Sziklavilág - Tiszest - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Nicoresti Pargaresti - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Bákó megye

Sziklavilág - Tiszest

Sziklavilág Tiszest falutól, románul Parau Boghii, délnyugatra. Egy sziklacsoport alkotja, mely a Tiszest-patak forrásvidékén helyezkedik el. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Zömök szikla Sziklás domboldal Kőgomba A csúszda Fekvő állatfej Fogmeder Kilátás a szikla mellől Széles völgy A természet műve Elegáns színek Októberben... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Sziklavilág Tiszest rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
8638 Kút az út közepén. Szitás faluban, a Mihai Viteazul utcában, kb. 9426 Szent Mihály katolikus templom. Újfalu, románul Satu Nou, a Tatros mentén, Ónfalvától nyugatra, Aknavásártól délkeletre, Szőlőhegy és Szitás falvak között fekvő település. 12689 Sólyomkő-kilátó. Az Aknavásár közelében levő Gorzafalva feletti hegyoldalon homokkő sziklák találhatók. 12789 Sólyomkő-tető. A Kalaposkő-sziklát keresve, egy adott pillanatban a Sólyomkő tetejére értem. 13031 Kőerődítmény. A Sólyomkő-tetőről nyugat felé beereszkedve az oldalon, egy érdekes kőerődítményre bukkantam. 13106 Kalapos-kő. A Kalapos-kő a Sólyomkő-körtúrának egyik leglátványosabb pontja. 13310 Kicsi kőüst. A nagy kőüstöt keresve bukkantam rá erre az agy kinézetelű sziklára, melynek oldalában egy kis fél-kőüst található. 13445 Madonna és a Szörnyeteg. Ez a hely kiegészíti a Sólyomkő-körtúrát, mely a következő útvonalon vezet végig: Sólyomkő-kilátó. 13574 Nagy kőüst. Ez a hely része lehet egy Sólyomkő-körtúrának, a következő útvonalon: Sólyomkő-kilátó. 17229 Régi sóaknák. Aknavásáron, a Fetele Targului (A vásár lányai) nevű domb nyugati oldalán, a Valcele-patak közelében, már a XIV. 19022 Viisoara kőgombái. 33108 Dofteana Arborétum. A Dofteana-szurdok felkeresése előtt érdemes megtekinteni ezt az értékes arborétumot. 34644 Perchiu-domb. 50994 Medve-barlang. 51531 Pásztor-kereszt. 55170 Dofteana-szurdok. A Dofteana-szurdok a Nemere-hegység egyik legszebb szorosa.

Természeti értékek - Bákó megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Katonai emlékmű
A Kósna-domb az első világháborúban fontos harcok helyszíne volt.
Kósna-csúcs
A Kósna-csúcs a Nemere alatti dombvidék legkeletibb csúcsa, 784 m tengerszint feletti magassággal.
Dák erőd 1.27 km-re. RH4845 Dák erőd Titelca-domb Aknavásár
Felfüggesztett kőkocka 1.97 km-re. RH4557 Felfüggesztett kőkocka Szalánc-erdő
Vályúknál 2.01 km-re. RH4846 Vályúknál Aknavásár

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.