Felső-szoros - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Lacu Rosu Gheorgheni - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Felső-szoros

Kisbékás szórványtelepülés területén két szép mészkő szurdok található. A Gyilkos-havas két kisebb mészkő küszöbével szűkül össze a Kis-Békás-patak völgye. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Felső-szoros A patakon túli üreg Az átkelés nem túl nehéz Kis-Békás Víz és jég... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Felső-szoros rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
11784 Panoráma kabin. 12315 Lucs-kő. A Kis-Békás keleti oldalán húzódó domuki hegyvonulat gerincén kiemelkedő, impozáns sziklaalakulat a Lucskő. 13081 Bunker a Fekete-Bitka oldalában. A Fekete-Bitka déli szikláiban régóta tudunk egy nagy üreg létezéséről. 13615 Fekete Bitka. A háromkúti útból kitérő, a Gyümölcsénes-tetőre vezető út pillanatnyilag kicsi kocsival is járható. 13662 Patkó-kő. A Hagymás hegységben a Fehér mező fölé impozáns sziklafalaival magasodik a Patkó-kő. 13734 Bumeráng-szikla. A Patkó-kő lábánál, a csúcs alatt, van egy különálló sziklatömb. 14965 Kőerkély. Kőerkély. 15022 Fehér-mező. A Nagyhagymás hegységben található mészkő plató. 15367 Déli fal. A déli fal teteje a harmadik, de nem kevésbé látványos kilátópontja a Mária-kőnek. 15377 Kis-Békás-vízesés. Aki még nem mászta meg a Kis-Békás patakot az sürgősen pótolja hiányosságát! Annak ajánlom ezt a helyet aki szeret erős sodrású hegyi patakokban felfele mászni, vízben, zubogókon és kanyonokban. 15411 Felső függőhíd. Az új függőhíd lehetővé teszi, hogy száraz lábbal mehessünk végig a Magyarok-hídja. 15439 Kis-Lucskő vagy Őrkő. A Lucskőtől a gerinc túrát folytatva, észak irányba, eljutunk a Kis-Lucskőhöz. 15581 Kis-Békás kilátópont. A Kis-Békás-patak egy befejezetlen hídnál, az úgynevezett Magyarok hídjánál ömlik a Békás-patakba. 15800 Wild Ferenc-emlékút via ferráta. Elkészült és felavatták a Kis-Cohárd délnyugati falán kiépített vasalt mászóutat. 16124 Gyilkos-tó. A Gyilkos-tó a természetes torlasztavak csoportjába tartozik. 16397 Mária-kő északkeleti lelátó. A Mária-kő a Békás szoros délkeleti részén, a szurdok és a Kis-Békás patak között ékeskedik.

Természeti értékek
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Alsó-szoros
A Kis-Békás-patak Békás folyóval való torkolatától 3 km-el fennebb a Gyilkos-havas két kisebb mészkő küszöbével szűkül össze a Kis-Békás-patak völgye.
Kerek-kő
A Kerek-kő a Hagymás-hegység vonulatának egyik legimpozánsabb sziklaóriása.
Gyümölcsénes-tető
A Gyilkostó-telepről Háromkút felé vezető útból, az Alsó-szoros közelében egy talajút indul a gerincre, mely a Gyümölcsénes-tetőre visz ki, majd Gyergyódomuk felé ereszkedik le.
Fekete-Hagymás-csúcs
A Fekete-Hagymás a Hagymás-hegység második legmagasabb hegye.
Gyilkos Fekete-fehér
A Gyilkos-kő déli oldalában egy látványos sziklafalban gyönyörködhetünk, melynek tetején különös látvány fogad.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Jégpadok - Gyönyörű a  rétegesen felfagyott Kisbékás medre, a helyenként feltörő, örvénylő víz...
 • Az üreg vonzása - Egy kellemes, hangulatos, közös túra napot zártunk a szorosban...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.