Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Fortyogófürdő - Székelypetőfalva - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Fortyogófürdő - Székelypetőfalva

Fortyogófürdő - Székelypetőfalva | Hol van ez a hely?

Székelypetőfalva határában található Fortyogófürdőnek már az 1800-as években nagy látogatottsága volt. Nemcsak a környékről, de messzi tájakról is fogadta a reumatikus bántalmakra panaszkodókat, ugyanis a régi öregek szerint a pezsgő víz csodaszerként hatott ezekre a nyavalyákra...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Borvizes medence Helytörténet 1 Útbaigazítás Helytörténet 2 A feredő Nyírfák árnyékában Plugor Sándor grafikája A notesz jkgábor bejegyzésével Borvízforrás a falu határában Bio pecsenye Gulyás alap. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Fortyogófürdő Székelypetőfalva fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Székelypetőfalva és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Fortyogófürdő! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Székelypetőfalva, 0.8 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Zabola Zabola fekvése, vásárai, régi vára, a ref. templom, régi harangok. Basa Tamás curiája, Bethlen Miklós és Kún Ilona, Mikes-kastély, ennek történeti nevezetessége. A Mikes-család. A két Mikes Kelemen emléke. Domokosfalva fekhelye. Tatárdomb, itten vivott csaták.
Szállás

Szállás Székelypetőfalva - Kovászna vármegye


Keress szállást Székelypetőfalva közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 12.02 km-re levő látnivalókkal: Kovászna város környéke (24 kép). Vártető - Tündérvár - Siklópálya.
14714743631100
14714743641101
14714743671102
14714743691103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Fortyogófürdő Székelypetőfalva közelében?
Szentkatolnai emlékpark és temető. Szentkatolna temploma előtt emlékpark áll, a falu szellemét dícséri. A dobozt sajnos nem találtuk meg - A 6 évvel ezelőtti utolsó bejegyzés óta a terepet alaposan átrendezték, a leírásban említett fábazárt kőkereszt megvan, de a fának már csak a kb.
Katolikus templom. A régi templom az 1802. A régi urnavázát nem találtuk - Szép templom és óriási temető.
Református templom. Református temploma a 14-dik században már biztosan állt, később gótikus stílusban átépítették, majd 1903-ban nyerte el mai alakját. Azt hiszem a doboz elfalazva - Nagyon szép kis templom, már amit kívülről láthattunk belőle, mert a kapuja zárva volt.
Református templom. 1497-ben Márkosfalva formában fordul elő.
Szörcse. A XVIII.
Barabás Miklós szobra. Édesapja Barabás János, édesanyja Gaál Therézia. Csernatontol Katolnaig - Hat ez a rejtekdoboz egy nagyon kitett, helyen talalhato. (itt geodobozt is lehet keresni)
Csipkés népi feredő. A Csipkés népi feredő Zabolán, a Csipkés tábor mellett található, 2018-ban építették meg.
Halastó. A virágzó kaszáló és a madarak kárpótolnak viszont, ha nem szeretsz halászni. A halasto - Ha mar volt Imecsfalva, lehetett Szorcse is. (itt geodobozt is lehet keresni)
[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Fortyogófürdő adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Székelypetőfalva térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  • A doboz a helyén - Baráti körben egész napos programunk volt ezen a kellemes, hűvös helyen, mely kis oázisként szolgál a nagy hőségben...
  • Feredő - Ez az a doboz, amelyiket már messziről látni véljük...

Sikerült eljutni Székelypetőfalva környékére? Tetszett a Fortyogófürdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Katolikus templom
Katolikus templom
A falu helyén már a 12.
Harangláb Hatolyka
Harangláb Hatolyka
Hatolykát ásványvize miatt már a legrégebbi leirásokban is fürdőmedencével rendelkező településként tartották nyilván.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3610 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.