Négy ház - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Peteni Zabala - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Négy ház

Egykori nemesi kúria mellett, melyet most épp felújítanak, Imecsfalva és Zabola között. A helyet valamiért Négy háznak hívják errefele. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Az akácfák Verőfényben Ép a doboz Fészek Éhes csőrök Összebújva... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Négy ház rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
10770 Középkori temető Zabola határában. Zabola Kovásznától 7 km-re található északra. (rejtekhely geodobozzal) 11119 Csipkés népi feredő. A Csipkés népi feredő Zabolán, a Csipkés tábor mellett található, 2018-ban építették meg. 12485 Református templom. Lakói egykor híres solymászok voltak. 14293 Nádika feredő. Gelence környékén nincs sok borvíz-, illetve gyógyforrás, viszont több édesvízi. 14774 Harangláb Hatolyka. Hatolykát ásványvize miatt már a legrégebbi leirásokban is fürdőmedencével rendelkező településként tartották nyilván. (rejtekhely geodobozzal) 14802 Hatolykai temető. Hatolyka temetőjének egyik érdekessége, egy sírhant, melynek -viselője- 1827-1951 közötti időszakban élt. 16921 Szent Imre herceg mellszobra. Szent Imre herceg mellszobra, 2008. 17126 Fekete János főesperes szobra. Fekete János főesperes szobra, 2007. 17157 Márton Áron szobra. Márton Áron szobra, 2006. 17380 Bodor György mellszobra. Bodor György mellszobra, 2004. 17587 Jancsó Benedek mellszobra. Jancsó Benedek mellszobra, 2001. 17973 Görög-katolikus templom. (rejtekhely geodobozzal) 18426 Szentkatolnai emlékpark és temető. Szentkatolna temploma előtt emlékpark áll, a falu szellemét dícséri. 18454 Katolikus templom. Katolikus templom. 18545 Református templom. 1407-ben Martonfalva néven írják az okiratok. 18937 Bálint Gábor szobra.

Néhány székely szó jelentése:
Sirülő = Kanyarulat víznél, vagy útnál. Forduló, kanyar. Siska = Serény. Solló = Sarló, arató eszköz. Somfordál = Sompolyog. Gúnyos, megvetést érdemlő erkölcsi tartalom van benne. Sorkolat kinyér = Karéj kenyér. Sörömpöl = Jő-megy.

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Katolikus templom
A falu helyén már a 12.
Református templom 2.62 km-re. RH2872 Református templom Zabola
Székelykapu
Kézdivásárhely és Kovászna között félúton érdemes megállni a kis templomnál, és a falu végén megszemlélni a Fortyogót, a pipáló Zágoni hegyeket, amiről ezt írta Mikes Kelemen: Úgy szeretem már Rodostót, hogy el nem felejthetem Zágont.
Fortyogófürdő
Székelypetőfalva határában található Fortyogófürdőnek már az 1800-as években nagy látogatottsága volt.
Katolikus templom
1561-ben Imecsfalva néven jelentkezik az oklevelekben.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Fészekalja - Keresés közben majdnem belenyúltunk a frissen kikelt pihe-puha madárfiókák fészkébe...
 • Verőfényben - Az augusztusi hőségben jól esett a fák árnyékában keresgélni...
 • Akác - Először is nem üregben, hanem kéreg alatt...
 • Szúrós akác - Fejlámpa, akáctüske, szekérzörej, motoszkálás, siker, kaland...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.