Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Székely Kálvária - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Székely Kálvária turisztikai látnivalói

A Székely Kálvária stációi egy-egy olyan történelmi eseménynek állítanak emléket, amikor a magyar és székely nép elszenvedett egy-egy történelmi csapást. A hagyományos 14 stációt a domborművek alatt római számok, és egy-egy szó jelzi, amit rovásbetűkkel is felvésett az alkotó: Ítélet, Megterhelve, Megbotlás, Találkozás, Segítség, Együttérzés, Felbukva, Vigasztalás, Összeomlás, Megfosztás, Megfeszítés, Elhagyatva, Gyászban, Sírban...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Székely Kálvária képtárból:

Jelzőtábla
Jelzőtábla
I. Ítélet
I. Ítélet
II. Megterhelve
II. Megterhelve
III. Megbotlás
III. Megbotlás
IV. Találkozás
IV. Találkozás

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Székely Kálvária fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Székely Kálvária!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Székelylengyelfalva, 2,16 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Székelyudvarhely A székelyföld anyavárosa; alakulása, történelme. A város fekvése. A plebania temploma, annak története. A kath. főiskola. Táplálda. A reformatus templom és collegium, ennek rövid története. Kis-Gergely emléke. Barátok temploma. Botos-, Bethlen-, Darabont-utcza. Dóczi dombja.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Székely Kálvária közelében?
- Orbán Balázs sírja és emlékműve - Szejkefürdő 790 m-re. Orbán Balázs (1829-1890) a legnagyobb székely író, történész, etnográfus, publicista és közéleti személyiség sírhelye és emlékműve a Borvízoldalban van. Új helyre került a doboz - Új helyet kerestünk a geodoboznak, de sajnos megzavartak és el kellett hoznunk dobozt. (látnivaló és geodoboz)
- Szejkefürdő 820 m-re. Székelyudvarhelytől észak-északnyugati irányban, az egykori Szombatfalva határában, a Parajd felé vezető országút mentén, a várostól 3 km-re, a Sóspatak völgyében, 517 méter tengerszint feletti magasságban fekszik Szejkefürdő. Más geojátszótér rejtése - Van tudomásunk róla, hogy geodoboz van itt, ezen a helyen.
- Szejkefürdői Borvízmúzeum és Mofetta 960 m-re. Székelyudvarhely Szováta felőli bejáratánál több látnivaló várja az arra látogatókat, átuzatókat. Szejke a borvizek Homoródja - Későn érkeztünk és megkóstoltuk a "kőolajat".
- Vörös oldal - Székelylengyelfalva 960 m-re. A Szejke-tető (Nagy Mál tető) nyugati oldalán, a Sármány nevű helyen, a rozsdás színű földek neve a Vörösoldal.
- Székelyudvarhely legöregebb élő tölgyfája 1 km-re. A hősök sírja mögött áll néhány kisebb fa szomszédságában. Az élő és a már nem élő tölgyfa - Ennél a rejtekhelynél Kannásné fája csak segédpontként volt feltüntetve.
- Kannásné fájának maradványa - Székelyudvarhely 1 km-re. Egy nagy terebélyes koronájú fa volt, melynek nagy koronája az útra is kihajlott. Restaurálták Kannásné fáját - Mivel a Kannásné fájának a maradványa egy magánház udvarán volt, oda nem rejtettünk.
- Szapulj Kati iszapvulkán - Székelyudvarhely 1,3 km-re. A Szapulj Kati elnevezésű iszapvulkán Székelyudvarhely északnyugati határában, a szombatfalvi részben, a Farcád felé vezető út és a Fehér-patak közötti Fehérvíz düllőn található, Simó János csűre mögött.
- Síugrósánc - Székelylengyelfalva 1,3 km-re. Az udvarhelyi síugrósánc Szejkefürdővel szemben, a főút túlsó oldalán található, a Székelylengyelfalva felé vezető út baloldalán.
- Orbán Balázs mellszobra - Székelylengyelfalva 2 km-re. A Székelylengyelfalván született Orbán Balázs író, történész, természetrajzi, néprajzi, és művészettörténeti kutató, a Székelyföld leírása szerzője.
- Katolikus templom - Székelylengyelfalva 2,1 km-re. Székelylengyelfalva temploma 1500-ban épült, amint egy 1776 május 9-én kelt összeírás megállapítja. Időjárás előrejelzés - Minden lengyelfalvi ember tudja.
- Fekete-tó fürdő - Székelyudvarhely 2,3 km-re. Ez volt a város első olyan helye, ahol sportolni lehetett. A pontos hely - Sajnos a Fekete-tó helyét, a telek új tulajdonosa feltöltötte.
- Orbán család temetkezési helye - Székelylengyelfalva 2,4 km-re. Érdekes módon Orbán Balázs szülőfalujáról igen keveset írt. A természet ajándéka - Bár eredetileg úgy terveztem, hogy a környék rejtekhelyeit egy külön kirándulás alkalmával keresem fel, Székelylengyelfalva főúthoz való közelsége miatt mégsem hagytam ki ezt a rejtést. (turisztikai hely geoládával)
- Sütő András szobra - Székelyudvarhely 2,4 km-re. Sütő András szobra - Székelyudvarhely.
- Gróf Széchenyi István mellszobra - Székelyudvarhely 2,4 km-re. Gróf Széchenyi István mellszobra, Székelyudvarhely.
- Tomcsa Sándor mellszobra - Székelyudvarhely 2,4 km-re. Tomcsa Sándor mellszobra, Székelyudvarhely.
- Mezítlábas park - Székelyudvarhely 2,5 km-re. Gyere és dolgoztasd meg a talpizmaidat, lépegess az óriás köveken, sétálj kukoricacsuszán, egyensúlyozz a cölöpökön, érezd milyen, mikor fenyőtobozra lépsz, és hagyd, hogy homok kerüljün a lábujjaid közé. Gyerekek - Minden stimmelt, csak rengeteg ember és gyerek volt a kerítés mindkét felén. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Itt es jobb mint Csíkban sírkő - Székelyudvarhely 2,5 km-re. Egy városi legenda szerint, az egyik székelyudvarhelyi temetőben van, vagy volt egy sírkő, melyen a következő felirat olvasható: Itt nyugszik Székely Tam 1828-189 Itt es jobb, mint Csíkban. Sírkő - Na, ez a hely pont a vásár kellős közepén van. (látnivaló és geodoboz)
- Elek apó kútja - Székelyudvarhely 2,5 km-re. Elek apó kútja egy többtonnás sziklatömbből készített alkotás, melyet a Szeltersz völgyéből szállítottak Székelyudvarhely központi parkjába. Szikla - Ezt a dobozt nappal keresni nem leányálom.
- Szekelyudvarhelyi Varosi Park 2,5 km-re. A székelyudvarhelyi Városi Park nemrég volt felújítva. Kissé rég volt - Egy jó kicsit megfogott, végig a rejtek közelségében kerestük, de sehogy sem esett le.
- Fahíd a Nagy-Küküllő felett Székelyudvarhely 2,5 km-re. A fahíd része a Malom utcának, Székelyudvarhely északnyugati részét köti össze a délkeleti felével. Gerendák közt - Azért nem gondoltam, hogy majdnem délben ilyen kevesen vannak a hídon.
- Napozó nő - Székelyudvarhely 2,5 km-re. Napozó nő szobor, Székelyudvarhely.
- Bocskai István emlékmű Székelyudvarhely Hargita megye 2,5 km-re. Bocskai István emlékmű, Székelyudvarhely.
- Székelytámadt vár - Székelyudvarhely 2,6 km-re. Az egykori udvarházból, a domokosrendi kolostorból, illetve a négysaroktornyos erődítményből mára csak a Csonkavár maradt meg. Harangkiállítás és Mini Erdély Park - Bár napsütéses vasárnap délután volt, a Székelytámadt vár területén nem voltak látogatók.
- Haberstumpf-villa 2,6 km-re. A Haberstumpf-villa Székelyudvarhely egyik régi szép épülete, jelenleg, restaurálás után, macute;zeum. Kissé rég volt - Egy kis hezitálás után, hogy vajon hol kezdjem, a rejtek mellett döntöttem, így hamar meglett a doboz (pet előforma) :D.
- Üldözöttek áldozatok emlékműve - Székelyudvarhely 2,6 km-re. Az emlékmű egyszerű, de elgondolkodtató, széttört rácsdarabokon a nyitott bilincs és lánc található. Zárva - Egyáltalán nem látom értelmét, hogy a kerítés zárva van.
- Ferences templom és kolostor - Székelyudvarhely 2,6 km-re. A ferences templom a Vár tér 15, a kolostor a Tamási Áron utca 2 szám alatt található.
- Vass kalapos ház - Székelyudvarhely 2,6 km-re. Sajnos a gyerekek eladták, most a Demokrácia központ működik benne.
- Székelyudvarhelyi városmag tapintható dombormű 2,8 km-re. A letapogatható bronz dombormű kőtalapzaton áll.
- Református templom - Székelyudvarhely 2,8 km-re. Református templom - Székelyudvarhely, Márton Áron tér 11.
- Vasszékely 2,9 km-re. Itt áll a Vasszékely. Megtalaltam - Üdvözletem! Megtaláltam az emlékmüvet.
- A tudás kútja - Székelyudvarhely 2,9 km-re. A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája fennállásának tizedik évfordulóján rendezett emlékünnepség keretében leplezték le a Kubanek László képzőművész által tervezett emlékművet.
- Márton Áron tér - Székelyudvarhely 2,9 km-re. Valamikor itt volt a fapiac, gabonapiac, itt állították fel a mesteremberek a sátraikat. Lépcsők - Szép rendezett a tér.
- Budvár-sósfürdő - Székelyudvarhely 3,1 km-re. Székelyudvarhely Budvár negyedében, a Nagy-Küküllő partján, létezett egy egykor igen kedvelt gyógyfürdő, mely 1944-ig működött. Csűr a medence helyén - Úgy emlékszem az új tulajdonos csűrt épített a régi medence betonkeretére.
- Csillagvizsgáló Székelyudvarhely 3,2 km-re. A székelyudvarhelyi csillagvizsgáló a nyolvanas évek végén épült, soha nem használták, jelenleg üresen és romos állapotban áll.
- Budvár Székelyudvarhely 3,4 km-re. Szemben vele a magasabb Csicser.
- Tibód tölgyfája 3,7 km-re. Lakói katolikusok, templomuk nincs, Székelyszenttamásra járnak templomba.
- Református templom Farcád 3,9 km-re. 1566-ban Farczádnak írják.
- Rákóczi utca feletti fenyves Székelyudvarhely 4,1 km-re. Székelyudvarhely déli részében, a II Rákóczi Ferenc utcával párhuzamosan, attól keletre, egy hosszú és keskeny fenyves található.
- Udvarhely körüli túraösvény 4,2 km-re. A fehér alapon narancssárga U betűvel, benne narancssárga ponttal jelzett túraösvény nagyvonalakban követi a város határának vonalát.
- Kápolna melletti Sóskert-sósfürdő Székelyudvarhely 4,2 km-re. Székelyudvarhelyen, a Jézus szíve-kápolna közvetlen szomszédságában gyógyhatású sós források törtek fel.
- Jézus-kápolna Székelyudvarhely 4,3 km-re. Ez Székelyudvarhely legrégibb, épségben megmaradt műemlék épülete. Kerek templomok és körkápolnák - Épp én is írni akartam a náznánfalvi római katolikus kápolnáról, de BabBerci megelőzött.
- Kopjafás építmények Székelyudvarhely 4,3 km-re. Székelyudvarhely déli bejárata a Csicser és a Mondó-hegy között, a Nagy-Küküllő völgyében található.
- Rez-tető Kadicsfalva 4,6 km-re. Mindenképpen ajánlom a kadicsfalvi templom mellett elvezető úton indulni, amely a Bagjospataka nevezetű erdőn vezet keresztül.
- Katolikus templom Székelyszentlélek 4,8 km-re. Ha nem is az egész templom, de annak egyes részei biztosan koraiak - ilyenek a toronyaljból a hajóba nyíló ajtó félköríves kerete, az elfalazott déli kapu szintén félköríves kerete, részben a hajó átalakított félköríves ablakai. Nagyon szép freskók - Szégyen, hogy több tízszer vagy százszor mentem már át Székelyszentléleken, de soha nem álltam meg, nem tudtam, hogy ennyire értékes temploma van.
- Állattemető Székelyudvarhely 5,1 km-re. Az engedély nélküli, de nem törvénytelen létesítmény az erdő szélén található. Újkeletű hely - Az állattemető teljesen újkeletű, most 10-15 éve kezdték az erdőben eltemetni a kedvenceiket az emberek.
- Kerekerdői focipálya Székelyudvarhely 5,3 km-re. Itt van a focipálya is, ahol már több mint 70 éve megtartjuk, megszakítás nélkül, a hagyományos Húsvéti Kupát, három utca részvételével.
- Kőkép Verőfény-tető Székelyudvarhely 5,5 km-re. A húsvéti határkerülők egyik hagyományos stációja.
- Katolikus templom Nyikómalomfalva 5,6 km-re. Egyetlen település a Nyikó mentén, amely az idők folyamán felvette a rajta átfolyó patak nevét, így lett Nyikómalomfalva. Rejtekhely ellenőrzés - Ezt a rejtést már 2016-ban megtaláltam, de elfelejtettem bejelenteni.
- Bikafalva 5,6 km-re. 1477-ben Bykafalvaként jelentkezik, míg az 1567-dik évi regestrum Bijkafalva néven 16 kapuval jegyzi.
- Ferde torony Sükő 5,7 km-re. Hol a falu között lefolyó Gátpataka ered, messze fenn a Rez oldalában 2000 lábbal a tenger szinvonala felett fekszik Sükő, melynek cseresnyéje hires az egész székely földön. Felújított torony és rejtek - Már régóta tervezem, hogy meglátogatom a sükői ferde tornyot és a közelben található Rez-tetői kilátót.
- Szent István király templom Székelyszentkirály 6,3 km-re. 1905-ben Udvarhelyszentkirályról Székelyszentkirályra változtatták a nevét.
- Dobó és Vágás 6,5 km-re. A Nagy-Küküllőbe ömlő Vágás-patak felső, kitáruló völgyében fekszik Dobó.
- Árvátfalva 6,7 km-re.
- A Fehéres-patak vízesései 6,7 km-re. A székelyudvarhelyi Betlenfalva felső végében ömlik a Nagyküküllőbe a Fehéres-patak. Viz nelkul - Ismet egy szaraz, forro nyar, vajon mit tartogat az osz? A patakmeder teljesen kiszaradt, nemhogy vizeses, de meg viz sincs.
- Szarkakő Székelyudvarhely 6,8 km-re. A tetőre érve viszont egy fából épített pihenő fogad, mellette a csúcsjelző oszlop és a feliratos EKE-kő. A varos folott - Mindenkinek ajanlani tudom a Szarkako Cekend teto feloli megkozeliteset, kedvezo latasviszonyok mellett nagyon szep panoramakilatasban lehet reszunk az egesz medencerol.
- A vágási tölgyek Vágás 7 km-re. Most Vágás az anyamegye, régen megfordítva Dobó volt, mert a pápai dézsmák regestrumának 1332-ik s a köv.
- Tamási Áron sírja Farkaslaka 7,1 km-re. Farkaslaka a Felső-Nyikó völgyében, a Nyikó mindkét partján, a Gordon-tető aljában települt, a térség legjelentősebb települése. Geodobozt nem találtuk - A sírnál szokás szerint sok turista.
- Tau a ferences kereszt 7,1 km-re. Az írásbeliség kialakulásával a személyt, illetve nevét helyettesítő írásjel lett. Puhányok - Csak szólok, hogy erre jártam, s kíváncsi voltam tényleg eltűnt-e a kis Tau kereszt.
- Református templom Patakfalva 7,6 km-re. Patakfalva régi temploma az 1802.
- Gordon-hegy Farkaslaka 7,8 km-re. Innen belátni a Nyikó mente egy részét, a völgybe települt Malomfalvát, Farkaslakát, a Bogárfalvával összenőtt Székelyszentléleket. Sötétben a meredek hegyoldalon - A közeli Mária-szobor rejtését indultam el megkeresni, a Gordon-hegy tetejéről indulva.
- Fenyédi láz 7,8 km-re. A fenyédi láz tetején - Fenyéd felől gépkocsival közelítettük meg a rejtekhelyet, majd az antennától kb.
- Anyósmentes övezet Csere-negyed Farkaslaka 7,8 km-re. Az elmúlt két évben kiépítették itt az ivóvíz- és szennyvízrendszert, nemrég pedig térkővel borították a negyed utcáit.
- Református templom Kecsedkisfalud 8,1 km-re. A múlt századtól két falu, Kecsed és Kisfalud, egy község Kecsedkisfalud néven.
- Oroszhegy 8,1 km-re. Az egykori Udvarhelyszék legmagasabban fekvő településeSzékelyuvarhelytől 12 km-re, az 1009 m magas Őrhegy déli lábánál, a Bosnyák- és a Ballé-patak völgyfőjében fekszik.
- Mária-szobor Farkaslaka 8,1 km-re. A Gordon-hegy oldalában, egy külön magaslaton, fából faragott Mária-szobor áll. A kilátótól oda-vissza félóra - A Gordon-hegy tetejéről ereszkedtem be a Mária-szoborig, gyalog.
- Küküllőkeményfalva 8,1 km-re. 1566-ban Keményfalva néven jelentkezik az okiratokban, 1567-ben a regestrum 10 kapuval jegyzi.
- Máréfalvi régi temető 8,2 km-re. A régi fejfák egy része már eltűnt, néhány már kidőlt vagy ingatagon áll még. Keresztek - Csak azt mondhatom, hogy egy fénykép a rejtekről, sokat segít.
- Máréfalva védbarlangjai 8,2 km-re. A helybeliek Kőliknak nevezik a helyet. Énlakára menet - Énlakára menet kiugrottunk a barlangokhoz, gyönyörű hely, de a panoráma még szebb.
- Elpusztult középkori templom Patakfalva 8,2 km-re. Ezen a helyen valamikor egy templom állt, mely hajdanán három falu (Patakfalva, Telekfalva, Sándorfalva) közös erőfeszítéséből készülhetett el. Asatas - A rejteket megtalaltam (a szogletes kovet), de a ket kis ko a ladaval eltunt.
- Rez-tetői kilátó Sükő 8,4 km-re. A Nagyküküllő és a Nyikó között húzódó dombvidék legmagasabb csúcsa, a 932 m magas Rez-tető. Lehettem volna első megtaláló, de csak második rejtő lettem - Egyik kedvenc rejtekhely-kategóriám, a Rez-tetőihez hasonló kilátótornyok.
- Református templom Bögöz 8,5 km-re. A település eredetét a XI-XII század fordulójára teszik, mert ebből a korból származó, félig földbe ásott lakások nyomait tárták fel.
- Oroszhegyi kilátó 8,6 km-re. A kilátót 2008 nyarán építették az oroszhegyiek, szeptember 21-én avatták fel a második Szilvanapok alkalmával, Böjte Csaba ferences szerzetes által celebrált szentmise keretében. Új kilátó - Áll az új kilátó, fém és fa sikeres összehangolása.
- Nagy-aratás Máréfalva 9,1 km-re. A Pokoláztól tovább az út elhagyatott katonai radarok mellettt visz tovább, a szemétfeldolgozóig. A rejtek már üres volt - Székelyudvarhely irányából tartottam hazafelé.
- Református templom Kecset 9,6 km-re. évi regestrumban Kechijet néven 15 kapuval jegyzik.
- Katolikus templom Zetelaka 9,9 km-re. A római katolikus templom előtt áll az emlékkereszt, rajta felirat: Pro memoria hic aedificatarum ecclaesiarum 1092-1914. Sikerült bemenni a templomba, de a rejteket elnéztem - A Madarasi Hargitáról tartottam hazafelé, megálltam megnézni a templomot, megkeresni az itt elrejtett geodobozt.
- Itatóvályú Üknyéd 10,1 km-re. A Bosnyák-patak völgyfőjében meghúzódó Üknyéd ma már bokortanya képét nyújtja. Üknyéd látnivalói és a rejtekhely neve - Bár Üknyéd csak egy kis tanya, a településen és környékén számos látnivaló, így rejtésre is érdemes hely van.
- Katolikus templom Homoródremete 10,1 km-re. Van egy kicsi falu Székelyudvarhely közelében, de mégis távol tőle, ahová ritkán jár idegen, a polgármester is csak választások előtt látogatja meg. Szent Jakab búcsú - Homoródfürdőtől indulva, a Cekenden és a vadonon keresztül közelítettük meg a helyet.
- Egykori erődítmény Vártető Nagygalambfalva 10,3 km-re. Az ókorban, és az Árpád-korban is itt erődítmény állott.
- Székely Nagygyűlés Agyagfalva 10,4 km-re. Ezen a helyen, 1506-ban alkották meg az agyagfalvi constitutio-t. Székelyek - Ez sem került elé, pedig a szulákot jól letapostam a lépcső mellett.
- Egykori szélmalom Homoródremete 10,4 km-re. Messze környéken nem látni hasonló épületet. A kő marad - Vasárnap délben nem lehet kiadósabb túrát tervezni, éppen ezért jól jött ez a közelebbi friss rejtés, ráadásul érdekesnek is tünt, ugy hogy hamar megnyergeltem a drótszamarat, és már a Cekend tetején karikáztam, ki a Szarkakőre, ahonnan beereszkedtem ebbe az eldugott világvégi kis faluba.
- Református templom Agyagfalva 10,5 km-re. 1579-ből ismeretesek az egyházközség jegyzőkönyvi feljegyzései és határozatai, amelyeket 1628-ban Galgótzi István esperességében megerősítenek.
- Ábránfalva 10,8 km-re.
- Református templom Lókod 11,2 km-re. Fölötte emelkedik a 856 m magas bágyi Várteto, melynek túloldalán található a népszokásairól nevezetes Bágy falu. Zsákutca település - Patakfalva felől érkeztem, és a bágyi Várhegy felé tartottam, de nem hagyhattam ki a lókodi református templomnál elrejtett geodobozt.
- Rák-tava Nagygalambfalva 11,3 km-re. Egy jómódú, ám gonosz lelkű özvegyasszony, Rákné élt benne, csúnya édeslányával és szépséges mostohalányával. Száraz ősz - A tó teljesen kiszáradtnak tűnik, vízfelület egyáltalán nem látszik, azért a kilátás szép.
- Vármege szörnye Máréfalva 11,6 km-re. A Patakvölgyéből, a Fenyéd vizével párhuzamos, keskeny aszfaltúttól kapaszkodtam ki a meredek domboldalon, a Máré vára felé, amikor egy szép legelőre bukkantam az egyik teraszon.
- Szénégetők Kalonda-tető 11,7 km-re. A legtöbb farkaslaki ember már az 1800-as évektől kezdődően a faszén előállításából vagy értékesítéséből él. Ellenőrzés - A sok esős nap után örültünk a napsütésnek.
- Máré vára Máréfalva 11,8 km-re. Itt volt Máré vára.
- Bánatos királylány kútja Nagygalambfalva 11,9 km-re. Lélegzetvisszafojtva hallgattuk a mesét, s a szomorú éneket, amit az asszony olyan gyönyörűen énekelt, hogy még a felnőttek is megkönnyezték.
- Vármege bükkfái Máréfalva 12 km-re. Máré várától lefele, a meredeken ereszkedő ösvényt követve, a Vármege elnevezésű helyen, az erdőben egy vastag, legalább 3 m kerületű bükkfára bukkantam.
- Gyepes 12 km-re. Érdekes módon, rendkívül kevés leírást lehet találni erről a kis faluról, még Orbán Balázs is csak utal rá nagy művében, a Székelyföld leírásában, pedig rendkívül eredeti, érintetlenségben megmaradt, és ezért is értékes falu. Patakásztunk - Homoródon tanyáztunk, mikor a környék egy részét bebóklásztuk.
- Várféle őrtorony Nagygalambfalva 12 km-re. Ezért csak amolyan vár féle.
- Kalonda-tető 12,1 km-re. A Kalonda tető, Farkaslaka és Korond közt fekszik félúton, 845 m tengerszint fölötti magasságban. Odú - Nárciszillattal telve megkerestük ezt a rejteket is.
- Református templom Nagygalambfalva 12,3 km-re. A rengeteg érték közül említsük meg a Borsai Nagy Clara adományait, az 1789-ből származó festett templomajtót és az 1782-ből datált Úr asztalát.
- Várhegy Bágy 12,4 km-re. A Várhegy Bágy falutól északra található, rendkívül szép kilátást biztosító magaslat, ahol középkori vár nyomai fedezhetőek fel. Lada athelyezes - A Bagyi varnal athelyeztem a geoladat, a regitol ugy jo 30 meterre delkeletre.

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Székely Kálvária adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Mindig jön egy új tavasz - Mindenkinek figyelmébe ajánlom, aki még nem járta végig! Méhek sehol, de jó volt a bringát elővenni...
 • Történelem óra - "A székely történelembe belemélyedve végigjártuk a Székely Kálvária útját...
 • Vadméhek nélkül - Gps nélkül valószínűleg nem találtam volna meg...
 • Öszi nap - Meleg volt ez a nap...
 • Hátha.. - Sajnos a ma éjszakai nyugodt álmodat már nem tudom biztosítani, de a holnapiról viszont gondoskodhatok! ...
 • Új geodoboz, új rejtekben - Felkerestem a helyet, a rejtek tényleg geodoboz nélkül árválkodott, csak az álcázás maradt az üregben...
 • A reményben nem bízunk, a székely bicskában igen - Ezek szerint megint megtalálták...
 • Csíkban a veréb nem madar - Szerintem az a legbiztosabb, ha értük mész, és szép ügyesen, kézenfogva, hazahozod őket...
 • Madár - Hogyha ez a helyzet a székely katonákkal, akkor készüljenek csak ügyesen...
 • Székely katonák - Értesüléseim szerint a székely katonák most éppen a hétvégi Székely Vágta nevű megmérettetésre készülnek...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Székely Kálvária? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.