai körül, itt már nem volt ismerős kőkupac.

Suta-tó

Suta-tó Csíkszereda 33,42 km-re
A Suta-tó egy mesterséges tó, amelyet a Fitód patakán hoztak létre, Csíkszereda mellett. Szaraz tonak nedves partjan - Eleg elhagyott, es elhanyagolt hely, kar erte, de remeljuk feljon meg a napja. A tónál - Egy vasárnap délutáni kiruccanás alkalmával. Elhanyagolt hely - Megtalaltuk.

Nádasszéki sósfürdő

Nádasszéki sósfürdő Szeltersz 45,82 km-re
Szeltersz egyik nevezetessége a nádasszéki sósfürdő, vagy banyaúsztató - Balázs József- vagy Fekete-fürdő néven is ismerik.

Hágóbérce tanösvény Pottyand 33,45 km-re
A Hágóbérce tanösvény hossza 19 km, a menetidő 7-8 óra, a szintkülönbség 572 m.

Kontumáci templom

Kontumáci templom Gyimesbükk 25,53 km-re
A Rákóczi-várral szemben, a Tatros túlsó partján, a temető mellett van egy csodálatos zarándokhely. Sarokban - A mise végén, amikor a nagy tömeg elvonult, megkerestük ezt a geodobozt. Első megálló - Egy tartalmas, különleges látnivalókban gazdag hétvégét töltöttünk együtt a játékvezetővel. Határ - Szépen rendbehozták a romokat, de a famunka itt-ott javításra szorul.

Régi székelykapu Csíkszépvíz 22,58 km-re
A székely népi építészet különleges emléke az 1799-ben készült csíkszépvízi székelykapu.

Ortodox kolostor

Ortodox kolostor Bükkloka 22,77 km-re
Ortodox kolostor - Bükkloka Egy drive-in rejtés - Egy kétnapos kincskereső túrára, kirándulásra indultam. Hirtelen találat - Hirtelen előhúztuk a dobozt a rejtekből, és ugyanolyan gyorsan vissza is ültettük, amíg szabad volt a terep. Ortodox - Az út mellett minden lehetséges rejteket megnéztem, de nem jöttem rá, hogy melyik lehet a majdnem drive-in rejtek.

Magyar honvédek sírja Kontumáci temető 25,39 km-re
Negyvennégy magyar honvéd sírja Gyimesbükk ősi temetőjében, a kontumáci (vesztegzári) temetőben, a kápolnától 200 m távolságra. Na ez hol van? - Egy kis plusz információ jót fogna. Köszönöm a hibajelzést - El nem tudom képzelni, hogy csúszott be hiba több, Gyimesben található honvédsír magasságértékeinél. Honvédsírok helyének dokumentálása - Tényleg furcsa, hogy a leírás egy sírról, majd két hősi sírhelyről, máshol pedig sorsírokról számol be.

Katolikus templom

Katolikus templom Csíkpálfalva 28,77 km-re
Középkori templomáról nincs adat, régi kápolnája helyébe 1843-ban építenek újat, majd az 1930-as években templomot. A tojas - A nap kisse kivette a tojaska szinet, de attol szepen rozsaszinellik. Megtalaltuk, konnyu volt - De azt nem meselem el, hogy elobb a kozpontban kerestuk. Palik - Jó helyen van templom, körbe lehet látni a környéket.

Katolikus templom

Katolikus templom Csíktaploca 30,79 km-re
Taploca régebbi település, mint Csíkszereda, s így bizonyos, hogy a középkorban létezett.

Hosszúvontató-itató

Hosszúvontató-itató Csíkszépvíz 22,27 km-re
A Hegy útja közvetlen közelében, egy rendezett forrás található, a Hosszúvontató-forrás és itató. Sajnos - Ez volt a második állomásunk a Szent László Emlékhely fele.

Szent Róza kápolna

Szent Róza kápolna Gyergyótekerőpatak 15,54 km-re
Tekerőpatak fölött, a Vasláb felöli dombon áll a röviden csak Szent Rózának nevezett kápolna. Ködben - Ti aztán elszántak vagytok, hogy sem a ködtől, sem a kísértetektől nem féltek. Tekerőpataki kápolna - Borzontról hazafele tartva kerestük meg, annak ellenére, hogy rossz idő volt, nagyon hideg szél fújt. Dombtető - Miután vagy két helyről is probálkoztunk, kocsival feljutni a kápolnához, aztán a temető mellett mentünk fel.

Lobogó-borvíz

Lobogó-borvíz Kirulyfürdő 42,73 km-re
Kirulyfürdő területén (Hargita-plató, Lövéte Közbirtokosság területe) öt ásványvíz előfordulás található. Kiruly III - A Kalibás-kőtől folytattuk tovább az utunkat és megálltunk ennél a borvízforrásnál, ami régebb érdekesebb látványt nyújtott. Kiszáradva - Hát ez egyáltalán nem lobog. Csak ki kell várni! - Ahogyan a leírásban is említettem, ez egy bizonyos periodicitással működő gejzír.

Évszázados szilfák

Évszázados szilfák Csíkrákos 22,91 km-re
A község központjában, az iskola előtt terebélyes akácfák és szilfák sorakoznak, a leveleik fogazottak, érdes tapintásúak.

Kilátópont

Kilátópont Szakadát 4,92 km-re
Szép panoráma nyílik a Felcsíki medencére, a Hargita és a Görgényi-hegysegre, a Nagyhagymásra, valamint a gyimesi hegyekre. Mese habbal - Én is szívesen csatlakozom az "Indián nyár a Naskalaton" fedőnevű kiránduláshoz. Mese hab nelkul - Az elso vonatkozas. Tolvajok tavasza - A 2018-as evet koszontenem minden kedves rejtek keresonek, egy elmaradt portyaval.

Csíksomlyói kegyhely tapintható dombormű

Csíksomlyói kegyhely tapintható dombormű 30,76 km-re
A csíksomlyói méretarányos bronz térplasztika a ferences temlom közelében, az út túlsó oldalán található parkolóban került felállításra.

Gyimesi jegenyefenyők

Gyimesi jegenyefenyők Bükkhavas-pataka 8,71 km-re
A Gyimesek egyik kevésbé ismert látványossága a két, óriás méretű jegenyefenyő. Csak egy fenyő maradt - Sajnos már csak egy fenyő magasodik.

Sáncok a Bilibók-tetőn

Sáncok a Bilibók-tetőn Gyimesbükk 25,76 km-re
18-dik századi osztrák sáncvár a Bilibók-tető lejtőjén, Moldva felé irányuló agyúállásokkal. Sáncvár magánterületen - Miután leparkoltam a régi gőzmozdony mellé, elindultam az út túlsó oldalán, a Kontumáctól keletre található sáncvár felé.

Egykori cinóber-bánya

Egykori cinóber-bánya Büdösfürdő 43,08 km-re
A csíkszentimrei Büdösfürdőn, az 1960-as években egy cinóber-(higany)bányát hoztak létre, mely rövid idő után, 1970-ben be is fejezte a működését. Kiabál, hogy rejtek - A címet a gyermekek ajánlották. Ládaellenőrzés - A Mesebeli tisztás volt az úticél, de ha már itt jártunk, leellenőriztem a környék rejtéseit. Lucs-tőzegláp - Most olvasom, hogy 2017-ben kerestétek a tőzeglápot, de nem találtatok róla ismertetőt.

Zsögödi régi temető

Zsögödi régi temető Csíkzsögöd 35,27 km-re
Zsögöd egy 1930 óta Csíkszeredához tartozó település. Temető - Megvan ez is. Új doboz az új temetőhöz - A régi rejtést is megtaláltam, de ez több kihívást jelentett (de nem föltétlenül kreatívabb mint az előző;) A legjobban viszont azt sajnáltam, hogy kivágták azt a kefe sűrű orgona bozótot, amiben olyan baljósan sejlettek a régi sírkövek. Egy kis hezitálás után - A képtárnál eldöntöttük, hogy ide jövünk és nem a Kis Vár dombjára.

Kis-Cohárd

Kis-Cohárd 16,14 km-re
A Kis-Cohárd terjedelmes csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a Gyilkos-tó Juh-patak felé eső ágára, az üdülőtelepre, valamint a környék havasaira. Csoportmunkaval - Megtalaltuk egy faraszto, de izgalmas tura utan. Jó kis mászás után - Csapatmunkával megtaláltuk a dobozt. Nagy kedvvel - A to mellett levo lada megtalalasa utan nagy kedvvel indultunk neki a meredek kaptatoknak.

Ladók- vagy Cifra-völgyhíd

Ladók- vagy Cifra-völgyhíd 15,4 km-re
A Ladók-völgyíd a lóvészi állomás közvetlen közelében fekszik, hossza 112,45 m, a völgy legmélyebb pontja felett a pályaszint 31 m. Ladók-, vagy Cifra-völgyhíd - Jo moka volt :) A talalkozo alkalmaval egyikunk rejtette, a tobbiek pedig megkerestek. Szép híd lehetett újkorában - Még ki se hűlt a rejtés, s már meg is lett. Üres az első hely - Szerénységből meghagytam az üres első helyet.

Sziklakilátó a Borvíz-patak felett

Sziklakilátó a Borvíz-patak felett Piricske 30,5 km-re
Piricske északi végében, gombaszedés közben, egy sziklakilátóra bukkantunk.

Libán-tető

Libán-tető 21,58 km-re
A (Székelyudvarhely)-Fenyédről Gyergyótekerőpatak-Gyergyószentmiklósra vezető út választja el a Görgényi-havasokat a Hargitától, ennek legmagasabb pontja a Libán tető, ez a gyönyörű havasi világ. Idillikus hely - Rozsdas kutakodas, kutyas nyomozas utan erkeztem a Liban tetore, ahol frissito forras, geodoboz, meg a tudat, hogy egy alapos lanckimelo ereszkedes kovetkezik (ne beszeljek az izmaimrol). Soha nem sejtettük - Ma Udvarhelyre mentünk. Hűsítő forrásvíz - Első alkalommal jöttünk a Libán tetőre, de nem bántuk meg.

Óriásfalfestmény

Óriásfalfestmény Petőfi utca Csíkszereda 32,88 km-re
A csíkszeredai Petőfi-utcában található Bandidos étterem Lejtő utca felőli tűzfalán egy látványos Petőfi-falfestés látható.

Lázár-kúria

Lázár-kúria Csíktaploca 31,1 km-re
Csíktaploca kőrisfája és hársfája a jelenlegi kultúrház, a volt Lázár-kúria előtt áll, társai azoknak a fáknak, amelyeket a kollektiv gazdaság idejében kivágtak.

Sziklavilág

Sziklavilág Lóduj-nyereg 13,41 km-re
A Pongrác-tetőről Fehér-mező irányába indulunk a piros sáv jelzésen. Vipera és pincécske - Útban a Békás-szoros felé, megálltunk a Pongrác-tetőnél, és kitértünk hóvirágot nézni. Csak második, de jó ez így - Itt is megelőzött a játékvezető, de jó ez így, mert így ő előbb találkozott a viperákkal. Házhoz szállítás - Látva, hogy a rejtéseimet nemigen keresik, végső elkeseredésemben házhoz szállítottuk a kincskeresőket :) Ügyesek voltak, nagyon hamar megtalálták a dobozt a "sok" vipera ellenére is.

Magyarok hídja

Magyarok hídja Békás-szoros 17,43 km-re
A Magyarok hídja, vagy befejezetlen híd a Békás-szorosban, a Pokol tornáca és a Pokol torka között, az Őrtorony alatt, a Kis-Békás-patak torkolatánál található.

Római katolikus templom

Római katolikus templom Csíkzsögöd 34,82 km-re
Az 1567-dik évi regestrumban jelentkezik először 20 kapuval a Szeredához tartozó Mártonfalvával együtt, 1690-ben Sögöt, 1725-ben Sögötfalva néven szerepel. A kaput zárva talátuk - A zsögödi régi temető fele tartva megkerestük ezt a rejtekhelyet is. Zsögödi túra 3 - Másodszor jártunk a zsögödi templomnál. Szépen rendberakott templom - Kár, hogy nem sikerült bejutnom, pedig azért is választottam a vasárnapot, mert gondoltam, hogy a mise miatt nyitva vannak a templomok.

Sándor dombja

Sándor dombja Csomortán 30,44 km-re
A Sándor dombja nem egy kiemelkedő, különleges hegycsúcs - inkább csak egy laposabb domb, viszont nagyon jó kilátás nyílik innen körbe, a Csíki havasok közeli csúcsaira.

Katolikus templom

Katolikus templom Csíkborzsova 24,82 km-re
A Csíkszeredát Szépvizzel összekötő országútról nézve csak templomtorony jelzi, hogy a dombok mögött település húzódik meg. A templomnál - Ez a doboz is meglett még mielőtt a kápolnát megtekintettük. Neogótikus templom - Megtalaltuk. Más stilus - Ez a templom egyáltalán nem idevalósi stílusban épült.

Vákár Lajos műjégpálya

Vákár Lajos műjégpálya Csíkszereda 33,22 km-re
A csíkszeredai műjégpálya Vákár Lajos nevét viseli, annak a nevét, aki a 70 éves csíki jégkorongsportnak hat évtizeden át volt alappillére. A részletek érzékelése - Ez így igaz, egy csíkszeredai a bemutatott látnivalótól távolinak fogja tartani a rejteket. Hoki - A hokicsarnok épületét nem nehéz megtalálni. Nem a parkban van a geodoboz - A geodoboz nem a műjégpálya épülete előtt levő parkban van elrejtve, hanem oldalt, a Hősök parkja felé.

Zsögödfürdői vár Malomföld 36,42 km-re
A zsögödfürdői vár az Olt jobb partján, a Malomföldnek nevezett helyen volt, ott ahol a zsögödfürdői házak felé emelkedő távközlési antenna is van.

Klotild-forrás

Klotild-forrás Homoródfürdő 42,81 km-re
A Klotild borvízforrás, másnéven Szent István-forrás, szintén egy gödörben található, mely fölé faszerkezetű filagóriát építettek.

Ördögútja

Ördögútja Zetelaki Szőlőhát 41,66 km-re
Az Ördögútja második töltésszakasza a szentkirályi Nyírtől a zetelaki Szőlőhátig vonul, majd a Nagy-Küküllő Ivó hídjához ereszkedik be.

Kárpátok őre Csíkcsomortán 29,23 km-re
A Kárpátok őre köztéri szobor Csíkcsomortánban található, az általános iskola előtti parkban.

Óvóhelyek és harckocsiakadályok

Óvóhelyek és harckocsiakadályok Szentegyháza 41,98 km-re
A szentegyházi zászlóaljtámpont 1943-ban épült, a csíki medence fele tartó, Tolvajos-tetői út biztosítására, egy esetleges délnyugat irányú támadás kivédésére.

Csomafalvi Dél-hegy

Csomafalvi Dél-hegy 25,75 km-re
A Dél-hegy (1694 m) csúcsa alatt levő kilátó sziklapereméről ráláthatunk a Sikaszó-patak völgyére, a Hargita vonulatára, a Csudáló-kőre, a Nagyhagymásra, a Gyergyói-havasokra és a Gyergyói-medence délkeleti részére. Csomafalvi Délhegy - Délután 5 órakor indultam a Libán-tető felől. Nagyszerüen kifestett túraösvény - Köszönet a gyergyoi ekéseknek ha jol tudom - csak néhány meredek sziklás fakitermelőút szakasz, egyébként szépen bejárható turautvonal.

[ Fel ↑ ]

Mini Nyárád Látogatóközpont Vármező 63,8 km-re. A Mini Nyárád látogatóközpont Vármezőn az Állomás utca 156 szám alatt található, a keskeny nyomvonalú vasút vármezői állomása mellett.

Tatárlik

Tatárlik Vargyas-szoros 52,56 km-re. Az Orbán Balázs-barlangtól nyugati irányban, a vele átellenben, a patak túlsó partján lévő sziklafalban, a Lócsűr-barlang felett körülbelül 15 méterrel található a Tatárlik-barlang, amely egykor mesterségesen rakott, kőfalakkal védett menedékhely volt. Ugron barlang - A térképen helytelenül jelenik meg a Tatárlik helye. Javítás és magyarázat - Köszönöm az észrevételt, a térképen tényleg tévesen jelent meg a Tatárlik helye.

Mária-forrás

Mária-forrás Szováta 55,96 km-re. A Mária-forrás a Rózsa és a Sas utcák kereszteződésénél található a rendőrséggel szemben, a forrás előtti park szép, rendezett. Itt nem találtam feltűnésmentesen kereshető rejteket - A rendőrséggel szemben pár kocsi parkolására alkalmas hely van.

Mackó bácsi feredője Kisbacon 61,66 km-re. Mackó bácsi egy nagy termetű ember volt, aki rendszeresen járt e fürdőhöz, becenevét a gyerekektől kapta.

Kilátó

Kilátó Piroska-tó Szováta 55,53 km-re. Jellemző a hely egyedien gazdag változatosságára, hogy a Vörös-tó só-koncentrációja elég magas. Napozás Piroskánál - Befagyva fogadott a Medve is, a Piroska is. Magyar Husvet Szovatan V - Na, itt mar nem jartam olyan szerencsevel. Piri fentről - Lent a tó szélén, a nádasban pont nászoltak a siklók.

1916-os honvéd emlékmű

1916-os honvéd emlékmű Bekecs-tető 64,11 km-re. A Bekecs oldalában, a Körvélyes-mezőn található egy honvéd emlékmű, mely az 1916-os román betörés feltartoztatása során elesett székely honvédőknek állít emléket. Dugó dugta - A koordináta nem a legkóserebb, de megtaláltuk a facsonkot. Pótolni - Ősszel visszatérve a tett helyszínére. Bekerítve - Most látom, hogy a régebbi fotókon még nem volt teljesen bekerítve az emlékmű.

Fiastetői kilátó

Fiastetői kilátó 56,78 km-re. A kilátót 2006 július 22-én avatták fel, ötlete Dr Fazekas Özséb gyulai belgyógyász főorvostól származik. Fiastető, vihar előtt - Atyha felől személygépkocsival próbálkoztunk közelebb jutni a kilátóponthoz, majd korulbelul félúton hagyva az autót, gyalog másztunk ki a kilátóponthoz. Sárgarigó - Lementem a térképről mire elértem a kilátót, de lehet, hogy csak az én térképem régi. Ujra megvan - 10 ev utan ujra megtalaltuk a dobozt.

Milleniumi kereszt

Milleniumi kereszt Polyán 69,6 km-re. A millenium emlékére emelt kereszttől gyönyörű a kilátás - már amikor nincs akkkora köd, mint éppen most. Karácsony táján rejtettük - Mi is köszönjük hogy ennyien felkerestétek mostanában. A dobozt újrarejtettük - A dobozt újrarejtettük. Venul az ember - Ez igy van, venul az ember.

Katolikus templom

Katolikus templom Nyikómalomfalva 56,18 km-re. Nyikómalomfalva közepes nagyságu település az egykori Udvarhely vármegye területén, a Fehér-Nyikó völgyében található. Első megtalálók - A templomkert nagyon szép, a falu csendes és nyugalmas a hőség nagy. Utólag bejelentve - Amikor ezt a megtalálást bejelentem, már 2022 augusztus 31-ét írunk. Rejtekhely ellenőrzés - Ezt a rejtést már 2016-ban megtaláltam, de elfelejtettem bejelenteni.

Kászonújfalu temetője

Kászonújfalu temetője 54,56 km-re. A Kászoni medencébe érve a legelső település Kászonújfalu. Csend és nyugalom - Ide is kitértünk hazafele. Csak én nem találom, vagy eltűnt? - A megtalálást segítő információt figyelembe véve, és a gps-t követve, a székelykaputól egyenesen előre jöttem. Mi sem találtuk - Ezen a helyen itthon vagyunk, így biztosra mentünk, a legutolsó bejegyzést már nem olvastuk el.

Ferences templom és kolostor

Ferences templom és kolostor Székelyudvarhely 55,5 km-re. A ferences templom a Vár tér 15, a kolostor a Tamási Áron utca 2 szám alatt található.

Dungó feredő

Dungó feredő Homoródkarácsonyfalva 60,75 km-re. A Dungó népi feredő Homoródkarácsonyfalvától délkeletre található, a Sós- és a Csősz-patak (régebb Csüsz-patak) között. Nagyon szép kis fürdő - A Rejtekhely vadászat Erdélyben harmadik találkozó, harmadik napján, csapatmunával ezt is megtaláltuk. Irány egy akciós wellness központ - 2013-ban, egy magárahagyott pusztulásra ítélt hely. Megújult - Sok kéz önkéntes munkájával és nagylelkű támogatásokból újult meg az elmúlt tíz nap során a Homoród mentiek népi feredője.

Dofteana Arborétum

Dofteana Arborétum Doftána 66,19 km-re. A Dofteana-szurdok felkeresése előtt érdemes megtekinteni ezt az értékes arborétumot.

Kibéd 65,91 km-re. Kibéd 10 km-re fekszik Szovátától, helyi posztóüzeméről híres.

Katolikus templom

Katolikus templom Székelylengyelfalva 55,8 km-re. Székelylengyelfalva temploma 1500-ban épült, amint egy 1776 május 9-én kelt összeírás megállapítja. Időjárás előrejelzés - Minden lengyelfalvi ember tudja.

Tyukász-domb

Tyukász-domb Szováta 56,72 km-re. Én a Pacsirta utcán keresztül közelítettem meg a szovátai Tyukász-dombon levő, 1888-ban épült kis római katolikus kápolnát. Új geodoboz a régi rejtekben - Én ez alkalommal a Május 1 utcából indulva, délkelet felől jutottam fel a kápolnához. Jó kilátás - A város szélén, fent a gerinczen, az Outward Boundhoz átereszkedőben ki lehet lépni a kápolnához. 14 kereszt - Minden kereszt előtt, a földbe, pontosabban a kavicsba, lámpatest van beépítve, mely megvilágítja a keresztet.

Uzonka-forrás

Uzonka-forrás Uzonkafürdő 62,92 km-re. Uzonkafürdő Kovászna megye északi peremén, Nagybacon és Sepsibükszád között, a Baróti hegység lábánál, a Nagy Murgó alatt, az Uzonka és Pisztrángos patakok völgyében található. Gyönyörű idő - Valamikor estefele értünk ide, ez volt az utolsó megálló a mai napra. Borvíz - Megtaláltam a dobozt. Pihenőhely rozoga állapotban - Több mint 5 év eltelt az utolsó megtalálás óta, a rejtek is talán Uzonkafürdő legforgalmasabb helyén található, így nem sok reménnyel érkeztem a helyszínre.

Kőkereszt

Kőkereszt Tusnád 50,45 km-re. Oh szent kereszt légy oltalmunk, így szól annak a kőkeresztnek a felirata, amely Tusnád falu egyik fontos kereszteződésében, a központból Alszeg felé vezető úton található.

Péter-hegyese Firtos 55,89 km-re. A Firtos legdélibb, legmagasabb csúcsán, a magasságjelző pont mellett egy kápolna maradványai találhatók.

[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.