Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Négy ház - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Négy ház

Négy ház | Hol van ez a hely?

Egykori nemesi kúria mellett, melyet most épp felújítanak, Imecsfalva és Zabola között. A helyet valamiért Négy háznak hívják errefele...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Az akácfák Verőfényben Ép a doboz Fészek Éhes csőrök Összebújva. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Négy ház fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22746 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Négy ház! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Székelypetőfalva, 2.35 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Zabola Zabola fekvése, vásárai, régi vára, a ref. templom, régi harangok. Basa Tamás curiája, Bethlen Miklós és Kún Ilona, Mikes-kastély, ennek történeti nevezetessége. A Mikes-család. A két Mikes Kelemen emléke. Domokosfalva fekhelye. Tatárdomb, itten vivott csaták.
Szállás

Szállás Székelypetőfalva - Kovászna vármegye


Keress szállást Székelypetőfalva közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 10.29 km-re levő látnivalókkal: Kovászna város környéke (24 kép). Vártető - Tündérvár - Siklópálya.
14714743631100
14714743641101
14714743671102
14714743691103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Négy ház közelében?
Középkori temető Zabola határában. Látnivalója a 16. kijavitas - Ez igy van. (itt geodobozt is lehet keresni)
Csipkés népi feredő Kovászna megye. A huszonharmadik Székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kaláka alkalmával fürdő medence, fürdőház, lelátó építésére került sor.
Református templom. Református temploma a 14-dik században már biztosan állt, később gótikus stílusban átépítették, majd 1903-ban nyerte el mai alakját. Azt hiszem a doboz elfalazva - Nagyon szép kis templom, már amit kívülről láthattunk belőle, mert a kapuja zárva volt.
Nádika feredő. Harangláb Hatolyka. Hatolykát ásványvize miatt már a legrégebbi leirásokban is fürdőmedencével rendelkező településként tartották nyilván. A domb tetején - A sík mezőben egy kiemelkedő domb tetején áll a hangulatos templom, mely felújítás alatt van. (látnivaló és geodoboz)
Hatolykai temető. Legalábbis a felirat szerint. Érdekes évszámok - Sajnos nem találtam meg a geodobozt, úgy néz ki nyoma veszett.
Szent Imre herceg mellszobra. Szent Imre herceg mellszobra, 2008 - Gelence.
Fekete János főesperes szobra. Fekete János főesperes szobra, 2007 - Gelence.
Márton Áron szobra. Márton Áron szobra, 2006 - Gelence.
Bodor György mellszobra Kovászna megye. Bodor György mellszobra, 2004 - Gelence.
Jancsó Benedek mellszobra. Jancsó Benedek mellszobra, 2001 - Gelence.
(érdekes hely geoládával)

Négy ház románul - in limba romana: Patru case

[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Négy ház adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Fészekalja - Keresés közben majdnem belenyúltunk a frissen kikelt pihe-puha madárfiókák fészkébe...
 • Verőfényben - Az augusztusi hőségben jól esett a fák árnyékában keresgélni...
 • Akác - Először is nem üregben, hanem kéreg alatt...
 • Szúrós akác - Fejlámpa, akáctüske, szekérzörej, motoszkálás, siker, kaland...
 • Ez mar boros - Most mar utban hazafele Kezdivasarhelyrol de Kovaszna iranyaban...
 • Harmadik az Isten igaza - De ha az én rejtésem lett volna, akkor gondoskodtam volna róla, hogy legalább négyszer térjenek vissza a tisztelt kincskeresők :-) Vagy egy négylépéses multiládát találtam volna ki...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Négy ház? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Katolikus templom
Katolikus templom
A falu helyén már a 12.
Székelykapu
Székelykapu
Kézdivásárhely és Kovászna között félúton érdemes megállni a kis templomnál, és a falu végén megszemlélni a Fortyogót, a pipáló Zágoni hegyeket, amiről ezt írta Mikes Kelemen: Úgy szeretem már Rodostót, hogy el nem felejthetem Zágont.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3614 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.